SanskiBiser wrote: ↑17/12/2019 10:16
arnes_king wrote: ↑17/12/2019 09:53
Raja kontam da je ovo prava tema za pitati. Hocu mijenjati termalnu pastu na svom PS4 Pro pa imam u ponudi Arctic MX2 za 9,5KM i Arctic MX4 za 20KM.
Znam da se MX4 moze negdje naci i po 12KM, ali u mojoj okolini nema, i morao bih ili gorivo ili dostavu platiti pa me opet dodje 20KM. Znam da je minimalna razlika u temp izmedju MX2 i MX4, pod load bude do 3 stepena pa se kontam da li se isplati dati duplo za ovu bolju?
Problem je sto mi je ovaj Pro ponekad bas glasan i vjerujem da bi svaki stepen nize pomogao da se smanji buka pa reko da pitam vas strucnjake sta predlazete?
Razlika je oko 1 C plafon izmedju njih s tim da se MX4 lakse razmazuje. Obe su sto se tice performansi na nivou fabricke koja je u PS4 pro, tako da jedino ako ti puno radi PS4 pro npr duze od 2 godine, ako i pored ciscenja je bucnija nego kad je bila nova i trebalo bi razmisliti o promjeni paste. Inace trebao bi vidjeti jesu li ti Nidec ventilatori ako nisu Nidec pokusaj ih nabaviti pa zamjeniti to ce ti najvise smanjiti buku. Ja ovu G sasija sa Nidec ventilatoriima samo cujem da je glasnija kad je temperatura u sobi 28-29 C preko ljeta i kad potjeram RDR2 ali i onda nije tolika buka da imas osjecaj da ce da poleti.
Hvala na odgovoru. Kod mene je glacier white model ali je najglasniji. U pocetku nije bio tako glasan jer sam igrao na fhd tv i manje zahtjevne igre, medjutim kako sam nabavio 4K tv i igram jace igre doslovno se cuje ko usisivac.
Kupio ga prije maksimalno godinu ipo novog i ne bih rekao da igram bas pretjerano. Otvarao i cistio od prasine ali nije ni bilo nesto prljavo, sad kontam izvaditi i napojnu pa da mogu doci do heatsinka da i njega ocistim detaljno jer moze biti ti da se zaglavilo prljavstine.
Razmisljao sam i promjeni ventilatora ali ne isplati mi se, dodje oko 70-80KM da narucim a planiram ga prodavati za pola godine jer hocu nabavljati PS5.
Et kontao samo da mu malo olaksam, koliko-toliko, zmajenom paste jer sam citao da je fabricka skroz losa i ko god otvori kaze suha skroz....
Moram napomenuti i da ima igara gdje je konzola skroz necujna dok u nekim je konstantno kao usisivac a kod nekih bude glasna pa tiha zavisno od situacije. Npr. Death Stranding dok igram i ne cuje se, jel poceo neki video postane glasna, slicno je i sa Days Gone.