Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Hafis

#12901 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:Veliki su to cionistički mazohisti,vidi se koliko oni zapravo uživaju u mučenju palestinaca.Jedva čekaju da neko od njih baci kamenčić ne bi li ga zaskočila čitava garda "razjarene i mentalno nekoltrolisane rulje" željne nasilja i raznih perverzija koje se u velikim talasima nekontrolisano isprepliću u njihovim bolesnim glavama.
Ne dao Bog da je obrnuta situacija. Ne bi se znalo da su ikada i postojali tu.
SmokingMan

#12902 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Hafis wrote:
SmokingMan wrote:Veliki su to cionistički mazohisti,vidi se koliko oni zapravo uživaju u mučenju palestinaca.Jedva čekaju da neko od njih baci kamenčić ne bi li ga zaskočila čitava garda "razjarene i mentalno nekoltrolisane rulje" željne nasilja i raznih perverzija koje se u velikim talasima nekontrolisano isprepliću u njihovim bolesnim glavama.
Možda je ovo tvoj željeni scenario,u kratkim crtama i provokativo,vrlo jeftino i vrlo površno,ali od koga je,očekivano. :D

Židovima i palestincima je život bilo daleko ugodniji prije okupacije Palestine,živjelo se jednim pristojnim životom,daleko od idealnog,ali za pseći život u današnjim vremenima kojim uglavnom žive palestinci,to je bilo vrijeme blagostanja,...a kažu ni naranče iz Jafe više nemaju isti okus kao prije!
Rampage

#12903 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Rampage »

Hafis wrote:
Ne želim vjerovati da ti ne znaš da je već bila obrnuta situacija.
Hafis

#12904 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:
Hafis wrote:
Možda je ovo tvoj željeni scenario,u kratkim crtama i provokativo,vrlo jeftino i vrlo površno,ali od koga je,očekivano. :D

Židovima i palestincima je život bilo daleko ugodniji prije okupacije Palestine,živjelo se jednim pristojnim životom,daleko od idealnog,ali za pseći život u današnjim vremenima kojim uglavnom žive palestinci,to je bilo vrijeme blagostanja,...a kažu ni naranče iz Jafe više nemaju isti okus kao prije!
Bio je i Sijuxima i Navaho indijancima život bilo daleko ugodniji nego prije dolaska Europljana.

Pričamo o današnjem vremenu. Znaš li kako su se od 1948. proveli Židovi od Maroka do Libana? Nema ih ni u tragovima.
Nema potrebe jedne ocrnjivati, a druge viktimizirati. To slušam i gledam kako znam od sebe. Još u osnovnoj škli smo skupljali stvari za djecu Palestine....
Samo kažem, da je danas u kojem slučaju situacija obrnuta, nastupio bi egzodus i niti jedan ne bi ostao.
SmokingMan

#12905 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

A da li su kojim slučajem palestinci eksluzivni krivci za genocid koji je sproveden nad Jevrejima u Njemačkoj,Poljskoj,i svu nepravdu koju su doživjeli kod drugih režima?Jevreji nisu samo živjeli na područijima gdje je obitavalo uglavnom muslimansko stanovništvo,u velikom broju ih je bilo i u Rusiji (danas ih ima tu oko centralne azije u znatnom broju,Iran posebice,stalno migriraju),bilo ih je u određenom broju i u Bosni i Hercegovini (do drugog svejtskog rata nekih 20.000,ali danas njihov broj je spao na svega nekoliko stotina),još većem u Španiji,Poljskoj,danas je njihvo broj znatno manji u navedenim zemljama,da sad ne ulazim u sve te brojke istatistike.

Većina njih danas živi u SAD i Izraelu,i općepoznato je da većina njih ne želi da se na poziv izraelske vlade vrati u nakaradnu tvorevinu Izrael,pogotovo ovi ortodoksniji,koji imaju jaku orgainizovanu zajednicu u Nju Jorku,a povremeno organiziraju i proteste protiv kneseta i zločinalkog IDF.a

Kilometri rečenica bi se mogli nanizati na ovu temu,ali očigledno je da bi tu i negdje pogriješili,elem.Šta li je za svo ovo vrijeme protklo od 1948.godine pa do danas natjeralo palestince da vremenom postanu "radikalniji",u smislu da se dešavaju sporadični krvavi napadi na teritorijama na kojima uglavnom živi jevjersko stanovništvo,i gdje se zna desiti da neko nevin strada?Mržnja proistakla sama od sebe,bezrazložno,eto samo što su židovi (a bili su tu i ranije,tik pored njih,prije 1948,i zašto tada jedni nisu smetali ovim drugima),ili višedecenijska nepravda i brutalna cionistička reprsija,prisilna migracija i otimanje zemlje palestinaca.

U kojoj mjeri nasilje,rat u Palestini (neću reći Izraelu jer ga takvog ne priznajem,ne priznajem ono što je nastalo na nasilju) je ostavilo posljedice na mentalno zdravlje stanovništva?Učinilo ga tako očajnim.I to je veoma bitno kada govorimo o psihološkom profilu jedne i druge strane.Mada i tu postoje značajne razlike,jer životni uslovi,ekonomske prilike,sigurnost,igraju veliku ulogu u kreiranju psihološkog profila stanovništa.Prirodno je da će se ovi koji su žrtve višedecenijske nepravde osjetiti ugroženo,sa pravom.

Jesu li "jevjeri" zbog povratka svojoj obećanoj zemlji i selekcije stanovništa po bogom danoj knjizi i scenariju,barem oni koji su je i prisilno stvorili,postali bolji ljudi?Jesu li ispunili božiji cilj,jesu li bili pravedni prema drugima?

Da li palestinci moraju ustupiti svo svoje imanje "jevrejima",iseliti se u neku drugu zemlju,ili u drugome slučaju živjeti po direktivi cionističkog režima,što vremenom sigurno ne bi obezbjedilo njihovu egzistenciju.

Da li bilo ko posjeduje eksluzivno pravo na Palestinu?

Ko je palestince sabio na 360 kvadratnih kilometara?

Da li je ispravna i razumna teza "onaj ko posjeduje kupolu posjeduje i zemlju oko nje",to izričito znači da posjeduje čitavu palestinsku zemlju na kojoj su stoljećima zajedno živjeli muslimani,jevjeri,ortodoksi,rimokatolici,i sve druge manjine.

Ko je kriv za porast antisemitizma u Europi i SAD.u?

Ko je narušio imidž jevjerskog naroda u svijetu?

Muslimani?

Cionistički režim?

Ja?

Moj debeli mačor iz mahale?
sumirprimus

#12906 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by sumirprimus »

Palestinci su izgubili rat davno ..
Ne znam cemu prica o ratu i miru?jos ih ovi potpalkuju braca komsije kako god.a onda ih ostave na cjedilu ko zadnje suse.
Hafis

#12907 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:
U kojoj mjeri nasilje,rat u Palestini (neću reći Izraelu jer ga takvog ne priznajem,ne priznajem ono što je nastalo na nasilju)
Gotovo sve države su nastala nasiljem, a tebi je sporan jedino Izrael.
Mislim, unosiš se pristrano u veoma veoma složen problem u kojem nema nevine strane. I ne slažem se s većinom onoga što si napisao.
Ja sam samo rekao da bi u nekom imaginarnom slučaju, u kojem bi bile izmjenjene uloge, to jest u kojem bi Palestinci imali na raspolaganju ono što imaju Židovi, da bi se desio egzodus. Ne bi bilo nikakvih pojaseva, zona, samouprava, naselja, pregovora...jednostavno bi ih zbrisali s tog područja
Drvosjeca iz Dejcica

#12908 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote: Bio je i Sijuxima i Navaho indijancima život bilo daleko ugodniji nego prije dolaska Europljana.

Pričamo o današnjem vremenu. Znaš li kako su se od 1948. proveli Židovi od Maroka do Libana? Nema ih ni u tragovima.
Nema potrebe jedne ocrnjivati, a druge viktimizirati. To slušam i gledam kako znam od sebe. Još u osnovnoj škli smo skupljali stvari za djecu Palestine....
Samo kažem, da je danas u kojem slučaju situacija obrnuta, nastupio bi egzodus i niti jedan ne bi ostao.
Teorije šta bi bilo kad bi bilo nisu opravdanje za ovo danas. Da je Tito živ rata ne bi bilo, da nisu ubili Kenedija..., da Hitler nije napao Rusiju...tako možemo u nedogled i to je bezvezna konstatacija koja ne znači ništa. Ono što je relevantno da Palestinci danas žive kao kerovi i to je ono protiv čega se treba boriti. Sa druge strane mene i ne čudi da ti takvim frazama, napamet naučenim, pokušavaš opravdati takve stvari jer tvoj otac nacije je upravo to bio namijenio Bošnjacima, da lagano nestano, u najboljem slučaju izbjeglički šator do izmještanja. Iz ovog razloga ti nije ni strano na takav način insinuacijama pravdati Izrael. Kako te čovjek vše čita to više padaš u očima i samo te može više prezirati i žaliti.
fakat

#12909 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by fakat »

Rampage wrote:
Hafis wrote:
Ne želim vjerovati da ti ne znaš da je već bila obrnuta situacija.
:thumbup:
Gojeni H

#12910 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

sumirprimus wrote:Palestinci su izgubili rat davno ..
Ne znam cemu prica o ratu i miru?jos ih ovi potpalkuju braca komsije kako god.a onda ih ostave na cjedilu ko zadnje suse.
Sta bi trebali raditi? "Perzistentno traziti nacin za pravedan mir"? - kako bi ih Krajisnik Leclerc posavjetovao.
Umrijeti kao zvijer u kavezu ili kao uspravan covjek u borbi?
Hafis

#12911 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

Izgleda da su izabrali srednje rješenje između te dvije krajnje opcije.
SmokingMan

#12912 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Hafis wrote:
SmokingMan wrote:
U kojoj mjeri nasilje,rat u Palestini (neću reći Izraelu jer ga takvog ne priznajem,ne priznajem ono što je nastalo na nasilju)
Gotovo sve države su nastala nasiljem, a tebi je sporan jedino Izrael.

Mislim, unosiš se pristrano u veoma veoma složen problem u kojem nema nevine strane. I ne slažem se s većinom onoga što si napisao.
Ja sam samo rekao da bi u nekom imaginarnom slučaju, u kojem bi bile izmjenjene uloge, to jest u kojem bi Palestinci imali na raspolaganju ono što imaju Židovi, da bi se desio egzodus. Ne bi bilo nikakvih pojaseva, zona, samouprava, naselja, pregovora...jednostavno bi ih zbrisali s tog područja
Koja je još država u modernoj istoriji nastala istim putem kao Izrael,kroz reprsiju,aparthejd,samo pitam? :D

Stanje u Palestini je vrlo jednostavno definisano,i ima čistu ideološku pozadinu,a manje političku.Slagao se ti ili ne meni je svejedno,na kraju je samo važno činjenično stanje.

Ne slažemo se oko BIH,a da bi sada slagali oko nekih drugih stvari. :thumbup: :bih:

Čudo me do sada nisi prozvao antisemitom.To me jako zabrinjava :D

Hajde,makar čovjek nije danas izgubio dostojanstvo,još ima nade u ovome sumornom svijetu...Ali opet,neki su ga davno izgubili. :thumbup:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/gene ... /171221130
Hafis

#12913 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hafis »

SmokingMan wrote:
Koja je još država u modernoj istoriji nastala istim putem kao Izrael,kroz reprsiju,aparthejd,samo pitam? :D
USA, Australija, Novi Zeland...od ovih naprednijih.
SmokingMan

#12914 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Hafis wrote:
SmokingMan wrote:
Ako su mogli ginuti indijanci,aboridžani zašto ne bi mogli ginuti i palestinci,onako olahko,samo je to brojka,neljudi možda!?Iako danas postoje veće šanse da se spriječi ponavljanje krvave istorije,nego što je to bilo ranije.Danas imamo međunarodne faktore koji direktno ili indirektno mogu utjecati na neke od najvažnijih odluka,za razliku od davno minulog perioda,kada nije postojala nikakva ozbiljnija organizovana politička institucija ili neki ozbiljniji konzilij.Mislim,pomalo je bizarno to poređenje,iz nekih objektivnih razloga :)

Ovo nije ništa manje doli suptilno podržavanje agresije,čovječe,baš me intersuje što li još toga "čuči" duboko u tebi. :)
karanana

#12915 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

SmokingMan wrote:
Hafis wrote:
SmokingMan wrote:
Ako su mogli ginuti indijanci,aboridžani zašto ne bi mogli ginuti i palestinci,onako olahko,samo je to brojka,neljudi možda!?Iako danas postoje veće šanse da se spriječi ponavljanje krvave istorije,nego što je to bilo ranije.Danas imamo međunarodne faktore koji direktno ili indirektno mogu utjecati na neke od najvažnijih odluka,za razliku od davno minulog perioda,kada nije postojala nikakva ozbiljnija organizovana politička institucija ili neki ozbiljniji konzilij.Mislim,pomalo je bizarno to poređenje,iz nekih objektivnih razloga :)

Ovo nije ništa manje doli suptilno podržavanje agresije,čovječe,baš me intersuje što li još toga "čuči" duboko u tebi. :)
i danas ti je isto kao i prije 200-300 godina. jaci odlucuje. ni danas ne postoji ta neka ozbiljnija organizovana politicka organizacija ili konzilij. kenjam se na UN i neke njihove odluke i rezolucije. ako usa, rusija ili kina nece to da postuju, ko ce ih natjerati? rezolucija 128 zemalja koje ukljucuju nekakve dzibutije, konga i slicne pripizdine?

kako su glasali nasi ex-yu susjedi? interesuje me srbija.

edit: sad vidim srbija za, hr uzdrzana.
e pa ako cemo pratiti srbiju u ovim nekim stvarima kao sto je kosovo, zasto je nismo pratili i u ovome, ha mile?
ustvari i da nijsu kocili mile ivanic i mozda covic, mozda i jeste najbolje biti suzdrzan u ovome. jebo ovo, nikakve posljedice niti rezultata a tamo ides u trumpovu crnu knjizicu.
Last edited by karanana on 21/12/2017 19:42, edited 1 time in total.
SmokingMan

#12916 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

Mi,kroati suzdržani,za srbe još ne znam?Ovo "neglasanje" je manje više bilo iz političkih razloga.Albanija za.

Image
Last edited by SmokingMan on 21/12/2017 19:43, edited 1 time in total.
karanana

#12917 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

SmokingMan wrote:Mi,kroati suzdržani,zsrbi kao nisu učestvovali?Ovo "neglasanje" je manje više bilo iz političkih razloga.Albanija za.
ja na b92 komentarima procitah srbija ZA.
cudno da sam tekst nije nista napisao nego dole neko na komentarima napisao.
Challenger__

#12918 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

karanana wrote:
SmokingMan wrote:Mi,kroati suzdržani,zsrbi kao nisu učestvovali?Ovo "neglasanje" je manje više bilo iz političkih razloga.Albanija za.
But only nine states – including the United States and Israel –voted against the resolution. The other countries which supported Washington were Togo, Micronesia, Nauru, Palau, Marshall Islands, Guatemala, and Honduras.
SmokingMan

#12919 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

karanana wrote:
Bitno je da se kako tako stalo na crtu zločincu i pomagaču.Mali korak,ali za one zaboravljene je ohrabrenje u ovih hladnim decembarskim noćima. :thumbup:
insomnia78

#12920 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Sabur. Jos malo pa ce drvecw poceti vikati evo jevreja dodji i ubij ga
karanana

#12921 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by karanana »

Challenger__ wrote:
karanana wrote:
But only nine states – including the United States and Israel –voted against the resolution. The other countries which supported Washington were Togo, Micronesia, Nauru, Palau, Marshall Islands, Guatemala, and Honduras.
pa ja. i reko sam da je srbija bila ZA. ovo nabrojano je bilo protiv. nego ne znam da se i oni nisu suzdrzali.
SmokingMan

#12922 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by SmokingMan »

To su uglavnom režimi na platnim spiskovima SAD.a. :D

Eo Hafise,pročitaj ponekad....

http://www.breakingthesilence.org.il/te ... s/database
Challenger__

#12923 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

karanana wrote:pa ja. i reko sam da je srbija bila ZA. ovo nabrojano je bilo protiv. nego ne znam da se i oni nisu suzdrzali.
Da, ZA Rezoluciju koja osuđuje američki potez. Zanimljivo je da je skoro čitava Evropa tako glasala, osim sljedećih suzdržanih...
Pogledajmo sada neke od zemalja koje su odlučile apstinirati od današnjeg glasanja, očito kako ne bi razljutile Washington - na tom popisu iz Europe imamo samo 7 zemalja: BiH, Hrvatska, Češka, Mađarska, Latvija, Poljska i Rumunjska.
:lol:

Sve gigant do giganta.
Challenger__

#12924 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

Još jednom, današnji izraelski klub:
Kao prvo pogledajmo "usamljenih" 9 zemalja u Generalnoj skupštini koje su stale na stranu SAD-a i njihove odluke o Jeruzalemu - to su, dakako, Izrael i SAD, a osim njih još i ove zemlje: Gvatemala, Honduras, Maršalovi otoci, Mikronezija, Nauru, Palau i Togo.
8)
Challenger__

#12925 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Challenger__ »

Uostalom, evo kompletne liste glasanja:

Image
Locked