Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Spacedust
#12851 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Bogati koda je NASA inzinjer haha 
- zincx
#12852 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nisam siguran da direktor NASA-e ima toliko.Spacedust wrote:Bogati koda je NASA inzinjer haha
Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
-
r_faruk
#12853 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ko nas je blokirao?
- seoBIH
#12854 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Suplja, ali stoji cinjenica da bi veci broj selera mogao da uvede zabranu slanja u BIH jer moze doci do veceg zahtjeva za povratom novca, a sami prodavači nisu krivi.
- Antifriz+
#12855 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
A gdje i žurite sa povratom novca, refund se uvijek može tražiti mjesec dana nakon zadnjeg dana naznačenog na ebay-u i 3 mjeseca na paypalu.... A imao sam i ja dva refunda za narudžbe od početka oktobra ali sam neki dan nakon što su artikli stigli uredno kontaktirao prodavača i ponovo platio.... Znači najviše je do nas, obično svi požure za refundom, poslije dobiju artikle i tišina... treba samo pošteno trgovati na ebayu i neće biti problema.Hiper Neaktivan wrote:nije još niko ali će svi seleri izbacit dostavu do BiH, ja evo već nakon dva refunda dobih još dva, tako da ništa što sam naručio u decembru nije stiglo, na moju adresu.r_faruk wrote:ko nas je blokirao?
- zincx
#12856 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
3 puta u 8 godina sam tražio refund, dvaput od Kineza koji to nisu ni poslali...
Jednom u subotu, za pošiljku poslanu u prvoj sedmici decembra iz US, dobio refund na kojem nisam insistirao, jutros dobio paket. UINO je ovo držao najmanje mjesec kod sebe, uhvatio paket mema, mamu im jebem.
Jednom u subotu, za pošiljku poslanu u prvoj sedmici decembra iz US, dobio refund na kojem nisam insistirao, jutros dobio paket. UINO je ovo držao najmanje mjesec kod sebe, uhvatio paket mema, mamu im jebem.
- svjezi_ustipak
#12857 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Samo da prijavim da je stiglo. Kupljena polovna roba ns ebay, za moju upotrebu. Proslo najnormalnije. Inace posiljka iz usa, vrijednost kad se prevede u km izadje oko devedesetak maraka.
- zincx
#12858 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moje je isto vrijedilo ispod 50, seller stavio vrijednost bez shippinga.
- mobsterc
#12859 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Najveci je problem sto supak bosnjo trazi refund, dobije item i usuti se, konta dzaba dobio. E pa malo bolje skontaj, nisi ga dobio nego si ga ukrao.
Nije prodavac kriv, on je uredno poslao, jos mu uzmes pare i robu.
Nije prodavac kriv, on je uredno poslao, jos mu uzmes pare i robu.
-
Hakiz
#12860 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prije desetak dana odem na web stranicu prodavnice u Njemačkoj. Odaberem proizvod, kliknem u korpu, popunim podatke i kada je došlo vrijeme za odabir zemlje, na dropdown listi piše BiH. Istog trenutka kada sam kliknuo na BiH, status proizvoda sa dostupan promijenio se u nedostupan. A da ne govorim o prodavnicama kod kojih BiH ne postoji kao opcija na dropdown listi i koje eMailom potvrde da ne šalju u BiH. A šalju, na primjer, u Albaniju.seoBIH wrote:Suplja, ali stoji cinjenica da bi veci broj selera mogao da uvede zabranu slanja u BIH jer moze doci do veceg zahtjeva za povratom novca, a sami prodavači nisu krivi.
Tako da kreteni koji pokušavaju od Kineza povratom ukrasti 10 dolara prave problem nama koji pokušavamo pošteno kupiti bilo gdje u svijetu. I to skuplje proizvode nego što su vrijednosti koje lopovi pilićari pokušavaju izmusti od Kineza.
- south
#12861 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
zna li neko otprilike kada ce se oni ocitovati po ovom pitanju, da se podgine sa 50 na 200/300 KM bez carine
valjda necemo svi biti pod zemljom...
valjda necemo svi biti pod zemljom...
- zincx
#12862 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Je li neko dobio bez špeditera ovo za sta su tražili špediciju?
- Running
#12863 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jest vala pilicara nam ne nedostaje. Odma' ono zajuni za refund, bas ko da je dao 100$, a ne 1-2-5$. Ako dobije opet sav sretan, zahebo nekoga, ne dao Bog da plati opet. Pa nije ovo jbni Olx.
Nije za nas ovo, trebaju nam sve ukinuti, za nas su buvlje pijace, stup, autopijace, cjenkanja i sl.
I ja se cudim saradjujem sa nekim sve ok, posle nekog vremena nema shippinga.
Sent from my Gphone
Nije za nas ovo, trebaju nam sve ukinuti, za nas su buvlje pijace, stup, autopijace, cjenkanja i sl.
I ja se cudim saradjujem sa nekim sve ok, posle nekog vremena nema shippinga.
Sent from my Gphone
- choxnox
#12864 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad sam upravo bio u carinskom referatu i rece mi sluzbenica da nista nece vracati dok valjda ne rijese ovaj problem. U svakom slucaju savjetujem da redovno provjeravate kod za pracenje (ko ga ima) jer ako odluce slati nazad onda ce se pokazati na kodu i imat cete vremena za reagovati.
- victom
#12865 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
dobro pitanje. Kolika ja znam , još niko nije.zincx wrote:Je li neko dobio bez špeditera ovo za sta su tražili špediciju?
Ja svoju bateriju neću podizati, već ću čekati.
Al zato kad stigne. Odmah slikanje sa istom.
Ipak je ta baterija bila u svim medijima.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:37, edited 3 times in total.
- victom
#12866 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
to je dobro.choxnox wrote:Sad sam upravo bio u carinskom referatu i rece mi sluzbenica da nista nece vracati dok valjda ne rijese ovaj problem. U svakom slucaju savjetujem da redovno provjeravate kod za pracenje (ko ga ima) jer ako odluce slati nazad onda ce se pokazati na kodu i imat cete vremena za reagovati.
iako je logično da ne vraćaju, u našoj zemlji ga nije nikad znat.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:37, edited 2 times in total.
- zincx
#12867 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok, ja ovoj pašćadi ništa ne vjerujem, pa da znamo ako šta krene.victom wrote:dobro pitanje. Kolika ja znam , još niko nije.zincx wrote:Je li neko dobio bez špeditera ovo za sta su tražili špediciju?
Ja svoju bateriju neću podizati, već ću čekati.
Al zato kad stigne. Odmah slikanje.
Ipak je ta baterija bila u svim medijima.
-
mestramestric
#12868 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Zna li neko moze li se naruciti roba iz Indije? Moze li neko preporuciti sajt? Hvala!
Sent from my SM-G935P using Tapatalk
Sent from my SM-G935P using Tapatalk
- CaneBos
#12869 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Cuj suplja? Pa eto probaj sada kupiti nesto i vidi imas li dostavu za BiH! cccHakiz wrote:Prije desetak dana odem na web stranicu prodavnice u Njemačkoj. Odaberem proizvod, kliknem u korpu, popunim podatke i kada je došlo vrijeme za odabir zemlje, na dropdown listi piše BiH. Istog trenutka kada sam kliknuo na BiH, status proizvoda sa dostupan promijenio se u nedostupan. A da ne govorim o prodavnicama kod kojih BiH ne postoji kao opcija na dropdown listi i koje eMailom potvrde da ne šalju u BiH. A šalju, na primjer, u Albaniju.seoBIH wrote:Suplja, ali stoji cinjenica da bi veci broj selera mogao da uvede zabranu slanja u BIH jer moze doci do veceg zahtjeva za povratom novca, a sami prodavači nisu krivi.
Tako da kreteni koji pokušavaju od Kineza povratom ukrasti 10 dolara prave problem nama koji pokušavamo pošteno kupiti bilo gdje u svijetu. I to skuplje proizvode nego što su vrijednosti koje lopovi pilićari pokušavaju izmusti od Kineza.
- zincx
-
boshniak
#12871 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ima dostava za BiH kod svih sellera kod kojih je i bila, na ebayu, na gearbest, na banggood, aliexpress...CaneBos wrote:Cuj suplja? Pa eto probaj sada kupiti nesto i vidi imas li dostavu za BiH! cccHakiz wrote:Prije desetak dana odem na web stranicu prodavnice u Njemačkoj. Odaberem proizvod, kliknem u korpu, popunim podatke i kada je došlo vrijeme za odabir zemlje, na dropdown listi piše BiH. Istog trenutka kada sam kliknuo na BiH, status proizvoda sa dostupan promijenio se u nedostupan. A da ne govorim o prodavnicama kod kojih BiH ne postoji kao opcija na dropdown listi i koje eMailom potvrde da ne šalju u BiH. A šalju, na primjer, u Albaniju.seoBIH wrote:Suplja, ali stoji cinjenica da bi veci broj selera mogao da uvede zabranu slanja u BIH jer moze doci do veceg zahtjeva za povratom novca, a sami prodavači nisu krivi.
-
Hakiz
#12872 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne kupujemo svi iz Kine. A u Evropi je sve manje ozbiljnih kompanija koje prodaju ozbiljne proizvode ozbiljnim kupcima, a koje prodaju u BiH.boshniak wrote: Ima dostava za BiH kod svih sellera kod kojih je i bila, na ebayu, na gearbest, na banggood, aliexpress...
-
AkumAone
#12873 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jos uvijek mozes skoro sve naci, ali starno je dosta radnji izbacilo Bosnu. Npr. prije sam kupovao u reichelt.de koji cak dostavlja u Svaziland, ali od prije par godina vise ne dostavlja u BiH. Nikada nije bilo problema, ni oko dostave, ni oko carine.Hakiz wrote:Ne kupujemo svi iz Kine. A u Evropi je sve manje ozbiljnih kompanija koje prodaju ozbiljne proizvode ozbiljnim kupcima, a koje prodaju u BiH.boshniak wrote: Ima dostava za BiH kod svih sellera kod kojih je i bila, na ebayu, na gearbest, na banggood, aliexpress...
- bersK
#12874 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://ba.n1info.com/a136036/Vijesti/Vi ... nstva.html
Ovo su oni čekali. Da omekša javnost, pa da nam ga zakrkaju još jače. Ovom debilu treba polomit pičku pedersku i svima iz UIO.
Ovo su oni čekali. Da omekša javnost, pa da nam ga zakrkaju još jače. Ovom debilu treba polomit pičku pedersku i svima iz UIO.
- kafanski_covjek
#12875 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ne mogu da vjerujem
eee koja smo rupcaga od "drzave"
eee koja smo rupcaga od "drzave"