na starom ceedu sam pratio, na 85 cini mi se otvara termostat, onda gura do 95, upali ventilator, a kada ga ugasi ne mogu se sjetiti.. cini mi se na 85 opet.. a naravno temepratura sve vrijeme stoji elektronski zakucana na 88 stepeni.amar1994 wrote:sto kaze bitanga vrlo malo , kod mene sa 82 sleti na 78-79konektovan wrote:Radil ne radi, hebaji ga, meni kad idem niz brdo uvijek jednu crticu izgubi, sto pokazuje temperaturu. Ne znam sad kolika je razlka u temperaturi, mozda to nije puno, ali u ovim zimskim uslovima to mi nekako logicno.
sto se tice opadanja temperature nizbrdo, samo mi se jednom to desilo na suzukiju... niz bradinu se spustao, vani -18 bilo.. samo tad sam vidio da se kazaljka pomakla prema hladnom, i nikada vise... i tada je grijanje radilo ok jer se naravno voda nije skroz ohladila.. cim sam se spustio u podorasac i lagano gas, opet se zakucala na pola i nije mrdala.
na pezoima se to najbolje vidi kako temperatura seta, jer nije elektronski zakucana nego pokazuje stvarno stanje, bar je tako na 307.. kod svakog novog auta, elektronski je zakucana na pola u odredjenom rasponu temperatura, usudio bih se reci da je to 70-100 stepeni.