Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#129051 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Asirci/krscani upozoravaju da su suoceni sa genocidom i zahtjevaju reakciju od MZ.

200 000 krscana koji zive dominantno uz samu granicu sa Turskom ce biti izbrisano sa tog podrcja zauvijek. Apsolutno je nezamislivo da ijedan krscanin ostane tamo gdje nogom kroci turko-vehabijska cizma.

u.
Price za malu djecu. Bar mi ovdje znamo i vidimo koliko je Turcima bitno i koliko svoj licni interes gledaju nego bilo šta drugo.

Njima da je važna i da im je na prvom mjestu vjera pomogli bi svoju braću u Siriji. Bitno je jesi li PKK to prvo pa deset mjesta pa sve ostalo. Sve se oko toga vrti.
sarajevoxxxx

#129052 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

aldinjo wrote:
sarajevoxxxx wrote:Homs: Isil objavio da je likvidirao 17 režimskih vojnika u zasjedi u okolini grada Al Suhna
#عاجل :
حمص
تنظيم داعش يعلن عن مقتل 17 عنصراً من الجيش السوري وإصابة آخرين بكمين شمال مدينة السخنة .
Otkud oni? Zar nisu poraženi davno? :?
Da, baš kao što su poraženi Talibani u Afganistanu.
Kikibombona

#129053 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Asirci/krscani upozoravaju da su suoceni sa genocidom i zahtjevaju reakciju od MZ.

200 000 krscana koji zive dominantno uz samu granicu sa Turskom ce biti izbrisano sa tog podrcja zauvijek. Apsolutno je nezamislivo da ijedan krscanin ostane tamo gdje nogom kroci turko-vehabijska cizma.

u.
Price za malu djecu. Bar mi ovdje znamo i vidimo koliko je Turcima bitno i koliko svoj licni interes gledaju nego bilo šta drugo.

Njima da je važna i da im je na prvom mjestu vjera pomogli bi svoju braću u Siriji. Bitno je jesi li PKK to prvo pa deset mjesta pa sve ostalo. Sve se oko toga vrti.
Turci mrze Kurde. Ne zanimaju ih krscani. Oni zele samo krv Kurda, ne smeta im sto je muslimanska.

Kada sam rekao da za krscane nema zivota, mislio sam na vehabije koje idu uz Turke. Nema krscana koji ce ostati zivjeti pod vlascu vehabija.
General War

#129054 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sarajevoxxxx wrote:
Ko će ti dati 5 lira? Gdje ti mjenjaš?
Ama sta vam je, ko da sam rekao da dobijem 15 lira :-)
Otidji na kapali carsiju, kupuj u eurima...
Kikibombona

#129055 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Mozda Trump jos uvijek misli da Sulejmani vodi Kurde
Americka javnost na tviteru opelela po Trampu. :D

ubjedljivo najvise tvitova je o Trampovoj izdaji. A tu je i 'Tramp genocid'. Ovo se odnosi samo na tvitove iz Amerike.

Image
sarajevoxxxx

#129056 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

General War wrote: Ama sta vam je, ko da sam rekao da dobijem 15 lira :-)
Nema to veze, svi se vode trenutnim kursom, ne možeš ih zeznuti. Jedino sto je fiksno je autobuska karta, metro, ili plaćanje vc-a, on je uvijek jedna lira :mrgreen:

Ostalo pa čak i hrana u restoranima cjenovnik se ažurira prema trenutnom kursu.
A_A_AKCIJA

#129057 Re: Sirija vol. 2

Post by A_A_AKCIJA »

General War wrote:
salik79 wrote:
Nemam ja sta dokazivati. Imaju stranice sa zvanicnim kursom. I, ako granapi slijede neki srednji kurs ne znam sta i gdje bi to mogao naci nesto drugacije. Evo, pozivam te, dokazi bilo cime svoju !
Kad je turska mislim 2011 ukidala one nule na lirama placao sam 1KM- 1liru na aerodromu.
Nije mi jasno sta ti je toliko nevjerovatno da nesto sto je u banci 3,333 lire, moze na crnom trzistu biti 5? :-)
Ostani levat, ko ti brani.
Jooo, stare bleferske škole :mrgreen:

Generale, nema ekonomske logike šta pričaš. Ako se može kupiti lira, a može u svakoj banci i mjenjačnici, i ako je možeš prodati nazad, a možeš isto tako u banci i mjenjačnici, po srednjem ili kupovnom/prodajnom kursu, nema nikakve, ali nikakve logike da postoji crno tržište valuta.

Vidim, malo si stariji, pa kontaš da je to ko u staroj državi, ali blefiraš na prazno :mrgreen:

Možda da nam objasniš, zašto bi neki granapdžija plaćao skoro duplo više, ako može normalno ući u mjenjačnicu i kupiti Eure, dolare, po zvaničnom kursu? Zašto bi bacao novac?

Ponavljam, nije to Jugoslavija, pa da ne možeš mijenjati valute ili da mogu samo turisti, a domaći ne mogu. Dok god prodaja i kupovina valuta nije spriječena, nema logike da postoji crno tržište valuta.
eltroxin

#129058 Re: Sirija vol. 2

Post by eltroxin »

salik79 wrote:
General War wrote:
salik79 wrote:
Kada je jedna Lira bila jednu KM?! Odakle ti informacija da je sada pet Lira za jednu KM?!
Da ides po turskoj znao bi i kad je bila i koliko je sada.
Svake godine sam tamo, vec 11 godina, vise puta u godini. Ove godine bio u augustu, 17 dana, i u maju 7.

U posljednjih 11 godina nikada jedna Lira nije bila jedna KM, niti je sada jedna KM 5 Lira.

Kada si ti bio, ako si ikada i bio?!
Kako si navalio mozda nakucas postova pa bude i za zimovanje :run:
aldinjo

#129059 Re: Sirija vol. 2

Post by aldinjo »

insomnia78 wrote:Mozda Trump jos uvijek misli da Sulejmani vodi Kurde
Je li otišao u zasluženu penziju?
Čitalac

#129060 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Upliću se i više sile. Poznati ćaknuti propovednik i medijski mogul, republikanac Pat Robertson, upozorio je Trumpa da će zbog okretanja leđa Kurdima "izgubiti podršku nebesa".
salik79

#129061 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:Onda si podvojena/potrojena licnost.
Da tako te tvoj Šejh naučio da razgovaraš, nisi u stanju jednu rečenicu napisati bez vrijeđanja.

Ko imalo prati Siriju zna koliko je nelogičnosti, lutanja, mislim kod strana koje učestvuju. Zadnji je ovaj turski stav prema Jemenu jučer su podržali vojnu intervenciju danas je nabijaju na nos Saudijcima.

Šta je tebi tu podvojena ličnost a šta nije? Aplaudirati Turcima i kad podržavaju Saudijce u Jemenu i kad ih osuđuju?

More je takvih i sličnih primjera.

A očigledno ti nisi zainteresovan za raspravu argumentom ni sada niti si ikada bio na bilo kojoj temi oko koje smo ja i ti vodili polemiku pa se hvataš tih seljačkih ad hominem fazona.

Lično meni si puno rekao o sebi nakon one rasprave o Homeiniju i njegovom stavu prema djevojčicana kada si odbio jasne argumente.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Jaaasne argumente :lol: :lol: :lol: Tacno sam znao da ces na oprobani, veh-bi-aj recept preci :lol:

Rece lik, koji je svrsavao na "borce Isila" dok su senlucili i po Kobaneu. Sjetimo se samo ovog sentimentalnog upisa:
Borci IS-a u društvu sa staricom u Kobaneu o kojoj brinu već 3 dana, donose joj vodu, hranu i ostalo, što je naravno najnormalnija stvar:

https://www.youtube.com/watch?v=o9nPEvm9dEo
Pa, ko ne bi pozelio da bude "borac IS"?! :oops:
General War

#129062 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

sarajevoxxxx wrote:
General War wrote: Ama sta vam je, ko da sam rekao da dobijem 15 lira :-)
Nema to veze, svi se vode trenutnim kursom, ne možeš ih zeznuti. Jedino sto je fiksno je autobuska karta, metro, ili plaćanje vc-a, on je uvijek jedna lira :mrgreen:

Ostalo pa čak i hrana u restoranima cjenovnik se ažurira prema trenutnom kursu.
Nisi me pitao posto je sta vec kako dobijem pet lira, oni zeznu tebe i salika, ne znaju sta ce sa lirama a ja im prodam eure, ne kupujem lire...ili ako zele mogu na karticu kupit :mrgreen:
Last edited by General War on 10/10/2019 00:23, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#129063 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Turci mrze Kurde. Ne zanimaju ih krscani. Oni zele samo krv Kurda, ne smeta im sto je muslimanska.

Kada sam rekao da za krscane nema zivota, mislio sam na vehabije koje idu uz Turke. Nema krscana koji ce ostati zivjeti pod vlascu vehabija.
Nisi u pravu. 90 posto igra ulogu to kakvi su ljudi u smislu koliko je korupcija prisutna to ti je na cijeloj planeti pa čak i na teritoriji koja je bila pod kontrolom Isila. Deset posto ljudima je bitna vjera i ideologija.

Koliko je kršćana katolika odselilo se iz “njihove” Hercegovine ili Hrvatske? Niko ne ide ako mu je dobro i obratno niko ne ostaje ako mu je loše od pukog imena ili parole se ne živi.
Kikibombona

#129064 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Čitalac wrote:Upliću se i više sile. Poznati ćaknuti propovednik i medijski mogul, republikanac Pat Robertson, upozorio je Trumpa da će zbog okretanja leđa Kurdima "izgubiti podršku nebesa".
A ovo je malo ozbiljnija prica

56 kongresmena je potpisalo ovo pismo

Image

Lindzi Grem, do sada odan saveznik Trampu, kaze da njegovu odluku u Pentagonu niko ziv ne podrzava. :roll: Cak ga ni njegovi najblizi saradnici Pompeo, Pens i Esper nisu podrzali.

Je li moguce da je frajer ovo uradio radi nebodera u Stambolu? Jedino ima otvorenu podrsku Renda Pola.
salik79

#129065 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

eltroxin wrote:
salik79 wrote:
General War wrote: Da ides po turskoj znao bi i kad je bila i koliko je sada.
Svake godine sam tamo, vec 11 godina, vise puta u godini. Ove godine bio u augustu, 17 dana, i u maju 7.

U posljednjih 11 godina nikada jedna Lira nije bila jedna KM, niti je sada jedna KM 5 Lira.

Kada si ti bio, ako si ikada i bio?!
Kako si navalio mozda nakucas postova pa bude i za zimovanje :run:
Zimovanje je u Austriji :oops:

Nakuc'o vec. 8-) :D
Last edited by salik79 on 10/10/2019 00:26, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#129066 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Borci IS-a u društvu sa staricom u Kobaneu o kojoj brinu već 3 dana, donose joj vodu, hranu i ostalo, što je naravno najnormalnija stvar:

Izraz borci koriste skoro svi novinari, naravno onaj ko je zadojen šiitskom ideologijom i kome se priviđaju dvije ili čak tri osobe od jedne njegova ambicija i najveća želja je da svi misle kao on. Njegov ili tvoj um nije sposoban da shvati najobičniju stvar poput te da razgovara sa jednom osobom kako sa shvati bilo šta drugo.
sarajevoxxxx

#129067 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Lindzi Grem, do sada odan saveznik Trampu, kaze da njegovu odluku u Pentagonu niko ziv ne podrzava. :roll: Cak ga ni njegovi najblizi saradnici Pompeo, Pens i Esper nisu podrzali.

Je li moguce da je frajer ovo uradio radi nebodera u Stambolu? Jedino ima otvorenu podrsku Renda Pola.
Podržava američki ministar odbrane, provjeri malo bolje, nije to bas tako.
salik79

#129068 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
salik79 wrote:

Izraz borci koriste skoro svi novinari, naravno onaj ko je zadojen šiitskom ideologijom i kome se priviđaju dvije ili čak tri osobe od jedne njegova ambicija i najveća želja je da svi misle kao on. Njegov ili tvoj um nije sposoban da shvati najobičniju stvar poput te da razgovara sa jednom osobom kako sa shvati bilo šta drugo.
Ma da, borci Isila, koji brinu o starim i iznemoglim, gdje god dodju. Pridobivaju srca dobrotom...

Sije u Venecueli ti se ukazuju, a ti pises o zadojenosti ideologijom :-) :D
rajv0sa

#129069 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Podrška Republici Turskoj u naporima za očuvanje vlastite granice. Teroristi ypg nisu legitimni predstavnici kurdskog naroda :D
sarajevoxxxx

#129070 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

U toku su žestoki zračni udari na grad Tel Ebjed:

قصف جوي مكثف على مدينة #تل_أبيض وريفها .
#RAQQA #Syria #ISIS #YPG
#الرقة_تذبح_بصمت
sarajevoxxxx

#129071 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

salik79 wrote:
Ma da, borci Isila, koji brinu o starim i iznemoglim, gdje god dodju. Pridobivaju srca dobrotom...

Sije u Venecueli ti se ukazuju, a ti pises o zadojenosti ideologijom :-) :D
:)

I to je najbolje sto si smislio na moju konstataciju da ti se priviđa vise osoba od jedne?

Šta je problem sa Venecuelom? Zar šije nemaju svog favorita tamo? Ono po tebi vrše genocid samo nad sunitima Sirije, Iraka, Jemena, ne zanima ih Venecuela?
muhafuca

#129072 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
Čitalac wrote:Upliću se i više sile. Poznati ćaknuti propovednik i medijski mogul, republikanac Pat Robertson, upozorio je Trumpa da će zbog okretanja leđa Kurdima "izgubiti podršku nebesa".
A ovo je malo ozbiljnija prica

56 kongresmena je potpisalo ovo pismo

Image

:D

Lindzi je jedino industrijsko vojnom kompleksu odan saveznik.

Sve ovo je ocekivano i svi ovi potpisani su ili igraci MIC-a ili establishment demokrate koji ce

potpisati bilo sta sto je kontra Trump-a

ovo u americi i djeca znaju - a i ovdje ko iole prati svjetsku politiku.
muhafuca

#129073 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

evo i EU se javila sa pismom Turskoj povodom akcije

Erdogan ce se sad pravo nasekirati :D

Code: Select all

https://twitter.com/EuroSandor/status/1182006963703631873
Kikibombona

#129074 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote: :D

Lindzi je jedino industrijsko vojnom kompleksu odan saveznik.

Sve ovo je ocekivano i svi ovi potpisani su ili igraci MIC-a ili establishment demokrate koji ce

potpisati bilo sta sto je kontra Trump-a

ovo u americi i djeca znaju - a i ovdje ko iole prati svjetsku politiku.
Kakve veze Lindzi ima sa vojnom industrijom. Covjek je senator i zastupa interese naroda.

A ovo svakako nije od Lindzija, pismo potpisuje 56 kongresmena. Nema tu Lindzija.

Lindzi i Von Holen su sastavili konkretne sankcije za Tursku

Image

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#129075 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

insomnia78 wrote:Kako to nema Denisa
"Denis" je ovih dana imao preča posla od foruma.
Locked