General War wrote:salik79 wrote:
Nemam ja sta dokazivati. Imaju stranice sa zvanicnim kursom. I, ako granapi slijede neki srednji kurs ne znam sta i gdje bi to mogao naci nesto drugacije. Evo, pozivam te, dokazi bilo cime svoju !
Kad je turska mislim 2011 ukidala one nule na lirama placao sam 1KM- 1liru na aerodromu.
Nije mi jasno sta ti je toliko nevjerovatno da nesto sto je u banci 3,333 lire, moze na crnom trzistu biti 5?

Ostani levat, ko ti brani.
Jooo, stare bleferske škole
Generale, nema ekonomske logike šta pričaš. Ako se može kupiti lira, a može u svakoj banci i mjenjačnici, i ako je možeš prodati nazad, a možeš isto tako u banci i mjenjačnici, po srednjem ili kupovnom/prodajnom kursu, nema nikakve, ali nikakve logike da postoji crno tržište valuta.
Vidim, malo si stariji, pa kontaš da je to ko u staroj državi, ali blefiraš na prazno
Možda da nam objasniš, zašto bi neki granapdžija plaćao skoro duplo više, ako može normalno ući u mjenjačnicu i kupiti Eure, dolare, po zvaničnom kursu? Zašto bi bacao novac?
Ponavljam, nije to Jugoslavija, pa da ne možeš mijenjati valute ili da mogu samo turisti, a domaći ne mogu. Dok god prodaja i kupovina valuta nije spriječena, nema logike da postoji crno tržište valuta.