Fino, bice lako i realno sat krace nego zimi preko Prnjavora ili Stanara... Zimi izbjegavam Vlasic, ljeti gargam tuda...Gray wrote:drndalo wrote:Nadao sam se tome pred izbore, bar neka korist od istih...
Meni ce to zimi turu SA-BL-SA skatiti po satak u svakom pravcu... A obzirom kad pada mrak zimi, veliko je to...
Kako misliš za sat?
Trenutno je do BL preko Vlašića oko 3 sata a preko Doboja oko 3 i po sata, ja računam kada se spoji ovaj preostali dio autoputa da će se još nekih 15-20 minuta skratiti jer se ne silazi u Prnjavoru.
Vlasic je teoretski moguc za 3 sata, ali zbog Viteza i Travnika/Turbeta prakticno tesko <3.5 sata... Prnjavor realno i sa autoputem je bio cca. 4 sata, jer ima puno naseljenih mjesta i gradilista. Teoretki sam nekada uspio ljeti proci za 3.5... Sada, kada bude puni profil Doboj - BL, bice moguce stici realno za 3 sata, sto je za cca. 1 sat krace od sada realno moguce te rute... Iliti realno zimi za isto vrijeme teoretski moguce preko Vlasica ljeti...
Ova sada relacija Prnjavor-BL, je gora nego prije, i uzima prije 30 nego 20 min... Zbog gradilista, blata s tockova, kolotecina, 200 kipera koji trce u kamenolom i iz njega tom cestom...
Manja odstupanja moguca, u zavisnosti od vise cimbenika...
Sustina je ono sto @Jedinstvo-Mancester napisa, ovako cu moci imati prosjek 80 km/h x 3 sata = 240 km, i u BL sam... Sve sto stignem za 2.45, dobrodoslo je...