Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#12876 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

notsure wrote:Vidi direktora.... Znači i Feđa nam je MORAO u SDA da bi postao direktor Arene. tc tc tc tc

Image

automehaničar u prvom redu
moet-perignon

#12877 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Sudeci po ovim diskusijama, valja reci da bi super bilo ako i Fudo pobijedi. Samo da se ne gledaju vise one njuske iz SDA, da budu na margini bar do lokalnih izbora.

Kamen, de ti meni, molim te, reci: koji ventil u sebi covjek mora zatvoriti, da se iskljuci razum i favorizira ta stranka? :roll:
Hocu i ja tako. Meni je pun cosak njihove demagogije.
Ali samo iskreno, molim.
Mobile_Disco

#12878 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

Sda da nije Fude i Eldina bi pobjedila hladno na ovim izborima. Nazalost mislim da ce dobiti i ove ne tako ubjedljivo al mislim iz razloga sto sad aktiviraju sve moguce i nemoguce glasace jer su vidjeli da je gutavo. Dokaz i tome su pojedinci koji projete po fajzbuku znaci da je prpa za glasove. Ko god samo da oni ne vladaju ponovo 4 godine, dosta ih je!
kamen spoticanja

#12879 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

moet-perignon wrote:Sudeci po ovim diskusijama, valja reci da bi super bilo ako i Fudo pobijedi. Samo da se ne gledaju vise one njuske iz SDA, da budu na margini bar do lokalnih izbora.

Kamen, de ti meni, molim te, reci: koji ventil u sebi covjek mora zatvoriti, da se iskljuci razum i favorizira ta stranka? :roll:
Hocu i ja tako. Meni je pun cosak njihove demagogije.
Ali samo iskreno, molim.
A fudo je sta?
Pa cemo o.motivima
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12880 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Evo ono sto je @kdn spominjao.
http://kriminaliizbori.blogspot.ba/2016 ... i.html?m=1

Mada svejedno glasam za njega. :D
A i ovo je mozda prenapuhano, ako mu je zaista ova zena bila duzna neka je uzeo i ja bih isto tako postupio, a ako nije onda je nadrogiraniji nego sto i @kamencic tvrdi. :mrgreen: Mada mi nema logike da neko ko ima tolike pare ide krast laptope tek tako. Mislim da je spomenuta gospodja zaista ostala duzna neke novce a ovi su se opet ponijeli jalijaski prema njoj.

Edit: ovo je Mirad shareovao po FB, makar tako kazu moje informacije koje su mi poslale link :D
Norm

#12881 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Evo ono sto je @kdn spominjao.
SNAGA centra...caruje :izet: , a um ce klade da valja...imati 'milione' a spustiti se na ovaj nivo zbog 1500KM... :run:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12882 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ja prvi da imam milijarde ne bi nikome dopustio da me pravi budalom. Ipak ne opravdavam ovaj potez.
Norm

#12883 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Ja prvi da imam milijarde ne bi nikome dopustio da me pravi budalom. Ipak ne opravdavam ovaj potez.
...ponovo razmisli sta si napisao...i ne samo ti, nego svi mi zajedno... ;-)
A za ovakve stvari i naplatu potrazivanja od duznika, ako je sve regularno postoje legalni nacini...
Shmeker

#12884 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

A i ovo je mozda prenapuhano, ako mu je zaista ova zena bila duzna neka je uzeo i ja bih isto tako postupio, a ako nije onda je nadrogiraniji nego sto i @kamencic tvrdi. :mrgreen: Mada mi nema logike da neko ko ima tolike pare ide krast laptope tek tako. Mislim da je spomenuta gospodja zaista ostala duzna neke novce a ovi su se opet ponijeli jalijaski prema njoj.

Edit: ovo je Mirad shareovao po FB, makar tako kazu moje informacije koje su mi poslale link :D
I Mirad u službi SDA :izet: I opet se dokazuje da u ovoj državi odgovaraš za 1500 KM ali ne i za milijarde kao u slučaju Branković. Vrače kao sitni kriminalac vs Cosa Nostra (SDA) izbor je i dalje previše jednostavan.
Oi

#12885 Re: Zeničani

Post by Oi »

mozda je ovo udaranje zene predizborni trik da se pridobiju glasovi sa sela :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12886 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Napisao sam da ne bih dopustio da me iko pravi budalom bez obzira koliko novca imam i napisao sam da ne opravdavam ovo sto su on i njegov otac uradili. Legalni nacini su u ovoj drzavi smijesni...ipak zao mi je samo sto ne mozemo cuti i drugu stranu ove price.

@Shmeker
:thumbup:
Shmeker

#12887 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Oi wrote:mozda je ovo udaranje zene predizborni trik da se pridobiju glasovi sa sela :D
Sinoć mu je Al Dino pokazao par finti kako udariti a da ne ostanu modrice ;)
Norm

#12888 Re: Zeničani

Post by Norm »

Shmeker wrote:

I Mirad u službi SDA :izet: I opet se dokazuje da u ovoj državi odgovaraš za 1500 KM ali ne i za milijarde kao u slučaju Branković. Vrače kao sitni kriminalac vs Cosa Nostra (SDA) izbor je i dalje previše jednostavan.
...ovo nije prvi niti jedini 'incident' gospode seniora i juniora Vrace, ali su za ovaj osudjeni (ne znam da li je presuda pravomocna) sto mene iskreno vise iznenadjuje od samog akta...medjutim, simptomaticna mi je izjava da se 'slazemo' sa svakom vrstom kriminala, pa makar on bio i 'sitan' i prihvatamo to kao normalan, mozda cak i pozeljan obrazac ponasanja???
Norm

#12889 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:Napisao sam da ne bih dopustio da me iko pravi budalom bez obzira koliko novca imam i napisao sam da ne opravdavam ovo sto su on i njegov otac uradili. Legalni nacini su u ovoj drzavi smijesni...ipak zao mi je samo sto ne mozemo cuti i drugu stranu ove price.

@Shmeker
:thumbup:
...znaci da ipak podrzavas nasilje i 'sitni' kriminal?
...a presuda protiv njih dokazuje da 'legalni nacini' ipak nisu smijesni...
Mislim, citavo vrijeme se ovdje prica o izboru 'najmanjeg zla' i onda...Vrace??? Pumpadzija??? ima jos kandidata koji nisu ni prekrsajno kaznjeni a ispali iz trke? niko ih i ne spominje?
Znaci li to da se ipak ne foruma o biranju 'najmanjeg zla' nego o agresivnoj aktivaciji clanstva na forumu?
kamen spoticanja

#12890 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Kazu da su na drugostepenoj oslobodjeni ali to ne.mogu provjeriti
Norm

#12891 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:Kazu da su na drugostepenoj oslobodjeni ali to ne.mogu provjeriti
mene licno ne bi zacudilo...
Shmeker

#12892 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Norm wrote:
Shmeker wrote:

...ovo nije prvi niti jedini 'incident' gospode seniora i juniora Vrace, ali su za ovaj osudjeni (ne znam da li je presuda pravomocna) sto mene iskreno vise iznenadjuje od samog akta...medjutim, simptomaticna mi je izjava da se 'slazemo' sa svakom vrstom kriminala, pa makar on bio i 'sitan' i prihvatamo to kao normalan, mozda cak i pozeljan obrazac ponasanja???
Pa niko od nas ovdje nije budala i niko ne misli da je Eldin neki lik koji zaslužuje da bude na čelu grada kao što je Zenica u normalnim okolnostima. Čovjek je pokazao s ovom presudom( je li pravomoćna), a eto ti kažeš i na drugim primjerima da je razbojinik i da ima neprimjerene načine ponašanja. Problem se javlja onda kada se stavi fokus na 1500 KM a onda zažmirimo na 1 000 000 km koje je sjebala vladajuća hobotnica. Ja nemam dilemu i iluzije da je neko od kandidata zaslužio poziciju načelnika grada. Kriminal je kriminal pa bio on ovih 1500 KM, šamaranje ili u vidu naštimanog tendera, zapošljavanja rodbine i sl.

Mene lično nervira i zašto mi se gadi SDA jeste njihovo licemjerstvo i oskrnjavanje vjere. Ja sam rekao da mogu da razmijem da je čovjek kriminalac, lopov, hoštapler i da su to njegove loše osobine i da je spreman sam odgovarati za svoje postupke. Ono što ne mogu da razmijem kao neko ko se smatra vjernikom jeste to da neko dođe i dere mi se sa Selam alejkum, ide na džumu, proziva me za neispravnog muslimana ili bošnjaka, daje sebi za pravo da me etiketira i uz to mu četiri člana porodice rade u javnoj službi. Pitaš ga kako je dobio posao i hladno kaže zato što je sposoban, a na birou njegove struke je bilo 500 ljudi prije nego je zavrio fakultet. I onda takav bolid je ispravan a ja sam budala? On je dobar, moralan, čedan, mesija a ja ako postavim pitanje o nečemu škakljivom dobijem etiketu crveni, ljubičasti, narandžasti? Pa jebemu mater jel samo ovih 1500 Km problem, daj da odma zatvorimo Eldina i da nam ruže cvjetaju i grad dođe sebi.

Ja bukvalno ne glasam za neku opciju jer sam zadivljen nekom idejom toliko koliko glasam anti SDA. I još nešto ja znam da SC i NS neće imati drugu šansu ako sada zajebu jer jednostavno njihovo biraćko tijelo u 60% slučajeva se propituje, razmišlja za razliku od članova stranke koji ni sami ne znaju kada su zadnji put zastavu postavili ispravno a toliko se zaklinju u jednu nam jedinu.
Mustang1

#12893 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Meni se sve cini da ce opet biti isto. Jedini nacin da SDA izgubi je da se ne pojavi na izborima.
avenija

#12894 Re: Zeničani

Post by avenija »

2012 - 25.221
2013 - 24.823
2014 - 24.694
2015 - 24.338
2016 - 24.164

2012 - 2016 -1057 manje radnih mjesta
Prosjecna plata 837 KM - 884 000 KM manje novca u Zenici samo kroz plate u ovoj godini...

Dakle u gradu gdje se samo za jedan mandat zaposlenost smanjila za skoro 5% ljudi traze manu u opoziciji. Tuzno i istinito.

Broj zaposlenih u Zenici 2008 godine - 26.673
2008 - 2016 - 2509 manje zaposlenih

Smanjenje zaposlenosti u dva mandata općinske administracije 9.4%

Pa da ponovim. U gradu kojem se zaposlenost smanjila skoro 10% za dva mandata za SDA moze glasati samo onaj ko direktno zivi od muke napacenog naroda i onaj koji nema dovoljno inteligencije.
Shmeker

#12895 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

Bilo ko da misli da će neko imati više glasova pojedinačno od SDA ja mislim da živi u iluziji. Za mene je ralno uspjeh da oni ne mogu napraviti sami s SBB-om koaliciju i da će DF, SDP, SC, ASDA i NS imati vieš mandata od od vladajuće stranke. Koja stranka od ove četiri uđe u koaliciju s njima na izborima 2018 više neće postojati. Nadam se zbog toga da neće koalirat s njima.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12896 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Shmeker wrote:
Pa niko od nas ovdje nije budala i niko ne misli da je Eldin neki lik koji zaslužuje da bude na čelu grada kao što je Zenica u normalnim okolnostima. Čovjek je pokazao s ovom presudom( je li pravomoćna), a eto ti kažeš i na drugim primjerima da je razbojinik i da ima neprimjerene načine ponašanja. Problem se javlja onda kada se stavi fokus na 1500 KM a onda zažmirimo na 1 000 000 km koje je sjebala vladajuća hobotnica. Ja nemam dilemu i iluzije da je neko od kandidata zaslužio poziciju načelnika grada. Kriminal je kriminal pa bio on ovih 1500 KM, šamaranje ili u vidu naštimanog tendera, zapošljavanja rodbine i sl.

Mene lično nervira i zašto mi se gadi SDA jeste njihovo licemjerstvo i oskrnjavanje vjere. Ja sam rekao da mogu da razmijem da je čovjek kriminalac, lopov, hoštapler i da su to njegove loše osobine i da je spreman sam odgovarati za svoje postupke. Ono što ne mogu da razmijem kao neko ko se smatra vjernikom jeste to da neko dođe i dere mi se sa Selam alejkum, ide na džumu, proziva me za neispravnog muslimana ili bošnjaka, daje sebi za pravo da me etiketira i uz to mu četiri člana porodice rade u javnoj službi. Pitaš ga kako je dobio posao i hladno kaže zato što je sposoban, a na birou njegove struke je bilo 500 ljudi prije nego je zavrio fakultet. I onda takav bolid je ispravan a ja sam budala? On je dobar, moralan, čedan, mesija a ja ako postavim pitanje o nečemu škakljivom dobijem etiketu crveni, ljubičasti, narandžasti? Pa jebemu mater jel samo ovih 1500 Km problem, daj da odma zatvorimo Eldina i da nam ruže cvjetaju i grad dođe sebi.

Ja bukvalno ne glasam za neku opciju jer sam zadivljen nekom idejom toliko koliko glasam anti SDA. I još nešto ja znam da SC i NS neće imati drugu šansu ako sada zajebu jer jednostavno njihovo biraćko tijelo u 60% slučajeva se propituje, razmišlja za razliku od članova stranke koji ni sami ne znaju kada su zadnji put zastavu postavili ispravno a toliko se zaklinju u jednu nam jedinu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#12897 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Norm wrote:
...znaci da ipak podrzavas nasilje i 'sitni' kriminal?
...a presuda protiv njih dokazuje da 'legalni nacini' ipak nisu smijesni...
Mislim, citavo vrijeme se ovdje prica o izboru 'najmanjeg zla' i onda...Vrace??? Pumpadzija??? ima jos kandidata koji nisu ni prekrsajno kaznjeni a ispali iz trke? niko ih i ne spominje?
Znaci li to da se ipak ne foruma o biranju 'najmanjeg zla' nego o agresivnoj aktivaciji clanstva na forumu?
Apsolutno podržavam nasilje ako je nasilje jedina opcija kojom možeš ostvariti svoja prava koja su ti uskraćena. A evo sada jedna storija zašto je to tako: poznanik radio za Ekor 3 mjeseca, nije platu dobio, dao otkaz traži svoje pare, sve mu govore danas će sutra će i tako mjesecima. Momku pukne film, ode u Ekor, isprazni police za svoju vrijednost i na vrata. kasnije je sa policijom imao problema i dobio je uslovno ali zanimljivo je da nije vratio robu jer je odmah utušio i svoje je pare namirio. Jest da je kasnije obilježen tom krivičnom osudom ali jbt ga, ionako neće dobiti službu na državnim jaslama. On da je išao legalnim putevima on te pare nikad ne bi vidio, da ne kažem da bi mu advokati dobar dio pojeli. Je li to po tebi pravda? Da jedan Ekro može u šaci držat koga hoće pa kad mu se uzvrati i Allah dž.š. (makar onaj njegov zenički ogranak) je na njegovoj strani?

Eh sad, ovo nije ni slično kao u gore navedenoj situaciji, ali ako je istina da je gospođa bila dužna neka su naplatili svoje pare ali ipak ne opravdavam nasilje i udarce i ako su zbog toga osuđeni i neka su. I treba da su, ali ja znam da bi većina nas danas ovako postupila kao što su Vrače i kao što su poznanik jer vjera u pravosudne organe je potpuno izgubljena, a ja te pitam zahvaljujući kojoj partiji je uglavnom tako?

I po hiljaditi put, ja nisam nikakav štovalac lika i djela Eldina Vračeta ali glasat ću za njega jer po mom mišljenju ukoliko se zvijezde poklope jedini možda ima neku šansu da porazi kriminalnu hobotnicu. A najviše bih volio kada bi gosp. Hasan Helvida bio načelnik jer je to zaista jedna divna osoba puna poštovanja, znanja i čestitosti. Međutim u ovom ambijentu dati glas za načelnika iz DF, SPD, NS itd je ustvari dati još jedan glas za kriminalnu hobotnicu.
Biene

#12898 Re: Zeničani

Post by Biene »

Tako je Jimmy
Freamon Lester

#12899 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Biene wrote:Tako je Jimmy
+1
sorted

#12900 Re: Zeničani

Post by sorted »

ExNihilo wrote:Malo fali da me ova tema ubijedi da po prvi put u životu dadnem glas SDA.
+1

:thumbup: :thumbup:

Upravo to.
Nisu svjesni koliko vjestacki isforsiranom anti sda histerijom stvaraju kontra efekat.
Post Reply