Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drndalo

#12901 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drndalo »

Gray wrote:
drndalo wrote:Nadao sam se tome pred izbore, bar neka korist od istih...

Meni ce to zimi turu SA-BL-SA skatiti po satak u svakom pravcu... A obzirom kad pada mrak zimi, veliko je to...

Kako misliš za sat?

Trenutno je do BL preko Vlašića oko 3 sata a preko Doboja oko 3 i po sata, ja računam kada se spoji ovaj preostali dio autoputa da će se još nekih 15-20 minuta skratiti jer se ne silazi u Prnjavoru.
Fino, bice lako i realno sat krace nego zimi preko Prnjavora ili Stanara... Zimi izbjegavam Vlasic, ljeti gargam tuda...

Vlasic je teoretski moguc za 3 sata, ali zbog Viteza i Travnika/Turbeta prakticno tesko <3.5 sata... Prnjavor realno i sa autoputem je bio cca. 4 sata, jer ima puno naseljenih mjesta i gradilista. Teoretki sam nekada uspio ljeti proci za 3.5... Sada, kada bude puni profil Doboj - BL, bice moguce stici realno za 3 sata, sto je za cca. 1 sat krace od sada realno moguce te rute... Iliti realno zimi za isto vrijeme teoretski moguce preko Vlasica ljeti...

Ova sada relacija Prnjavor-BL, je gora nego prije, i uzima prije 30 nego 20 min... Zbog gradilista, blata s tockova, kolotecina, 200 kipera koji trce u kamenolom i iz njega tom cestom...

Manja odstupanja moguca, u zavisnosti od vise cimbenika... :mrgreen:

Sustina je ono sto @Jedinstvo-Mancester napisa, ovako cu moci imati prosjek 80 km/h x 3 sata = 240 km, i u BL sam... Sve sto stignem za 2.45, dobrodoslo je...
Gray

#12902 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Gray »

drndalo wrote:
Gray wrote:
drndalo wrote:Nadao sam se tome pred izbore, bar neka korist od istih...

Meni ce to zimi turu SA-BL-SA skatiti po satak u svakom pravcu... A obzirom kad pada mrak zimi, veliko je to...

Kako misliš za sat?

Trenutno je do BL preko Vlašića oko 3 sata a preko Doboja oko 3 i po sata, ja računam kada se spoji ovaj preostali dio autoputa da će se još nekih 15-20 minuta skratiti jer se ne silazi u Prnjavoru.
Fino, bice lako i realno sat krace nego zimi preko Prnjavora ili Stanara... Zimi izbjegavam Vlasic, ljeti gargam tuda...

Vlasic je teoretski moguc za 3 sata, ali zbog Viteza i Travnika/Turbeta prakticno tesko <3.5 sata... Prnjavor realno i sa autoputem je bio cca. 4 sata, jer ima puno naseljenih mjesta i gradilista. Teoretki sam nekada uspio ljeti proci za 3.5... Sada, kada bude puni profil Doboj - BL, bice moguce stici realno za 3 sata, sto je za cca. 1 sat krace od sada realno moguce te rute... Iliti realno zimi za isto vrijeme teoretski moguce preko Vlasica ljeti...

Ova sada relacija Prnjavor-BL, je gora nego prije, i uzima prije 30 nego 20 min... Zbog gradilista, blata s tockova, kolotecina, 200 kipera koji trce u kamenolom i iz njega tom cestom...

Manja odstupanja moguca, u zavisnosti od vise cimbenika... :mrgreen:

Sustina je ono sto @Jedinstvo-Mancester napisa, ovako cu moci imati prosjek 80 km/h x 3 sata = 240 km, i u BL sam... Sve sto stignem za 2.45, dobrodoslo je...
Možda sam ja malo brže išao onda, jer sam zadnjih nekoliko puta svaki put preko Vlašića stigao za oko 3 sata, maks 3 sata i 10 minuta, a jednom za 2 sata i 45 minuta (doduše tada sam išao iza nekih političara koji su čistili put), bez ikakvog divljanja, uglavnom je brža vožnja oko 150 na autoputu a ostalo pratim saobraćaj i propise, a preko Doboja sam stizao redovno za 3 i po sata (opet samo brže na autputu, autoput sa-ze i do-bl stavim na tempomat 150).

Do mene je onda :D
drndalo

#12903 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drndalo »

Ma ne mora biti, ja uzimam goru varijantu za racunanje, pa obicno stignem ranije... Gora je ono kad te svakih 2 km, doceka kolona od 7-10 auta iza kamiona, pa cekas 4-5-6 km, u zavisnosti od broja isprekidanih linija da bi ga se prestiglo... Pa kad prestignes, opet za 2-3 km naidjes na sljedecu... U tom ti prodje put Zenica-Doboj... :wink:
Jedinstvo_Manchester

#12904 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Jedinstvo_Manchester »

Ja sam od Marta prošle godine redovno išao od Sarajeva do Laktaša zbog posla i svaki drugi ponedeljak od Sarajeva do Laktaša i Petak nazad za Sarajevo sve preko Doboja i korištenje AP. 240 km redovno oko 3 sata, čak i manje. Jednom sam u oktobru prošle godine krenuo iz Sarajeva za Laktaše u 4 ujutro u 6:10 bio u Laktašima. Kad sam se javio ženi da sam stigao pitala me "Jesi li letio j..o te Bog." :lol:
shake69

#12905 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Jedinstvo_Manchester wrote:Ja sam od Marta prošle godine redovno išao od Sarajeva do Laktaša zbog posla i svaki drugi ponedeljak od Sarajeva do Laktaša i Petak nazad za Sarajevo sve preko Doboja i korištenje AP. 240 km redovno oko 3 sata, čak i manje. Jednom sam u oktobru prošle godine krenuo iz Sarajeva za Laktaše u 4 ujutro u 6:10 bio u Laktašima. Kad sam se javio ženi da sam stigao pitala me "Jesi li letio j..o te Bog." :lol:
Ma bjaazi, pa koliko ti je to trebalo od Zenice do Rudanke? Hajd ovo prije i poslije garant po 170 km/h :-)
Jedinstvo_Manchester

#12906 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Jedinstvo_Manchester »

shake69 wrote:
Jedinstvo_Manchester wrote:Ja sam od Marta prošle godine redovno išao od Sarajeva do Laktaša zbog posla i svaki drugi ponedeljak od Sarajeva do Laktaša i Petak nazad za Sarajevo sve preko Doboja i korištenje AP. 240 km redovno oko 3 sata, čak i manje. Jednom sam u oktobru prošle godine krenuo iz Sarajeva za Laktaše u 4 ujutro u 6:10 bio u Laktašima. Kad sam se javio ženi da sam stigao pitala me "Jesi li letio j..o te Bog." :lol:
Ma bjaazi, pa koliko ti je to trebalo od Zenice do Rudanke? Hajd ovo prije i poslije garant po 170 km/h :-)
Bila Nedelja nije bilo saobraćaja, usporio samo kod kamera
drug_profi

#12907 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ja sam jednu nedelju popodne od Sarajeva do Pocitelja za 2 sata. Racunajuci izlazak iz Sarajeva. Bukvalno nikog nisam sustigao, znači potpuno prazna cesta ispred mene svo vrijeme. Ni kamiona cak. U suprotnom pravcu kolone. Ima tih perioda kad je neki smjer potpuno pust.
So What!

#12908 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

bluesjunior

#12909 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by bluesjunior »

ja sam jednu nedelju tako malo ranije kreno u Zagreb i sprzim ga za sat ipo, a ono tamo bez veze ja nalijem malo benzina te nastavim kad za sat ja u Berlinu...jesam možda malo brže vozio...
kakaljin

#12910 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

bluesjunior wrote:ja sam jednu nedelju tako malo ranije kreno u Zagreb i sprzim ga za sat ipo, a ono tamo bez veze ja nalijem malo benzina te nastavim kad za sat ja u Berlinu...jesam možda malo brže vozio...
Nisi ti vozio, ti si trcao :-D :-D :-D :-D :-D
Dope_Man

#12912 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dope_Man »

Ima malo lovackih avantura, ali realno SA - BL ce se moci stici prilicno brzo kad se otvori AP u cjelini jer je onda samo dionica ZE-DO peglanje, mimo toga autoput i opici koliko god ti nije zao goriva. Bez problema ce se tu dolaziti ispod tri sata, dok je sad meni SA-BL preko Vlasica standardno 3 sata.
Laertes

#12913 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Laertes »

Bio je ovdje onaj što Sa-Tz pruži za sat :lol:
kakavdanakneiskustvu

#12914 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakavdanakneiskustvu »

Laertes wrote:Bio je ovdje onaj što Sa-Tz pruži za sat :lol:
:lol:
Hajvan

#12915 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

ja sam jednu nedelju stigo u subotu
a nisam nesto brzo vozio
pusta cesta bila
Matzan

#12916 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Matzan »

Hajvan wrote:ja sam jednu nedelju stigo u subotu
a nisam nesto brzo vozio
pusta cesta bila
:thumbup: :D
drug_profi

#12917 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Jbg, ja se ne zajebavam. Fakat sam za dva sata do Počitelja, što može svako bez prekršaja uraditi ako nema smetnji na cesti. A meni se posrećilo.
Za ove druge avanture ne znam. Ja sam jutros posao na posao u 7:44, stigao u 7:40. Nisam vozio brzo, samo mi sat u kuci i sat u firmi nisu uskladjeni.
Hajvan

#12918 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hajvan »

Teorestski jest vjerovatno, s tim da ste neke dionice izmedju naseljenih mjesta morali voziti u prosjeku 120 km/h

to ja jos nikad na motociklu nisam uspio postici, cak.
drug_profi

#12919 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Hajvan wrote:Teorestski jest vjerovatno, s tim da ste neke dionice izmedju naseljenih mjesta morali voziti u prosjeku 120 km/h

to ja jos nikad na motociklu nisam uspio postici, cak.
150 kilometara. prosjek 75.
Nisam nigdje vozio vise od +10 od ogranicenja, sem jedan dio prije Mostara. Ali ni tu nisam isao preko +20. ne dam vozacku jbg.

Kljucno je to sto sam kraj Mostara prosao bez zadrzavanja.
Dope_Man

#12920 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dope_Man »

drug_profi wrote:Jbg, ja se ne zajebavam. Fakat sam za dva sata do Počitelja, što može svako bez prekršaja uraditi ako nema smetnji na cesti. A meni se posrećilo.
Za ove druge avanture ne znam. Ja sam jutros posao na posao u 7:44, stigao u 7:40. Nisam vozio brzo, samo mi sat u kuci i sat u firmi nisu uskladjeni.
Nije tesko zamisliti. Ja sam najbrze dosao Mostar-Sarajevo za oko 1:30 do 1:40, bez pretjerano brze voznje. Bila noc, nigdje nikoga, mozda 2-3 auta prestigao usput. Dakle moglo je i brze da mi se dalo, ali i sa tim bi mogao ostvariti to vrijeme do Pocitelja.

Isto tako mi je iz Tuzle (od aerodroma da budem precizan) trebalo 1:45 minuta do parkinga na Grbavici ali u cik zore kad se ni horozi nisu probudili jos :D

Potcjenjujemo mi cesto koliko nas zapravo usporavaju razni faktori u obicnoj voznji. A masala kamiona, sporaca i punih linija po nasim brdima ne fali.
drug_profi

#12921 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Strahovito. Kad kažeš do počitelja 150, do Granice 180 a jebeš se 4 sata za nekim kome se "ne žuri", pa neće čak ni da vozi koliko se smije.

A i sad ako mjeris od Stupa, u Konjicu si za 35-40 minuta bez frke. Mostar moze glatko za manje od dva sata. Vrijeme se gubi na potezu od Ostrožca do Komadinovog vrela. Ako te tu zapadne pegla ili šleper možeš plakat ili napravit težak prekršaj.

I naravno tranzit kraj Mostara koji mi je postao nešto najmrže. Taj Mostar izgleda ko da kraj Njujorka prolazim. Nikad prestat predgrađa, uključenja, pješaci po magistrali, parkirani kamioni što zaklanjaju pregled...

Ali od eovo opet u Off, ko kad nema nista za ON topic.
Da mi je autoput bar do Ovčara, nekako bih se pretrpio Kroz Konjic i Jablanicu do Salakovca, pa onda opet na autoput. Pa onda u Počitelju biram hoću li lijevo prema Neumu i Dubrovniku, ili desno prema Pločama i Splitu....
thekupus

#12922 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by thekupus »

Takvi kao vi ste oni što se svako malo razlijepe po cesti i bankinama na potezu od mosta B i B do Mostara. Iskreno vam želim da ne budete jedni od njih, a još iskrenije želim da ne pokupite nekoga nevinog zbog svoje gluposti.
Naslovnica

#12923 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Naslovnica »

thekupus wrote:Takvi kao vi ste oni što se svako malo razlijepe po cesti i bankinama na potezu od mosta B i B do Mostara. Iskreno vam želim da ne budete jedni od njih, a još iskrenije želim da ne pokupite nekoga nevinog zbog svoje gluposti.
Ma ja, slažem se, najbolje je Sarajevo - Mostar voziti cca 3 sata, i napraviti kakvu pauzu između. Što je sigurno - sigurno je. Kome se jurca suludih 80km/h, bujrum. Bolje 4 banke i lagano, razgledati krajolik, zašto ne i tagovati se ponekad...
Zaista prelijepa priroda, zašto jurcati i propustiti svu tu ljepotu?
8-)
thekupus

#12924 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by thekupus »

Naslovnica wrote:
thekupus wrote:Takvi kao vi ste oni što se svako malo razlijepe po cesti i bankinama na potezu od mosta B i B do Mostara. Iskreno vam želim da ne budete jedni od njih, a još iskrenije želim da ne pokupite nekoga nevinog zbog svoje gluposti.
Ma ja, slažem se, najbolje je Sarajevo - Mostar voziti cca 3 sata, i napraviti kakvu pauzu između. Što je sigurno - sigurno je. Kome se jurca suludih 80km/h, bujrum. Bolje 4 banke i lagano, razgledati krajolik, zašto ne i tagovati se ponekad...
Zaista prelijepa priroda, zašto jurcati i propustiti svu tu ljepotu?
8-)
Jeste, ovi što ginu voze uvijek 80 km na sat, nikad više. Kad vozim 80 km na sat na tom potezu, blicaju mi da ih pustim da prestižu uvijek, zalijepe se natrag. Ovi što ginu redovno 130 i više voze. Nakon Ivana i svih krivina, prolaska kroz Mostar, Konjic, Jablanicu, 2 sata do Počitelja vozeći 80 km na sat tu dionicu, misliš da je realno?
drug_profi

#12925 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Za tebe nije realno, Ti do Konjica vozis sat i po.
A ja tebi zelim sve ono sto ti drugima pozelis.
Post Reply