Neo je li uredu da otvorimo temu za 13 reasons why jer nas potencijalno ima dosta koji bi raspravljali o toj seriji?
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12876 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dajte meni drotovske, imam osjećaj da sam ih sve pregledao.
Neo je li uredu da otvorimo temu za 13 reasons why jer nas potencijalno ima dosta koji bi raspravljali o toj seriji?
- Tito_i_Partija
#12877 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hvala, probacu sa nekim od ovih.vicious wrote:Pošto nećeš policijske:Tito_i_Partija wrote: Trejler nisam gled'o, po prici iz teme sam shvatio da je tinejdzerska, al' kontam hajde Netflix je pravio, pa valjda nece bit' na nivou Hane Montane.![]()
Prije nje sam trazio onu madjarsku seriju sa HBO, al' nema snimka na Kodiju. House of Cards jos nije pocela, Fargo necu da gledam dok ne izadju sve epizode. Ima The Killing, The Fall, i Broadchurch, al' policijskih drama sam se malo zasitio. Sto se tice komedije, poslije Atlante mi sve izgleda nekako bezveze.
Eto, pomagajte ako moRete.
Billions?
Leftovers? Doduše nisam još krenuo sa 3. sezonom, ali trebala bi valjati.
Ako nisi gledao Borgen, preporuka. http://www.imdb.com/title/tt1526318/
Dirk Gently's Holistic Detective Agencyhttp://www.imdb.com/title/tt4047038/?ref_=nv_sr_1 i ovo ako nisi gledao probaj, možda ti legne.
Santa Clarita Diet http://www.imdb.com/title/tt5580540/ - slučajno naletio na Netflixu i pregledao za 2-3 dana, bila mi baš zabavna. Kratke epizode tjeraju na bindzanje
-
maida95
#12878 Re: Gledate seriju - preporucite je
Stvari postaju puno gore kako se približava kraj serije, to je sve što ću ti reći. Ako si već krenuo sa gledanjem i ok ti je, samo nastavidječak sa šibicama wrote:13 reasons why, pregledao tri epizode, pogledacu do kraja.
Meni je dobra, nema veze sto je teen serija, nije klasicna teen limunada. Ima previse onih "taman da mu kaze neke detalje kad prekide ga zvono na vratima/telefon/komsija/lavez pasa/voz/savjetnik u skoli/" scena, ocito je smor tema "buling u srednjoj skoli" ali dacu joj priliku da vidim hoce li biti nekih neobicnih zapleta kasnije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
omar little
#12880 Re: Gledate seriju - preporucite je
@tito
ne znam sta si gledao sta nisi od ovih velikih. ove nisu neki rth shetering komadi, ali za ubiti vrijeme dok ti ne dodju te sto cekas vise nego pristojni.
the night manager
the hour
the honorable woman
@meknalti
the shadow line
braquo
spiral
chiefs
line of duty
prey
happy valley
edge of darkness
the field of blood
whitechapel
endeavour
unforgotten
ripper street
foyle's war
prime suspect
jordskott
new tricks
inspector lewis
trapped
wallander
southland
hill street blues
nypd blue
miami vice
la piovra - the octopus
monk
magnum p.i.
kojak
streets of san francisco
m squad
eto.

ne znam sta si gledao sta nisi od ovih velikih. ove nisu neki rth shetering komadi, ali za ubiti vrijeme dok ti ne dodju te sto cekas vise nego pristojni.
the night manager
the hour
the honorable woman
@meknalti
the shadow line
braquo
spiral
chiefs
line of duty
prey
happy valley
edge of darkness
the field of blood
whitechapel
endeavour
unforgotten
ripper street
foyle's war
prime suspect
jordskott
new tricks
inspector lewis
trapped
wallander
southland
hill street blues
nypd blue
miami vice
la piovra - the octopus
monk
magnum p.i.
kojak
streets of san francisco
m squad
eto.
-
maida95
#12881 Re: Gledate seriju - preporucite je
joj Monk
otkad to nisam gledala
-
omar little
#12882 Re: Gledate seriju - preporucite je
monk je bio super. 
-
kakavdanakneiskustvu
#12883 Re: Gledate seriju - preporucite je
narcos,odgledao obe sezone,bas dobra serija
- sig_garret
#12884 Re: Gledate seriju - preporucite je
U slucaju da si preskocioJimmy McNulty wrote:Dajte meni drotovske, imam osjećaj da sam ih sve pregledao.![]()
StartUp

-
maida95
#12885 Re: Gledate seriju - preporucite je
O čemu se radi u Narcos? Da ne tražim po netu naletit ću na spoiler, ako može neko da me uputi malo 
naziv sam po sebi govori nešto al' hajde da vidimo
- pink floydd
#12886 Re: Gledate seriju - preporucite je
Prve dvije sezone prati život Pabla Escobara od njegovog početka (početka sa drogom) do smrti iz perspektive DEA agenta koji je radio na njegovom slučaju. Odlična serija, preporučujem svakakomaida95 wrote:O čemu se radi u Narcos? Da ne tražim po netu naletit ću na spoiler, ako može neko da me uputi malo
Treća sezona izlazi krajem ljeta i bit će o drugom kartelu iz Kolumbije.
-
Mutivoda
#12887 Re: Gledate seriju - preporucite je
ja već zaboravila većinu, sve ću zaboraviti uskoro, osim da Jeff nije zaslužio da umremaida95 wrote: Stvari postaju puno gore kako se približava kraj serije, to je sve što ću ti reći. Ako si već krenuo sa gledanjem i ok ti je, samo nastavi
-
maida95
#12888 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pa nisu ga ubili
saobraćajna je bila il' sam ja sad zaboravila, ne bi me to čudilo
al' obzirom da nije njegovom krivicom može se tako reći
joj opasno spoilamo ljudima
Nadležni, vratite nam avatare i ubacite spoiler kod
al' obzirom da nije njegovom krivicom može se tako reći
joj opasno spoilamo ljudima
Nadležni, vratite nam avatare i ubacite spoiler kod
-
Mutivoda
#12889 Re: Gledate seriju - preporucite je
nisi ti zaboravila, nego, to je to - "ubili", mogli su bilo koga strpat u automaida95 wrote:Pa nisu ga ubilisaobraćajna je bila il' sam ja sad zaboravila, ne bi me to čudilo
![]()
al' obzirom da nije njegovom krivicom može se tako reći![]()
joj opasno spoilamo ljudima![]()
btw slažem se za spojler.
-
maida95
#12890 Re: Gledate seriju - preporucite je
aha, kontamo se, samo ja malo zbunjena zbog manjka sna 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12891 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sutra cu napravit temu da u miru mozemo tabiriti o ovom remek djelu.
-
maida95
#12892 Re: Gledate seriju - preporucite je
podržaJem
bit ću najaktivnija tamo 
-
BJB
#12893 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako niste upratili, SENSE8 is back, druga sezona je izasla u petak.
-
1Dante1
#12894 Re: Gledate seriju - preporucite je
odgledao 5 epizoda, dobra druga sezona zasad.BJB wrote:Ako niste upratili, SENSE8 is back, druga sezona je izasla u petak.
- Diwan
-
maida95
#12896 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://forum.klix.ba/13-reasons-why-t146894.html
posebna tema za 13 reasons why ako neko želi da diskutuje
ima spoilera pa ko nije gledao bolje da ne ulazi 
posebna tema za 13 reasons why ako neko želi da diskutuje
-
omar little
#12897 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledah ja the expanse. hmm, ne znam. kako su epizode odmicale to su me sve manje drzali zainteresiranom umjesto da bude obrnuto. likovi im stock, ali bas stock, odes u oznacenu kutiju i zagrabis. nerazradjeni, kad i misle da ih "razradjuju" pojednostavljno i sablonsko (svaki put kad,kao, zele neki character exposition napraviti ili malo mesa nabaciti na sablon tutnu neko dijete
, to im je vrhunac ). narativa sto tice, okej, aj ges, convergence tri price, zanimljivo, potencijal za fin razvoj i drustveni komentar, ali preambiciozno im je furati se na neke parabole i alegorije sa onakvim kartonskim likovima i mlakim scenaristickim timom. kad se prica demistificira i razbistri ostaje vise-manje obicni akcijski sifi serijal, nema se tu sta izmisljati topla voda, ali se onda to kompenzira dobro sastavljenim glumackim ansamblom, odnosom i kemijom izmedju njih. cijelo vrijeme sam cekala sa se izbursi bistro, pametno, saljivo pisanje i ne doceka. firefly je za ovo druga planeta.
svaka serija ima iritantne likove, ali ova ih bas nagurala sve u primarni ansambl. onaj policajac, detektiv, sta je vec, un ambasadorka, aman koliko me iritiraju cim se pojave. glumatanje safunjicarski level. lele. kapetan gore njh, ljepotan sa debelo ogranicenim glumackim mogucnostima, ali mi je taj njihov svijet najzanimljiviji od svih. da ne grijesim dusu, detektiv se malo popravi kada ga prikljuce nasoj maloj druzini.
svi koji su radili na zvuku u bilo kom kapacitetu trebaju biti osudjeni na novcanu kaznu i treba im zabranit da rade u buducnost u toj bransi. jebote, kakav odron od sounda u prvoj sezoni.
nisam pasionirai sifi ljubitelj, ali volim pogledati i bas sam se nadala dobroj seriji ovdje. nisam jos odlucila hocu li gledati drugu sezonu, berem da ce prikazati mars i hrpu novih likova od tamo, treba im za uvezivanje narativa i rat. za sada, ovo mi je bekgraund serija, radis nesto, vrtis po mobu/tabletu i to tako ide iza. ja preferiram serije koje su mi primarni fokus.
svaka serija ima iritantne likove, ali ova ih bas nagurala sve u primarni ansambl. onaj policajac, detektiv, sta je vec, un ambasadorka, aman koliko me iritiraju cim se pojave. glumatanje safunjicarski level. lele. kapetan gore njh, ljepotan sa debelo ogranicenim glumackim mogucnostima, ali mi je taj njihov svijet najzanimljiviji od svih. da ne grijesim dusu, detektiv se malo popravi kada ga prikljuce nasoj maloj druzini.
svi koji su radili na zvuku u bilo kom kapacitetu trebaju biti osudjeni na novcanu kaznu i treba im zabranit da rade u buducnost u toj bransi. jebote, kakav odron od sounda u prvoj sezoni.
nisam pasionirai sifi ljubitelj, ali volim pogledati i bas sam se nadala dobroj seriji ovdje. nisam jos odlucila hocu li gledati drugu sezonu, berem da ce prikazati mars i hrpu novih likova od tamo, treba im za uvezivanje narativa i rat. za sada, ovo mi je bekgraund serija, radis nesto, vrtis po mobu/tabletu i to tako ide iza. ja preferiram serije koje su mi primarni fokus.
- nKrkan
#12898 Re: Gledate seriju - preporucite je
14 tisuća postovamaida95 wrote:joj Monkotkad to nisam gledala
Seriju se overrated,ako te zanimaju kvalitet filmovi obrati se meni
Latentna Sarajka
-
maida95
#12899 Re: Gledate seriju - preporucite je
ahaaa, znači taj sinKrkan wrote:14 tisuća postovamaida95 wrote:joj Monkotkad to nisam gledala
kad nakuca.
Seriju se overrated,ako te zanimaju kvalitet filmovi obrati se meni![]()
Latentna Sarajka
brojala jedno vrijeme, bila debil
serije su odlične za ubiti vrijeme kad imaš ispite
- nKrkan
#12900 Re: Gledate seriju - preporucite je
jel ovo godište u nicku zbilja :kafa:maida95 wrote: ahaaa, znači taj si![]()
brojala jedno vrijeme, bila debil![]()
serije su odlične za ubiti vrijeme kad imaš ispite