Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#12876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Rano je za analize ratista ali da preteknem kalisi i patuljka i dam strategiju napada na dubrovnik. Ne znam kakva im je obavjestajna sluzba i znaju li da se euron sa flotilom vrti oko dubrovnika, ali neovisno o tome ja bih napao sa zemlje. Iskrco bi vojsku na kopno vesterosa odmah ovde kod dragon stona. Onda bi zauzeo ovu vaznu easkrsnicu i fakticki okruzio dubrovnik i presjekao put za sjever gdje se vec nalazi dio lanisterovih vojnika kako smo i culi. Od mornarice, mozda bi koristio ironbornse da drze luku dubrovacku pod prismotrom. Mozda se tu i sukobe sa euronom. Ali glavnicu pjesadije dotrakije i unsoilde sto prije na kopno. Patuljak zna kako je zadnja morska invazija na dubrovnik prosla. Sad je na drugoj strani i nece to dozvoliti. Ne zna mozda ili mozda zna da je sva zelena materija otisla.
Znaci oni imaju nekih 100-120 hiljada ljudi? Pa to ce prefaziti lanistere koji imaju mozda 20-30. I eto njihovi saveznici nek imaju jos toliko. Plus zmajevi plus dornjani plus ona bakica sad sam joj zaboravio lozu, margaretina nana.
Znaci oni imaju nekih 100-120 hiljada ljudi? Pa to ce prefaziti lanistere koji imaju mozda 20-30. I eto njihovi saveznici nek imaju jos toliko. Plus zmajevi plus dornjani plus ona bakica sad sam joj zaboravio lozu, margaretina nana.
-
Juliuscezar
#12877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja sam mislio da su Umberovi i Karstarkovi istrebljeni a eto ima ih jos zivih. Sta vi mislite o odluci Roba da ih ne poništi.
Sto se tice ratišta sve je toliko u korist Djecoubica-Targerijanovih-incestoida da ce jednostavno morati se desiti neki twist da se snage priblize
Sto se tice ratišta sve je toliko u korist Djecoubica-Targerijanovih-incestoida da ce jednostavno morati se desiti neki twist da se snage priblize
- Pandakonda
#12878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa vidio si dvoje djece ostalobhnapoleon1 wrote:Ja sam mislio da su Umberovi i Karstarkovi istrebljeni a eto ima ih jos zivih. Sta vi mislite o odluci Roba da ih ne poništi.
- Tito_i_Partija
#12879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Divljacima se daje puno vise kredita nego sto ustvari treba. Vojska Lannistera je najbolje oruzana, oklopljena, i trenirana armija u cijelom Westerosu, sa vrlo iskusnim i karizmaticnim vodjom na celu (Jamie Lanister). Mozda im jedino neka Tyrell/Martel kombinacija moze parirat', al' nijedna od te dvije familije nemaju jakog vodju. Takodjer na strani Lanistera se bori familija Tarly, a Samov babo Randyll Tarly je navodno jedan od najboljih generala Westerosa, kojeg je cak i Stannis duboko hvalio.
Dothraki su boranija koja ce se sasjec' po hiljade u jednom mahu. Nesto k'o fol zajebani, al' su kurac od ovce pored modernih Westerosi vitezova.
Dothraki su boranija koja ce se sasjec' po hiljade u jednom mahu. Nesto k'o fol zajebani, al' su kurac od ovce pored modernih Westerosi vitezova.
- Sanchez22
#12880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da ponovo gledam,nije bilo prijevoda
Nisam navikao da onako vojnici u sumi budu miroljubivi,nije zanimljivo.
Nisam navikao da onako vojnici u sumi budu miroljubivi,nije zanimljivo.
- Njanjavi
#12881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
S ovim se ne bi slozio al nikako.Tito_i_Partija wrote:Divljacima se daje puno vise kredita nego sto ustvari treba. Vojska Lannistera je najbolje oruzana, oklopljena, i trenirana armija u cijelom Westerosu, sa vrlo iskusnim i karizmaticnim vodjom na celu (Jamie Lanister). Mozda im jedino neka Tyrell/Martel kombinacija moze parirat', al' nijedna od te dvije familije nemaju jakog vodju. Takodjer na strani Lanistera se bori familija Tarly, a Samov babo Randyll Tarly je navodno jedan od najboljih generala Westerosa, kojeg je cak i Stannis duboko hvalio.
Mislim ovo spocitavanje sposobnosti divljanerima naspram ovih sto se furaju na konvencionalnu makljazu.
Te divljake dozivljavam kao talibane i guerilla ratnike u danasnjem svjetu, u masu stvari su mozda zajebaniji od ovih sto se furaju da imaju tehnologiju, oklope, obuku.
-
Juliuscezar
#12882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ali iscrpljeni i osakacena vojska u ratovima, kakva je lojalnost ovih vazala iz Crownlandsa i to je pitanje. Sa druge strane Tyrelli jedna od najbolje opremljenih armija. Takodjer i neokaljani su na dobrom glasu ali vidjet cemo kako bi se drzali protiv pravih armija. Mislim da ce Dotrakiji Daniris vise skoditi nego dobra, pogotovo ako krenu pljackat okolo.Tito_i_Partija wrote:Divljacima se daje puno vise kredita nego sto ustvari treba. Vojska Lannistera je najbolje oruzana, oklopljena, i trenirana armija u cijelom Westerosu, sa vrlo iskusnim i karizmaticnim vodjom na celu (Jamie Lanister). Mozda im jedino neka Tyrell/Martel kombinacija moze parirat', al' nijedna od te dvije familije nemaju jakog vodju. Takodjer na strani Lanistera se bori familija Tarly, a Samov babo Tarly je navodno jedan od najboljih generala Westerosa, kojeg je i sam Stannis duboko hvalio.
Što se tice vodje to si vjerovatno upravu.
Ne znam za to da su Tarlyevi na strani Lanistera.
Al na kraju opet zmajevi, kad imas zmajeve ne treba ti vojska.
- karanana
#12883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ni ja se ne bi slozio. Divljaneri tj. u ovom slicaju dotrakiji da ih ne pomjesamo sa onim wildlingsima, mislim da su to jaki ratnici. Je li vode i konje sa sobom? Jebeni s s konjima mada mozda nece imati efekta u slucaju opsade. Ali na bojnom polju.....E jedino kako ce goli po zimi jer vjerovatno je zima stigla i juznije.
-
kakavdanakneiskustvu
#12884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kome ce se i hoce li se nekome prikloniti oni sa kojima hound luta?
-
Juliuscezar
#12885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A bilo bi logicno da krenu ka zidu i njima su mrtvi problem, pogotovo nakon Houndove vizijekakavdanakneiskustvu wrote:kome ce se i hoce li se nekome prikloniti oni sa kojima hound luta?
- karanana
#12886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Oni spominju walkere u svojim vizijama. Mozda odose gore da se tuku.kakavdanakneiskustvu wrote:kome ce se i hoce li se nekome prikloniti oni sa kojima hound luta?
- Tito_i_Partija
#12887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vi haman mislite da ce Dany sve redom pregazit' k'o od sale. Pripremite se za lavovski otpor.

- Njanjavi
#12888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Daleko od toga da to mislim, al ne mislim vala ni da su nesto ovi vamo shatro civilizovani plaho bolji ratnici od ovih divljanera.
Naravno da nece sve tec ko po loju nit bi bila furka da tako ide.
Nego sta mislite o scenariju da jon snow i ona plavka sa zmajevima zanoce skupa i postanu par?
Naravno da nece sve tec ko po loju nit bi bila furka da tako ide.
Nego sta mislite o scenariju da jon snow i ona plavka sa zmajevima zanoce skupa i postanu par?
- So What!
#12889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jedini minus donekle previše naglašen Ed Sheeran, a nekako mi ta scena škripi.
Trojac Beric, Thoros i Hound najjači mi bili.
Trojac Beric, Thoros i Hound najjači mi bili.
- Hasan006
#12890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Možda bi i poginula da je to onaj stari Game of Thrones. Sada ima previše fan servicea i lošeg storytellinga u odnosu na prethodne sezone, pogotovo prvih par.Njanjavi wrote:Ma mala arya gine ove sezone sto posto, previse se mala uskofrcila da je svemoguci killer.
Onaj grmalj zombi jednom da je prisastavi nema od nje nista.
Tako ce i bit ko da gledam.
Rascerupace je zombi ko macka vrapca ocam.
A mora bit nekih zescih mindfuckova, a sam pocetak i kako daju vjetar u krila maloj me navodi na to da ce spektakularno zaljepit u toku sezone
- Tito_i_Partija
#12891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jarane, Dothraki se ne mogu porediti sa gerilama ili talibanima ama bas nikako. Gerilska borba podrazumijeva planirane zasjede, akciju u pravi trenutak, povremeni napad pa sakrivanje. U Dothrakija sve to ide kamikaze-style, satiranje neprijatelja sa ogromnim brojevima, bez ikakve brige za sopstvenu sigurnost ili planiranje. Znaci opsti haos po terenu.Njanjavi wrote: S ovim se ne bi slozio al nikako.
Mislim ovo spocitavanje sposobnosti divljanerima naspram ovih sto se furaju na konvencionalnu makljazu.
Te divljake dozivljavam kao talibane i guerilla ratnike u danasnjem svjetu, u masu stvari su mozda zajebaniji od ovih sto se furaju da imaju tehnologiju, oklope, obuku.
-
asker
#12892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meera Reed je zspostavljena i niko je ne pominje, a jadnica je prodeverala svasta s Branom. Jel joj onaj mali sto ga izbodose skeletori bio brat il rodjak neki?
Otac joj spasio Branovog oca, ona sad Brana, a da sutra izgine nebi niko ni repom
Otac joj spasio Branovog oca, ona sad Brana, a da sutra izgine nebi niko ni repom
- Pandakonda
#12893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To joj je brat bio, ako joj je otac živ možda će on igrati veliku ulogu da potvrdi ko je Jonov otac pošto sumnjam da je Bran skontao šta se desilo u Tower of Joyuasker wrote:Meera Reed je zspostavljena i niko je ne pominje, a jadnica je prodeverala svasta s Branom. Jel joj onaj mali sto ga izbodose skeletori bio brat il rodjak neki?
- Capajebo
#12894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zna Bran tacno ko je JonPandakonda wrote:To joj je brat bio, ako joj je otac živ možda će on igrati veliku ulogu da potvrdi ko je Jonov otac pošto sumnjam da je Bran skontao šta se desilo u Tower of Joyuasker wrote:Meera Reed je zspostavljena i niko je ne pominje, a jadnica je prodeverala svasta s Branom. Jel joj onaj mali sto ga izbodose skeletori bio brat il rodjak neki?
A iduce epizode ce mescini i ostali svijet saznati
-
asker
#12895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Maloprstic zna 100%, ljigavac kad vidi da ga Sansa ne gotivi moze povuc tu kartu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sansa nije glupa, reaguje kako bi reagovali maloprstic i cersei, pogubila bi djecu umbera i karstarkova i lojaliste nagradila, ne zeli da -jon krene stopama Neda i Robba sto mu je i rekla, njeni strahovi su opravdani jer Jon sljedecu epizodu ce se suociti sa pobunom, najvjerovatnije vitezovi doline ce negodovat da se sastane sa Deny a mozda i sa Cersei... maloprsti polako plete mrezu oko Jona, mislim da ce ga Sansa na kraju spasiti.
- Njanjavi
#12897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jab prije reko da ce puknut tikva izmedju sanse i njega i da ce mu sansa dohakat.pici wrote:Sansa nije glupa, reaguje kako bi reagovali maloprstic i cersei, pogubila bi djecu umbera i karstarkova i lojaliste nagradila, ne zeli da -jon krene stopama Neda i Robba sto mu je i rekla, njeni strahovi su opravdani jer Jon sljedecu epizodu ce se suociti sa pobunom, najvjerovatnije vitezovi doline ce negodovat da se sastane sa Deny a mozda i sa Cersei... maloprsti polako plete mrezu oko Jona, mislim da ce ga Sansa na kraju spasiti.
Sansa je presla na tamnu stranu ba, istraumatizirala za petnes zivota, ne dohaviza ono vise pejgamber.
I onako na pocetku je bila poluretardirana, sad poslje svega sto je dozivjela od nje ocekivat normalno ponasanje, nema logike.
Pukla je ona i sto posto ce ona sranje radit a i nekako je nerealno da starkovi budu svi fini bajni krasni, mora i kod njih bit barem jedan negativac i ludjak.
Sansa ce sranja radit sto posto, mozda cak i dohakat jonu il nekom od svojih.
- Alternativac1
#12898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ofirno je, Deneris i Džon će skončat skupa garant. Ili u najmanju ruku neki seks će pasti...
I ove što podržavaju Lanistere, pa ja bih vas na goli otok posl'o, vi ste uzrok svih problema u društvu...
I ove što podržavaju Lanistere, pa ja bih vas na goli otok posl'o, vi ste uzrok svih problema u društvu...
- Njanjavi
- Tito_i_Partija
#12900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Joj Njanjo jesi negativan, jebo ga ti. Prvo ce Arya zaplatit', pa ce onda jos i Sansa Jon-u dohakat'.Njanjavi wrote:Jab prije reko da ce puknut tikva izmedju sanse i njega i da ce mu sansa dohakat.pici wrote:Sansa nije glupa, reaguje kako bi reagovali maloprstic i cersei, pogubila bi djecu umbera i karstarkova i lojaliste nagradila, ne zeli da -jon krene stopama Neda i Robba sto mu je i rekla, njeni strahovi su opravdani jer Jon sljedecu epizodu ce se suociti sa pobunom, najvjerovatnije vitezovi doline ce negodovat da se sastane sa Deny a mozda i sa Cersei... maloprsti polako plete mrezu oko Jona, mislim da ce ga Sansa na kraju spasiti.
Sansa je presla na tamnu stranu ba, istraumatizirala za petnes zivota, ne dohaviza ono vise pejgamber.
I onako na pocetku je bila poluretardirana, sad poslje svega sto je dozivjela od nje ocekivat normalno ponasanje, nema logike.
Pukla je ona i sto posto ce ona sranje radit a i nekako je nerealno da starkovi budu svi fini bajni krasni, mora i kod njih bit barem jedan negativac i ludjak.
Sansa ce sranja radit sto posto, mozda cak i dohakat jonu il nekom od svojih.
Jos samo da si rek'o da ce se Bran lobotomizirat' tokom warganja, i onda bi sve bilo na svom mjestu.