Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#12901 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Šuplja, i dalje se sve može uzimati kao i prije na ebay, dostava kao i uvijek ista i sa freeshipping i sa placenim shippingom
zlo zlo

#12902 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

možda je on izbačen :lol:
victom

#12903 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

Ja govorim za ebay..i da izbaceni smo iz dostave na ebayu.
Svaki seller odlučuje za sebe, gdje želi slati, a gdje ne. Ebay se tu ništa ne pita.
Ako je tvoj prodavac ukino BiH, ima desetine drugih. Nađi novog.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:37, edited 2 times in total.
jedaniks

#12904 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jedaniks »

vješalica wrote:
jedaniks wrote:
"Ukoliko naši građani u BiH, primaju određene pakete od svoje rodbine iz inostransta i ukoliko su ti paketi neznatne vrijednosti do 50 KM to je oslobođeno uvoznih dažbina. Ukoliko su takvi paketi veće određene vrijednosti tu postoji mogućnost da se carine putem poštansko-carinske deklaracije po carinskoj stopi od 10 posto i PDV-u od 17 posto", otkrio je Ratko Kovačević, UIO.
(http://ba.n1info.com/a136036/Vijesti/Vi ... nstva.html)

Mensure sine, što ti je tetka slala igračke Pauer rendžera iz Amerike, slala je.

Meni su i ranije carinili pakete od rodbine, za paket vrijednosti 30$, poštar mi je uzeo 6.5KM. Nedavno za paket od 25$ iz Belgije 8.5.
Ono što je najtužnije jest kad moraš ljudima koji ti hoće poslat poklon reći ne, nemoj se peglati. Em mi možda neće doć, em će možda kisnuti 2 mjeseca, em ću morati platiti još toliko.
Te cifre koje navodis u kontekstu price oko carine uopce i niau carina. ;)

U pravu si, doduše, to bi bilo ono otvaranje paketa i poštanske usluge (i to mi se čini random). Ali kontam kad počnu cariniti i takve stvari...
Astrix

#12905 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Astrix »

Je li iko kupovao na ebay-u ove memorijske kartice za telefon, koliko je sigurno to kupovati tamo?
peepeep

#12906 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by peepeep »

Astrix wrote:Je li iko kupovao na ebay-u ove memorijske kartice za telefon, koliko je sigurno to kupovati tamo?
Pa vidi, sumnjam da će ti neko dildo uvalit mjesto memory kartice. Nađeš dobrog i trusted prodavača i sve će sigurno biti uredu.
kafanski_covjek

#12907 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Astrix wrote:Je li iko kupovao na ebay-u ove memorijske kartice za telefon, koliko je sigurno to kupovati tamo?
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... #p13112813
Astrix

#12908 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Astrix »

Znam da mi nece to uvaliti nego sam jednom kupio usb stick i nije radio kako treba pa reko da mi se ne desi nesto slicno, da ne kopira kako treba, da brise podatke i to...
zlo zlo

#12909 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

ja na aliju uzela mem. karticu, ko grom radi na telefonu, u3, nema problema s 4k video fajlovima. :D

https://www.aliexpress.com/item/Hot-sal ... 0.0.mTHojU
kafanski_covjek

#12910 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kafanski_covjek »

Astrix wrote:Znam da mi nece to uvaliti nego sam jednom kupio usb stick i nije radio kako treba pa reko da mi se ne desi nesto slicno, da ne kopira kako treba, da brise podatke i to...
s ovim prodavcem neces imati problema :wink:
Running

#12911 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

Ja ne volim te kartice spore i nepouzdane. Kombinovati ih sa brzom nand memorijom telefona mi je suludo, doduse nemam ni telefon sa podrskom za to, a i bolje. Svakako su danas telefoni 32+GB i postepeno to izbacuju.

Sent from my Gphone
undefined007

#12912 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by undefined007 »

kafanski_covjek wrote:
http://forum.klix.ba/kupio-bih-nesto-sa ... #p13112813
Jesam ja 3x ljetos i nemam nikakvih problema. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12913 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

Nego da li se meni samo cini ili su posiljke opet stale :?
victom

#12914 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by victom »

hrasno38 wrote:Nego da li se meni samo cini ili su posiljke opet stale :?
meni su stigle dvije sitnice u zadnjih 5 dana. a baterija čeka na carini. Nadam se da će čekati. :)
Last edited by victom on 01/03/2021 05:37, edited 2 times in total.
zincx

#12915 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

I ja sam dobio 2 jedan iz GB jedan iz US, ali ne i onaj za koji su špeditera tražili.

Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
jahac96

#12916 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by jahac96 »

ja nisam dobio nista ne pamtim, sve mi stalo i bas puno paketa kasni
Mehemed
Vozim: automobil

#12917 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ja čekam dvije od 03.01. i jednu sitnicu s početka novembra za koju imam otvoren case, čekam nju još 10ak dana i uzimam refund(12V prekidač sa indikatorom za auto, oko 1.10$)
Running

#12918 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Running »

jahac96 wrote:ja nisam dobio nista ne pamtim, sve mi stalo i bas puno paketa kasni
Tako nekako. Razvlace nam pamet.

Sent from my Gphone
boshniak

#12919 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

CaneBos wrote:
boshniak wrote:
CaneBos wrote:
Cuj suplja? Pa eto probaj sada kupiti nesto i vidi imas li dostavu za BiH! ccc
Ima dostava za BiH kod svih sellera kod kojih je i bila, na ebayu, na gearbest, na banggood, aliexpress...
Ja govorim za ebay..i da izbaceni smo iz dostave na ebayu.
Banggood, TD, dx, kod njih jos ne..
Pa imamo mi svi mogućnost provjere, ukucaj bilo koju stvar i otkrit će milion sellera koji to salju u BiH, a to sto neki seller izbaci BiH nije pravilo za cijeli ebay, to se desavalo i prije ovog slucaja sa carinom, jednostavno neki selleri odluce izbaciti BIH, kod mene to nikad nijedan nije uradio, kod tebe je mozda druga prica, ili si jednostavno baksuzan.
Sodom1

#12920 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sodom1 »

AkumAone wrote:
zincx wrote:Razmetilji se sav kad petlja. Poenta i nije hoće li se plaćati porez, nego kako im je palo na pamet, prvo, da zadrže pošiljke u cargu na aerodromu u Sarajevu, gdje si i pokisle, zato što nisu mogle sve stati u hangar, a onda uvesti špeditere u tu priču. To cijelo vrijeme zaobilazi, pričajući bajke o švercu na internetu.
Hvala na informaciji, sad sam jos vise zabrinut. Paket vrijedan 350EUR, elektronika; ako pokisne bice problema, a ne mogu vratiti Njemcima jer nije njihova krivica.
Sa obzirom da se iz ovih jucerasnjih izjava moze zakljuciti da nece snizavati prag carinjenja od 50KM, ovo njihovo rjesenje ce vjerovatno na kraju povecati troskove i da ocigledno nemaju ni najmanu namjeru da u bilo kojem smislu poboljsaju situaciju; zna li iko kome bi se mogli obratiti na nivou Europske Unije? Trgovinskoj Komisiji? Delegaciji Europske Unije u Bosni i Hercegovini? Sebastianu Kurzu? XD Da trazimo da po kratkom postupku rijese ovo, kao sto su Amerikanci rijesili problem Dodika.
Vidjaj s Sejdicem i Fincijem oni znaju kako to ide,ljudi isli do Strasbura :lol: :lol:
AkumAone

#12921 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by AkumAone »

Sodom1 wrote: Vidjaj s Sejdicem i Fincijem oni znaju kako to ide,ljudi isli do Strasbura :lol: :lol:
Cudna su vremena, ekonomski rat sa Amerikom, ekonomska kriza, sankcije Rusiji, Brexit, nesigurna buducnost Eura i cijele Euro zone...
I naravno Trump i njegova politika ekonomskog protekcionizma koji ugrozava interese EU.
Iako smo mi relativno neznacajno trziste, opet postoji interes od strane EU. Zato smo i potpisali SSP koji je neki dan stupio na snagu.
Svako malo trziste je postalo jako bitno, i kad bi se ovo predstavilo na odredjen nacin kao protekcionizam i ugrozavanje ekonomskih interesa EU; vjerujem da bi doslo do reakcije.

Naravno, najlakse je kukati po Klixu svaki dan i ne raditi nista.
zincx

#12922 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zincx »

Koliko je tačna informacija da su preko Pošta Srpske cijelo vrijeme išle pošiljke kao i dosad? Da li neko zna?
Hakiz

#12923 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hakiz »

boshniak wrote: Pa imamo mi svi mogućnost provjere, ukucaj bilo koju stvar i otkrit će milion sellera koji to salju u BiH, a to sto neki seller izbaci BiH nije pravilo za cijeli ebay, to se desavalo i prije ovog slucaja sa carinom, jednostavno neki selleri odluce izbaciti BIH, kod mene to nikad nijedan nije uradio, kod tebe je mozda druga prica, ili si jednostavno baksuzan.
Hoće, kada kupuješ maske za mobitele ili bubice za varanje na ispitima i slične gluposti, ako te jedan seller izbaci, naći ćeš masu drugih. Ali, kao što sam već rekao, neki od nas kupuju i drugačije stvari. A tada nastaje problem.
Last edited by Hakiz on 05/02/2017 13:40, edited 1 time in total.
Kvest

#12924 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Kvest »

Jedno pitanje,na koje nisam još našla odgovor.
Ako uz neki proizvod platim shiping,hoće li on doći nešto brže ili isto?
zemomak

#12925 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

zincx wrote:Koliko je tačna informacija da su preko Pošta Srpske cijelo vrijeme išle pošiljke kao i dosad? Da li neko zna?
Ja sam citao na banjaluka forumu, oni ko da zive u paralelnoj drzavi, njih nista ovo nije kacilo, zato su im i mediji bili totalno nezainteresovani za ovu tematiku..harač se samo primjenjuje u baketovoj fildzan drzavi [emoji16]

Sent from my MI 5 using Tapatalk
Post Reply