Hvala druze, pogledat cudzipalo wrote:Teretana '300' na Cengic Vili pored Kuvajtske djamije, clanarina je 40KM a ima dovoljno sprava i opreme za bilo koga.Najs wrote:Vozdra bilderi i bilderke, trazim teretanu u Sa, ne treba imati instruktore, kurseve bla bla samo ono osnovno, ali zato da nije skuplja clanarina od 40km( student sam, pa moze i sa popustom) i da ne moram puno hodati od tramvajske do teretane( stajaznam 10ak minuta hoda je ok). Molim za vase prijedloge, hvala
http://www.300.ba
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Najs
#12901 Re: Teretana
- ala7
#12902 Re: Teretana
E raja. Ovako interesuje me ovaj fitpas, jel se može iskoristiti jedan termin u bilo koje vrijeme ili ograničava fitnes klub do kad doći tj do kad iskoristiti termin.. Npr do 3 popodne ili je svejedno kad doći..???
- rida1976
#12903 Re: Teretana
Ne znam gdje živiš. Što se tiče Sarajeva jedino Body Art ima ograničenje za fitpass da trening moraš završiti do 15.00. Ostale teretane u programu nemaju nikakvo vremensko ograničenjeala7 wrote:E raja. Ovako interesuje me ovaj fitpas, jel se može iskoristiti jedan termin u bilo koje vrijeme ili ograničava fitnes klub do kad doći tj do kad iskoristiti termin.. Npr do 3 popodne ili je svejedno kad doći..???
-
jajara
#12904 Re: Teretana
imate na myproteinu 40% popusta do 30.11...ovaj black friday..doduse i nije neki popust kad skontas da je vazda 30% jeftinije sa onim kodom 
- Kinaski
#12905 Re: Teretana
ovaj bcaa bitter lemon vazda najeftiniji, sta li je unutura. Placebo?
Dvoumim se sad izmedju bcaa i beta alanina, ne znam sta da uzmem od ta dva uz whey?
Dvoumim se sad izmedju bcaa i beta alanina, ne znam sta da uzmem od ta dva uz whey?
- Kikibombona
#12906 Re: Teretana
Vec duzi niz godina, prilikom agresivnijeg vjezbanja, imam grceve misica po cijelom tijelu. Grcevi se jave dan poslije ili recimo 5-10 sati nakon vjezbanja. Nista strasno ali prilicno neprijatno. Osjecaj je kao da misici trnu...
Stvar se pogorsava ako nekoliko sati nakon treninga popijem kafu ili gazirani napitak. E tada postane bas ruzno. Zbog toga sam prestao piti kafu i energetske napitke koji su mi bas smetali.
Zdrastveno stanje je perfektno, redovno obavljam sve preglede. Jedino imam osjetljiv zeludac, tako da ne znam da li to ima neke veze.
Vjezbe su klasicne, bez tegova i zafrkancija, bez ikakvih proteina i slicno. Puno trcanja, sklekova, trbusnjaka, zgibova itd.
Da li negdje grijesim u ishrani, da li mi fali neki mineral?
Oduvijek imam ovaj problem a nikada nisam istrazio sta je u pitanju. Mozda je to normalno, ne znam...
I da, ne vjezbam redovno, mozda je i to razlog. Uhvatim ritam pa se kidam sedam dana, pa zatim napravim pauzu 10-15 dana, i tako, nema pravila... Da li neredovno vjezbanja i naglo opterecenje moze uzrokovati grcenje misica?
Stvar se pogorsava ako nekoliko sati nakon treninga popijem kafu ili gazirani napitak. E tada postane bas ruzno. Zbog toga sam prestao piti kafu i energetske napitke koji su mi bas smetali.
Zdrastveno stanje je perfektno, redovno obavljam sve preglede. Jedino imam osjetljiv zeludac, tako da ne znam da li to ima neke veze.
Vjezbe su klasicne, bez tegova i zafrkancija, bez ikakvih proteina i slicno. Puno trcanja, sklekova, trbusnjaka, zgibova itd.
Oduvijek imam ovaj problem a nikada nisam istrazio sta je u pitanju. Mozda je to normalno, ne znam...
I da, ne vjezbam redovno, mozda je i to razlog. Uhvatim ritam pa se kidam sedam dana, pa zatim napravim pauzu 10-15 dana, i tako, nema pravila... Da li neredovno vjezbanja i naglo opterecenje moze uzrokovati grcenje misica?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12907 Re: Teretana
Ako imas grceve, pij magnezij. Imas onaj direkt, nemoj sumeci.Kikibombona wrote:Vec duzi niz godina, prilikom agresivnijeg vjezbanja, imam grceve misica po cijelom tijelu. Grcevi se jave dan poslije ili recimo 5-10 sati nakon vjezbanja. Nista strasno ali prilicno neprijatno. Osjecaj je kao da misici trnu...
Zagrijes li se propisno prije i rastegnes li se poslije treninga?
- Kikibombona
#12908 Re: Teretana
Ne pijem magnezij nikako. Probat cu.plain vanilla wrote:Ako imas grceve, pij magnezij. Imas onaj direkt, nemoj sumeci.
Zagrijes li se propisno prije i rastegnes li se poslije treninga?
Zagrijem prije, poslije nikada. I to cu poceti praktikovati.
I sto je zanimljivo, grcevi se javljaju samo kada sjedim, nikada dok se krecem.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#12909 Re: Teretana
Znam da se moras i zagrijati i istegnuti na kraju, a pij dosta voda i magnezij obavezno. Ima i neki sportski magnezij, mozda ti je to jos i bolje.Kikibombona wrote:Ne pijem magnezij nikako. Probat cu.plain vanilla wrote:Ako imas grceve, pij magnezij. Imas onaj direkt, nemoj sumeci.
Zagrijes li se propisno prije i rastegnes li se poslije treninga?![]()
Zagrijem prije, poslije nikada. I to cu poceti praktikovati.
I sto je zanimljivo, grcevi se javljaju samo kada sjedim, nikada dok se krecem.
- Kikibombona
#12910 Re: Teretana
Vodu pijem. Probat cu sa magnezijem da vidim hoce li biti efekta.plain vanilla wrote:Znam da se moras i zagrijati i istegnuti na kraju, a pij dosta voda i magnezij obavezno. Ima i neki sportski magnezij, mozda ti je to jos i bolje.
Hvala.
-
Nivelacija
#12911 Re: Teretana
Uvijek se pravi pauza barem 1 dan nakon treninga, ne mozes svaki dan pogadjati isti misic sklekovima i da on nema 24 sata sa regeneraciju.Kikibombona wrote:Vec duzi niz godina, prilikom agresivnijeg vjezbanja, imam grceve misica po cijelom tijelu. Grcevi se jave dan poslije ili recimo 5-10 sati nakon vjezbanja. Nista strasno ali prilicno neprijatno. Osjecaj je kao da misici trnu...
Ako si danas se skrsio sklekovima ne radi ponovo iste misice barem 2 dana.
Uzmi neku drugu vjezbu a ne da 7 dana uzastopno kidas tjelo sa istom vjezbom.
To je stetno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12912 Re: Teretana
Imaš u DM-u magnezij u prahu, ja sam pio dva dnevno kad su me hvatali grčevi i prošlo je. Sad svaki dan pijem jednu kesicu i dobro je, ne'a grčeva
-
jajara
#12913 Re: Teretana
zasto ne magnezij u obliku sumece tablete?
- Kikibombona
#12914 Re: Teretana
A da li je zdravo toliko piti magnezij, bas svaki dan?Velkoski wrote:Imaš u DM-u magnezij u prahu, ja sam pio dva dnevno kad su me hvatali grčevi i prošlo je. Sad svaki dan pijem jednu kesicu i dobro je, ne'a grčeva
Probat cu definitivno.
Znaci, to sto mi se grce misici nije nista neuobicajeno.
Nivelacija
U pravu si, vjerovatno se misici preopterete i onda reaguju grcenjem.
- pirmin
#12915 Re: Teretana
Ide li ko u Fitness centar "Body art"?
- rida1976
#12916 Re: Teretana
pirmin wrote:Ide li ko u Fitness centar "Body art"?
ide
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#12917 Re: Teretana
Iskreno, ne znam, znam da postoji overdose, ali nisam siguran koliko moraš uzeti da bi došlo do toga. Grčeva nema odavno, to je najbitnijeKikibombona wrote:A da li je zdravo toliko piti magnezij, bas svaki dan?Velkoski wrote:Imaš u -u magnezij u prahu, ja sam pio dva dnevno kad su me hvatali grčevi i prošlo je. Sad svaki dan pijem jednu kesicu i dobro je, ne'a grčeva
Probat cu definitivno.
Znaci, to sto mi se grce misici nije nista neuobicajeno.![]()
Nivelacija
U pravu si, vjerovatno se misici preopterete i onda reaguju grcenjem.
-
Concord
#12918 Re: Teretana
Zato sto je jeftin i nekvalitetan = vrlo slaba apsorbcija. Vise prodje kroz tebe nego sto organizam uspije da uzme. Ima u DM-u i pored sumecih povoljno plava bocica sa par stotina tabletica magnezija, kalcija itd... medjutim i to je mala sreca. Ljudi su vec rekli, Magnezij Direct, streses vrecicu u usta i miran si. Jeste da je najskuplji ali je najbolji, skoz druga vrsta magnezija sa daleko vecom apsorpcijom.jajara wrote:zasto ne magnezij u obliku sumece tablete?
-
jajara
#12919 Re: Teretana
znaci citam ove komentare vec 10 godina..kao sto su balkanci tvrdili za myprotein whey da izaziva rak jer je tako jeftin..Concord wrote:Zato sto je jeftin i nekvalitetan = vrlo slaba apsorbcija. Vise prodje kroz tebe nego sto organizam uspije da uzme. Ima u DM-u i pored sumecih povoljno plava bocica sa par stotina tabletica magnezija, kalcija itd... medjutim i to je mala sreca. Ljudi su vec rekli, Magnezij Direct, streses vrecicu u usta i miran si. Jeste da je najskuplji ali je najbolji, skoz druga vrsta magnezija sa daleko vecom apsorpcijom.jajara wrote:zasto ne magnezij u obliku sumece tablete?
gledaj imas 7,8 vrsta magnezija da ih ne nabrajam sad sve tu su oksidi, sulfati, citrati, malati itd itd...i nikakve veze nema u kojem je obliku tj. u prahu ili tableti ili sumecoj tableti...svaka od ovih vrsti magnezija ima razlicitu apsorpciju i mislim da se oksid najlosije apsorbira..dok se citrat najbolje apsorbira..i ovaj citrat je bruka jeftin ko zna gdje nabavit..takodjer apsorpcija magnezija ovisi i o unosu ostalih minerala..npr kalcij i zeljezo..ako magnezij unosis skupa sa ovim mineralima onda se oni natjecu koji ce se apsorbirat i tako dalje i tako blize..
-
Concord
#12920 Re: Teretana
Vecina napisanog je tacna, jedina ispravka je da se kalcij karbonat najslabije apsorbuje. Medjutim fazon je taj sto je 90% sumecih upravo od karbonata, najjeftinijeg i najslabijeg, zato sam ja i pisao ono gore. Ako nadjes sumece od citrata samo rokaj, nema problema, ja ih nisam doduse ni trazio i preporucio sam provjerenu opciju. I bilo bi lijepo da podjelis gdje jetino kupiti citrat ako znas.jajara wrote: znaci citam ove komentare vec 10 godina..kao sto su balkanci tvrdili za myprotein whey da izaziva rak jer je tako jeftin..
gledaj imas 7,8 vrsta magnezija da ih ne nabrajam sad sve tu su oksidi, sulfati, citrati, malati itd itd...i nikakve veze nema u kojem je obliku tj. u prahu ili tableti ili sumecoj tableti...svaka od ovih vrsti magnezija ima razlicitu apsorpciju i mislim da se oksid najlosije apsorbira..dok se citrat najbolje apsorbira..i ovaj citrat je bruka jeftin ko zna gdje nabavit..takodjer apsorpcija magnezija ovisi i o unosu ostalih minerala..npr kalcij i zeljezo..ako magnezij unosis skupa sa ovim mineralima onda se oni natjecu koji ce se apsorbirat i tako dalje i tako blize..
To da whey (bilo koji) izaziva rak nikad nisam cuo od ljudi koji treniraju, samo od starijih kojima je to ona standardna prica.
-
golman
#12921 Re: Teretana
Preporučili mi neki asault,je li neko zna kakav je?Jel bolji od xploda ili shatersa?
- beni-bu-man
#12922 Re: Teretana
4-5 puta sedmicnorida1976 wrote:pirmin wrote:Ide li ko u Fitness centar "Body art"?
ide
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#12923 Re: Teretana
Na myprotein.ba i dalje akcija 40 %
Tako da 5kg wheya izađe oko 86 KM, a 2.5kg oko 47 KM.
Pa ko voli nek izvoli
Tako da 5kg wheya izađe oko 86 KM, a 2.5kg oko 47 KM.
Pa ko voli nek izvoli
- Nakamichi
#12924 Re: Teretana
Jesi li narucivao sa myprotein.ba ? Koliko je dostava, i koliko se ceka ?
- DzordzHodzic
#12925 Re: Teretana
Nek neko promijeni ime teme u Proteini