Sirija vol. 2

Locked
General War

#128851 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

salik79 wrote:
Fallaci recalled that she found Khomeini intelligent, and “the most handsome old man I had ever met in my life. He resembled the ‘Moses’ sculpted by Michelangelo.” And, she said, Khomeini was “not a puppet like Arafat or Qaddafi or the many other dictators I met in the Islamic world. He was a sort of Pope, a sort of king—a real leader. And it did not take long to realize that in spite of his quiet appearance he represented the Robespierre or the Lenin of something which would go very far and would poison the world. People loved him too much. They saw in him another Prophet. Worse: a God.”

Gdje, ba, neredi?! Daleko veci i cesci neredi u Francuskoj, pa te nesto ne cujem. Ni tebe, a ni masmedije.
Hu d fak je ta Fallaci? :D :-)
I sta ti je ovo sto si postavio...Homeinija ti? :?
Mislio sam na ovu opoziciju, koji su ti boga upoznali na drugaciji nacin:

Image
Lincoln-Burrows

#128852 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Bobi wrote:Jel ima klipova, akcije reakcije, pustite shuplju pricu :mrgreen: ...TOW-ova :mrgreen: ...eksplozija.
Tuku tvitovima
Trump opali tvit Brki pa frau Merkel opali tvit, i tako tvit po tvit tuku
General War

#128853 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Bobi wrote:Jel ima na onom aerodromu Qamishly sta od PVO ?
Mozda nesto cjevne PVO... ameri su im cuvali nebo...ali mozda koja raketla tu i tamo.
Krokodajl

#128854 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Dakako da ima al nije ovo naš rat.
Herr Flick

#128855 Re: Sirija vol. 2

Post by Herr Flick »

Taj aerodrom je po kontrolom Sirijske vojske ja mislim
Lincoln-Burrows

#128856 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Herr Flick wrote:
Je i dio grada, ako to napadnu napali su i SAA.
Kikibombona

#128857 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

geralt wrote:Realno, YPG je imao godine da se za ovo pripremi. Najkasnije nakon Afrina im je moralo biti jasno da ce ih Turska prije ili kasnije napasti i da ne mogu dugorocno racunati na zastitu Amerikanaca. Imaju ljudstvo, oruzje, borbeno iskustvo i prostor za manevrisanje. Ako ce im se sva strategija svesti na "kme", onda nisu bolje ni zasluzili.
YPG je spreman i Turska ce tesko patiti radi ove agresije. Vec su raspalili po turskim bazama u samoj Turskoj.

Odbijen je prvi kopneni napad kod Manbidza, cetiri napadaca su zijanila.

...

Bilo bi lakse da je sa Turcima 1 v 1. Turski vojnici rade za platu i nisu toliko sretni sto mogu poginuti.

Ovdje je problem sto Turci imaju par desetina hiljada vehabija koje nemaju mozga i koje salju kao topovsko meso da odradjuju najtezi dio posla. Turcima nije problem zrtvovati koliko treba vehabija, njihovi zivoti im nista ne znace.
Krokodajl

#128858 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sta ce biti sa one dvi zgrade u Hasaki koje kontrolise SAA.
General War

#128859 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

Kikibombona wrote:
geralt wrote:Realno, YPG je imao godine da se za ovo pripremi. Najkasnije nakon Afrina im je moralo biti jasno da ce ih Turska prije ili kasnije napasti i da ne mogu dugorocno racunati na zastitu Amerikanaca. Imaju ljudstvo, oruzje, borbeno iskustvo i prostor za manevrisanje. Ako ce im se sva strategija svesti na "kme", onda nisu bolje ni zasluzili.
YPG je spreman i Turska ce tesko patiti radi ove agresije. Vec su raspalili po turskim bazama u samoj Turskoj.

...

Bilo bi lakse da je sa Turcima 1 v 1. Turski vojnici rade za platu i nisu toliko sretni sto mogu poginuti.

Ovdje je problem sto Turci imaju par desetina hiljada vehabija koje nemaju mozga i koje salju kao topovsko meso da odradjuju najtezi dio posla. Turcima nije problem zrtvovati koliko treba vehabija, njihovi zivoti im nista ne znace.
...ma hajde ba, zato ce im autoput do damaska praviti :D
zlajaBHF

#128860 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote:

...

Ti i dalje nastavljas sa prognoziranjem i analizama :-)
salik79

#128861 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:
Fallaci recalled that she found Khomeini intelligent, and “the most handsome old man I had ever met in my life. He resembled the ‘Moses’ sculpted by Michelangelo.” And, she said, Khomeini was “not a puppet like Arafat or Qaddafi or the many other dictators I met in the Islamic world. He was a sort of Pope, a sort of king—a real leader. And it did not take long to realize that in spite of his quiet appearance he represented the Robespierre or the Lenin of something which would go very far and would poison the world. People loved him too much. They saw in him another Prophet. Worse: a God.”

Gdje, ba, neredi?! Daleko veci i cesci neredi u Francuskoj, pa te nesto ne cujem. Ni tebe, a ni masmedije.
Hu d fak je ta Fallaci? :D :-)
I sta ti je ovo sto si postavio...Homeinija ti? :?
Mislio sam na ovu opoziciju, koji su ti boga upoznali na drugaciji nacin:

Image
Kao, ne znamo ko je Oriana Fallaci :lol: :roll:
Postavio sam njeno zapazanje, kao doajena islamofobije, sa lica mjesta. Dakle, bila tamo, vidjela, napisala... I to sa zgrazanjem i strahom.
Ako zelis, mogu ti i od nekoga nezatrovanog islamofobijom (ako ti je ona, ipak, previse :oops:), kao sto je Peter Scholl Latour, citirati, odnosno postaviti i intervju...

Ahaaa, mislis na MEKove teroriste i sahove dzelate i pajdase?! Pa sto ne spomenes da su ti isti likovi, orije nego su smaknuti, pobili citav sastav nove vlade, a uz to, zajedno s pajdasima, nose na dusi oko 20 000 zivota iranskih civila i Bog zna koliko obogaljenih zrtava, medju kojima je i danasnji Lider, Ajetullah Ali Hamenei.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#128862 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Lincoln-Burrows wrote:
Herr Flick wrote:
Je i dio grada, ako to napadnu napali su i SAA.
Kao da ce Turci pitat ko je ko :mrgreen: a taman im treba taj airport ko narucen :mrgreen: . Izgleda samo Kobane ne diraju..patrole US vozila vozikaju se tamo po vazdan :D.
Krokodajl

#128863 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Naravno da ce pitat, nece dlaka s glave falit SAAovcima kao sto ni Turcima nije u Moreku.

Ruka ruku mije.
sumirprimus

#128864 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Inace je saa opasna brez ruske avijacije.ko u afrinu :mrgreen:
Krokodajl

#128865 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Koliko li ce godina proci prije nego sto Turci anektiraju ovo sve u sastav Turske...
salik79

#128866 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote: Ovdje je problem sto Turci imaju par desetina hiljada vehabija koje nemaju mozga i koje salju kao topovsko meso da odradjuju najtezi dio posla. Turcima nije problem zrtvovati koliko treba vehabija, njihovi zivoti im nista ne znace.
Pa, niko, od nemuslimana, ne gotivi vehabije vise od tebe. Ne sjecam se da si ikada citirao, ili postavljao predavanje, bilo kojeg ucenjaka, a da nije vehabit. Malo, malo, postavljas Ljakica, Kuduzovica, Pezica,... pa sve do MB verzije - Safveta Halilovica. :roll:
General War

#128867 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

salik79 wrote:[
Postavio sam njeno zapazanje, kao doajena islamofobije, sa lica mjesta. Dakle, bila tamo, vidjela, napisala... I to sa zgrazanjem i strahom.
Ako zelis, mogu ti i od nekoga nezatrovanog islamofobijom (ako ti je ona, ipak, previse :oops:), kao sto je Peter Scholl Latour, citirati, odnosno postaviti i intervju...

Ahaaa, mislis na MEKove teroriste i sahove dzelate i pajdase?! Pa sto ne spomenes da su ti isti likovi, orije nego su smaknuti, pobili citav sastav nove vlade, a uz to, zajedno s pajdasima, nose na dusi oko 20 000 zivota iranskih civila i Bog zna koliko obogaljenih zrtava, medju kojima je i danasnji Lider, Ajetullah Ali Hamenei.
Hmm, nesto mi mladi ovi smaknuti za sahove djelate, i deset godina poslije drzavnog udara.
I sta kazes, ko je protiv Homeinija i preseravanja je islamofob?
sumirprimus

#128868 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Kiki je sve osim vehbi aj poklonik.
@mba

#128869 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

Point. wrote:
@mba wrote:

meni su dragi i kurdi i turci, ali ti imas jedan drugi problem i mrznju u sebi!

sa teroristima samo silom!
Ma jašta, najlakše proglasiti nekog teroristom i udri. A Turci sravnjuju kurdska sela sa zemljom po Turskoj. Nemam uopšte mržnju prema Turcima ali sam alergičan na papke koje samo smrt može odvojiti sa vlasti, koji misli za sebe da je Specijalni poslan od Boga himself, koji BiH daje lijepe riječi a po Srbiji otvara fabrike, autoputeve i dovodi ekonome i finansijere.

biznis i ekononija nije sadaka, imati projekte i trziste kao sto srbijanci rade ili cekati na sadaku kao sto bosnjaci rade!

TR nema problem sa kurdima, nego sa pkk,ypg,xyz niti jedna zemlja na svijetu nece dopustiti da im se pred nosom stvaraju neke organizacije koje na bilo kojim nacinom mogu da ugroze suverinitet zemlje!

opet ponavljam, sve zapadne zemlje su u siriji i stite/brane/stvaraju neke svoje interese, ama bas sve vece zemlje evrope imaju vojsku u siriji, to sto TR trenutno poduzima je sasvim logican korak, hoces reci da zapad smije i ima pravo stitit neke svoje iterese u siriji, a TR kojoj je pred nosom teroristicka organizacija skrstenih ruku da gleda, no way my friend!
sumirprimus

#128870 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ako ce prestat slat nama migrante onda ok...
dragma
Vozim: Pješe

#128871 Re: Sirija vol. 2

Post by dragma »

Kikibombona wrote:
dragma wrote:Koliko su u taj vakat te sankcije pomogle nama u Bosni nedo Bog da ikad isto tako pomognu Kurdima.
Pa jesu, potreksale su krila Srbiji.

Druga dva vazna momenta su: 'no fly zone' i zabrana regularnoj armiji Srbije da pokrene totalnu ofanzivu na BiH.

Ove tri stvari su puno pomogle.

...

Ako Kurdi budu imali 'no fly zone' i turska dobije sankcije, bice to ozbiljna pomoc.
Čega su bolan potkresale krila i kome su pomogle?

Meni, mojoj rahmetli materi, jadnicima pobijenim u bosanskim selima i gradovima!? Pa bio si svjedok haman četri godine ubijanja i mrcvarenja naroda, unatoč sankcijama, sve dok Klinton nije rekao kapak i pokrenuo bombardovanje srpskih položaja i skladišta. Srbi, sve dok ih nije poklopila artiljerija snaga za brzu intervenciju sa Igmana, nisu prestajali granatirati Sarajevo, četri godine, bez obzira na hiljadu potpisanih primirja. Do NATO intervencije su držali skoro 70% Bosne.
Nedo bog da me iko ikad više brani sankcijama, kao što nedo bog da Kurdima one budu jedina pomoć. A to ćeš vidjeti narednih dana kad krene turska ofanziva i kad budeš kukao za pobijenim kurdima i porušenim gradovima. Ja im to ne želim, nemoj me krivo shvatiti, ali meni te sankcije dođu isto kao kad me sestra nalauši a mama je kazni tako što joj ne da pare za sladoled ili šta već, pa onda mene seka (čim starci odu) opet izdegeneči jer joj se baš taj dan jeo sladoled.
Last edited by dragma on 09/10/2019 19:54, edited 1 time in total.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#128872 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

sumirprimus wrote:Ako ce prestat slat nama migrante onda ok...
Pa od 100 migranata u Bosni jedan je iz Sirije, nema to veze .
salik79

#128873 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

General War wrote:
salik79 wrote:[

Hmm, nesto mi mladi ovi smaknuti za sahove djelate, i deset godina poslije drzavnog udara.
I sta kazes, ko je protiv Homeinija i preseravanja je islamofob?
Jok, sve nevini mirotvorci...

Aha, dakle, ne vazi ni ono sto veli Fallaci, nego tebi da vjerujem?!

Drzavni udar je bio 1953., a Islamska revolucija 1979.

Ti si islamofob, po defaultu, sa, ili bez, Homeinija. To zna bilo ko ko prati ovaj forum i tvoje upise.
@mba

#128874 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

Krokodajl wrote:Koliko li ce godina proci prije nego sto Turci anektiraju ovo sve u sastav Turske...
TR su danasnje granice nametnute sporazumom kojeg su morali potpisati, kao i neka „grcka“ ostrva u TR avliji na koji se sa TR obale moze popiskiti i to svako malo dijete!

ali i to ce na red doci, jet 2023 svi ugovori isticu i javni i tajni, i sada se na terenu odradjuju pripreme, zato su dole svi isti oni kao i prije 100 godina, prica se ponavlja samo sto TR nije vise „bolesnik“ sa bosfora kako su je zvali oni koji su danas dole!
sumirprimus

#128875 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Bobi wrote:
sumirprimus wrote:Ako ce prestat slat nama migrante onda ok...
Pa od 100 migranata u Bosni jedan je iz Sirije, nema to veze .
Preko paksua brke prelaze vamo.
Btw poceo je kopneni napad na nekakav tel abjad? U njih sve tel .sdf kae odbranu cine vecinom nekake arapske live iz rake?.. :-)izvor.tviter :mrgreen:
Last edited by sumirprimus on 09/10/2019 19:56, edited 1 time in total.
Locked