Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12876 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Deficit, deficit, izvinjavam se :D

@SM

:D

Ja više volim aesthetic tipove, poput Zyzza :mrgreen: . Ryan Terry mi je ono max veličine koju bih želio sebi
Raigor Stonehoof

#12877 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Velkoski wrote:
SmokingMan wrote: Koliko god precizno vježbaš,držiš se plana i programa,off season mass bulkinga,pa dijete,optet rezultati neččće biti od ponekad previše očekivanog,naravno,ako imaš veće planove i ambicije da odskočiš od klasične man's physique kategorije,sve preko,više kategorije,profesionalni nivo to predstavlja veće izazove,veće troškove,tu su ti potrebni i dobri sponzori,nutricionista,guru za steriode.Jako je teško od lokalnog nivoa isplivati do IFBB profesionalnih voda.

Ne isplati se prvo trošiti novac,pa i rizikovati neprocijenjivo zdravlje.Ok suplementi,ali iskreno,samo ako imaš namjeru da se takmičiš to će se isplatiti koliko toliko,čisto radi vlastitog zadovoljstva,uzimanje samo radi nekog ćejfa da se malo ko nabildaš je besmisleno,znam po sebi.
Prvi dio: Ma normalno da nikad niko nije zadovoljan, u čovjekovoj prirodi je da uvijek hoće više, bolje, jače, jebiga. Mnogima "natural" jednostavno dosadi nakon par godina, kad jednostavno ne može više, u tom slučaju nemam ništa protiv boce. Loša je dugoročno za zdravlje, ali bolje je pitanje šta nije loše generalno? Opet, i tu je pitanje discipline, isto kao i oko hrane, ko zna svoje tijelo i ko se može kontrolisati i ko ne zna jelte. Oko takmičenja se slažem, nemamo mi para za toga.

Trošenje novca je relativna stvar, svi ga svakako bacamo na nešto, samo je jedna konstanta > malo ga je. :mrgreen: Možemo komotno reći da je kompletna teretana besmislena, ali eto, šta raditi u životu uopšte :D
plain vanilla wrote:
Velkoski wrote:Izguglaj keto način ishrane, to ti je u principu visok unos masti i proteina, a bukvalno nula UH. Uz suficit kalorija će kile dole, mada ako nemaš discipline oko UH ne znam ni kako ćeš imati oko ovoga ili eventualno kad dođeš na ciljanu težinu. :mrgreen:
Pa na Dukanu sam. Nemasno meso, mlijecni proizvodi s malo masnoce i povrce s malo UH. Lako je dok sam na dijeti, ne brljam, ali kad je prekinem onda je problem.
A fitnes je ukljucen najvise zbog kondicije, sjedeci posao ubije covjeka.
Ma samo drži suficit, treniraj redovno i to je to :D

kakvo rezonovanje btj :oops: hajmo onda pusit, pit, cuclat crijevo i uzimat zuto, lose je za zdravlje, ali sta nije lose? :evil:
vješalica

#12878 Re: Teretana

Post by vješalica »

Velkoski wrote:Izguglaj keto način ishrane, to ti je u principu visok unos masti i proteina, a bukvalno nula UH. Uz suficit kalorija će kile dole, mada ako nemaš discipline oko UH ne znam ni kako ćeš imati oko ovoga ili eventualno kad dođeš na ciljanu težinu. :mrgreen:
Nauci se sta je suficit a sta je deficit pa mudruj
Ako zena hoce da amrsa mora biti u kalorijskom deficitu a ne suficitu
Sjedi jedinica i jos se ponavljas ko pjan rus
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#12879 Re: Teretana

Post by Velkoski »

uhhhhh nek' si me naružila
klosar pravi

#12880 Re: Teretana

Post by klosar pravi »

Velkoski wrote:uhhhhh nek' si me naružila
Jao došla je i na ovu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Concord

#12881 Re: Teretana

Post by Concord »

Odlucio sam brzinski napisati jedan mali review, mozda nekome pomogne ili olaksa odluku:

Rijec je Beef proteinu, brand Self Omni Nutrition, prodavnica Musclefreak. Bio sam malo skeptican oko kvaliteta (i proizvodjaca) medjutim odlucio sam probati i nisam se pokajao. Protein je takoreci vrhunski, radi se o izolatu proteina govedjeg mesa, udio u sastavu je 91%. Ukus koji sam uzeo je Wild Cherry i ovo mi je prvi protein u zivotu koji je kiselkast, naravno ubacili su malo kiseline unutra ali u moru mlijecnih prahova ovo je pravo osvjezenje, kad ga pijem imam osjecaj da je BCAA a ne protein. Pored toga, odlicno se topi i ima rijedju teksturu, sto potvrdjuje da je kvalitetan izolat. Na moje zaprepastenje, shaker u kojem je bio protein mi je jednom prenocio neopran i ujutro kad sam ga otvorio, umjesto radioaktivnog smrada docekao me ugodan vocni miris :shock:
Uglavnom cista preporuka za ovaj proizvod ko zeli da proba nesto drugacije. Cijenom (ni pakovanjem) nije za all-day potrosnju, ali je zato savrsen za post workout kad je apsorbcija nutrijenata najveca, a ovaj protein sadrzi kreatin i povecanu kolicinu glutamina.
jajara

#12882 Re: Teretana

Post by jajara »

ej momci jel mi moze neko objasnit kako netko zna da je protein kvalitetan i da ga "radi" :D
jel vi to nesto osjetite kad pijete protein?
DonieBrasco

#12883 Re: Teretana

Post by DonieBrasco »

:lol:
Kinaski

#12884 Re: Teretana

Post by Kinaski »

jajara wrote:ej momci jel mi moze neko objasnit kako netko zna da je protein kvalitetan i da ga "radi" :D
Pretvoris se u hulka drug postanes zelen
DanteX

#12885 Re: Teretana

Post by DanteX »

Je li iko od vas vidio ovaj protein u BiH? Imao sam priliku da ga kupim u Meksiku (slučajno naletio) i baš mi se svidio. Zanemarite ukus, bitna je marka.

Image
rida1976

#12886 Re: Teretana

Post by rida1976 »

DanteX wrote:Je li iko od vas vidio ovaj protein u BiH? Imao sam priliku da ga kupim u Meksiku (slučajno naletio) i baš mi se svidio. Zanemarite ukus, bitna je marka.

Image
Sastav ima odličan. Ja ga nisam nikad ovdje vidio.
Rockefeller

#12887 Re: Teretana

Post by Rockefeller »

Koliko puta na dan bi se trebao Gainer piti ili Whey?
jajara

#12888 Re: Teretana

Post by jajara »

Rockefeller wrote:Koliko puta na dan bi se trebao Gainer piti ili Whey?
saberes koliko nutrijenata uneses kroz hranu tokom dana i vidis koliko ti fali. i to sto fali nadomjestis suplementom
KB9

#12889 Re: Teretana

Post by KB9 »

jajara wrote:ej momci jel mi moze neko objasnit kako netko zna da je protein kvalitetan i da ga "radi" :D
napijem se proteina i pravim haos
REMB

#12890 Re: Teretana

Post by REMB »

Citam kako je neki otpimum na treningu npr grudi imati 4 vjezbe po 4 serije. Sad me zanima ako radim sklekove 4 serije jel i njih ubrajam u jednu od vjezbi za grudi. I jel razvlacenje na kraju racunam kao jednu od vjezbi za grudi?
DanteX

#12891 Re: Teretana

Post by DanteX »

REMB wrote:Citam kako je neki otpimum na treningu npr grudi imati 4 vjezbe po 4 serije. Sad me zanima ako radim sklekove 4 serije jel i njih ubrajam u jednu od vjezbi za grudi. I jel razvlacenje na kraju racunam kao jednu od vjezbi za grudi?
Ti ne možeš raditi jednu grupu mišića, a da ne radiš i jednu drugu. Recimo baš za prsa, danas radiš komplet prsa ali dok radiš (u tvom pitanju) sklek, odmah radiš i ramena i triceps i leđa. ALI, najveći fokus su ti prsa, još ako uradiš jednu od 100-tinu različitih varijacija onda možeš prsa precizno pogoditi.

Dok radiš benč, radiš i triceps, dok radiš lat radiš i biceps, dok radiš čučanj radiš i stomak. Razlika je što sr ti fokusiraš na taj određen mišić, drugi mišići u pokretu ti pomažu, ali rade minimalno.

Tako, sklekove (20 ponavljanja) možeš ubrajati kao zagrijavanje, ako ih radiš na početku, a možeš ih raditi kao punu vježbu, zavisi kakav ti je program.

Ja sam nedavno počeo sa jednim novim programom za prsa.
1. Benč, 6,8,10,15. Sa najvećom kilažom s kojom mogu uraditi 6 ponavljanja, i onda smanjujem kilažu postepeno sa svakom novom serijom.
1A. Horizontalni kabal, sa srednjom kilažom 15X po 4 serije.

2. Kosi benč, isti fazon kao benč. 6.8.10.15, četiri serije i postepeno smanjujem kilažu.
2A. Kabal, s vrha prema dolje, 15X sa srednjom kilažom

3. Propadanje 6,8,10,15
3A Kabal, sa dna prema gore 15x po četiri serije

I za kraj, sklekovi. maximalno koliko mogu sa težinom (ja radim sa gumom) i odmah maksimalno bez težine (u mom slučaju bez gume).

1 i 1A, 2 i 2A, 3 i 3A izvodiš odmah, bez pauze. Pauza ti je skidanje tegova.
DanteX

#12892 Re: Teretana

Post by DanteX »

DanteX wrote:
REMB wrote:Citam kako je neki otpimum na treningu npr grudi imati 4 vjezbe po 4 serije. Sad me zanima ako radim sklekove 4 serije jel i njih ubrajam u jednu od vjezbi za grudi. I jel razvlacenje na kraju racunam kao jednu od vjezbi za grudi?
Ti ne možeš raditi jednu grupu mišića, a da ne radiš i jednu drugu. Recimo baš za prsa, danas radiš komplet prsa ali dok radiš (u tvom pitanju) sklek, odmah radiš i ramena i triceps i leđa. ALI, najveći fokus su ti prsa, još ako uradiš jednu od 100-tinu različitih varijacija onda možeš prsa precizno pogoditi.

Dok radiš benč, radiš i triceps, dok radiš lat radiš i biceps, dok radiš čučanj radiš i stomak. Razlika je što sr ti fokusiraš na taj određen mišić, drugi mišići u pokretu ti pomažu, ali rade minimalno.

Tako, sklekove (20 ponavljanja) možeš ubrajati kao zagrijavanje, ako ih radiš na početku, a možeš ih raditi kao punu vježbu, zavisi kakav ti je program.

1. Benč, 6,8,10,15. Sa najvećom kilažom s kojom mogu uraditi 6 ponavljanja, i onda smanjujem kilažu postepeno sa svakom novom serijom.

2. Kosi benč, isti fazon kao benč. 6.8.10.15, četiri serije i postepeno smanjujem kilažu.

3. Propadanje 6,8,10,15

I za kraj, sklekovi. maximalno koliko mogu sa težinom (ja radim sa gumom) i odmah maksimalno bez težine (u mom slučaju bez gume).

I moj savjet, ne radi razvlačenje. Od te vježbe nemaš ništa osim da se povrijediš, dok radiš benč ti razvlačiš mišić isto kao i sa razvlačenjem.
Logovan

#12893 Re: Teretana

Post by Logovan »

DanteX wrote: I moj savjet, ne radi razvlačenje. Od te vježbe nemaš ništa osim da se povrijediš, dok radiš benč ti razvlačiš mišić isto kao i sa razvlačenjem.
Sam si sebi dao savjet. :mrgreen:
DanteX

#12894 Re: Teretana

Post by DanteX »

Logovan wrote:
DanteX wrote: I moj savjet, ne radi razvlačenje. Od te vježbe nemaš ništa osim da se povrijediš, dok radiš benč ti razvlačiš mišić isto kao i sa razvlačenjem.
Sam si sebi dao savjet. :mrgreen:
Vidio sam, tu sam se zajebao, umjesto edit kliknuo sam na citiranje. Jbg, dešava se i najboljima :lol:
REMB

#12895 Re: Teretana

Post by REMB »

DanteX wrote:

3. Propadanje 6,8,10,15

Hvala na opsirnom odgovoru. S uzitkom sam procitao.
DanteX

#12896 Re: Teretana

Post by DanteX »

REMB wrote:
DanteX wrote:

3. Propadanje 6,8,10,15

Hvala na opsirnom odgovoru. S uzitkom sam procitao.
Nikakav problem :thumbup:

Otiđi na You Tube channel AthleanX i vidi kako objašnjava i radi vježbe, lik zna svoj posao.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12897 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Imate akciju u proteini.si - 20%
Uzeo maloprije Nutrend Whey, 2,8 kg, za 72 KM :-D
Astrix

#12898 Re: Teretana

Post by Astrix »

A ima i ona kanta whey proteina 5 kila za 127 KM :D
Najs

#12899 Re: Teretana

Post by Najs »

Vozdra bilderi i bilderke, trazim teretanu u Sa, ne treba imati instruktore, kurseve bla bla samo ono osnovno, ali zato da nije skuplja clanarina od 40km( student sam, pa moze i sa popustom) i da ne moram puno hodati od tramvajske do teretane( stajaznam 10ak minuta hoda je ok). Molim za vase prijedloge, hvala :)
dzipalo

#12900 Re: Teretana

Post by dzipalo »

Najs wrote:Vozdra bilderi i bilderke, trazim teretanu u Sa, ne treba imati instruktore, kurseve bla bla samo ono osnovno, ali zato da nije skuplja clanarina od 40km( student sam, pa moze i sa popustom) i da ne moram puno hodati od tramvajske do teretane( stajaznam 10ak minuta hoda je ok). Molim za vase prijedloge, hvala :)
Teretana '300' na Cengic Vili pored Kuvajtske djamije, clanarina je 40KM a ima dovoljno sprava i opreme za bilo koga.
http://www.300.ba
Post Reply