ovo je sve suprotno od toga stonsi reko, brutala reala politika i pravi potez inza unutrasnje potrebe kad halabuka prodje.GandalfSivi wrote:Zajebi tu pricu Kiki. Odu Ameri, odu i kamere, i hvala i dovidjenja. Sumnjam da ce ova budala povuci svoju odluku, a kako senat trenutno radi, tesko da ce ista izglasati prije praznika, a onda pisi propalo. Svega mi, znaci lik je vec pojebao veze sa vecinom saveznika, sada pokusava pojebati sva potencijalna saveznistva u buducnosti, unistava i zadnju trunku kredibiliteta koji je Amerika imala (sada vec proslo zavrseno vrijeme). Trebat ce puno vode proteci da se ova steta popravi, a u medjuvremenu ce kao kolateral zaplatiti Kurdi (a bogami i Turci i svi ostali gore)...Kikibombona wrote:Gusteri izasli na sunce![]()
Mic Mekonel, vodeci republikanski senator, izasao sa saopstenjem u kojem poziva Trampa da povuce odluku. Svi vodeci americki politicari su protiv njegove odluke. Ne znam kakve su nadleznosti kongresa i senata u odnosu na vojsku, ali ce sa lakocom ponistiti Trampovu odluku ako postoji mogucnost.
Mic Mekonel je dodao da Turska moze ocekivati izolaciju ako povuce pogresan korak.
...
Teska situacija za Kurde i bgm teska za Turke. Kurdi su dobro naoruzani i mogu pruziti zestok otpor. Ko zna sta se iz rata moze izroditi i sta se moze desiti u samoj Turskoj koja se ekonomski urusava. Skup rat, nova izbjeglicka kriza, americke sankcije i teroristicki napadi u Turskoj. I sve to moze potrajati nepredvidivo dugo.
...
Sve pod uslovom da se Amerika povuce...
...
Sve u svemu, katastrofa za bliski istok koji klizi ka novom krvoprolici i jos dubljim podjelama i mrznji. Nadat se da rata nece biti. Samo bolestan um se tome moze nadati i radovati. A takvih na temi ima prilican broj, zaboravili kako je ovdje bilo ginuti i patiti.
Sirija vol. 2
-
The 51st State
#128626 Re: Sirija vol. 2
- salik79
#128627 Re: Sirija vol. 2
Kurdi iz Iraka su u odlicnim odnoaima s Iranom. Kada je iracki premijer, pod pritiskom Amerike, u pogledu sankcija izjavio da ce Irak, uprkos dobrosusjedskim odnosima s Iranom, morati gledati svoj interes i povinovati se pritisku, prvi su ustali kurdski predstavnici o rekli da "tu odluku ne donosi on, nego iracki parlament". Iracki Kurdi su svjetlosnim godinama ispred sirijske fukare.exliberal-ex wrote:Kikibombona wrote:Gusteri izasli na sunce![]()
Mic Mekonel, vodeci republikanski senator, izasao sa saopstenjem u kojem poziva Trampa da povuce odluku. Svi vodeci americki politicari su protiv njegove odluke. Ne znam kakve su nadleznosti kongresa i senata u odnosu na vojsku, ali ce sa lakocom ponistiti Trampovu odluku ako postoji mogucnost.
Mic Mekonel je dodao da Turska moze ocekivati izolaciju ako povuce pogresan korak.
...
Teska situacija za Kurde i bgm teska za Turke. Kurdi su dobro naoruzani i mogu pruziti zestok otpor. Ko zna sta se iz rata moze izroditi i sta se moze desiti u samoj Turskoj koja se ekonomski urusava. Skup rat, nova izbjeglicka kriza, americke sankcije i teroristicki napadi u Turskoj. I sve to moze potrajati nepredvidivo dugo.
...
Sve pod uslovom da se Amerika povuce...
...
Sve u svemu, katastrofa za bliski istok koji klizi ka novom krvoprolici i jos dubljim podjelama i mrznji. Nadat se da rata nece biti. Samo bolestan um se tome moze nadati i radovati. A takvih na temi ima prilican broj, zaboravili kako je ovdje bilo ginuti i patiti.
Kiki mnogi su na ovoj temi govorili da ce Kurdi izvisit ako se amerika povuce.
Ti prvi si nas prozivao kao da mi nemamo pojma, ameri salju opremu, prave baze nema sanse da se povuku I sta sad....pozivas se na Mekonela a sam znas da njega zuti nezeli da slusa.
Kurdi vrlo lako mogu da ispadnu j*** strana ovog rata, nema strane sa kojom nisu bili u sukobu, nema strane kojoj nisu suknuli tokom rata I sad je mozda doslo vrijeme da se naplate te akcije.
Sve u svemu kurdima ostaje jedina nada da se ameri nece povuc in Iraka , ako se to desi (mada ja nevjerujem da ce do toga doci) ona su kurdi ugasili na BI.
- salik79
#128628 Re: Sirija vol. 2
To ti mene pitas, ili kikija?!@mba wrote:salik79 wrote:Al', "koja se ekonomski urusava" mi je vrh!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A Tursku ni na razglednici nije vidio.
i ovaj je neki ekonomski prorok, pa de nam onda reci od prilike kad ce se urusiti, evo ja sam trenutno u TR i nisam primjetio da se nest urusava!
- Nadzornik
#128629 Re: Sirija vol. 2
Yankee go home
Eh,kakvi su to samo momci bili...

Eh,kakvi su to samo momci bili...

- Kikibombona
#128630 Re: Sirija vol. 2
Tu se radilo o klasicnoj stimaljci i izdaji. Kirkuk je prodan. Kada je iracka vojska krenula ka Erbilu i granici sa Turskom, osokoljena prodajom Kirkuka, doslo do pravog obracuna. Tu Iracani dobili po glavi i zaustavili se.insomnia78 wrote:Vidili smo u Iraku sta znaci to njihovo napruzanje. Pramerge, Sotoro, Micubisi i ostali. Ah da. Bili su izdani
...
U Siriji nece biti stimaljke. Afrin je pokazao kako se Kurdi bore. Izginulo je vise od hiljadu vehabija i veliki broj turskih vojnika. Afrin je 20 puta manji od teritorija koji je sada ispred Turske. Kurdi imaju nemjerljivo vise vojnika i bolje oruzje. Neuporedivo sa Afrinom koji je pruzio zestok otpor, iako okruzen sa svih strana.
...
Pentagon je upravo objavio da kontrolisu nebo i da Turska ne moze koristiti avijaciju. Porucili su da ostaju u Siriji i upozoravaju Tursku da ne povlaci nepromisljene poteze.
...
Dakle, ako krenu, ici ce bez avijacije. E to ce im biti jebeno. Uz to, sasvim je realno da ce se intenzivirati borbe u Iraku i samoj Turskoj. Na sve to idu americke sankcije. Idu strasni masakri nad civilima, etnicko ciscenje i genocid, brutalnosti koje ce na Tursku navuci uzasno los publicitet.
...
Ne znam sta ce od svega biti i koliko Turci mogu daleko ici. Dosta rizika je u igri. To se posebno odnosi na eventualne sukobe u Kamisliju i Hasaci. Radi se o ogromnim, gusto naseljenim gradovima. Tu bi bila prava apokalipsa. Moguce da su se Turci nameracili na pustinjski dio oko Tal Abyada, ne na Kamislo i Heseke.
- Krokodajl
#128631 Re: Sirija vol. 2
Na kraju od Kurdistana će ostat samo one tri ulice što drže u Alepu i granap u centru Hasake kod ureda Bas partije što drži Bilal i prodaje tabak.
- insomnia78
#128632 Re: Sirija vol. 2
Ti jos nisi skonto da sila ne jebe publicitet
Publicitet je za sirotinju
Publicitet je za sirotinju
- insomnia78
#128633 Re: Sirija vol. 2
Al nece nista biti od ovoga. Bukvalno svi u USA su protiv
-
espn
#128634 Re: Sirija vol. 2
Trump prijeti Erdoganu: Potpuno ću uništiti tursku ekonomiju
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /191007161
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/trum ... /191007161
- Nadzornik
#128635 Re: Sirija vol. 2
Ostace jos onaj Baguz i Zaguz...Krokodajl wrote:Na kraju od Kurdistana će ostat samo one tri ulice što drže u Alepu i granap u centru Hasake kod ureda Bas partije što drži Bilal i prodaje tabak.
- GandalfSivi
#128636 Re: Sirija vol. 2
Haj prevedi svega ti, polako kucaj s tim telefonomThe 51st State wrote: ovo je sve suprotno od toga stonsi reko, brutala reala politika i pravi potez inza unutrasnje potrebe kad halabuka prodje.
-
Novosti
#128637 Re: Sirija vol. 2

Eksperti, evo o čemu se radi
- Nadzornik
#128638 Re: Sirija vol. 2
Kurdi nisu nista naucili iz onoga sto im je rekao njihov vodja Barzani.
Mustafa Barzani je rekao:
Moja najveca greska u zivotu,bila je povjerenje u Sjedinjene Drzave.
Ponavljanje dogadjaja jedna je od najvecih gresaka koje se mogu dogoditi.
Kurdi imaju samo dvije mogucnosti nakon sto su Sjedinjene Drzave najavile svoje povlacenje:
- Ili da predaju svoja podrucja vodjstvu sirijske vojske i vracanju prije 2012. i prema tome sjedinjuju se sa vojskom koja im garantuje zivot.
- Borba protiv Turske,sami,bez icije pomoci do samog istrebljenja.
Mustafa Barzani je rekao:
Moja najveca greska u zivotu,bila je povjerenje u Sjedinjene Drzave.
Ponavljanje dogadjaja jedna je od najvecih gresaka koje se mogu dogoditi.
Kurdi imaju samo dvije mogucnosti nakon sto su Sjedinjene Drzave najavile svoje povlacenje:
- Ili da predaju svoja podrucja vodjstvu sirijske vojske i vracanju prije 2012. i prema tome sjedinjuju se sa vojskom koja im garantuje zivot.
- Borba protiv Turske,sami,bez icije pomoci do samog istrebljenja.
-
Novosti
#128639 Re: Sirija vol. 2
Pa vjerovali su i u Rusiju i zna se kako se završilo.
Da se predaju Bas šovinistima, vrlo pametan plan
- Nadzornik
#128640 Re: Sirija vol. 2
Pentagon je dobio naredbu da se potpuno povuce iz Sirije.
The Pentagon has received orders from the administration to fully withdraw from Syria.
The Pentagon has received orders from the administration to fully withdraw from Syria.
- Nadzornik
#128641 Re: Sirija vol. 2
Ha dobro,mogu i Ujgurima i Uzbecima,po volji im,bujrum Kurdi.Novosti wrote:![]()
- Nadzornik
#128642 Re: Sirija vol. 2
Hilari Klinton dreci:
Budimo jasni: Predsjednik je stao na stranu autoritarnih vodja Turske i Rusije iznad nasih lojalnih saveznika i interesa samih Sjedinjenih Drzava. Njegova odluka je odvratna izdaja i Kurda i njihove zakletve.
Budimo jasni: Predsjednik je stao na stranu autoritarnih vodja Turske i Rusije iznad nasih lojalnih saveznika i interesa samih Sjedinjenih Drzava. Njegova odluka je odvratna izdaja i Kurda i njihove zakletve.
-
Novosti
#128643 Re: Sirija vol. 2
To im dođe na isto skoro. Nego je li ima Kurda na strani režima da se bore u SAA ili da imaju možda svoje formacije u sastavu SAA ili NDF-a?Nadzornik wrote:Ha dobro,mogu i Ujgurima i Uzbecima,po volji im,bujrum Kurdi.Novosti wrote:![]()
- Nadzornik
#128644 Re: Sirija vol. 2
Naravno,postoje i oni Asadovi Kurdi.Novosti wrote: To im dođe na isto skoro. Nego je li ima Kurda na strani režima da se bore u SAA ili da imaju možda svoje formacije u sastavu SAA ili NDF-a?
-
Novosti
#128646 Re: Sirija vol. 2
To bi baš volio vidjeti. Imaš kakav link?Nadzornik wrote:Naravno,postoje i oni Asadovi Kurdi.Novosti wrote: To im dođe na isto skoro. Nego je li ima Kurda na strani režima da se bore u SAA ili da imaju možda svoje formacije u sastavu SAA ili NDF-a?
- salik79
#128647 Re: Sirija vol. 2
Dok on trazi, ja cu katolickog Nadbiskupa iz Damaska, Jano Battaha, posto bi tebi on mogao biti "interesantan".Novosti wrote:To bi baš volio vidjeti. Imaš kakav link?Nadzornik wrote:Naravno,postoje i oni Asadovi Kurdi.Novosti wrote: To im dođe na isto skoro. Nego je li ima Kurda na strani režima da se bore u SAA ili da imaju možda svoje formacije u sastavu SAA ili NDF-a?
- Krokodajl
#128648 Re: Sirija vol. 2
Ima grad kod As Safire, zaboravio sam ime, ima 20 000 stanovnika skoro cisto Kurdski, za vrijeme najzescih borbi kod Kuveirsa i Safire upravo su NDF jedinice iz tog grada bile kljucne, imaju snimke kad Newroz slaveNovosti wrote:To bi baš volio vidjeti. Imaš kakav link?Nadzornik wrote:Naravno,postoje i oni Asadovi Kurdi.Novosti wrote: To im dođe na isto skoro. Nego je li ima Kurda na strani režima da se bore u SAA ili da imaju možda svoje formacije u sastavu SAA ili NDF-a?
Ima dosta Kurda u Damasku i Latakiji, u Damasku u gradu a u Latakiji skoro sva sunitska sela na Tal Kurdiju su naseljena Kurdima, mada je tamo Arabizacija odavno uzela maha.
Edit: Tell Aran se zove grad.
-
asker
#128649 Re: Sirija vol. 2
Koliko je samo puta ovaj forumski licemjer napisao "go Doni, go"

- @mba
#128650 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:To ti mene pitas, ili kikija?!@mba wrote:salik79 wrote:Al', "koja se ekonomski urusava" mi je vrh!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A Tursku ni na razglednici nije vidio.
i ovaj je neki ekonomski prorok, pa de nam onda reci od prilike kad ce se urusiti, evo ja sam trenutno u TR i nisam primjetio da se nest urusava!
pa taj gore sto pise da se nest „urusava“ ekonomija, predpostavljam da je neki ekspert u ekonomiji, salko79 ako se ne varam