Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Point. wrote:Lipo me sramota citati ovdje postove koji podrzavaju rusku bagru i separatiste. Da jos jednom pitam, pa jeste li vi normali ljudi? Kako dati podrsku ovim separatistima? To je isto kao pravdati SAO Krajine, SAO Bosne i ostale SAO picke materine.
Zato što su oni apsolutne žrtve kao što smo i mi bili - sve potpuno isto kao što je bilo i ovdje - goloruk narod zaustavlja teknove, goloruki narod se granatama utjeruje u zemlju pred kućnim pragom i uskraćuje mu se struja i voda, drži se u okruženju, evakuacije iz grada se teško organizuju. I to već traje mjesecima. I to nisu samo ruski separatisti - etnički Ukrajinci su većina u svim oblastima Ukrajine osim na Krimu.
A ovi koji ih napadaju su udružene "ustaško-četničke falange" od kojih se mnoge ponose da su fašisti, a koje slijepo izvršavaju naredbe novog cionističko-oligarhskog režima u Kijevu. Inače za neupućene Galićani su mahom katolici, a ostali zapadni Ukrajinci pravoslavci.
Mislim da poređenje ubijanja civila i zločina protiv čovječnosti koji se čine u zapadnoj Ukrajini sa SAO kretenizmima/fakinlucima sa ovih prostora 90-tih, otkriva potpuni nedostatak srama i jedan superiorni egoizam spram patnji žrtava.
mozda Donbas ne moze pobijediti, za sada, ali ni kijevska hunta ne moze izaci na rusku granicu i tamo ostati.
Zaboravljas da je ovdje Rusija odmah iza ledja Donbasa, upumpavaju ogromne kolicine naoruzanja, zato su i napadnute pogranicne postaje oko Luganska.... Slavjansk, Krasni Liman, to su gradovi na samoj granici Donbasa prema Harkovu... kijevska vojska prakticno ne postoji, predaju se masovno snagama Donbasa, granicni prijelazi su uglavnom u rukama Donbas armije, na Lugansku vise i nema kijevskih trupa, tek oni u Donjecku na aerodromu,
Kijevska "garda" lomi zube vec na Slavjansku i Kramatorsku, prva dva grada koje su napali i evo se vec mjesec ili malo vise, guzlaju tamo. Od nemoci granatiraju civile.
sanjin_1 wrote:Zaboravio si i vašeg heroja iz bliže historije pravoslavnog terorizma----Miloševića i kompaniju koji su, vidi čuda, radili istu stvar što sada putinčić radi u Ukraini a lokali kafu sa Kaćavendom. A svi znamo kako se taj pohod pravoslavnog teroriste Miloševića završio. Takav kraj se bliži i Putinčiću. Od slavodobnih poklika "zaštit ćemo Ruski narod" (ili "niko ne sme da vas bije" ) i vaše krike o Ruskim tenkovima u Kijevu za 2 dana...dođošmo do realnosti u kojoj Putinčić ni prdnut ne smije dok mu Obama drži lekcije o sljedećoj rundi kazni koja stiže Rusiji...itd..itd..
Gle cuda ako se ne slazem sa tvojim misljenje odma sam stovatelj heroja i garant me saljes preko Drine...
SELAM ti salje ahbab rahmetli HAJRE kapetana iz Teocaka
Pisam se na obamu
Šta misliš šta bi ti HAJRO rekao da vidi ahbaba kako podržava one što ubiše Hajru? Ne mislim da bi baš cijenio njihov SELAM
E što se pišanja tiče, vidi meni se čini da ti pišaš u vjetar a ne po Obami..a valjda si dovoljno odrastao da skontaš da je pomenuta disciplina jako nezahvalna stvar
Jako je tesko ogranicenim ljudima bilo sta objasniti.
Pokusacu onako kako oni jedino razumiju, Prvi korpus Armije BiH je imao koliko, 20/30.000 vojnika, uglavnom lociranih u Sarajevu? i je li to znaci da granatiranje Sarajeva nije granatiranje civilnih ciljeva? ne znaci naravno, pocinitelji osudjeni, robijaju.
Ako i dalje ne razumijes, onda jebiga, nije do mene.
porediti časnu i moralno superiornu Armiju BiH sa ruskim fašistima, van je svake pameti.
strašno....ko da gledam svjedoke sa Mladićevog suđenja .."mi smo se samo branili"
Jos kad bi tako na drugim temama lamentirali nad civilnim zrtvama mozda vas covjek i ne bi nazvao najobicnijim licemjerima.Ovako pojedinci sami sebe diskvalifikuju iz dalje rasprave a svojim licemjerjem ponizavaju i one civilne zrtve cije ubijanje osudjuju jer je ocito da ih ne zale iskreno nego da samo koriste njihovu smrt da bi dokazali neke svoje iskrivljene teze i opravdali svoje bolesne afinitete.
dašta će, pa da mu se NATO ušeta u Moskvu treći dan..bolje je pitanje zašto su uopšte okupirali Krim kad znaju da ga ne mogu sačuvati? Namjerno pominjem samo Krim jer je ovo ostalo već završena priča
Point. wrote:Lipo me sramota citati ovdje postove koji podrzavaju rusku bagru i separatiste. Da jos jednom pitam, pa jeste li vi normali ljudi? Kako dati podrsku ovim separatistima? To je isto kao pravdati SAO Krajine, SAO Bosne i ostale SAO picke materine.
Zato što su oni apsolutne žrtve kao što smo i mi bili - sve potpuno isto kao što je bilo i ovdje - goloruk narod zaustavlja teknove, goloruki narod se granatama utjeruje u zemlju pred kućnim pragom i uskraćuje mu se struja i voda, drži se u okruženju, evakuacije iz grada se teško organizuju. I to već traje mjesecima. I to nisu samo ruski separatisti - etnički Ukrajinci su većina u svim oblastima Ukrajine osim na Krimu.
A ovi koji ih napadaju su udružene "ustaško-četničke falange" od kojih se mnoge ponose da su fašisti, a koje slijepo izvršavaju naredbe novog cionističko-oligarhskog režima u Kijevu. Inače za neupućene Galićani su mahom katolici, a ostali zapadni Ukrajinci pravoslavci.
Mislim da poređenje ubijanja civila i zločina protiv čovječnosti koji se čine u zapadnoj Ukrajini sa SAO kretenizmima/fakinlucima sa ovih prostora 90-tih, otkriva potpuni nedostatak srama i jedan superiorni egoizam spram patnji žrtava.
Cuj goloruk? Eno ih oborise avion, helikopter, mora da su ih puhalicom oborili ili kakvom dalekometnom prackom. Vidio sam na pocetku krize naoruzane do zuba goloruki narod, sto prica ruski i trazi spajanje sa Rusijom. Ne treba biti Ajnstajn da se shvati i razumije pokusaj Ukrajine da spasi sopstvenu cjelovitost i nezavisnost te sprijeci komadanje drzave. Sta da srbi iz rs-a urade istu stvar, bi li i njih podrzavao? Da li si podrzavao i pokusaj stvaranja RSK i RS, onomad? Jer je u principu ista stvar.
I kani se tih melodrama i mitova o golorukom narodu i neduznim zrtvama, jer je taj isti narod izvrsio drzavni udar dajuci podrsku ovim ruskim bandama. Poslije hebanja nema kajanja, kako ide ona narodna.
Gledam onaj medjed iz Laktasa daje podrsku braci separatistima, smrdljivi cetnici odose kod brace separatista da brane goloruki narod, slikaju se sa majicama Dabica/Karadzica i Sracka Mladica i apeluju za separatiste. Ja kao Bosnjak, koji je dozivio ono sto je dozivio devedesetih (od tih istih ljudi), nikad, znaci nikad necu stati na istu stranu na kojoj su ove gore spomenute spodobe. Ma koliko goloruk narod bio.
čitam ovi proruski forumaši nazivaju vlast ukrajinsku huntom i državnim udarom
nije bola to hunta to je Nova Paradigma Starog Svjetskog Poredka i odlučan otpor fašističko-cionističkim neoimerijalistima koji kroz putina i rusiju pokušavaju izvršiti Novu Podjelu Svijeta na kolonije i interesne sfere
kako ono ide metahistorijski parafilozofski megacinizam i padanje maski
da i KRUPNI KAPITAL
- Novorusi u Donjecku i Luganjsku donijeli zakon po kome se lopovi uhvaćeni u krađi (masovna pojava na ratnim područjima) kažnjavaju čišćenjem ulica grada na određeno vrijeme, sa natpisom na grudima i leđima - JA SAM LOPOV ("Я вор", zaustaviti snimak na 0.15 min).
- Znam da nije po "evropskim standardima", ali dao bih sve da vidim ove naše probisvjete na vlasti da zbog krađe, sa natpisom "ja sam lopov", čiste ulice poharanog Doboja ili Maglaja, umjesto što zavlače ruke u penzionerski džep!
Challenger__ wrote:a, joj, koja komedija majko draga...
- Novorusi u Donjecku i Luganjsku donijeli zakon po kome se lopovi uhvaćeni u krađi (masovna pojava na ratnim područjima) kažnjavaju čišćenjem ulica grada na određeno vrijeme, sa natpisom na grudima i leđima - JA SAM LOPOV ("Я вор", zaustaviti snimak na 0.15 min).
- Znam da nije po "evropskim standardima", ali dao bih sve da vidim ove naše probisvjete na vlasti da zbog krađe, sa natpisom "ja sam lopov", čiste ulice poharanog Doboja ili Maglaja, umjesto što zavlače ruke u penzionerski džep!
Gledam sinoc, americki jadovi snimili film (Jack Ryan Shadow Recruite) sa onim prdonjom Costnerom, opet su Rusi negativci, bradonje vehabijice su sad opet saveznici, i naravno neki poremeceni ruski sadisticki spijun/oligarh ima namjeru srusiti dolar i postaviti bombu na Wall Streat
Koji su to tragikomicni likovi, kako propaganda radi, tajming je uvijek savrseno tempiran.
- Tzv. "antiteroristička" operacija na jugoistoku zemlje, ne da ne daje rezultate, nego su protivnici prešli u ofanzivna dejstva. Povrh svega, galicijska oblast Ivano-Frankovsk odbija da šalje regrute na jugoistočni front:
dječak sa šibicama wrote:Gledam sinoc, americki jadovi snimili film (Jack Ryan Shadow Recruite) sa onim prdonjom Costnerom, opet su Rusi negativci, bradonje vehabijice su sad opet saveznici, i naravno neki poremeceni ruski sadisticki spijun/oligarh ima namjeru srusiti dolar i postaviti bombu na Wall Streat
- Inače, jedan od stubova anglocionističke geopolitike je stvaranje i održavanje antagonizma između muslimana i RF, odnosno nuđenje "perspektive" muslimanskom svijetu u trajnoj antagonizaciji protiv RF i Kine. Proxy-šema već viđena u upotrebi i navođenju kasnog Osmanskog carstva. Za taj cilj su odabrali trojanske konje unutar muslimanskog svijeta, vehabije i ihvanije (Muslimansko bratstvo). Kriptocionistički trojanski konj (MB) je poražen u Siriji i Egiptu, vehabijski centar je politički izolovan na marginema sirijske drame, a na jugoistoku Ukrajine zajedno ratuju Rusi (pravoslavni) i Čečeni (muslimani). Na tu akciju je Kremlj prešutno pristao radi metaforičkog, simboličkog poražavanja te anglocionističke agende.
Sad im ostaje da se grizu za muda, snimaju debilne filmove i tješe se u Dohi i Rijadu (koji se polako pokušava izvući iz te proxy-šeme).
Naravno, CIA je opet odbranila Ameriku, autobomba koja je bila toliko jaka da je mogla srusiti 6 ili 7 zgrada na Wall Streatu je zaslugom glavnom glumca, agenta CIA-e i naravno heroja iz Afganistana, elem autobomba je zavrsila u moru (agent je odvezao, glupi rus je tempirao bombu na 5 minuta, nije je aktivirao odmah, sto bi bilo logicno, vec je dao dovoljno vremena nasem americkom junaku da djeluje) i eksplodirala je jedno 30 metara od glavnog glumca, koji ju je samo prskosno gledao i naravno nista mu se nije desilo
Nedostajao je samo americki predsjednik, naravno takodje ratni heroj i veteran, da borbenim avionom uleti u srce zla, ko u Danu Nezavisnosti, samo sad nebi unistio vanzemaljce vec Kremlj, i dok njegov avion ponire prema Putinovom kabinetu, on se tv linkom oprasta od obitelji, dirljiva scena, znas draga, cuvaj djecu, nahrani psa, ovo radim za americki nacin zivota, sto bi Pervan rekao
Podhitno organizirati besplatne projekcije ovog filmskog remekdjela u Ivano Frankovsku, ima da lete na Ruse kao drogirani
Šta očekivati od nacije čiji glasnogovornik (Psaki) kaže da će odmah poslati Šestu flotu na Bjelorusiju, ako napadnu Ukrajinu. Još samo da joj neko kaže da Bjelorusija nema izlaz na more, da je od njega daleko, daleko, daleko.
dječak sa šibicama wrote:Gledam sinoc, americki jadovi snimili film (Jack Ryan Shadow Recruite) sa onim prdonjom Costnerom, opet su Rusi negativci, bradonje vehabijice su sad opet saveznici, i naravno neki poremeceni ruski sadisticki spijun/oligarh ima namjeru srusiti dolar i postaviti bombu na Wall Streat
- Inače, jedan od stubova anglocionističke geopolitike je stvaranje i održavanje antagonizma između muslimana i RF, odnosno nuđenje "perspektive" muslimanskom svijetu u trajnoj antagonizaciji protiv RF i Kine. Proxy-šema već viđena u upotrebi i navođenju kasnog Osmanskog carstva. Za taj cilj su odabrali trojanske konje unutar muslimanskog svijeta, vehabije i ihvanije (Muslimansko bratstvo). Kriptocionistički trojanski konj (MB) je poražen u Siriji i Egiptu, vehabijski centar je politički izolovan na marginema sirijske drame, a na jugoistoku Ukrajine zajedno ratuju Rusi (pravoslavni) i Čečeni (muslimani). Na tu akciju je Kremlj prešutno pristao radi metaforičkog, simboličkog poražavanja te anglocionističke agende.
Sad im ostaje da se grizu za muda, snimaju debilne filmove i tješe se u Dohi i Rijadu (koji se polako pokušava izvući iz te proxy-šeme).
Ovo podebljano. Ma kako, kako bolan?! Sve ti ima smisla, ali da su MB kriptocionisti, nikakve. Po istoj liniji i da je onda AKP i Erdogan kripto-cionist.
Evo, molim te zar nije ovako: niti MB, niti AKP nisu djelovali po cionističkom naređenju i napravljena im je igranka. Pokušaj je u Turskoj fatalno propao - jer su Turci ipak mudriji ko narod i teže ih je prevariti i nasamariti, dok je u Egiptu pokušaj potpuno uspio, posto su Egipćani oportuniste, sironašni, nemoćni, jedva sastavljaju kraj s krajem i najbitnijie im je da imaju subvenciju za hljeb. Hoće li vladati MB ili Nur nije im toliko bitno.
Neoosmansko carstvo nije moguće sve dok je Turska u Natu. Pa valjda je to jasno...
Previše romantizma daješ Rusiji na svjetskoj sceni. Tačno je na cionističko-lihvarski projekat želi resurse Rusije. JAKO, JAKO IH ŽELI! U tom smislu oni će koristiti etničke neruse u Rusiji da bude separatističke snage. Ruski neonacisti im naravno idu na ruku i služe kao korisna govečad u raspirivanju mržnje.
Putin ne može da djeluje vojno u Ukrajini, jer će time zapaliti vatru u samoj Rusiji. NE DA SE NEKO U TATARSTANU ŽELI ODVOJITI, ALI ONI KOJI UPUMPAVAJU MILIJARDE U TAKVE PROJEKTE, TADA POKREĆU SVOJE SNAGE I NEREDE, KAO ŠTO JE BIO MAJDAN.
U Zaporožju u Melitopolju juče građani zablokirali vojnu kasarnu.
Melitopolj je smješten u juznom dijelu Zaporožja, gdje etnički rusi dominiraju.