Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
al_neri wrote:Jel to molim vas Chelsea sa igracem manje i rezultatom koji ih vodi u finale, trebao napasti Barcelonu ?
Čelzi se branio od prve minute utakmice sa Stamford Bridga ...prema tome, nema potreba sad pricati o rezultatima, iskljucenju itd....od 180 minuta ukupne igre, sigurno 160 su proveli ispred svog 16-erca ....bile su slike sa Stamforda i ona dva reda po 4 igraca ispred 16 metara....u prvoj su se sa 8 igraca branili, a ovi napadali sa 5 ili maximalno 6....u drugoj svih 10 stalo ispred gola (Drogba na lijevom beku) i ovi svi navalili da zabiju....to se ubilo za kontre.
Ako su 160 proveli ispred svog sesnaesterca, svaka im cast kad su za 20 minuta 3 zabili
Dzaba trud LSD Bogami, nemas sta dokazati, prosla je ekipa koja je dala vise golove, cak i pored igranja odbrane uspjeli su vise golova zabiti od BArce, kapak sto bi reko Cyprus! Tebi to mozda jeste kozmicka nepravda da je prosla ekipa koja se xxx minuta branila, ali dzaba sve, oni su u finalu. Antifudbal, ovo ono, sve to pada u vodu, nema od prazne price nista.
BHF_Manijak wrote:Dzaba trud LSD Bogami, nemas sta dokazati, prosla je ekipa koja je dala vise golove, cak i pored igranja odbrane uspjeli su vise golova zabiti od BArce, kapak sto bi reko Cyprus! Tebi to mozda jeste kozmicka nepravda da je prosla ekipa koja se xxx minuta branila, ali dzaba sve, oni su u finalu. Antifudbal, ovo ono, sve to pada u vodu, nema od prazne price nista.
Hajd dobro, gotovo je sad pricati...bilo i prošlo ...ako ništa drago mi je radi onog ludog Drogbe, koji igra i beka i krilo, bori se ko lav za svaku loptu, i još sa centra šutira i zamalo ne zabi gol Valdesu ....kakav lik, takav se igrac (uz Lamparda) mora cijeniti.
Nek im je sa srecom u finalu, ovo bez imalo ironije mislim
Steta, ja sam stvarno mislio da ce uzeti klempu na pocetku sezone i napakon stati medju Ajaxa, Bayerna i Milana medjutim nish o toga. Prije sedam dana pritisli dugme da sami sebe razbiju i ode im nada za Ligu i LS.
Messi promasio penal protiv Sevilla u LA ligi decembar/januar, u srijedu izgubio loptu na centru, veceras opet masio penal...eto im krivca za ovu sezonu.
Nadam se da ce Gardioala i Morinjo ostati u Spaniji jos jednu sezonu.
kako je internet diljem naše lijepe zavlad`o i kako je seljak kalemljenje internetom zapostavio tako je i Barcelona na na na na na na na na na na na...AMA!
Koliko jadnih izjava sebi ljudi dozvole u trenutku euforije.
Razumijem da je ljudima možda malo i dosadila ova Barcelona, hoće malo promjene...
Tako isto da je Real ili neko drugi osvojio ono sto je Barca u zadnje tri godine, niko ih ne bi mogao smisliti.
A tek njihove navijace slušati... i ovako je smaraju a ništa nisu osvojili.
Meni samo nije jasno sto kad su vidjeli da ne mogu usetati u gol, sto nisu promijenili taktiku. Svaki sut izvan 16m je namucio Čeha, da su ga samo malo istrenirali, prosla bi 1 100%.
Ovako pobijedio je onaj ko je dosao da igra na rezultat, a ne da se folira.
sta reci...
morinjo 1 i morinjo 2 u finalu za plakat krokodilskim suzama...
bem ti srecu...
pa ne mogu da vjerujemm,kad nece ,nece i bog...
kolko samo fale i abidal na boku i villa
sumirprimus wrote:sta reci...
morinjo 1 i morinjo 2 u finalu za plakat krokodilskim suzama...
bem ti srecu...
pa ne mogu da vjerujemm,kad nece ,nece i bog...
kolko samo fale i abidal na boku i villa
Mourinho tek treba da izbori finale
Nije u pitanju nece, nego losa forma.
Ipak je puno, imas 2-0 i igraca manje kod protivnicke ekipe i uspijes to prosuti.
kljucni momenat tekme je povreda i izlazak piqea...jedini bek koji igra glavom, brz, zna spustiti loptu, povuci loptu, procitati igru...
celzi treba valdezu dozivotno placati obaj degazman piqea u glavu...
Qler wrote:Meni samo nije jasno sto kad su vidjeli da ne mogu usetati u gol, sto nisu promijenili taktiku. Svaki sut izvan 16m je namucio Čeha, da su ga samo malo istrenirali, prosla bi 1 100%.
Ovako pobijedio je onaj ko je dosao da igra na rezultat, a ne da se folira.
A gdje sutirati kad ispred sebe imas barem 6-7 igraca? Odbila bi se negdje njima (ko kad su imali srece za potrosit sto neki timovi imaju za 10 godina) i bila bi kontra i Barca bi primila gol.
nemoguce vruce wrote:kljucni momenat tekme je povreda i izlazak piqea...jedini bek koji igra glavom, brz, zna spustiti loptu, povuci loptu, procitati igru...
celzi treba valdezu dozivotno placati obaj degazman piqea u glavu...
Definitivno kljucni momenat utakmice. Valjda ce Pep sad skontati koliko je vazno imati pravog CB-a na poziciji CB-a, a neke varijante tipa Masch koji ima drugaciji mentalni sklop.
Vidim da tema "gori". Ljudi izbacuju frustracije ovdje.Razumijem ja to sve, iako ne razumijem toliki animozitet prema Barci. Neko drugi će se baviti analizama ovdje, LSD, skenderija 04, sumirprimus.....žao mi je što trenutno nije tu 505scrtom. Istina je da je Guardiola dosta eksperimentisao ove sezone. Istina je i da Messi nije u ove tri utakmice postigao gol i da je loše odigrao za svoje standarde, ipak je i on od krvi i mesa. Daleko od toga da je ova generacija rekla svoju zadnju riječ. Zadnja linija, lijeva strana trebali bi i morali pretrpiti osvježenje u vidu pojačanja.Siguran sam da bi sa Villom sve drugačije izgledalo. Ne mislim da su Fabregas i Alexis promašeni transferi, Cesc je pomalo i žrtva eksperimentisanja.Razapinjanje Messi -ja kao krivca neću ni da komentarišem.
Jbg, karma je kurava... kad nešto neće, onda neće. I Barcelona je 2009. u Londonu imala jedan šut u okvir i prošla dalje. Neko je odlučio da Chelskom nadoknadi sve što im je uzeo u prethodnim godinama i to je to. Onda i Torres pogađa, Messi fula penale, a Chelsea zabija dva gola sa igračem manje i bez pravog stopera na terenu
Barcelona će se vratiti sigurno, sa Pepom ili bez njega... ali da će biti onako dominantni kao u prethodne tri godine, teško.
pa nece i bog...
pa da se onoliko stvari poduddari,u 7 dana...forma karma,sreca,protivnik,pa da nisu imali sansi,da ih nisu probijali,pa haj...
al bilo je i sansi,al kad nece i nece i bog.. i onda ramires odluci frajer i u prvoj evo i sad....i to je to...
jos messi profula onu na pocetku...
iduce sezone nema azijskih turneja,bice spremniji,novi ljevi bek,paaa i centarfor,al jedan pravi centarfor...
i idemo dalje...
p.s zato je ovaj fudbal najvaznija sporedna stvar na svijetu,ovakvu emociju ni dodik ne moze probudit...
Defanzivac Barcelone Gerard Piqué prebačen je u bolnicu iz predostrožnosti, nakon što je sinoć pretrpio blaži potres mozga za vrijeme revanš utakmice polufinala Lige prvaka protiv Chelsea.
Španski reprezentativac je već u 26. minutu izveden sa terena poslije duela u kojem je povrijeđen.
"Piqué je prebačen u bolnicu zbog testiranja. Naš igrač je pretrpio blaži potres mozga", saopštila je Barcelona.
Jebiga raja, fudbal nije uvijek pravedan i ne pobijedi uvijek ekipa koja je bolja i koja igra ljepse.
Postujem Barcelonu jer se nikome ne prilagodjavaju i nema te ekipe koja ce je izdominirati.
Chelsea je prosao, ali ono nije fudbal, ono je viktorija klasicna.
Sad ne treba ocajavati, ne treba pljuvati ni po Guardioli ni po Messiju... necemo valjda dopustiti da sve ono sto su uradili u ove paar godina padne u vodu radi dvije lose utakmice.
Slijedece godine se vratiti jos bolji i u Primeri i u LŠ, malo odbranu pojacati jer je evidentno da je to slabiji dio tima.
kakvo crno pljuvanje po najvecem treneru i igracu koje je barca ikad imala...
zao ce mi bit ak pepe ode..jebga...ovo ne treba da ih slomi,nego da ih jos vise zblizi i ojaca...
pepe ima sansu da radi kolko hoce...osim ako ga ovi ekonomisti u klubu ne istjeraju na neki hinjak...
po meni,najbolji rad u europi je onaj od SAF-a,paa donekle i wengera... pustis korijen u klubu i toj to.sto mijenjati nesto sto radi ko podmazanoo..jes da sezona izgleda ruzno zbog ove hefte,al sta je bilo do ove sedmice...???
pa svi su igrali s njima jos od finala i mancestera ko zeke peke,samo se real otvorio i to onu jednu utakmicu,ponavljam do ove hefte...
a jes mi krivo u micku paterinu...
Ja sam kontao da Cech jednostavno provocira kada kaze da im je mourinho rekao taktiku za prolaz,ali poslije sinoc mislim da je istina.Inter prije dvije godine sacuvao dva gola s igracem manje,s Etoom na beku,bez izlaska iz sesnesterca.Veceras ovi isto dobili crveni,Drogba bek,svi u šesnestercu.Meni se cini ma kako glupo zvucalo da je crveni karton koji je Terry dobio dio taktike,kao neki alibi,ili da se bolje sabiju u sesnest ili neznam ni ja koji vrag ali upali evo dvaput?
Vertig0 wrote:Jebiga raja, fudbal nije uvijek pravedan i ne pobijedi uvijek ekipa koja je bolja i koja igra ljepse.
Postujem Barcelonu jer se nikome ne prilagodjavaju i nema te ekipe koja ce je izdominirati.
Chelsea je prosao, ali ono nije fudbal, ono je viktorija klasicna.
Sad ne treba ocajavati, ne treba pljuvati ni po Guardioli ni po Messiju... necemo valjda dopustiti da sve ono sto su uradili u ove paar godina padne u vodu radi dvije lose utakmice.
Slijedece godine se vratiti jos bolji i u Primeri i u LŠ, malo odbranu pojacati jer je evidentno da je to slabiji dio tima.
Ali i imati srece. Iskreno, ja sam drugacije poceo razmisljati kad sam vidio Piquea kako tetura nakon onog sudara. Prvo sto mi je palo na pamet, pored naravno toga da li je sve ok sa njim, jeste da Barca nakon njegovog izlaska nece dobro proci.
Guardiola je mlad trener i jos uvijek uci. A uci se na greskama. Sad treba forsirati kod Rosella jacanje odbrane. I naravno, uciniti sve da povreda sljedece sezone bude sto manje. Real je osvojio titulu u ligi upravo zahaljujuci sirini u timu (jesu igrali i puno utakmica manje, al hajd).
Glanzer wrote:Ja sam kontao da Cech jednostavno provocira kada kaze da im je mourinho rekao taktiku za prolaz,ali poslije sinoc mislim da je istina.Inter prije dvije godine sacuvao dva gola s igracem manje,s Etoom na beku,bez izlaska iz sesnesterca.Veceras ovi isto dobili crveni,Drogba bek,svi u šesnestercu.Meni se cini ma kako glupo zvucalo da je crveni karton koji je Terry dobio dio taktike,kao neki alibi,ili da se bolje sabiju u sesnest ili neznam ni ja koji vrag ali upali evo dvaput?
Ma sad ce svi tako igrati protiv najjacih timova. Sljedece sezone ces gledati puno vise takvih utamica u LP i to ne samo u Barcinim utakmicama. Jednostavno je doslo vrijeme Cattenacia i to ce trajati dok se ne pronadje neko rjesenje protiv takve taktike. Svojevremeno je to bio totaalvoetbal, ali u modernoj igri ce se puno teze doci do slicnog rjesenja. Jedno od takvih je definitivno ubrzavanje igre i razvlacenje takvih taktika na velikim terenima. Barca je to mogla sinoc uraditi, ali nisu imali ni grama srece. I naravno, normalne defanzivce
Pocinje mi malo smetati ovo slavljenje poraza, pozivanje na slavnu proslost itd… Umjesto da se detektuju razlozi neuspjeha, priziva se neka losa sreca, a takvo razmisljanje nece donijeti popravak gresaka nego ponavljanje istorije naredne sezone. Nema tu puno filozofije, pogledajte kako se Petr Ceh u ove dvije utakmice postavljao u 10 situacija kada je bio 1/1 sa protivnickim igracem. Onda pogledajte kako se u dvije slicne situacije (Ronaldo i Ramires), koje su puno teze za zabiti, postavio Victor Valdes. I onda ce biti jasno zasto je Ceha savladao samo Iniesta, a Valdes je oba puta savladan. Da ne spominjem pocetnicke greske protiv Reala ili povredjivanje Piqueta. Znaci, golman ili onaj ko ga trenira nisu na nivou tima koji puca da osvoji Primeru i Ligu prvaka. Pep ili ko vec ne trebaju praviti dobrotvornu ustanovu od Barce: Ima li golman ili trener golmana kvalitet za standarde Barcu? Nemaju, cao djaci, klupa ili trazite novi klub.