Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#12851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sad ce Dany dobit po picicu, Euron ce im garant povaljat flotu kad bidnu krenuli na Dubrovnik... mislim da ce nekoga zarobiti i dati na poklon Cersei
-
omar little
#12852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jes ona sansa glupaca, cak i sad kad se, kao, opametila malo. 
arya <3 <3
winter is here.
arya <3 <3
winter is here.
- karanana
#12853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobra epizoda.
Da, vidis mogo bi euron povaljati kalisijevu armadu. Mozda je nagrada koju je obecao njen mali brat. Mada kad skontas ovi zmajevi bi trebali donijeti veliku prevagu i odbraniti flotu.
Da, vidis mogo bi euron povaljati kalisijevu armadu. Mozda je nagrada koju je obecao njen mali brat. Mada kad skontas ovi zmajevi bi trebali donijeti veliku prevagu i odbraniti flotu.
-
Juliuscezar
#12854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je fazon zmajevi su prevaga u bilo kojem slucaju, sto znaci uskoro cemo otkrit ili ucinkovit nacin ubijanja zmajeva ili preuzimanja kontrole nad njimakaranana wrote:Dobra epizoda.
- pici
#12855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
posto u onom trajleru se vide dohtrakiji i tri zmaja kako jurisaju najvjerovatnije na lanistere pod komandom brona i jaimia... jara po svoj prilici ce napast i nju vjerovatno ce zarobiti... uslijedice pad olene i sandsica mozda i neko od njih padne euronu u sake... ja sam camo ceko kad ce se pred cersei uhvatiti za svoj golemi qurac 
- karanana
#12856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Euron je dobro nadaren dole? To nisam uhvatio.
Inace mi se svidila njegova uloga/nastup kod kraljice. Malo komedije je dobro.
Mada ja ne vjerujem da ce euron donijeti toliku prevagu.
-
nema me tamo
#12857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:Euron je dobro nadaren dole? To nisam uhvatio.
Ma ti si najjaci lik na ovom forumu, pamcenje ko papagaj
I to haj da je prije par godina bilo nego zadnja sezona i to 5, 6 epizoda
- karanana
#12858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Fakat se ne sjecam. Ne znam pred kim bi je euron vadio i koristio.
Ali se zato sjecam hodorovog dokoljenka iz prve ili druge sezone.
Ali se zato sjecam hodorovog dokoljenka iz prve ili druge sezone.
-
nema me tamo
#12859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ono kad prekine theona i sestru i kaze okupljenim da ce izgraditi najvecu flotu i dati joj kurcinu.
- Tito_i_Partija
#12860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Na momenat sam mislio da ce Arya zaklat' Ed Sheeran-a, al' nista ne bi od toga.
Sansa gora nego prije, valjda posljedice Remzijevog terora.
Tormund se i dalje udvara Brienne, ne popusta brat.
Dobra epizoda. Euronova scena mi je se svidila, danski glumci u ovoj seriji generalno prekucavaju.
Sansa gora nego prije, valjda posljedice Remzijevog terora.
Tormund se i dalje udvara Brienne, ne popusta brat.
Dobra epizoda. Euronova scena mi je se svidila, danski glumci u ovoj seriji generalno prekucavaju.
- karanana
#12861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kod scene sa ed sheeranom i ostalim lanister vojnicima, forsirali su miroljubivost, besmislenost rata, obicni ljudi mobilizirani idu da ginu, ne znaju ni gdje ni za sta i za koga. Dotakli su se svojih privatnih zivota. I tu je aryiju preokrenulo. U ranijim fazama got-a, ovi vojnici bi vjerovatno ipak bili sjebani, sad serija dobija malo vise ljudskosti. Mozda.
A mozda ih na pocetku iduce epizode vidimo preklane.
A mozda ih na pocetku iduce epizode vidimo preklane.
- pici
#12862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i mene nebi cudilo da ih arya nabije na razanj sljedecu epizodu, sjedili smo, jeli i pili, malo caskali o domu i djetinstvu i had sad vamo...

znaci ide na cersei... sve su sanse da ce je zarobiti cersei

znaci ide na cersei... sve su sanse da ce je zarobiti cersei
Last edited by pici on 17/07/2017 15:46, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#12863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobra scena o besmislenosti rata i normalnim ljudima koji se moraju borit' za mocnu elitu. Arya je bila opsjednuta osvetom i postala prilicno krvolocna, tako da joj je trebalo pokazat' i drugu stranu svega toga.
Nesto slicno smo vidjeli i sa Hound-om, kojem je ocigledno zao ono sto je uradio.
Nesto slicno smo vidjeli i sa Hound-om, kojem je ocigledno zao ono sto je uradio.
- pici
#12864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
moguce da odustane od osvete i vrati se u winterfell ali planina je na njenom spisku tako da cisto sumljam... ne vjerujem da ce glat proci kao sa freyevima, mislim da ce probati ubiti planinu a posto je on vec zombi dodje do zarobljavanja... cersei bi mogla tako navuc Jona u KL...
- karanana
#12865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako ide ovo sa maskiranjem u druge? Ona se moze maskirati samo u one koji su mrtvi ili moze u bilo koga?
-
VPSA
#12866 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa valjda samo cije lice ima, dakle da je imala pristup lesu.karanana wrote:Kako ide ovo sa maskiranjem u druge? Ona se moze maskirati samo u one koji su mrtvi ili moze u bilo koga?
-
Fudo387
#12867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Naravno, jednom sam citavu sezonu u cugu pogledao...malo mi se zamantalo.Tito_i_Partija wrote:Ooooo Fudara, pa zar i ti ovo gledas?Fudo387 wrote:Pocelo.
Zajebano izgleda.
Bice ovdje svasta.
Ne svidja mi se ona malo sto je Remzo taslacio, neku podvalu sprema, najebace snow k'o da gledam.
-
asker
#12868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sansa ljepsa nego ikad, dosta namazanija, al do 14-e minute sam joj hebo mater 3 puta. Vise se bojim nje i neke nepromisljene akcije koja bi shebala Jon-a i kompletnu harmoniju koja trenutno postoji u Winterfellu nego bilo koje vojske.
Puno su naglasili ono njeno neslaganje i oprecno misljenje naspram Jon-a da bi to bilo bezazleno u budusnosti. Nadam se da grijesim. Raduje cinjenica da je procitala maloprstog ko bukvar, al heben je on igrac.
Dakle planina dragonglass-a ispod Dannyjevog zamka? Sam ce poslati Jon-u pismo a ovaj kakav je, ce licno doci do Daneris i objasnit situaciju sa bijelim setacima, te nuznost hitnog otvaranja RMU Banovici ispod zamka.
Mogli bi Cersey i KL biti zanemareni duze vrijeme ako se budu slagali prioriteti.
Puno su naglasili ono njeno neslaganje i oprecno misljenje naspram Jon-a da bi to bilo bezazleno u budusnosti. Nadam se da grijesim. Raduje cinjenica da je procitala maloprstog ko bukvar, al heben je on igrac.
Dakle planina dragonglass-a ispod Dannyjevog zamka? Sam ce poslati Jon-u pismo a ovaj kakav je, ce licno doci do Daneris i objasnit situaciju sa bijelim setacima, te nuznost hitnog otvaranja RMU Banovici ispod zamka.
Mogli bi Cersey i KL biti zanemareni duze vrijeme ako se budu slagali prioriteti.
-
kakavdanakneiskustvu
#12869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
bhnapoleon1 wrote:Ubi ih Arya ko macice. Nema logike da citava tvrdjava kao Dragonstone bude prazna, pa da su Lanisteri poslali 100 ljudi mogli su velike gubitke nanijeti Daniris (ako ne bi spalila sve zmajevima).
Mislim da su zmajevi neposteni bas donose prevagu
taj dragonstone je blizu lannistera?
-
Juliuscezar
#12870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa relativno je blizu Kings landinga, na ulazu u zaljev. Nije blizu maticne teritorije Lanistera ali oni kontrolisu i Krunske zemeljekakavdanakneiskustvu wrote:bhnapoleon1 wrote:Ubi ih Arya ko macice. Nema logike da citava tvrdjava kao Dragonstone bude prazna, pa da su Lanisteri poslali 100 ljudi mogli su velike gubitke nanijeti Daniris (ako ne bi spalila sve zmajevima).
Mislim da su zmajevi neposteni bas donose prevagu
taj dragonstone je blizu lannistera?

-
kakavdanakneiskustvu
- Njanjavi
#12872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma mala arya gine ove sezone sto posto, previse se mala uskofrcila da je svemoguci killer.
Onaj grmalj zombi jednom da je prisastavi nema od nje nista.
Tako ce i bit ko da gledam.
Rascerupace je zombi ko macka vrapca ocam.
A mora bit nekih zescih mindfuckova, a sam pocetak i kako daju vjetar u krila maloj me navodi na to da ce spektakularno zaljepit u toku sezone
Onaj grmalj zombi jednom da je prisastavi nema od nje nista.
Tako ce i bit ko da gledam.
Rascerupace je zombi ko macka vrapca ocam.
A mora bit nekih zescih mindfuckova, a sam pocetak i kako daju vjetar u krila maloj me navodi na to da ce spektakularno zaljepit u toku sezone
-
omar little
#12873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
meni je ta vojnicka scena vise sluzila za stavljanje arye u kontekst i demonstriranje njenog razvoja/promjene, ne toliko za stejtmente o prirodi rata. ako taj ekvivalent mlacenja mokrom carapom po glavi predstavlja filozofsko moraliziranje od intelektualne vrijednosti, jadan ostatak serije. ne znam da li je ona scena bila sve i ne znam da li cemo se vise tim vojnicima i aryi s njima vracati, ako nije - ako ih pokolje, arya je postala zaslijepljeni ubojica kojeg nista ne moze pokolebati u namjeri i osveti; ako ih ne pokolje, ostalo je starka u njoj da moze razluciti i cijeniti dobrodoslicu i gostoprimstvo random stranaca. neki kompas i vrijednosti su se sacuvale.
za to vjerovanje ljudima se u svijetu got obicno placa debela cijena, ali to je kad matori pise, ova dva su izholivudizirani adapteri, ne umiju.
a, i ako mi aryu taknu krvi cu im se napiti. takodjer, ako maloj lady mormont dlaka z glave zafali jebacu nekom familiju uzduz i poprijeko. 
za to vjerovanje ljudima se u svijetu got obicno placa debela cijena, ali to je kad matori pise, ova dva su izholivudizirani adapteri, ne umiju.
- Njanjavi
#12874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
omar little wrote:meni je ta vojnicka scena vise sluzila za stavljanje arye u kontekst i demonstriranje njenog razvoja/promjene, ne toliko za stejtmente o prirodi rata. ako taj ekvivalent mlacenja mokrom carapom po glavi predstavlja filozofsko moraliziranje od intelektualne vrijednosti, jadan ostatak serije. ne znam da li je ona scena bila sve i ne znam da li cemo se vise tim vojnicima i aryi s njima vracati, ako nije - ako ih pokolje, arya je postala zaslijepljeni ubojica kojeg nista ne moze pokolebati u namjeri i osveti; ako ih ne pokolje, ostalo je starka u njoj da moze razluciti i cijeniti dobrodoslicu i gostoprimstvo random stranaca. neki kompas i vrijednosti su se sacuvale.
za to vjerovanje ljudima se u svijetu got obicno placa debela cijena, ali to je kad matori pise, ova dva su izholivudizirani adapteri, ne umiju.a, i ako mi aryu taknu krvi cu im se napiti. takodjer, ako maloj lady mormont dlaka z glave zafali jebacu nekom familiju uzduz i poprijeko.
I meni je mala jedan od najdrazih likova, nolipacna al kad progovori dunjaluk stane i slusa sta mala prica
- Tito_i_Partija
#12875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cudi me da niko ne htjede da prokomentarise Sam-ov susret sa Djurom Mormontskim.