SDA-All about

Post Reply
weredsf

#12851 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Tsk, znaci sasvim slucajno su oba Staljinova sina sluzila aktivno u Crvenoj Armiji i riskirali zivote kao i mnogi drugi, sasvim slucajno su oba Rusveltova sina odlikovana za hrabrost i sasvim slucajno je Churchilov sin isao na misije visokog rizika.

Da su imali bolji odnos sa njima, nikad fronte ne bi vidjeli.
Poceo si pricu o sinu koji je zarobljen na istocnom frontu i potvrdio da on osim krvne nije imao nikakve druge veze sa Staljinom ali dobro Alija i Staljin imaju puno toga zajednickog pa mi je jasno tvoje poredjenje
weredsf

#12852 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Adriatic wrote:Ja ne znam šta ovi simpatizeri SDA napadaju komuniste?
Pa pola SDA čine komunisti.
Počevši od predsjednika, pa dalje....
Jos se samo kod nas radjaju komunisti i odrastaju na pricama kako je nekada dobro bilo i kako su svi lopovi koji imaju vise od njih ( materijalno)
Challenger__

#12853 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

weredsf wrote:Brankovica treba objesiti na Zeljeznickoj stanici
Objestiti veliš? A de Boga ti, po kom to zakonu?
madner

#12854 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
Tsk, znaci sasvim slucajno su oba Staljinova sina sluzila aktivno u Crvenoj Armiji i riskirali zivote kao i mnogi drugi, sasvim slucajno su oba Rusveltova sina odlikovana za hrabrost i sasvim slucajno je Churchilov sin isao na misije visokog rizika.

Da su imali bolji odnos sa njima, nikad fronte ne bi vidjeli.
Poceo si pricu o sinu koji je zarobljen na istocnom frontu i potvrdio da on osim krvne nije imao nikakve druge veze sa Staljinom ali dobro Alija i Staljin imaju puno toga zajednickog pa mi je jasno tvoje poredjenje
Njet, neko drugi je naveo Staljina a ti si se prvo pravio da govorimo o njima a ne o sinovima, pa si se cudio da je poslao sina da bi na kraju dosao na zakljucak da je to zbog losih odnosa. Mada je bio u puno boljim odnosima sa drugim sinom koji je, gle cuda, takodje sluzio na Istocnom frontu.

Ima li neke slicnosti sa Churchilom ili Rusveltom? Mislim i ja mislim da nema, samo pitam. :D
jazzer

#12855 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Da popricamo o konretnim rezultatima SDA kriminalaca, brojke su neumoljive :oops:
Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb

Moderni niskopodni Končarov voz nakon više od četiri godine provedene u BiH, vraća se u Zagreb njegovom proizvođaču. Rezultat je ovo jučerašnjeg dogovora ministra prometa i komunikacija FBiH Envera Bijedića i predstavnika Končara u Zagrebu.

Moderni Končarov voz isporučen je Federaciji krajem 2009. da bi tri godine kasnije, uz pompezni događaj na kojem je bilo više stotina zvanica, odvezao svoju prvu rutu na relaciji Sarajevo - Mostar - Sarajevo.
...
Voz je nabavljen na način u kojem nisu ispoštovane neke procedure. Uprava Željeznica FBiH je dobila nalog da skupi sve dokumente o kupovini voza i da se to procesuira. Predato je osam krivičnih prijava protiv bivših uprava preduzeća. Napravit će se kompletna informacija o tome nakon čega će biti doneseni zaključci i, vjerujem, dogovorni biti procesuirani", dodaje Bijedić, ministar prometa i komunikacija FBiH.

..."Ne slažu se neke cifre kod nas i kod Končara, razlika je nekih 480.000 eura. Treba vidjeti šta su to naši prethodnici potpisivali jer mi nemamo neke dokumente potpisane koje oni imaju", tvrdi ministar.

Podsjetimo, ugovor o kupovini Končarovog voza potpisan je 2008. za vrijeme vladavine premijera Nedžada Brankovića. Vladu Hrvatske u ovom slučaju tada je predstavljao Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, koji je kasnije optužen za niz korupcijskih afera.
weredsf

#12856 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Njet, neko drugi je naveo Staljina a ti si se prvo pravio da govorimo o njima a ne o sinovima, pa si se cudio da je poslao sina da bi na kraju dosao na zakljucak da je to zbog losih odnosa. Mada je bio u puno boljim odnosima sa drugim sinom koji je, gle cuda, takodje sluzio na Istocnom frontu.

Ima li neke slicnosti sa Churchilom ili Rusveltom? Mislim i ja mislim da nema, samo pitam.
Sorry mislio sam da si ti ali to ne umanjuje nebuloznu ideju o slanju sina na front i deceniskom forsiranju te price, puno manje ribe su izbjegle prvu liniju i cudim se da se nitko nije sjetio tamo poslati Zlatka???
Challenger__

#12857 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

weredsf - po kom bi ti to zakonu vješao Brankovića?
madner

#12858 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:

Ima li neke slicnosti sa Churchilom ili Rusveltom? Mislim i ja mislim da nema, samo pitam.
Sorry mislio sam da si ti ali to ne umanjuje nebuloznu ideju o slanju sina na front i deceniskom forsiranju te price, puno manje ribe su izbjegle prvu liniju i cudim se da se nitko nije sjetio tamo poslati Zlatka???
Dobro znam da smo navikli na mnoge stvari koje nisu normalne, ali ako smo dosli do toga da je to nebulozno i sasvim normalno da se iole vece ribe izvuku, onda je karcinom stvarno ogroman.
weredsf

#12859 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Dobro znam da smo navikli na mnoge stvari koje nisu normalne, ali ako smo dosli do toga da je to nebulozno i sasvim normalno da se iole vece ribe izvuku, onda je karcinom stvarno ogroman.
Da sam se ja pitao poslao bih ga na liniju ali i hiljade drugih ljudi prije njega. Ovako njega vaditi iz jedne citave populacije kukavica ima za cilj nesto drugo a to nema veze sa samim ratom.
Challenger__

#12860 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

weredsf, po treći put: ti bi vješao Nedžada Brankovića. Po kom osnovu, po kom zakonu?
madner

#12861 Re: SDA-All about

Post by madner »

Valjda skupa, ako smo svi isti pred zakonom.

Nema veze sa ratom, ali govori o sistemu vrijednosti koji je nakadaran i gdje je nenormalno normalno.
Alfons Kauders

#12862 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Valjda skupa, ako smo svi isti pred zakonom.

Nema veze sa ratom, ali govori o sistemu vrijednosti koji je nakadaran i gdje je nenormalno normalno.
cuj po kojem zakonu... NVZ ne trebaju zakoni kada su neprijatelji republike u pitanju...
madner

#12863 Re: SDA-All about

Post by madner »

How few were left who had seen the republic!
Thus the State had been revolutionised, and there was not a vestige left of the old sound morality. Stript of equality, all looked up to the commands of a sovereign.
weredsf

#12864 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Challenger__ wrote:weredsf, po treći put: ti bi vješao Nedžada Brankovića. Po kom osnovu, po kom zakonu?
Recimo da znam vise od javnosti o njegovom poslovanju, od zeljeznica do terminala, pored toga imam nizak prag tolerancije prema bilo kome ko vrijedja inteligenciju prosjecnog covjeka (Stan po zakonu), naravno ovaj zadnji unosan posao sa vozom, carinski terminali itd...
I naravno vjesanje je samo metafora za krivicno gonjenje i adekvatnu kaznu
Challenger__

#12865 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

weredsf wrote:
Challenger__ wrote:weredsf, po treći put: ti bi vješao Nedžada Brankovića. Po kom osnovu, po kom zakonu?
Recimo da znam vise od javnosti o njegovom poslovanju, od zeljeznica do terminala, pored toga imam nizak prag tolerancije prema bilo kome ko vrijedja inteligenciju prosjecnog covjeka (Stan po zakonu), naravno ovaj zadnji unosan posao sa vozom, carinski terminali itd...
I naravno vjesanje je samo metafora za krivicno gonjenje i adekvatnu kaznu
- Tako, jasno i glasno a ne da ostavljaš dvosmislen utisak. Što se tiče "niskog praga tolerancije", nemam ga ni ja, ali najbitinije je da ga nemaju nadležni državni organi, kao u slučaju kome advokatiraš.

Načelnik Efendić se već iskompromitovao sa antiustavnim izjavama (diskriminatorne po osnovu pola) a ignorisao je upozorenja građana o mogućem klizištu, a tu se odgovornost ne može prebaciti na izvođača, ma šta on i njegova ekipa sebi umislili.
madner

#12866 Re: SDA-All about

Post by madner »

Tsk, covjek ima pravo na svoje misljenje oko toga sta su prava zena. Cuj antiustavne. :roll:

Hamse i njihov lobi. :D
Challenger__

#12867 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

madner wrote:Tsk, covjek ima pravo na svoje misljenje oko toga sta su prava zena. Cuj antiustavne. :roll:
Da,da, antiustavne. Pročitaj antidiskriminatorne članove.
Challenger__

#12868 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Opustili su se preko svake mjere. Ne znaju da javna funkcija i-t-e-k-a-k-o obavezuje i da "što važi za magarca, ne važi za senatora".

Oni su uveli suprotnu praksu.
madner

#12869 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ti ga tuzi a ja cu osnovat fond podrske. :roll:
Banksy

#12870 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

madner wrote:
Cuj antiustavne. :roll:

Čuj hamše ... :roll:

kakva ti je to seljačka priča ... :D
Challenger__

#12871 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

madner wrote:Ti ga tuzi a ja cu osnovat fond podrske. :roll:
Ne pada mi na pamet. Neka niže greške kao biserje u nizu... :zzzz:
Ovo je bilo poetično, jelde?

:mrgreen:
madner

#12872 Re: SDA-All about

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:
Cuj antiustavne. :roll:

Čuj hamše ... :roll:

kakva ti je to seljačka priča ... :D
Demonstriram pravo na seljacku pricu. :D
The BEN10

#12873 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Challenger__ wrote:Načelnik Efendić se već iskompromitovao sa antiustavnim izjavama (diskriminatorne po osnovu pola) a ignorisao je upozorenja građana o mogućem klizištu, a tu se odgovornost ne može prebaciti na izvođača, ma šta on i njegova ekipa sebi umislili.
Jedini koji se kompromituju ovdje ste vi. Kakvi sve cirkusanti ovdje ne komentarišu, pa to je presmiješno. :lol:
Čuj, upozorenja građana...
http://www.novigradsarajevo.ba/site/vij ... kt_id=9943
"Zavod je dao saglasnost za sanaciju klizišta u Dobroševićima kroz projekat izgradnje rezidencijalnog naselja i bio je zadužen za praćenje njegove sanacije od strane investitora, to nisu radile naše službe. Bez saglasnosti Zavoda za izgradnju KS-a građevinska dozvola nije mogla biti izdata"
Challenger__

#12874 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Sanacija nastale štete je nastupila u februraru, a građani su izvođača radova i nadležne u opštini upozorili o pojavama (pukotinama) još prije pola godine, u septembru.
Challenger__

#12875 Re: SDA-All about

Post by Challenger__ »

Samo se vi ograđujte od odgovornosti. Samo naprijed.
Post Reply