Sirija vol. 2

Locked
славянин

#128501 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:
salik79 wrote:A onda svrsavas na te iste drzave. Nista me od tebe ne cudi... Lik bez obraza.
Milijardu puta sam napisao da o Americi ne mislim nista dobro. Brutalna supersila koja cini sve da dodatno napreduje. Amerika se vodi interesima.

Ono sto se mora priznati, uveli su neke standarde i moralne norme po kojima su ispred prethodnih velikih sila. Dakle, desio se izvjestan civilizacijski napredak.

...

Razlika je o tome sto su Iran, Turska i Rusija nemjerljivo okrutniji i zlobniji od Amerike. Jedina sreca je sto nemaju snagu Amerike. Ne smijem ni pomisliti sta bi se desilo da su uloge zamijenjene.

Isto vazi za ostale globalne ili regionalne sile poput Kine, Indije itd.

Amerika je civilizacijski najdalje otisla i sreca je sto su svjetski lider.

To je naravno daleko od dobrog, jos dalje od idealnog, ali je najbolje sto covjecanstvo trenutno moze imati.
Dakle, je li Amerika (i prijatelji) stvorila i finansirala Isil, ili nije?! O kakvom mi moralu i normama ovdje pisemo!??
Ako indes tako sirokim indirektnim “stvaranjima” isisa onda mozes komotno reci da ih je islam stvorio.
Last edited by славянин on 21/09/2019 22:48, edited 1 time in total.
salik79

#128502 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Zanimljivo, iako vec stara, samo sada ponovo aktualizirana vijest:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bom ... 16937.aspx

Komentari ispod dodatno otkrivaju istinitost navoda/desavanja.
Kikibombona

#128503 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Dakle, je li Amerika (i prijatelji) stvorila i finansirala Isil, ili nije?! O kakvom mi moralu i normama ovdje pisemo!??
ISIL su stvorili:

- Bas rezimi u Iraku i Siriji
- diktatura, represija, kriminal, korupcija
- siromastvo, neobrazovanost i besperspektivnost
- americki intervencionizam

Amerika je dosla kao slag na tortu zapustenog i bolesnog regiona.

Da li je Amerika finansirala ISIL?

Moguce je, direktno ili indirektno, pri samom formiranju grupe. Naoruzavali su razne skupine a oruzje je mijenjalo vlasnike. Nema dileme da je poneka americka puska dosla u ruke ISIL-a. Amerika je sutila na cinjenici da Turska kupuje naftu od ISIL-a. Sutio je cijeli svijet. Sutili su Rusi i Iranci. Tek kada je oboren ruski avion, Rusi su poceli unistavati stotine ISIL-ovih cisterni koje su isle za Tursku. Svi su sve znali a niko nista nije radio.

Dzo Bajden je u trenutku iskrenosti izjavio da Turska kupuje naftu od ISIL-a. Nakon bure koja je uslijedila, Bajden se izvinio Turskoj.

Iran nikad nije prozvao Tursku radi kupovine nafte od ISIL-a. Svi sute i prave se blesavi.

...

I dok je ISIL cinio genocid nad Jezidima, dok su veliki igraci mirno gledali, PKK teroristi su spasili desetine hiljada Jezida od brutalne smrti.
salik79

#128504 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Dakle, je li Amerika (i prijatelji) stvorila i finansirala Isil, ili nije?! O kakvom mi moralu i normama ovdje pisemo!??
ISIL su stvorili:

- Bas rezimi u Iraku i Siriji
- diktatura, represija, kriminal, korupcija
- siromastvo, neobrazovanost i besperspektivnost
- americki intervencionizam

Amerika je dosla kao slag na tortu zapustenog i bolesnog regiona.

Da li je Amerika finansirala ISIL?

Moguce je, direktno ili indirektno, pri samom formiranju grupe. Naoruzavali su razne skupine a oruzje je mijenjalo vlasnike. Nema dileme da je poneka americka puska dosla u ruke ISIL-a. Amerika je sutila na cinjenici da Turska kupuje naftu od ISIL-a. Sutio je cijeli svijet. Sutili su Rusi i Iranci. Tek kada je oboren ruski avion, Rusi su poceli unistavati stotine ISIL-ovih cisterni koje su isle za Tursku. Svi su sve znali a niko nista nije radio.

Dzo Bajden je u trenutku iskrenosti izjavio da Turska kupuje naftu od ISIL-a. Nakon bure koja je uslijedila, Bajden se izvinio Turskoj.

Iran nikad nije prozvao Tursku radi kupovine nafte od ISIL-a. Svi sute i prave se blesavi.

...

I dok je ISIL cinio genocid nad Jezidima, dok su veliki igraci mirno gledali, PKK teroristi su spasili desetine hiljada Jezida od brutalne smrti.

Jos jednom, ovo si ti napisao:
Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.

Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.

Kurdi nisu budale. Upravo ovako i oni vide situaciju, ali su opet osudjeni na americku podrsku iako ih malo opale po glavi, pa ih poslije miluju..... Jebeni su to igraci. Sve sto rade je dugorocna strategija, za daleku buducnost.....
A ti slobodno pokusavaj nekakvim spinovima dokazati da bas i nisi mislio tako. 8-) :skoljka:
Kikibombona

#128505 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:A ti slobodno pokusavaj nekakvim spinovima dokazati da bas i nisi mislio tako. 8-) :skoljka:
Izgleda da sam prekomplikovan za tebe. :o

Kako bi shvatio Tabrizija, Ibn Arebija, Rumija?
salik79

#128506 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:A ti slobodno pokusavaj nekakvim spinovima dokazati da bas i nisi mislio tako. 8-) :skoljka:

Evo, ko mimo tebe, shvati drugacije nego sto si napisao, i to obrazlozi, castim ga s cim i gdje god pozeli.

Od kada ti znas za gore nabrojane?! Neki dan si, citirajuci svoje omiljene vehabite, ismijavao Rumija i Mevlevije.
dječak sa šibicama

#128507 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

On se pretvorio u savoxxxa... samo pokazatelj da fanovi kojekvih americkih pudlica, bili oni Kurdi ili djihadisti, jednako misle.

Zapravo, ne misle oni nista.
Kikibombona

#128508 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Evo, ko mimo tebe, shvati drugacije nego sto si napisao, i to obrazlozi, castim ga s cim i gdje god pozeli.

Od kada ti znas za gore nabrojane?! Neki dan si, citirajuci svoje omiljene vehabite, ismijavao Rumija i Mevlevije.
Rekoh prosli put, Rumija sam citao kada si ti kafane zatvarao... :D

I nije tacno da sam ismijavao. Opet pokazujes nerazumjevanje i tvrdo tumacis, 'nako vehabijski, sto bi se reklo. Da je Rumi danas ziv, bio bi liberal i podrzao bi LGBT paradu. U teskim vremenima za slobodomislece ljudi pokazao je nevjerovatnu suptilnost, mudrost i hrabrost.

A to sto su (ako su) Rumi i Ibn Arebi nevjernici, to im je kompliment, iz moje tacke gledista. I ja sam nevjernik.
salik79

#128509 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Evo, ko mimo tebe, shvati drugacije nego sto si napisao, i to obrazlozi, castim ga s cim i gdje god pozeli.

Rekoh prosli put, Rumija sam citao kada si ti kafane zatvarao... :D

I nije tacno da sam ismijavao. Opet pokazujes nerazumjevanje i tvrdo tumacis, 'nako vehabijski, sto bi se reklo. Da je Rumi danas ziv, bio bi liberal i podrzao bi LGBT paradu. U teskim vremenima za slobodomislece ljudi pokazao je nevjerovatnu suptilnost, mudrost i hrabrost.

A to sto su (ako su) Rumi i Ibn Arebi nevjernici, to im je kompliment, iz moje tacke gledista. I ja sam nevjernik.

Samo cu ovaj prvi dio prokomentarisati, posto ostatak je toliko nebulozan, da je izlisno davati ikakav komentar...

Posto ja kafane, hvala Bogu, nikada "zatvarao" nisam, to je stvarni i istinski pokazatelj tvojih susreta sa Rumijevim djelima.

Ti imas taj problem da, poznavajuci iskljucivo vehabitsku zajednicu, sve bosanske muslimane, koji praktikuju vjeru, gledas kroz tu prizmu. Iz jedne krajnosti u drugu. Tako da ti je logika/normala da sam ja nekada "zatvarao kafane". :-)
Kaligrafija

#128510 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Evo, ko mimo tebe, shvati drugacije nego sto si napisao, i to obrazlozi, castim ga s cim i gdje god pozeli.

Posto te salik, hladno nasutao, tvojim rijecima, posto ti poslije dva dana nemas pojma sta si napisao, lik se hladno uporedi sa 3 istinske istorijske filozofske velicine... Ne mogu, da vjerujem..!

:lol: :lol:
Kaligrafija

#128511 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

славянин wrote: Ako indes tako sirokim indirektnim “stvaranjima” isisa onda mozes komotno reci da ih je islam stvorio.
Kao indirektno i direktno sto je pravoslavna crkva, stvorila modernu inacicu cetnika i blagosiljala njihove zlocine u agresiji susjednih zemalja na BiH!? Jel mislis na tako nesto!?
Kikibombona

#128512 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Kaligrafija wrote:Posto te salik, hladno nasutao, tvojim rijecima, posto ti poslije dva dana nemas pojma sta si napisao, lik se hladno uporedi sa 3 istinske istorijske filozofske velicine... Ne mogu, da vjerujem..!

Jesam bas uporedio...?

Ili sam rekao, ako ne mozes shvatiti mene, prosjecnog covjeka, kako ces shvatiti Ibn Arebija?

Komplikovano je to za tebe. :o
salik79

#128513 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
Kaligrafija wrote:Posto te salik, hladno nasutao, tvojim rijecima, posto ti poslije dva dana nemas pojma sta si napisao, lik se hladno uporedi sa 3 istinske istorijske filozofske velicine... Ne mogu, da vjerujem..!

Jesam bas uporedio...?

Ili sam rekao, ako ne mozes shvatiti mene, prosjecnog covjeka, kako ces shvatiti Ibn Arebija?

Ja sam tebe shvatio, problem je sto ti sam sebe ne shvacas.

Usput, u kucnoj biblioteci imam 5 dijelova "Mekanskih otkrovenja" i "Dragulje mudrosti", pa, ako zelis, da malo prodiskutujemo?
Kaligrafija

#128514 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

salik79 wrote:
Kikibombona wrote:

Jesam bas uporedio...?

Ja sam tebe shvatio, problem je sto ti sam sebe ne shvacas.

Usput, u kucnoj biblioteci imam 5 dijelova "Mekanskih otkrovenja" i "Dragulje mudrosti", pa, ako zelis, da malo prodiskutujemo?
Gdje ces salik sa njim diskutovat, to su sve njegova raja sa facebooka, iz citata...! :lol: :lol:
salik79

#128515 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Sve "dawitelj" do "dawitelja". :D
Nadzornik

#128516 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Mirni protesti odrzani u Jisr al-Shuguru protiv ofanzivne akcije Bashara al-Assada u provinciji Idlib.

Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#128517 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Dobro je. Nije pomenuo Haladža. Rek'o, sad će na forumu da kaže: "Ana al-Ḥaqq".

:oops:
Novosti

#128518 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Ruling on blowing oneself up

https://www.google.com/amp/s/islamqa.in ... ers/217995

Bilal Dervišić o šehidskim akcijama :" Za one koji pomisle da ubiju jednog, kamoli da u zrak dignu 100 ljudi, hafiz Drervišić misli da su teški psihički bolesnici, ili su pod sihrom."

https://akos.ba/ispovijest-bilala-dervi ... terorizma/

Tako govore normalni ljudi. A sada ćemo viditi kako govore oni manje normalni :)

Https://youtu.be/VKWXiQAudAk
salik79

#128519 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Novosti wrote:Ruling on blowing oneself up

Bilal Dervišić o šehidskim akcijama :" Za one koji pomisle da ubiju jednog, kamoli da u zrak dignu 100 ljudi, hafiz Drervišić misli da su teški psihički bolesnici, ili su pod sihrom."

Tako govore normalni ljudi. A sada ćemo viditi kako govore oni manje normalni.

Znam da je vama cionistima Sejh Nasrallah trn u oku. A, kako i ne bi bio 8-)

Preskaces cinjenicu da Dervišić govori o tekfirdzijama koje se raznose medju civilima, a Nasrallah o tadasnjim vojnim akcijama protiv vojnih ciljeva. I to vojnih ciljeva agresora na njegovu zemlju/u njegovoj zemlji. I to je bilo tako dok nisu stekli MTS kojim mogu ravnopravno parirati agresoru. Kada si zadnji put procitao, ili cuo, da se neki borac Hizbullaha raznio?

Medjutim, preskocio si, daleko bitniju konstataciju, odnosno pitanje, "normalnog covjeka", a to je:
Niko pametan se ne može složiti s onim što oni rade! Svi govore protiv njih, a oni i dalje opstaju. Odakle ISIL-u oprema i naoružanje? Gledali smo njihovu vojnu paradu. Voze se u najnovijim Toyotama! Kako je do njih stiglo 100 najnovijih Toyota iz Japana? ISIL je nekom potreban – uvjeren je hafiz Dervišić.

Usput, po ko zna koji put, redovnice i redovnici jednog od najstarijih samostana u Siriji o Hizbullahu:

http://program.almanar.com.lb/episode/4 ... 8_tYm7wkHs

Divan dokumentarac :bih:
Challenger_

#128520 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

BTW, Nasrallah tvrdi da je Saudijska Arabija pred raspadom, da je njihov režim u posljednjoj životnoj fazi te da će vlast osionog MbS-a samo ubrzati njihov pad.

Dodaje da su omraženi širom arapskog svijeta.
Novosti

#128521 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

salik79 wrote:

Preskaces cinjenicu da Dervišić govori o tekfirdzijama koje se raznose medju civilima, a Nasrallah o tadasnjim vojnim akcijama protiv vojnih ciljeva. I to vojnih ciljeva agresora na njegovu zemlju/u njegovoj zemlji. I to je bilo tako dok nisu stekli MTS kojim mogu ravnopravno parirati agresoru. Kada si zadnji put procitao, ili cuo, da se neki borac Hizbullaha raznio?

Medjutim, preskocio si, daleko bitniju konstataciju, odnosno pitanje, "normalnog covjeka", a to je:
Niko pametan se ne može složiti s onim što oni rade! Svi govore protiv njih, a oni i dalje opstaju. Odakle ISIL-u oprema i naoružanje? Gledali smo njihovu vojnu paradu. Voze se u najnovijim Toyotama! Kako je do njih stiglo 100 najnovijih Toyota iz Japana? ISIL je nekom potreban – uvjeren je hafiz Dervišić.

Usput, po ko zna koji put, redovnice i redovnici jednog od najstarijih samostana u Siriji o Hizbullahu:

Što je bilo u Argentini 1992.? IJO :-D
salik79

#128522 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Novosti wrote:
salik79 wrote:

Što je bilo u Argentini 1992.? IJO :-D
Izraelski false flag. Oni (naravno, ne mislim na iste ljude, nego na rezim) koji stoje iza "afere Lavon", stoje i iza ovog napada. Hizbullah negira bilo kakvu povezanost sa napadom, bas kao i sa onim u Bugarskoj.

Oni koji otvoreno proklamiraju false flag operacije bi da glume zrtvenu janjad.
Čitalac

#128523 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Image

Erdogan je danas u UN-u zatražio proširenje “sigurne zone” na Raku i Deir Zor sa obrazloženjem da bi na tom prostoru moglo da se nastani 3 miliona sirijskih izbeglica. Očekivano, iz tabora pristalica turskog predsednika već se može čuti da je reč o “najznačajnijem humanitarnom projektu od početka rata”.
Erdogan je pre šest dana u Ankari naglasio da bi istočno od Eufrata trebalo smestiti kako izbeglice smeštene u Turskoj tako i one koji u ovom trenutku traže azil u nekoj od evropskih zemalja.
Challenger_

#128524 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Čitalac wrote:Image

Erdogan je danas u UN-u zatražio proširenje “sigurne zone” na Raku i Deir Zor sa obrazloženjem da bi na tom prostoru moglo da se nastani 3 miliona sirijskih izbeglica. Očekivano, iz tabora pristalica turskog predsednika već se može čuti da je reč o “najznačajnijem humanitarnom projektu od početka rata”.
Erdogan je pre šest dana u Ankari naglasio da bi istočno od Eufrata trebalo smestiti kako izbeglice smeštene u Turskoj tako i one koji u ovom trenutku traže azil u nekoj od evropskih zemalja.
Vanredno promišljen, odličan prijedlog!

Samo da se obezbjedi mehanizam da oni koji unose nered u Idlibu (franšize AQ) ne budu izmješani sa tom masom raseljenog svijeta.

Ponavljam, vanredno dobar prijedlog.
Nadzornik

#128525 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

:thumbup:

Locked