Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SanskiBiser wrote: ↑26/10/2022 20:05
Inace promedol je sovjetski opioidni analgetik koji je bio sastavni dio individualnog paketa za prvu pomoc sovjetskih vojnika, davao se u sireti, zbog zloupotrebe i stvaranja ovisnosti jer je slican metadonu i morfiju izbacen je iz tog kita pocetkom vijeka i zamjenjen je ibuprofenom a promedol moze samo koristi bolnicar iz saniteta ako procjeni da je potrebno dati vojnicima koji su ranjeni ili dobiju napad panike i slicno..
Mi te, antropin sirete, pili iz zajebancije '92 uz domaću dimljenu šljivu
I evo nas isad.
Last edited by Hame_ on 27/10/2022 00:11, edited 2 times in total.
Zumbul2 wrote: ↑26/10/2022 23:19
Pitanje za forumaše koji posjećuju i proruske forume i telegram, ima li vjerodostojnih dokaza o uništenim Himarsima i Marsovima... Ono 100% potvrđeno. Ono gledo sam kako uništavaju Lancetom američni radar za kontrabatiranje i sl, ali nešta nisam vidio Himars 100%
Znam samo da sam vidio oprostaj kcerke od poginulog oca, koji je bio u posadi HImarsa (bar po slikama).
Ali to ne mora nista znaciti.
Mada mislim da jeste unisteno nekoliko, prosto radi zakona vjerovatnoce. VIP cilj je to za Ruse.
Pitanje za forumaše koji posjećuju i proruske forume i telegram, ima li vjerodostojnih dokaza o uništenim Himarsima i Marsovima... Ono 100% potvrđeno. Ono gledo sam kako uništavaju Lancetom američni radar za kontrabatiranje i sl, ali nešta nisam vidio Himars 100%
Nova sam na forumu, dosadilo mi da vrebam iz offline-a Pratim forum otprilike od marta i hocu da se zahvalim svim forumasima koji pisu i koji su na pravoj strani historije!
Znam samo da sam vidio oprostaj kcerke od poginulog oca, koji je bio u posadi HImarsa (bar po slikama).
Ali to ne mora nista znaciti.
Mada mislim da jeste unisteno nekoliko, prosto radi zakona vjerovatnoce. VIP cilj je to za Ruse.
Ne idem na njihove forume i acounte inace.
Slažem se da je moralo biti uništenih, zakonom vjerovatnoće. Imam osjećaj da ih ovim dodatnim isporukama zapravo upotpunjavaju na onaj početni nivo od 24 kom zajedno sa Marsovima.
Ja budala, mati mila.
Mitomanija je njihova sustina. Dakle za svaku istinu ima alternativna istina.
Vjerujem da cak i u matematici imaju alternativne jednacine.
drug_profi wrote: ↑27/10/2022 01:00
Ja budala, mati mila.
"confirmation bias" je zajebaTa stvar, kad bi neko osiguravajuce drustvo trebalo da ti sracuna neko "kasko" osiguranje za HIMARS sistem, ono totalna steta po bilo kojoj osnovi prirodna nesreca, unistenje granatom i slicno, od svih vozila voznog parka vojske Ukrajine za taj sistem bi trosak osiguranja bio daleko najmanji u odnosu na sva ostala vozila...
Ja budala, mati mila.
Imaju oni i alternativnativnu matematiku ako zatreba
Teško stanje u ruskoj vojsci, ok to je već poznata stvar. Problem je što je putler spreman u smrt poslati i milion ljudi, samo da bi svoju kancelariju mogao primaketi 25 centi bliže Kijevu. Avijacija je ono što zapad mora početi dostavljati i to čim prije. Mora se obesmisliti i sam proces mobilizacije u što je moguće kraćem roku.
Ziviš u Rusiji,život je lijep,radiš u Mercedesu,Fordu,Ikea itd...a sada ti dijete neće vidjeti takvu fabriku u zemlji jer ti nije dosta ( mislim na70% rusa koji podržavaju ovo)
Ja ponekad odem na shity, i meni je fascinantno koliko zapravo stvarnosti ima. Za nas je ova strana stvarna, a za njih su to neprijatelji. To me zapravo i plaši. Mi smo u sendviču izmedju dva takva svijeta, neozbiljna smo zemlja, i mislim da ne bi ni blizu prošli ko zadnji put....
Ja budala, mati mila.