Izrael je opet pocinio zlocin!
- Rampage
#12876 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jedina "bezuslovna podrška" koja se pruža ovdje na forumu je podrška cionističkom iživljavanju nad Palestincima.
To ti je OK, ne smeta ti?
To ti je OK, ne smeta ti?
- tranquil
#12877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Smetala bi mi kada bih je vidio naravno. Izrael je zločinački režim, ali taktiku "palestinskom glavom kroz zid" mogu podržavati samo ili očajni ljudi na licu mjesta (za koje imam razumijevanje) ili šupački kibiceri koji su na sigurnom pa ih boli kita za Palestincima, sve dok uspjevaju nanijeti minorne pakosti omraženoj državi prokletog naroda.
Inače danas sam saznao nešto novo, a to je da je Mandela bio za uništenje svih bijelaca i njihovih država, kao što su i vođe varšavskih Jevreja slično deklarisali prema Nijemcima.
Inače danas sam saznao nešto novo, a to je da je Mandela bio za uništenje svih bijelaca i njihovih država, kao što su i vođe varšavskih Jevreja slično deklarisali prema Nijemcima.
- salik79
#12878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma jasno, ovo je bilo cisto zbog njegovog "pravim se blesav i slijep" modea.sheilak wrote:Ma ne trebas mu prevoditi, njegov komentar je dosta cinican i u rangu primjerice ruske pristrasnosti rs-u i srbima. nema se sta sa leclercom pricati vise kao sto se nema sta pricati sa pristasama mladica. to je tu negdje isto.salik79 wrote:Da ti prevedem ovo iznad?It_is_a_Leclerc wrote:Kako rekoh - perzistentno i strpljivo traženje poštenog mira između države Izraela i države Palestine mora ići kroz međusobno uvažavanje. Izrael je politički, vojno, ekonomski i u svakom drugom smislu najjača bliskoistočna država, i njima ovo višedecenijsko natezanje s Palestincima predstavlja samo pozadinsku buku. Što se njih tiče, njima i status quo savršeno odgovara. Palestinci su ti koji trebaju pokazati inicijativu za mir, ponuditi prijedloge, raditi na tome.
Umjesto toga, Palestinci žive u ubjeđenju da će Izrael jednog dana nestati (valjda zbog one pričice o tome kako će čak i drveća ubijati Židove) i kako će se njihova država razviti u carstvo, a dane provode u smišljanju kako baciti što veći kamen na izraelske ciljeve.
- sheilak
#12879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
po kojoj analogiji si to uspio nauciti iz mog posta?tranquil wrote:
Inače danas sam saznao nešto novo, a to je da je Mandela bio za uništenje svih bijelaca i njihovih država, kao što su i varšavski Jevreji slično deklarisali prema Nijemcima.
a mozda bi ti mogao ponuditi neko rjesenje palestinsko-izraelskog odnosa, umjesto nadmenog, hladno-cinicnog komentiranja po forumu? mislim da ne budes jednak supak kao navodni mrzitelji izraela. i zvucis kao da znas puno vise nego mi ostali o tome, barem se trudis.
- salik79
#12880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Rece lik koji anticionizam izjednacava sa antisemitizmom.It_is_a_Leclerc wrote:sheilak wrote:salik79 wrote:
Jeste, brate.
Ako ne podržavaš Hamas, četnik si. Nema druge.
Gdje ima kamenja da idemo hrabro da se borimo?
- salik79
#12881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta je slatko? Sto sin jednog od najistaknutijih generala IDF-a i unuk (dvojice) osnivaca Izraela, nekadasnji komandant najelitnije IDF-ove jedinice "Crvene beretke", bez uvijanja, jasno i glasno, govori o sustini cionistickog fasizma, apartheida i genocidne zlocinacke politike? To bi svako normalan nazvao surovom istinom, a ne slatkocom.It_is_a_Leclerc wrote:Slatko je, ako ništa.salik79 wrote:Da ti prevedem ovo iznad?It_is_a_Leclerc wrote:Kako rekoh - perzistentno i strpljivo traženje poštenog mira između države Izraela i države Palestine mora ići kroz međusobno uvažavanje. Izrael je politički, vojno, ekonomski i u svakom drugom smislu najjača bliskoistočna država, i njima ovo višedecenijsko natezanje s Palestincima predstavlja samo pozadinsku buku. Što se njih tiče, njima i status quo savršeno odgovara. Palestinci su ti koji trebaju pokazati inicijativu za mir, ponuditi prijedloge, raditi na tome.
Umjesto toga, Palestinci žive u ubjeđenju da će Izrael jednog dana nestati (valjda zbog one pričice o tome kako će čak i drveća ubijati Židove) i kako će se njihova država razviti u carstvo, a dane provode u smišljanju kako baciti što veći kamen na izraelske ciljeve.
Baš onako - ostavlja utisak da je skoro moguće da drveće počne ubijati Židove i da se "slobodna" Palestina prostre do Tel Aviva.
- tranquil
#12882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Za početak, da bi se pronašlo rješenje, potrebno je barem priznati da ista politika zadnjih pola vijeka ne daje rezultate.sheilak wrote:po kojoj analogiji si to uspio nauciti iz mog posta?tranquil wrote:
Inače danas sam saznao nešto novo, a to je da je Mandela bio za uništenje svih bijelaca i njihovih država, kao što su i varšavski Jevreji slično deklarisali prema Nijemcima.
a mozda bi ti mogao ponuditi neko rjesenje palestinsko-izraelskog odnosa, umjesto nadmenog, hladno-cinicnog komentiranja po forumu? mislim da ne budes jednak supak kao navodni mrzitelji izraela. i zvucis kao da znas puno vise nego mi o tome, barem se trudis.
Drugim riječima, da ratno huškanje koje se radi navodno u korist Palestinaca, u situaciji kada su Palestinci vojno slabija strana, sigurno Palestincima neće izaći na dobro.
To je ono što nazivam "mlaćenjem gloginja palestinskim kurcem" iz sigurne udaljenosti od 2.000 km.
A da ne pričam o korisnosti ovih protesta i poremećaju prioriteta ljudi u Sarajevu, koji imaju vlastitih problema na koje zapravo mogu uticati, ali jalovo davanje podrške oružanom rješenju na drugoj strani planete ima viši prioritet.
- sunceKOtepsija
#12883 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Erdogan said that the current 'vandalism and cruelty' in Jerusalem would not last. 'Those who think they own Jerusalem today will not find trees to hide behind,' he said.
Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... z51XUNk3ET
- tranquil
#12884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto i famozno drvo koje cinka pripadnike prokletog naroda koji se pokušavaju sakriti iza njega je ušlo u politiku.
- It_is_a_Leclerc
#12885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Eto ga. Ovo advokati Hamasa naravno neće nazvati pravim imenom - antisemitizam, fašizam, pozivanje na nasilje - već će to uviti u "borbu protiv anticionizma" ili neko slično relativizatorsko smeće. Ovo je, gledajući kroz naočare njihovog političko-ideološkog svjetonazora, benigna izjavica, simpatična alegorija, piroteskno podsjećanje. Naravno, da je Netanyahu izjavio bilo šta slično za Arape, ovdje bi se usijali serveri od snebivanja i šokiranosti.tranquil wrote:Eto i famozno drvo koje cinka pripadnike prokletog naroda koji se pokušavaju sakriti iza njega je ušlo u politiku.
- sunceKOtepsija
#12886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pitoreskno-iako imam razumjevanja jer ova rijec nije u duhu naseg jezika i tradicijeIt_is_a_Leclerc wrote: piroteskno podsjećanje...
- It_is_a_Leclerc
#12887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Imaj razumijevanja za lapsus calami. Dešava se, u brzini.sunceKOtepsija wrote:pitoreskno-iako imam razumjevanja jer ova rijec nije u duhu naseg jezika i tradicijeIt_is_a_Leclerc wrote: piroteskno podsjećanje...
- Rampage
#12888 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mračni, poremećeni i iščašeni umovi koji doživljavaju erekciju na cionističko divljanje nad Palestincima...It_is_a_Leclerc wrote:Eto ga. Ovo advokati Hamasa naravno neće nazvati pravim imenom - antisemitizam, fašizam, pozivanje na nasilje - već će to uviti u "borbu protiv anticionizma" ili neko slično relativizatorsko smeće. Ovo je, gledajući kroz naočare njihovog političko-ideološkog svjetonazora, benigna izjavica, simpatična alegorija, piroteskno podsjećanje. Naravno, da je Netanyahu izjavio bilo šta slično za Arape, ovdje bi se usijali serveri od snebivanja i šokiranosti.tranquil wrote:Eto i famozno drvo koje cinka pripadnike prokletog naroda koji se pokušavaju sakriti iza njega je ušlo u politiku.
Toliko su poremećeni da ne vide ništa loše u tome, tako da čak ni ne relativiziraju, ne vide potrebu za uvijanjem svog fašizma.
- Gojeni H
#12889 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Iako si u zadnje vrijeme bolesno politicki korektan, uzmi ba snickers - nisi svoj. A kad nisi svoj, a jesi politicki korektan onda si bezglava i beskicmenjacka masina.It_is_a_Leclerc wrote:Kako rekoh - perzistentno i strpljivo traženje poštenog mira između države Izraela i države Palestine mora ići kroz međusobno uvažavanje. Izrael je politički, vojno, ekonomski i u svakom drugom smislu najjača bliskoistočna država, i njima ovo višedecenijsko natezanje s Palestincima predstavlja samo pozadinsku buku. Što se njih tiče, njima i status quo savršeno odgovara. Palestinci su ti koji trebaju pokazati inicijativu za mir, ponuditi prijedloge, raditi na tome.
Gdje nam to historija pokazuje da je bez borbe moguce dobiti slobodu? Na koji nacin mislis da Palestinci mogu "strpljivo i perzistentno traziti posteni mir izmedju Izraela i (de jure nepostojece) Palestine"?
Da bacaju Kiki bombone na izraelske tenkove pa da im se ovi smiluju?
- Gojeni H
#12890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
It_is_a_Leclerc wrote:
Pa Bošnjaci su na kraju i morali dati prvi ruku pomirenja, pristati na "nepošten mir", priznati RS na bosanskoj zemlji, jer je sve bolje i sve isplativije od godina ratovanja i ubijanja našeg naroda. I to je razlika između nas i Palestinaca. Mi smo znali da mir nema alternativu dok oni biraju teroriste i sanjaju nemoguće.
Ko je autor ove nove "historije"?
Bosnjaci su mogli imati mir (barem sa Srbima, ali bi ratovali protiv HR) da su htjeli biti gradjani drugog reda u Srboslaviji i da im je bilo kakav mir bio bitniji od slobode.
Bosnjaci nisu ni prvi a ni pruzili ruku radi pomirenja. Armija RBiH je bila na putu prema Banja Luci.
Jedini razlog sto smo pristali na mir je zato sto smo natjerani od strane SAD-a.
- It_is_a_Leclerc
#12891 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa evo objasnio sam na koji način. Borba nije nužno oružana, pogotovo ne u današnjim uslovima i podrazumijeva i puno više od toga. Palestinci su svakog ko je bio spreman na mir marginalizirali i okrenuli se militantima i teroristima koji svojim tvrdoglavim odbijanjem suočavanja s činjenicama samo produbljuju krizu i potpaljuju nasilje.Gojeni H wrote:Iako si u zadnje vrijeme bolesno politicki korektan, uzmi ba snickers - nisi svoj. A kad nisi svoj, a jesi politicki korektan onda si bezglava i beskicmenjacka masina.It_is_a_Leclerc wrote:Kako rekoh - perzistentno i strpljivo traženje poštenog mira između države Izraela i države Palestine mora ići kroz međusobno uvažavanje. Izrael je politički, vojno, ekonomski i u svakom drugom smislu najjača bliskoistočna država, i njima ovo višedecenijsko natezanje s Palestincima predstavlja samo pozadinsku buku. Što se njih tiče, njima i status quo savršeno odgovara. Palestinci su ti koji trebaju pokazati inicijativu za mir, ponuditi prijedloge, raditi na tome.
Gdje nam to historija pokazuje da je bez borbe moguce dobiti slobodu? Na koji nacin mislis da Palestinci mogu "strpljivo i perzistentno traziti posteni mir izmedju Izraela i (de jure nepostojece) Palestine"?
Da bacaju Kiki bombone na izraelske tenkove pa da im se ovi smiluju?
A što se drugog citata tiče, vrlo sam jasno napisao da je mir moguć jedino kroz rješenje sa dvije države. Jedna od njih mora biti Izrael
- Gojeni H
#12892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije se Zapadna obala okrenula teroristima, i?
Sve ove price su bezvezne.
Izrael vodi drzavu kroz aparthejdski rezim. Tako im i ustav kaze.
Izrael je produzena ruka SAD-a na BI koju koristi kao silu koja u bilo kojem trenutku moze poduzeti opsezne vojne operacije bez direktnog ucesca SAD.
Sila koja osvoji neku teritoriju, istu napusti nakon naplate "vojnog angazmana" ili tretira tu teritoriju kao svoju sprovodeci svoje zakone. Izrael ne radi ni jedno ni drugo.
Boji se demografije a ne zeli da definise granice.
Na to se svodi sva prica o Izraelu i Palestini.
Oko svega ostalog se ljudi mogu sloziti ili ne ... uopste nije ni bitno.
Sve ove price su bezvezne.
Izrael vodi drzavu kroz aparthejdski rezim. Tako im i ustav kaze.
Izrael je produzena ruka SAD-a na BI koju koristi kao silu koja u bilo kojem trenutku moze poduzeti opsezne vojne operacije bez direktnog ucesca SAD.
Sila koja osvoji neku teritoriju, istu napusti nakon naplate "vojnog angazmana" ili tretira tu teritoriju kao svoju sprovodeci svoje zakone. Izrael ne radi ni jedno ni drugo.
Boji se demografije a ne zeli da definise granice.
Na to se svodi sva prica o Izraelu i Palestini.
Oko svega ostalog se ljudi mogu sloziti ili ne ... uopste nije ni bitno.
- sunceKOtepsija
#12893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
naravno da razumijem, s obzirom na to da sam i sam, vrlo cesto, zrtva pomenutog...It_is_a_Leclerc wrote:Imaj razumijevanja za lapsus calami. Dešava se, u brzini.sunceKOtepsija wrote:pitoreskno-iako imam razumjevanja jer ova rijec nije u duhu naseg jezika i tradicijeIt_is_a_Leclerc wrote: piroteskno podsjećanje...
- sheilak
#12894 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
It_is_a_Leclerc wrote:Imaj razumijevanja za lapsus calami. Dešava se, u brzini.sunceKOtepsija wrote:pitoreskno-iako imam razumjevanja jer ova rijec nije u duhu naseg jezika i tradicijeIt_is_a_Leclerc wrote: piroteskno podsjećanje...
sorry, le clerc, nije sto se ne slazemo na ovoj temi
ali i meni se ovo cesto desi. a masim i performans isto cesto.
- sunceKOtepsija
#12895 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
bio sam misljenja da se to desava sa rijecima koje nisu u duhu nase tradicije i jezika, medutim vrlo cesto se desi i sa nasin rijecima, koje u pojedinim momentima nemozemo izgovorit ili nam njihovo pisanje nema smisla...medutim, cinjnica je da lapsus ne diskriminira, bez obzira na boju koze, etnicku vjersku ili rasnu pripadnost pogada sve...bez izuzetka
- sheilak
#12896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://www.tacno.net/novosti/nisim-alba ... i-izraela/
razmisljanja nisima albaharija o izraelu.
nisam znala da SFRJ nije imala diplomatske odnose sa izraelom (pisanje albaharija je iz 1984.) te da je tito dosta kritizirao izrael.
razmisljanja nisima albaharija o izraelu.
nisam znala da SFRJ nije imala diplomatske odnose sa izraelom (pisanje albaharija je iz 1984.) te da je tito dosta kritizirao izrael.
- Drvosjeca iz Dejcica
#12897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mali heroj Palestine.

- SmokingMan
#12898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Evo šta je debil-ministar obrazovanja Naftali Bennett izjavio "She should spend her life in prison"
- BHCluster
- SmokingMan
#12900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Veliki su to cionistički mazohisti,vidi se koliko oni zapravo uživaju u mučenju palestinaca.Jedva čekaju da neko od njih baci kamenčić ne bi li ga zaskočila čitava garda "razjarene i mentalno nekoltrolisane rulje" željne nasilja i raznih perverzija koje se u velikim talasima nekontrolisano isprepliću u njihovim bolesnim glavama.
Stašno sam se zamislio ali i iznnervirao kada me je ljetos poznanik u razgovor upitao postoji li ikakva druga alternativa osim rata da se prevaziđu sukobi i krvoproliće na tlu Palestine.Imao sam odgovr spremljen kao iz topa,ali bolje je što sam ga zadržao u sebi.
Stašno sam se zamislio ali i iznnervirao kada me je ljetos poznanik u razgovor upitao postoji li ikakva druga alternativa osim rata da se prevaziđu sukobi i krvoproliće na tlu Palestine.Imao sam odgovr spremljen kao iz topa,ali bolje je što sam ga zadržao u sebi.
Last edited by SmokingMan on 21/12/2017 13:14, edited 1 time in total.