Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamberovica polje

#12901 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ajde ko vas ne zna...budite ljudi ko kamen i priznajte da ćete za njih glasat bez ovih hinjskih izjava.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12902 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

sorted wrote:
ExNihilo wrote:Malo fali da me ova tema ubijedi da po prvi put u životu dadnem glas SDA.
+1

:thumbup: :thumbup:

Upravo to.
Nisu svjesni koliko vjestacki isforsiranom anti sda histerijom stvaraju kontra efekat.
Ti ih i braniš cijelo vrijeme samo što te raja masovno ignoriše pa ne znaš više šta ćeš počet laprdat pa ti je ovaj post gore došao ko kec na desetku.
kamberovica polje wrote:Ajde ko vas ne zna...budite ljudi ko kamen i priznajte da ćete za njih glasat nemojte ovih hinjskih izjava.
:thumbup:
avenija

#12903 Re: Zeničani

Post by avenija »

sorted wrote:
ExNihilo wrote:Malo fali da me ova tema ubijedi da po prvi put u životu dadnem glas SDA.
+1

Upravo to.
Nisu svjesni koliko vjestacki isforsiranom anti sda histerijom stvaraju kontra efekat.
Hajde druze ne misli da smo naivni oduvijek branis sve sto ima veze sa SDA , ne budi hinja vec priznaj ko kamen i sve super .
to je tvoje pravo da glasas za sda , ali sam siguran da imas koristi od toga jer normalna glava ne moze dati glas tim ljudima .
Freamon Lester

#12904 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Fudo mi je postao simpatican kroz ove debate i skoro da bi zaokruzio njegovu njusku ali nema nista od toga. Glas za Fudu je glas za jedan eksperiment i pitanje je kako bi to na kraju izgledalo.

On ima mnogo zanimljivih prica ali ne vidim konkretne mjer koje je predlozio nego samo mnogo lijepih zelja i prica, a i dosta sam sumnjicav prema njegovim izjavama da ce smjeniti rukovodeci SDA kadar iz opstine.

Moj glas ide SC iz ranije navedenih razloga:

-uglavnom su novi likovi na politickoj sceni i nema onih koji su se okoristili kroz politiku
-imaju zanimljive ideje i djeluju mi sa mnogo energije
-imali su zanimljivu kampanju bez teskih rijeci jer objektivno nisu toliko ni bacili pis na vladajuce koliko su mogli
-mladi i skolovani ljudi na listama
-Danira me lozi totalno :D

Nasa stranka nema nikakve sanse. Postaviti SDA uhljeba da otkine hiljadu glasova u korist vladajucih je tragicn i u mom slucaju im nikad nece biti zaboravljeno. Btw. isto rade i u Gracanici kao i u nekim drugim sredinama gdje se klima nacelnicko mjesto SDA.

Glas za SDP moze dati samo neko ko nema dvije ciste o politici. Oni su uz SDA direktno odgovorni za stanje u ovom gradu jer su kroz 2 mandata totalno iznevjerili svaki glas koji su dobili.

DF i ovi ostali to je vec politicki avanturizam plus nema sanse da dajem glas DF-u koji je u koaliciji sa SDA na kantonalnom nivou. Suplja gradjanska prica iza koje nema nista opipljivo.

I na kraju. Dati glas za SDA moze neko samo ko je familijarno ili interesno vezan za njih. Kriminalna hobotnica koja je ugasila svako deseto radno mjesto u Zenici u prethodna dva mandata. I to je to.

#Danira #ljubav #SC9 :P :D
kamen spoticanja

#12905 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

avenija wrote:
sorted wrote:
+1

Upravo to.
Hajde druze ne misli da smo naivni oduvijek branis sve sto ima veze sa SDA , ne budi hinja vec priznaj ko kamen i sve super .
to je tvoje pravo da glasas za sda , ali sam siguran da imas koristi od toga jer normalna glava ne moze dati glas tim ljudima .
Nesto kontam da politicke oponente nije fino zvati "glavama koje nisu normalne"
:mrgreen:
Not My Idea

#12906 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

Freamon,iz istih razloga kao sto su tvoji za sc,ja sam htjela dat glas almiru babajicu, a onda mi kolega forumash objasni da je on sebe zaposlio u bolnicu a onda i suprugu u autoceste. I jbg...sto ce rec da je sve u pet deka. Svi su fini, mladi, urbani, zeljni promjene, skolovani, puni nade... i onda dodju do neke pozicije i uklope se u masu.
Mislim, realno, vjerovatno bi i mi svi isti takvi bili. Spasi sebe i svoje bliznje, jel... tako da, tesko je bit pametan.
nacho_

#12907 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

@kamen spoticanja To vam je kompliment.
Freamon Lester

#12908 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Not My Idea wrote:Freamon,iz istih razloga kao sto su tvoji za sc,ja sam htjela dat glas almiru babajicu, a onda mi kolega forumash objasni da je on sebe zaposlio u bolnicu a onda i suprugu u autoceste. I jbg...sto ce rec da je sve u pet deka. Svi su fini, mladi, urbani, zeljni promjene, skolovani, puni nade... i onda dodju do neke pozicije i uklope se u masu.
Mislim, realno, vjerovatno bi i mi svi isti takvi bili. Spasi sebe i svoje bliznje, jel... tako da, tesko je bit pametan.
Tebe lozio Babajic kao mene Danira? :D
Mustang1

#12909 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Ne barcite mi Daniru :oops:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12910 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Not My Idea wrote:Freamon,iz istih razloga kao sto su tvoji za sc,ja sam htjela dat glas almiru babajicu, a onda mi kolega forumash objasni da je on sebe zaposlio u bolnicu a onda i suprugu u autoceste. I jbg...sto ce rec da je sve u pet deka. Svi su fini, mladi, urbani, zeljni promjene, skolovani, puni nade... i onda dodju do neke pozicije i uklope se u masu.
Almir je radio u bolnici godinama prije svog ulaska u politiku.
kamen spoticanja

#12911 Re: Zeničani

Jimmy McNulty wrote:
Almir je radio u bolnici godinama prije svog ulaska u politiku.
Nazalost to nije istina...i hanuma mu je u AC po istoj liniji
ali momak je odlican to ne sporim
kamen spoticanja

#12912 Re: Zeničani

nacho_ wrote:@kamen spoticanja To vam je kompliment.
Sta vi sotoniste i drogerashi znate :mrgreen:
kamberovica polje

#12913 Re: Zeničani

Stvar je u tome da je ljudima pun kurac istih faca koje se već 10+ godina vrte u gradu i žele promjenu pa kakva god ona bila. Pa ako je W: Churchill izgubio izbore odmah poslije 2. S.R. u Velikoj Britaniji onda vala može i jebena SDA 20 godina nakon rata. Mi se nalazimo u takvoj situaciji da je kvalitet na političkoj sceni općenito rijetka pojava a kamoli kvalitet koji ima šansu za pobjedu a takvog ni nema. Ne isplati se čekati kvalitetnu opoziciju nama je samo potrebna promjena vlasti samo da vidimo može li drugačije.
Last edited by kamberovica polje on 30/09/2016 14:36, edited 1 time in total.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12914 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

kamen spoticanja wrote: Nazalost to nije istina...i hanuma mu je u AC po istoj liniji
ali momak je odlican to ne sporim
Jedino ako je već prije 10 godina bio član SDP-a onda nije.
Freamon Lester

#12915 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:
Ako nista priznaj da je Vrace drogiran elokventniji od trijeznog Naidina. :lol:
N.N.

#12916 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Koliko ja znam Babajic ne radi u bolnici nego dole u stacionaru :D
Ali eto, u zdravstvu jest.
kamberovica polje

#12917 Re: Zeničani

Samo kad pogodi dozu, kad je onakav na FACE TV onda su bare bare. :D
kamen spoticanja

#12918 Re: Zeničani

N.N. wrote:Koliko ja znam Babajic ne radi u bolnici nego dole u stacionaru :D
Babajic radi u sluzbi za fizijatriju u KBZ koja je smjestena u stacionaru
kamen spoticanja

#12919 Re: Zeničani

Freamon Lester wrote:
kamen spoticanja wrote:
Ako nista priznaj da je Vrace drogiran elokventniji od trijeznog Naidina. :lol:
Nikad
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12920 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

N.N. wrote:Koliko ja znam Babajic ne radi u bolnici nego dole u stacionaru :D
Stacionar je pod KBZ-om. Babaja je prvo radio dole u podrumu sa ortopedskim tehničarima koji su pravili proteze za invalide (ponajviše RVI). Tek nedavno je dobio premještaj na fizijatriju, a on po zanimanju i jest fizijatar. I sad radi u stacionaru, a ja ga se sjećam da radi sigurno od neke 2007 ili 2008 god jer je radio sa mojim tatom koji je dole u podrumu baš bio ortopedski tehničar. tj ne može se tako reći jer je taj kadar prošao neku obuku tokom rata kod jednog Švabe :D i kada je Švabo napustio Zenicu, bolnica ih je preuzela pod svoje i smjestila u stacionar. Dakle radio je sa mojim tatom i lika znam kao ljudsku veličinu i siguran sam da radi najmanje od 2008 god. Je li i tada bio član SDP, e to već ne znam.

O tome ko svoju ženu ne bi uposlio da ima priliku smiješno je pričat, pljunite me u usta ako to ne bi uradilo 95% nas sa ove teme. A Babaji vrijedi dat glas jer se zaista kao vijećnik trudi i zalaže. :)
N.N.

#12921 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Sebe i zenu na drzavne jasle nakaciti, ma i ja bi bio ekstra momak i imao blazeni osmjeh :D

Pustite se toga.

SDP je sve svoje ili ajde vecinu, aktivista gore na naplatne ubacio a i 3-4. dole u Kanton.
Sve su to govnari.

SBB dole u ZZO ZDK svojih prije 2 mjeseca 8 zaposlio. Cim je Senaid sutnut ovi zasjeli i cak novu sluzbu otvorili :D. I td td.
Freamon Lester

#12922 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

N.N. wrote:Sebe i zenu na drzavne jasle nakaciti, ma i ja bi bio ekstra momak i imao blazeni osmjeh :D

Pustite se toga.

SDP je sve svoje ili ajde vecinu, aktivista gore na naplatne ubacio a i 3-4. dole u Kanton.
Sve su to govnari.

SBB dole u ZZO ZDK svojih prije 2 mjeseca 8 zaposlio. Cim je Senaid sutnut ovi zasjeli i cak novu sluzbu otvorili :D. I td td.
I onda ce se cuditi sto je narod odjebao SDP. SBB makar zna da nema nikakve sanse ponoviti uspjeh od prije 2 godine.
MOSALJOZE

#12923 Re: Zeničani

Post by MOSALJOZE »

Sad čitam na klixu
Najveći broj glasova u Federaciji BiH na prošlim lokalnim izborima dobio je nedavno preminuli načelnik Zenice Husejin Smajlović (SDA) koji je 2012. godine osvojio 28.916 glasova Zeničana i daleko iza sebe ostavio SDP-ovog kandidata Muniba Husejnagića koji je dobio svega 7.039 glasova. Smajlović je osvojio povjerenje čak 64,96 posto glasača iz Zenice. Inače, Husejin Smajlović je važio za jednog od najpopularnijih političara u našoj zemlji, a 2008. godine na lokalnim izborima je dobio rekordnih 79,85 posto glasova.
I ako se ne radi o istom čovjeku,ovu prednost je izuzetno teško izgubiti.
Govorim zbog primjera u mojoj općini.Čak i najveći oponenti na Ilidži su skidali kapu onome što je radio rahmetli Ćenanović.
Poslije njega,stranka je izgubila dio glasača,ali je to i dalje respektabilna brojka.
Freamon Lester

#12924 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

MOSALJOZE wrote:Sad čitam na klixu
Najveći broj glasova u Federaciji BiH na prošlim lokalnim izborima dobio je nedavno preminuli načelnik Zenice Husejin Smajlović (SDA) koji je 2012. godine osvojio 28.916 glasova Zeničana i daleko iza sebe ostavio SDP-ovog kandidata Muniba Husejnagića koji je dobio svega 7.039 glasova. Smajlović je osvojio povjerenje čak 64,96 posto glasača iz Zenice. Inače, Husejin Smajlović je važio za jednog od najpopularnijih političara u našoj zemlji, a 2008. godine na lokalnim izborima je dobio rekordnih 79,85 posto glasova.
I ako se ne radi o istom čovjeku,ovu prednost je izuzetno teško izgubiti.
Govorim zbog primjera u mojoj općini.Čak i najveći oponenti na Ilidži su skidali kapu onome što je radio rahmetli Ćenanović.
Poslije njega,stranka je izgubila dio glasača,ali je to i dalje respektabilna brojka.
Vrati nazad. Narod u Zenici redovno glasa protiv SDA. Cak je SDA prosle izbore prdnula od FaHrona koji nema nikakvu bazu u Zenici. :izet:
kakavdanakneiskustvu

#12925 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Freamon Lester wrote:

Sta bi vi da vam nije mene!

#Danira#SnagaCentra#9 :D
na 32:38

fudo sanelu :što si nas zvao,mogao si ti sve sam reći

pišanje
Post Reply