Kako mislis nemaju dominaciju nad brisanim prostorom? Pin point avio napadi, helikopteri, dronovi, sve manje vise ko i ameri, mlrsovi, artiljerija po ledini, ne da nemaju sanse nego ce ici brze nego afrin sigurno.madner wrote:Turska vojska nije USAF pa da mozemo reci da imaju dominaciju nad brisanim prostorom. Posebno kada imaju ove lokalce.
Tako da Kurdi imaju sansi da se dugo drze, slicno kao u Afrinu.
Sirija vol. 2
-
The 51st State
#128926 Re: Sirija vol. 2
-
The 51st State
#128927 Re: Sirija vol. 2
To je jasno, dozvola od trampa je pretpostavljam kondicionalna .General War wrote:Dobar PR je bolji od bilo koje optoelektronike, a kurdi ga imaju...ako turci naprave ijednu gresku to ce im se odbiti o glavu da se puse ko vulkan.The 51st State wrote:Erdogan je od trampa kupio vremena koliko treba, ne pokrecu se ovoliki resursi ako iole nisi siguran u ishod.General War wrote: Kurdima bi trebalo biti bitno da oduze interveciju koliko mogu ako su odlucili se braniti, amerika ce morati nesto uraditi kako vrijeme odmice.
Intervencija je bila najavljivana, valjda su se spremili.
Optoelektronika svakako pomaze ali nije svemocna.
Optoelektronika je sve kad protivnik nema kontra sredstava, glineni golubovi.
- Nadzornik
#128928 Re: Sirija vol. 2
Taman da se medjusobno istrose i jedni i drugi pa da SAA i Tigrovi poslije sve skupa pometu i ocisti cijelu teritoriju.Kikibombona wrote: Da. Kurdi imaju bruku protuoklopnih sistema. Prejebeno za oklopne jedinice. A ledina.
- Opetja033
#128929 Re: Sirija vol. 2
Upravo zvanično objavljen i početak kopnene ofanzive. Neki su govorili da neće prije jutra, ali tursko MO na svom zvaničnom Twitter profilu upravo objavilo vijest.
- General War
#128930 Re: Sirija vol. 2
Da, ali ne udaraju po isilu vec po kurdima...kad bombardujes jako i bezveze sa avionima i mrlsovima sasvim je izgledno da ce sutra po novinama biti prikazivani filmovi i slike ubijenih civila i srusenih gradova a to svijet ne voli.The 51st State wrote:Kako mislis nemaju dominaciju nad brisanim prostorom? Pin point avio napadi, helikopteri, dronovi, sve manje vise ko i ameri, mlrsovi, artiljerija po ledini, ne da nemaju sanse nego ce ici brze nego afrin sigurno.madner wrote:Turska vojska nije USAF pa da mozemo reci da imaju dominaciju nad brisanim prostorom. Posebno kada imaju ove lokalce.
-
sarajevoxxxx
#128931 Re: Sirija vol. 2
- SDF objavio da su uništili jedan turski tenk kod naselja Al Malikije
- Tursko ministarstvo odbrane i zvanično objavilo da su počeli sa kopnenom ofanzivom.
- Tursko ministarstvo odbrane i zvanično objavilo da su počeli sa kopnenom ofanzivom.
- bvcx
#128933 Re: Sirija vol. 2
Kad skontaš da su ova dijeca mlađa od ove teme na forumu...Nadzornik wrote:Salu na stranu ali zaista mi je zao ovih ljudi,civila,Kurda,kao da su se kamenjem na Boga bacali,cime su to samo zasluzili da kroz
cijelu istoriju lutaju od nemila do nedraga...![]()
Last edited by bvcx on 09/10/2019 21:36, edited 1 time in total.
-
Benjo34
#128935 Re: Sirija vol. 2
Ko prati malo tursku vojnu industriju, vidit ce zapravo, koliko god mi antipatični bili, da se ono spremaju za sukobe. Kad vidim ove Pattone stare, djeluju neozbiljno ali onda pogledam projekte vojne i zadive me.. Rade pametno, doci ce do tog nivoa da ce svaki saraf za namjensku industriju proizvodit sami. Kurda mi je zaista žao, ali davno rekoh uvijek ce ameri izabrat turke ispred njih
- General War
#128936 Re: Sirija vol. 2
S te strane su ameriknci, a iznad njih A10...pa...brrrt.Nadzornik wrote:Taman da se medjusobno istrose i jedni i drugi pa da SAA i Tigrovi poslije sve skupa pometu i ocisti cijelu teritoriju.Kikibombona wrote: Da. Kurdi imaju bruku protuoklopnih sistema. Prejebeno za oklopne jedinice. A ledina.
- madner
#128937 Re: Sirija vol. 2
Fali kvantitet, koliko avio napada mogu napraviti, koliko dominirati nekim podrucjem da totalno onemoguce manervar itd...The 51st State wrote:Kako mislis nemaju dominaciju nad brisanim prostorom? Pin point avio napadi, helikopteri, dronovi, sve manje vise ko i ameri, mlrsovi, artiljerija po ledini, ne da nemaju sanse nego ce ici brze nego afrin sigurno.madner wrote:Turska vojska nije USAF pa da mozemo reci da imaju dominaciju nad brisanim prostorom. Posebno kada imaju ove lokalce.
Helikopteri su mac sa dvije ostrice, bar na pocetku.
Bumo vidjeli, sa onim papucarima nema brzo.
-
The 51st State
#128938 Re: Sirija vol. 2
Validne primjedbe ali izgleda da nisu papucari glavne trupe ovaj put nego turska regularna vojska. Vidjecemo kako kazes.madner wrote:Fali kvantitet, koliko avio napada mogu napraviti, koliko dominirati nekim podrucjem da totalno onemoguce manervar itd...The 51st State wrote:Kako mislis nemaju dominaciju nad brisanim prostorom? Pin point avio napadi, helikopteri, dronovi, sve manje vise ko i ameri, mlrsovi, artiljerija po ledini, ne da nemaju sanse nego ce ici brze nego afrin sigurno.madner wrote:Turska vojska nije USAF pa da mozemo reci da imaju dominaciju nad brisanim prostorom. Posebno kada imaju ove lokalce.
Helikopteri su mac sa dvije ostrice, bar na pocetku.
Bumo vidjeli, sa onim papucarima nema brzo.
- General War
#128939 Re: Sirija vol. 2
Rade u kooperaciji sa zapadnim firmama...elektronika i motori zapadni.Benjo34 wrote:Ko prati malo tursku vojnu industriju, vidit ce zapravo, koliko god mi antipatični bili, da se ono spremaju za sukobe. Kad vidim ove Pattone stare, djeluju neozbiljno ali onda pogledam projekte vojne i zadive me.. Rade pametno, doci ce do tog nivoa da ce svaki saraf za namjensku industriju proizvodit sami. Kurda mi je zaista žao, ali davno rekoh uvijek ce ameri izabrat turke ispred njih
-
sarajevoxxxx
#128940 Re: Sirija vol. 2
AlJazeera: Turska vojska usla na sirijsku teritoriju preko tri prelaza
-
Benjo34
#128941 Re: Sirija vol. 2
Da ali ne jos dugo, preuzimaju tehnologiju to žele i to im je pametno ali ne dobro po okolinuGeneral War wrote:Rade u kooperaciji sa zapadnim firmama...elektronika i motori zapadni.Benjo34 wrote:Ko prati malo tursku vojnu industriju, vidit ce zapravo, koliko god mi antipatični bili, da se ono spremaju za sukobe. Kad vidim ove Pattone stare, djeluju neozbiljno ali onda pogledam projekte vojne i zadive me.. Rade pametno, doci ce do tog nivoa da ce svaki saraf za namjensku industriju proizvodit sami. Kurda mi je zaista žao, ali davno rekoh uvijek ce ameri izabrat turke ispred njih
- Nadzornik
#128942 Re: Sirija vol. 2
General War wrote: S te strane su ameriknci, a iznad njih A10...pa...brrrt.
Nije valjda da ce na kraju Ameri morati Turke da brane...
- General War
#128943 Re: Sirija vol. 2
Da je to jednostavno nebi od rusa kupovali S 400, preuzimaju ono sto mogu kao i kinezi...vec imaju problema sa odrzavanjem F16 jer vec imaju tihe sankcije.Benjo34 wrote:Da ali ne jos dugo, preuzimaju tehnologiju to žele i to im je pametno ali ne dobro po okolinuGeneral War wrote:Rade u kooperaciji sa zapadnim firmama...elektronika i motori zapadni.Benjo34 wrote:Ko prati malo tursku vojnu industriju, vidit ce zapravo, koliko god mi antipatični bili, da se ono spremaju za sukobe. Kad vidim ove Pattone stare, djeluju neozbiljno ali onda pogledam projekte vojne i zadive me.. Rade pametno, doci ce do tog nivoa da ce svaki saraf za namjensku industriju proizvodit sami. Kurda mi je zaista žao, ali davno rekoh uvijek ce ameri izabrat turke ispred njih
- General War
#128944 Re: Sirija vol. 2
Pa koliko znam turki ni nemisle tako duboko ni ici...prosli put kad su probali sa te strane jos one ruse sabiru pincetama.Nadzornik wrote:General War wrote: S te strane su ameriknci, a iznad njih A10...pa...brrrt.
Nije valjda da ce na kraju Ameri morati Turke da brane...
-
sarajevoxxxx
#128945 Re: Sirija vol. 2
Agencije: UAE žestoko osudio tursku vojnu intervenciju na sjeveru Sirije
- Nadzornik
#128946 Re: Sirija vol. 2
Mustafa Bali:
Kobanî,grad koji je mjesecima odolijevao ISIL-u i trasirao put njegovom porazu,sada granatira turska vojska....
Kobanî, the city that resisted ISIS for months and paved the way for its defeat is now being shelled by Turkish army.

https://twitter.com/mustefabali/status/ ... 2Fpage-611
Kobanî,grad koji je mjesecima odolijevao ISIL-u i trasirao put njegovom porazu,sada granatira turska vojska....
Kobanî, the city that resisted ISIS for months and paved the way for its defeat is now being shelled by Turkish army.

https://twitter.com/mustefabali/status/ ... 2Fpage-611
- General War
#128947 Re: Sirija vol. 2
Nadam se da kurdi mogu izdrati par sedmica, natjerati da turci naprave gresku jer im se zuri.
-
sarajevoxxxx
#128948 Re: Sirija vol. 2
Egipat, Saudija, Emirati, Bahrejn, Irak i Libanon osudili tursku vojnu intervenciju na sjeveroistoku Sirije.
-
sarajevoxxxx
#128949 Re: Sirija vol. 2
- Tel Ebjed pred padom u ruke turske vojske i boraca opozicije
- Predsjednik iranskog parlamenta Ali Larridžari otkazao posjetu Turskoj zbog vojne operacije na sjeveru Sirije
- Predsjednik iranskog parlamenta Ali Larridžari otkazao posjetu Turskoj zbog vojne operacije na sjeveru Sirije
-
Ljuci
#128950 Re: Sirija vol. 2
Potpuno podrzavam tursku intervenciju na sjeveru Sirije. Kurdi ako hoce da se odbrane moraju se pridruziti vladi u Damasku. Turska ne namjerava dozvoliti Kurdima da osnuju Kurdistan i tako utjecu na Kurde u Turskoj. Turska je velika muslimanska zemlja i muslimani nece dozvoliti da se Turska podijeli.