HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
MH i HS kablovska

#12901 Re: HS kablovska

Post by MH i HS kablovska »

chakany wrote:Gospodine Poštovani,
možete li reči tehničarima da stave opciju prevoda na EUROCHANNEL-u.
Slika je užasna, ima jako dobrih filmova, ali ne mogu se gledati zbog kvaliteta slike.
Nadam se skorom poboljšanju kanala :) , i da će sa uvođenjem Telemach-a ostati ovaj kanal.
Teletekst mi već par godina nije dostupan na OBN, RTRS i RTVBN-u na digitalnoj televiziji.

Unaprijed zahvalan.
Molimo Vas da nam dostavite podatke u inbox, kolege će Vas kontaktirati.
Emx

#12902 Re: HS kablovska

Post by Emx »

MH i HS kablovska wrote:
Slika je užasna, ima jako dobrih filmova, ali ne mogu se gledati zbog kvaliteta slike.
Nadam se skorom poboljšanju kanala :) , i da će sa uvođenjem Telemach-a ostati ovaj kanal.
Teletekst mi već par godina nije dostupan na OBN, RTRS i RTVBN-u na digitalnoj televiziji.

Unaprijed zahvalan.
Molimo Vas da nam dostavite podatke u inbox, kolege će Vas kontaktirati.
Na odredjenim kanalima na digitalno, tipa RTL 2 HR, Viasat History i jos par, slika konstantno ledi, tj signal je isprekidan u kockicama. Ostali kanali rade savrseno, kao i internet signal. Koristim CI modul. Je li problem do kanala ili do instalacija?
bull21

#12903 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

I opet levatski odgovori tipa "Nemamo informacija, more bit bidne, more bit ne bidne." Jeb'o vas i vaš "support".
kakaljin

#12904 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

bull21 wrote:I opet levatski odgovori tipa "Nemamo informacija, more bit bidne, more bit ne bidne." Jeb'o vas i vaš "support".
Ili je ista osoba kao pod nickom Telemach ili ne zeli biti bolji i konstruktiviniji i precizniji i na usluzi korisnicima od nick-a telemach.
Dzontra_Volta

#12905 Re: HS kablovska

Post by Dzontra_Volta »

Jeste li vi ikad čuli za termin PR?
Pa kako će vam odgovoriti ako ni sam ne zna odgovor, a niti mu je to posao. Lik pod ovim nickom je neka vrsta tehničke podrške, a kad će koja usluga biti dostupna i šta ona podrazumijeva nije njegov fah.
Osim toga, očigledno ni u Telemachu ni u HS-u ne znaju kad će se precizno (a ni približno) stvoriti tehničke mogućnosti, pa da ne bi bilo da kaže biće oko Nove godine, a ono se desi nešto nepredviđeno, pa bude ko zna kad, a ovamo čitav forum skoči: "Zar niste rekli za Novu godinu!?".
Uglavnom, popustite lika u vezi tih pitanja, jer sigurno nećete dobiti odgovor dok se ne bude znao konkretan podatak, a kad se to bude znalo, biće objavljeno na njihovoj stranici i putem medija, a ne po forumima.
bull21

#12906 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Samo ti njih brani. Već mjesecima je velikom broju korisnika usluga otišla u qrac, već mjesecima slušamo "od narendog mjeseca, od narednog mjeseca, od narednog mjeseca" i toj priči nikad kraja. Niko ne traži čudo, sve što tražimo jeste malo komunikacije sa krajnjim korisnikom i malo poštovanja.
Dzontra_Volta

#12907 Re: HS kablovska

Post by Dzontra_Volta »

Ma ne branim ih, ja čak nisam ni pretplatnik HS-a niti Telemacha. Samo kažem da vam lik sa nickom "telemach" i "HS i MK kablovska" može pomoći u vezi tehničkih problema, a ostalo čisto sumnjam.
To ti je kao kad onaj "mirza" s BH Telecom teme kaže da će od prvog biti nešto novo, ali ne smije reći šta dok ne bude javno objavljeno. Tako ni ovaj ne smije ništa bez odobrenja šefova.
kakaljin

#12908 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote:Ma ne branim ih, ja čak nisam ni pretplatnik HS-a niti Telemacha. Samo kažem da vam lik sa nickom "telemach" i "HS i MK kablovska" može pomoći u vezi tehničkih problema, a ostalo čisto sumnjam.
To ti je kao kad onaj "mirza" s BH Telecom teme kaže da će od prvog biti nešto novo, ali ne smije reći šta dok ne bude javno objavljeno. Tako ni ovaj ne smije ništa bez odobrenja šefova.
Pa postoji recenica: " u planu je da se to i to implementira u naredna 3 mjeseca ako bude sve islo po planu", ili " u planu je uvedjenje te i te usluge u naredna tri mjesece, nadamo se da ce dobavljac sve uraditi u roku i da nece biti ne predvidjenih problema".

Znaci nisi se striktno obavezao sa datumom kada ce nesto biti, vec das doznanajn korisnicima de se nesto radi po tom i tom pitanju.

Jer osobe sa nickom "telemach" i "HS i MK kablovska" su ovlasteni predstavnici operatera ovdje na forumu i njihova je uloga ovdje da informisu svoje korisnike, jer radi cega drugog su se registrovali ovdje.
MH i HS kablovska

#12909 Re: HS kablovska

MH i HS kablovska wrote:

Unaprijed zahvalan.
Dole navedeni problem koji se odnosi na Eurochannel i opciju prevoda je posljedica toga što se navedeni program putem satelita distribuira u h.264 (AVC ) video formatu i ACC audio kodek-u koji korisnici SD STB nisu u mogućnosti gledati i slušati. Kako bismo tim korisnicima omogućili gledanje Eurochannel programa, isti je neophodno prilagoditi za SD STB čime se gubi mogućnost „odabira prevoda“ iako uredno svi korisnici imaju „zalijepljeni“ prevod na kanalu Eurochannel.

Pored toga u posljednje vrijeme se pojavio problem s karticom koja se koristi za descramblovanje programa i već očekujemo novu karticu kako bi riješili problem s otključavanjem programa Eurochannel, stoga vas molimo za strpljenje.

Što se tiče drugog pitanja koje se odnosi na TXT na navedenim kanalima..možemo potvrditi da probleme se TXT nemamo na ovim programima..postoji mogućnost da kod nekih korisnika odnosno da njihovi TV prijemnici na neki način ne prepoznaju TXT u streamu i vjerovatno bi se u postavkama samog TV u postavkama Subtitle-ova i TXT-a taj problem riješio.
maraccana

#12910 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

duminjo wrote:Opet nema interneta. Već duže vrijeme svaki dan redovno po nekoliko puta po 15-ak minuta ga nestaje.

Nazoves, oni naprave nalog da ekipa dodje SUTRA na teren a kad oni dodju ima internet :lol:
Kod tebe je dobro samo 15 minuta, meni 2 sata konekcija divlja i tako svaki dan, a nisam ni primjetio da mi je ISP Telemach na ovom speedtestu :lol:

Image

Image
polis

#12911 Re: HS kablovska

Post by polis »

Je li treba da je Host by AVAX NEt doo LUKAVAC

Ja sam KID8, download 16mb upload 1mb? Tako je zadnjih mjesec.
maraccana

#12912 Re: HS kablovska

Post by maraccana »

polis wrote:Je li treba da je Host by AVAX NEt doo LUKAVAC

Ja sam KID8, download 16mb upload 1mb? Tako je zadnjih mjesec.
Kod mene je standard, a na tom avaxu neće ni da završi test, zaštopa na sredini :lol:

Image
kloniran

#12913 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Nema interneta na podrucju Ilidze vec pola sata :twisted:
The Realist

#12914 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Evo i ja na Telemachu (mislim speedtest :D), a izgleda da se i net popravio u odnosu na zadnji period.
Adriatic

#12915 Re: HS kablovska

Post by Adriatic »

Prođe još jedan ponedjeljak. :D :sad:
MH i HS kablovska

#12916 Re: HS kablovska

kloniran wrote:Nema interneta na podrucju Ilidze vec pola sata :twisted:
Zdravo kloniran,
da li još uvijek imate navedenih problema. Dostavite nam podatke u inbox kako bismo provjerili sve što je potrebno.
kloniran

#12917 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

MH i HS kablovska wrote:
kloniran wrote:Nema interneta na podrucju Ilidze vec pola sata :twisted:
Zdravo kloniran,
da li još uvijek imate navedenih problema. Dostavite nam podatke u inbox kako bismo provjerili sve što je potrebno.
Da li su neki radovi na podrucju Ilidze, i danas cesto nestaje i kablovske i interneta. Petominutni prekidi po nekoliko u satu, bar kako sam u ovo sahatak koliko sam kod kuce.

Uz duzno postovanje, ali ja cu da zovem kad dođe voda do poda, ne ostavljaju mi se podaci na forumu.
Samo ako moze broj na koji vas se moze dobiti, jer onaj sto se zavrsava na 944 me oguli dok vas dobijem :D
Ili naucite onu sekretaricu da odbrblja ko oni na reklamama za medikamente na tv-u :D
Lijep pozdrav
maxell_sarajevo

#12918 Re: HS kablovska

Post by maxell_sarajevo »

Kod prikljucenja / iskljucenja sa HS-a jel se placa puna cijena za mjesec ili se samo obracuna onoliko dana koliko si koristio uslugu?
LP
Felidae

#12919 Re: HS kablovska

Post by Felidae »

Poštovani hs molim vas da mi odgovorite šta se desilo sa računima za ovaj mjesec konkretno za kid pakete. Područje novog Sarajeva je u pitanju.
kakaljin

#12920 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Felidae wrote:Poštovani hs molim vas da mi odgovorite šta se desilo sa računima za ovaj mjesec konkretno za kid pakete. Područje novog Sarajeva je u pitanju.
Vec nekoliko puta je pisano o tome ovdje na forumu

evo ima obavjest i na njihovoj stranici o tome

http://www.hs-hkb.ba/2015/11/12/obavjes ... ve-racuna/
MH i HS kablovska

#12921 Re: HS kablovska

Felidae wrote:Poštovani hs molim vas da mi odgovorite šta se desilo sa računima za ovaj mjesec konkretno za kid pakete. Područje novog Sarajeva je u pitanju.
Poštovani,
Radi izjednačavanja dostave računa na Vašu adresu, obavještavamo Vas da ćete od sada račune za naše
telekomunikacijske usluge dobivati po izmijenjenom principu.
Usluge koje su do sada fakturisane unaprijed (prepaid) i koje bi se trebale fakturisati početkom mjeseca Novembra (za
period 01.11.2015.-30.11.2015.), neće se raditi na dosadašnji način. Tačnije, period njihovog fakturisanja će se
izjednačiti sa fakturisanjem analogne televizije po principu naknadnog plaćanja (postpaid).
Do promjene dolazi kod korisnika usluga digitalne televizije, interneta i KID paketa, koji će od sada plaćanje raditi
isključivo po principu naknadnog plaćanja.
Ovim putem, obavještavamo Vas da će naredno fakturisanje svih usluga biti dostavljeno principom nakadnog
plaćanja.
30.10.2015. godine će se fakturisati samo usluga analogne televizije, 02.11.2015. godine usluga fiksne telefonije (za
period 01.10.2015.godine - 31.10.2015. godine) dok će se sva ostala fakturisanja raditi kroz princip naknadnog
plaćanja.
Imajući u vidu da su naša najveća vrijednost naši pretplatnici, nastavit ćemo sa angažmanom na stalnom poboljšanju
kvalitete usluga.
Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na broj našeg Kontakt centra 033 974 444.
Hvala na povjerenju.
MH i HS kablovska

#12922 Re: HS kablovska

maxell_sarajevo wrote:Kod prikljucenja / iskljucenja sa HS-a jel se placa puna cijena za mjesec ili se samo obracuna onoliko dana koliko si koristio uslugu?
LP
Zdravo maxell,
obračunava se samo period koji ste koristili.
chakany

#12923 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Kad ćemo i mi dobiti CINEMAX kanale? Vidim da ih je Moja TV danas uvela u svoju ponudu?
Nadam se odgovoru na ovo pitanje.
Lijep pozdrav.
bull21

#12924 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

chakany wrote:Kad ćemo i mi dobiti CINEMAX kanale? Vidim da ih je Moja TV danas uvela u svoju ponudu?
Lijep pozdrav.
O svim promjenama programa, biti ćete pravovremeno obavješteni.
Nebitni ste. Ha-ha.
Telemachov,

HS & MH.

Pusa.
MH i HS kablovska

#12925 Re: HS kablovska

chakany wrote:Kad ćemo i mi dobiti CINEMAX kanale? Vidim da ih je Moja TV danas uvela u svoju ponudu?
Lijep pozdrav.
Zdravo chakany,
za sada nemamo preciznije informacije na Vaš upit. Svakako da će ekipa na forumu biti među prvim, koji će biti obaviješteni o svim novinama, vezanim za naše usluge.
Locked