nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12901 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

condy wrote:Losi vozaci su ti ko penzioneri, sve ih zivcira i nista im nece od ruke :-D

Ja sramote kad stave P. Hebo danasnju omladinu skidaj to sa auta :D
A ima onih stave na A4 format, ne vide vozit u rikverc :lol:
condy

#12902 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Better Man wrote:
condy wrote:Al, da casne setre u crnom budu trkaci u autu gdje ovaj svijet ode to kad sam vidio nisam mogao vjerovat. Vozi Golfa 4, naravno :-D, njih dvije naprijed, i hoce da pretekne kombi dostavnjak a ja idem iz suprotnog smjera i izleti ona al se uspjela vratiti al pokreta rukama, dvije ruke na volanu ko da je na stazi....a ispred nje tronozac na kilometar, kontam nek te onaj gore spasava ako joj blicam usporice a sigurno se upecala :-D
Sigurno su gledale film Žandar iz Saint Tropeza. Pa malo malo glume časnu sestru za volanom Spačeka :P
:mrgreen: zamisli lupi te casna sestra na cesti :roll: bi bila sramota :-D
condy

#12903 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Leon16v wrote:
condy wrote:Losi vozaci su ti ko penzioneri, sve ih zivcira i nista im nece od ruke :-D

Vidio sam takve i ja. Zali boze danasnje facebook omladine i njihovo A4 P sramota. Ne blicaju kad vide radar drugima ma stvarno :mrgreen:
kloniran

#12904 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

condy wrote:
Leon16v wrote:

Vidio sam takve i ja. Zali boze danasnje facebook omladine i njihovo A4 P sramota. Ne blicaju kad vide radar drugima ma stvarno :mrgreen:
Picvajzi, nista ih instruktori nisu ucili. :D
shheff

#12905 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by shheff »

kako sam dosta vozio zadnjih mjesec, ne poslom, obicni smrtnik, moj skromni doprinos: jedan sam od onih koji zeli da vozi po ogrnicenju, a ne 20 ispod, nisam bas vjerovao da se glavnom u Sa vozi 40, ali eto istina je bilo u 4/5 slucajeva kod mene, razni periodi dana, ocito je visak auta na postojecu infrastrukturu, ali ocita je i bahatost pojedinih kao da se svijet vrti oko njih i 40km/h, relacija Sa-Tz naravno nadas se da na poznatim jacim usponima ce biti srece da ne bude ispred kamion, ali jos gore nadje se pametnjakovic kojeg i kamion mora prestici cim savlada uspon za nekih 7-8km, nevjerovatno mi je da ja koji sam u zivotu prosao 2-3 puta nekim dionicama mogu voziti normalno po ogranicenju, lagano samo gasom a pojedini "lokalci" ispred svakih 10s svijetle sa kocnicama kao bozicno drvce, ili sta reci za pamet odmah poslije semafora u Vitezu (smjer Sa-Tr) - opterecena cesta cekamo na zeleno u koloni i on prolazi semafor i zaustavlja se nakon 50m da propusti automobil koji zeli u suprotni smjer sa benzinske pumpe (plava nekakva) - solidarnost ili glupost, dok ti gledas da ubrzas normalno za autom ispred kako bi sto vise ljudi proslo.

dosta je primjera, mora se uskoro nabaviti kamera, ali mislim da je najveci problem bahatost i ego, inace super brza masina 1.9 SDI, koja po Karauli ili Nisickoj ima za pojedine trkacki visak snage.
kabal1337

#12906 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

samo cekas ovo da se ukaze Image
cistu situaciju, zmigavac i samo gas
condy

#12907 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Taj znak je najljepsi kad ga vidis na autobanu... :-D
Travnički Noćni Šetač

#12908 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Travnički Noćni Šetač »

Otišla tema sa trkača na početnike...
...
Al hajd...
...
Svaka vožnja koja se U NORMALNIM USLOVIMA vozi manje od ograničene brzine i rezultira formiranjem kolone vozila ( tri vozila i više) se smatra vožnjom koja predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja... ako ne vjerujete pitajte prvog policajca....

Pored brzine vožnje veoma bitna stvar je odstojanje vozila... svako ko ne drži potrebno rastojanje kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava bezbjednost saobraćaja, a pod tim se podrazumijeva i da onemogućava radnju preticanja je vožnja kažnjiva zakonom.... Znači neka vozi sporije ali mora drzati odstojanje a ne nabiti se onom ispred u branik pa kad hoćeš preticati imaš kolonu za preticati umjesto jednog po jednog ili dva po dva...
...
Naravno vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi. Ali to ne znači da mu je dozvoljeno da postavi brzinu tako da formira kolonu iza sebe i na taj način ometa NORMALNO odvijanje saobraćaja...
...
Da se razmijemo... kada od Jablanice do Mostara vozim 90 ( jer je ograničenje 80 pa do 90 nema propisane kazne) i ako tada formiram kolonu jer likovi iza mene žele da voze 120 baš me briga , jer to što oni žele nije NORMALNO odvijanje saobraćaja...
...
O instruktorima ne želim da pričam imam dosta prijatelja instruktora i uvijek imam primjedbe na njihov rad... no to je druga tema...
...
Ali šta nije jasno ja nikako ne kontam...
Sodom1

#12909 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

Travnički Noćni Šetač wrote:Otišla tema sa trkača na početnike...
...
Al hajd...
...
Svaka vožnja koja se U NORMALNIM USLOVIMA vozi manje od ograničene brzine i rezultira formiranjem kolone vozila ( tri vozila i više) se smatra vožnjom koja predstavlja smetnju normalnom odvijanju saobraćaja... ako ne vjerujete pitajte prvog policajca....

Pored brzine vožnje veoma bitna stvar je odstojanje vozila... svako ko ne drži potrebno rastojanje kad se kreće iza drugog vozila, tako da ne ugrožava bezbjednost saobraćaja, a pod tim se podrazumijeva i da onemogućava radnju preticanja je vožnja kažnjiva zakonom.... Znači neka vozi sporije ali mora drzati odstojanje a ne nabiti se onom ispred u branik pa kad hoćeš preticati imaš kolonu za preticati umjesto jednog po jednog ili dva po dva...
...
Naravno vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znacima i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod navedenim uslovima može da predvidi. Ali to ne znači da mu je dozvoljeno da postavi brzinu tako da formira kolonu iza sebe i na taj način ometa NORMALNO odvijanje saobraćaja...
...
Da se razmijemo... kada od Jablanice do Mostara vozim 90 ( jer je ograničenje 80 pa do 90 nema propisane kazne) i ako tada formiram kolonu jer likovi iza mene žele da voze 120 baš me briga , jer to što oni žele nije NORMALNO odvijanje saobraćaja...
...
O instruktorima ne želim da pričam imam dosta prijatelja instruktora i uvijek imam primjedbe na njihov rad... no to je druga tema...
...
Ali šta nije jasno ja nikako ne kontam...
Ovo se meni desilo niz Komar , dva kamiona branik uz branik , jedan prestigao drugi nisam se imao gde vratit
Travnički Noćni Šetač

#12910 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Ma to je stalna pojava na našim cestama... a 100 metara su po zakonu morali biti razmaknuti....
A ista je stvar i kad se putničko tako zakači za kamion i niti ga pretiče niti tebi ostavlja mjesta da dodješ iza kamiona...
Optimist

#12911 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Laplace wrote: Kreneš ranije, svratiš kući po gazdu i natjeraš ga da otvori firmu u 6 sati i na sve stigneš.
Kad tebi pocinje radno vrijeme u drzavnoj firmi?
Laplace

#12912 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

Optimist wrote:
Laplace wrote: Kreneš ranije, svratiš kući po gazdu i natjeraš ga da otvori firmu u 6 sati i na sve stigneš.
Kad tebi pocinje radno vrijeme u drzavnoj firmi?
U 7 ujutru, a traje dok sve ne završim.
amar1994

#12913 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Image

:-) :lol:
Tercius

#12915 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Tercius »

Nisam vam citao sve postove ove teme, vjerujem da ima onih koji kazu pa sta sta ima veze...ja opet kazem samo crni fosfor i zaljevat sve da im se kosti nebi nasle gdje, znaci jebo Hitlera i SS sta bi im ja radio.Da je to bar ikad otislo gdje vani pa da vidi na sta lice ti trkaci i ljubitelji adrenalina pa hajd reko bi covjek.Gola bijeda i sirotinja u autima s otpada iz EU, nasi ovisnici o adrenalinu eto tako smo ti.
Travnički Noćni Šetač

#12916 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Evo ga jedan svjež sa Kaonika... puna linija i ograničenje brzine 60 km/h ...

drunken tiger

#12917 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

Travnički Noćni Šetač wrote:Evo ga jedan svjež sa Kaonika... puna linija i ograničenje brzine 60 km/h ...

Prestigao te jer sporo voziš i ometaš saobraćaj. Nema veze što je ograničenje 60km/h, može se tu voziti stoja hladno ;) :izet:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#12918 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

drunken tiger wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Evo ga jedan svjež sa Kaonika... puna linija i ograničenje brzine 60 km/h ...

Prestigao te jer sporo voziš i ometaš saobraćaj. Nema veze što je ograničenje 60km/h, može se tu voziti stoja hladno ;) :izet:
Nisi ti baš najpametniji lik je l' de ?
drunken tiger

#12919 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

nepass1 wrote:
drunken tiger wrote:
Laplace wrote:Čuj, kako. Na ograničenju 80 voziš 80, i iza krivine naletiš na nekog ko vozi 40 ili čak 20. I sad si ti kriv iako potuješ ograničenje?
Ili bismo svi morali preventivno voziti 40, za slučaj da neki Spori Joe koristi svoje pravo da vozi 40-60 ispod ograničenja?
Ako nisi sposoban voziti, imaš autobus, voz, taksi, pa izvoli.
Samo da mi je vidjeti kakva je to krivina u koju se može ući 80km/h i da je tolika da ne vidiš auto ispred. Ne lupetaj. Pametni ljudi su napravili puteve odredili pravila da ih glupi poštuju jer ne znaju sami razmišljati. Daj mi reci gdje ima krivina u kojoj je ograničenje 80km/h?? Da se može tako voziti, da je toliko oštra i nepregledna?? Ne lupajte. Zaobiđeš ga na isprekidanoj isto kao i traktor što obiđeš na regionalnom putu ili na magistralnom putu. Nego ste vi svi nešto nervozni, svi vam smetaju, niko ništa ne zna osim vas.
pa hocu samo normalno da vozim, kazem ne prestizem vec zaobilazim debile, sa jebenom fabijom 1.2.
jebo te zivot vidi policiju narednih 5km vozi 30km/h, pala kisa gume mu nikakve, naravno vozi 30km/h. krenula na vikendicu poceo snijeg, sprcala sam 50g u guzicu, jucer polozila vozim 10km/h, napio se ne mogu da upravim, vozicu 30km/h, mi smo kul trebe, vracamo se sa mora, ni jedna ne zna voziti, vozimo 20km/h ne zuri nam se.
a realno svima metak u celo, jer vjeruj ima ljudi koji ne piju, koji znaju voziti, koji imaju zimske gume i koji jebeno hoce da voze, ako pise 60km/h bas toliko. zar je toliko tesko?!
Ma sve to stoji. Ja sam samo reagovao na ovo da spori izazivaju najviše nesreća što nije tačno. Dalje se priča razvila u nekom drugom pravcu.
drunken tiger

#12920 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

liaar wrote:
drunken tiger wrote:

Naravno da nisam. Zašto?
liaar

#12921 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

Ma nako, pitam samo
Travnički Noćni Šetač

#12922 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

drunken tiger wrote:Prestigao te jer sporo voziš i ometaš saobraćaj. Nema veze što je ograničenje 60km/h, može se tu voziti stoja hladno ;) :izet:

Meni je dosta ograničenje +10 km/h .... a ovo nije preticanje nego prekrsaj... postupak preticanja je propisan Zakonom i ne izgleda ovako...
..
A ta procjena za voziti stoju hladno čak ni ne zaslužuje komentar... mada vjerujem da si ironičan samo... :thumbup:
Laplace

#12923 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laplace »

liaar wrote:
drunken tiger wrote:

Čovjeku očito nije jasno da nije isto na ograničenju 60 voziti 60 i na ograničenju 80 voziti 40.
drug_profi

#12924 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Svi mi koji vozimo brže od 50 smo ubice.
liaar

#12925 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

Ma zato ga i pitam, al' džaba kad ne konta
Post Reply