Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12851 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Rockefeller wrote:Odvuci cu da pogledaju, bar da znam sta je bilo i da se napravi :thumbup:
Ma sigurno nije nesto strasno, i meni puštalo, otišla racva termostata, 50 KM me izašlo
Rockefeller

#12852 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Rockefeller »

Leon16v wrote:
Rockefeller wrote:Odvuci cu da pogledaju, bar da znam sta je bilo i da se napravi :thumbup:
Ma sigurno nije nesto strasno, i meni puštalo, otišla racva termostata, 50 KM me izašlo
Ih dobro je. :thumbup:

Nek je i 50€ samo da se rijesim.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12853 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

Rockefeller wrote:
Ne curi, malo skroz. Ne znam je l neka selna ili je crijevo. Ne razumijem se plaho. :)
pa otidji do nekog majstora nek vidi,da ne bude belaja...
bitanga_sa_otesa

#12854 Re: Pitamo Mehanicare ?

konektovan wrote:Kod mene dva decilitra zijanio ua dva meseca, je li strasno???? :mrgreen:
evo mene je strah,sakrio sam se ispod stola :run:
Ned071

#12855 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Ned071 »

:mrgreen: Podloske za antifriz?
konektovan wrote:Kod mene dva decilitra zijanio ua dva meseca, je li strasno???? :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#12856 Re: Pitamo Mehanicare ?

:lol: :lol: :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12857 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Dobro je, cim se zajebajete. :mrgreen:
BAN___KAI

#12858 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

Nema elektricara pa moram pitati mehanicare :D

Uglavnom maloprije sjeo u auto i radio player ( ili kako se to vec zove ) više nije funkcionalan.

Znaci upaljen je i sve radi osim prokletog zvukaa. Probavao sam i radio stanice i CD ali ništa se ne cuje!

Imao sam uvijek problema sa zvucnicima ali mislim da je jedan riknuo. Ne bi preko noci svi prestali raditi zar ne?
bitanga_sa_otesa

#12859 Re: Pitamo Mehanicare ?

ako su ti se na jednom zvucniku spojile zice moguce je da svi prestanu raditi ,cak znaju izlazi izgoriti zbog toga ...
BAN___KAI

#12860 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

bitanga_sa_otesa wrote:ako su ti se na jednom zvucniku spojile zice moguce je da svi prestanu raditi ,cak znaju izlazi izgoriti zbog toga ...

Pa kako cu to provjeriti? Trebam otici kod mehanicara/elektricara ili mogu skinuti tapacirung i nekako provjeriti ?
bitanga_sa_otesa

#12861 Re: Pitamo Mehanicare ?

BAN___KAI wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:ako su ti se na jednom zvucniku spojile zice moguce je da svi prestanu raditi ,cak znaju izlazi izgoriti zbog toga ...

Pa kako cu to provjeriti? Trebam otici kod mehanicara/elektricara ili mogu skinuti tapacirung i nekako provjeriti ?
pa najbolje da pogleda neko ko zna,za pocetak nemoj paliti player dok to neko ne pogleda ,mozda mu jos ima lijeka ..moguce da je na tom zvucniku koji je prvi poceo zajebavati..
BAN___KAI

#12862 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by BAN___KAI »

bitanga_sa_otesa wrote:
BAN___KAI wrote:

pa najbolje da pogleda neko ko zna,za pocetak nemoj paliti player dok to neko ne pogleda ,mozda mu jos ima lijeka ..moguce da je na tom zvucniku koji je prvi poceo zajebavati..
aha hvala. Vidjet cu da odem u neki servis pa da oni pogledaju. Valjda nece puno naplatiti
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#12863 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Leon16v »

Leon16v wrote:
noviclan wrote:
Leon16v wrote:@noviclan

Neki dan zvao na telefon, samo me izbaci, kasnije i zaboravio na ovo :lol: :lol:

A u svim poslovnicama Unitrade-a, vjerovatno
a jel se ovo odnosi na veliki + mali ili moze i baska mali servis sa popustom 20%
Samo u paketu ide najvjerovatnije
540 KM, dođe set veliki + mali servis za 1.5 dCi 48kw.

Tako da se meni nikako ne isplati raditi kod njih u svakom slucaju, prodjem bolje kod svog majstora
MarlboroGold

#12864 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by MarlboroGold »

Crkla mi je servo pumpa na fabiji 2004-to godište... zna li neko koliko košta popravka/zamjena? Pretpostavljam da je nekih 200-300 KM..
SHTEVELEC

#12865 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by SHTEVELEC »

Pitanje mi bas nije za ovdje, al' ne znam u koju temu da ubacim a da sad ne otvaram novu... Elem, jel' ima neko iskustva sa firmom auto Omic, Sanski Most? Ima interesantan autic, al' da sad ne odem do Sanskog Mosta u skontam da je auto krs, nije mi bas blizu
Bakir1

#12866 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

ja sam prolazio pored tog salona, od sanskog mosta prema bosanskoj krupi preko grmeca, prekoputa "Remus" fabrike.
auta izgledaju jako uredno ako ti sta to znaci kao informacija.
hladan.preminger

#12867 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by hladan.preminger »

SHTEVELEC wrote:Pitanje mi bas nije za ovdje, al' ne znam u koju temu da ubacim a da sad ne otvaram novu... Elem, jel' ima neko iskustva sa firmom auto Omic, Sanski Most? Ima interesantan autic, al' da sad ne odem do Sanskog Mosta u skontam da je auto krs, nije mi bas blizu
Otvori 10-oro očiju. Moj savjet.

Bilo je auta iz doboja poslije 2014. godine. :D

Znači da hoće zajebati.
doktorrr

#12868 Audi A4 - Čudan problem sa radnom temperaturom

Post by doktorrr »

Vraća radnu temperaturu sa 90 na 75 stepeni i mlakušasto grijanje u kabini. Automobil je Audi A4 B8. I veliki i mali termostat su zamijenjeni. Zamijenjen je i magnetni ventil za grijanje. Ništa od toga nije dalo rezultate.
Danas sam testirao auto na nizbrdici sa uključenim i sa isključenim grijanjem na istoj dionici. Ako je grijanje uključeno, na nizbrdici se kazaljka radne temperature vrati sa 90 na 75 stepeni, a ako je isključeno kazaljka ostaje zakucana na 90, što implicira da termostat nije problem. Takođe sam stavio stari termostat u šerpu i prokuvao vodu. Pokazalo se da je i on ispravan i da pušta vruću vodu, a kada krene da se hladi, onda zatvori (džaba sam ga zamijenio novim).

Sa druge strane, ujutro, kada je motor hladan upalim auto i provjeravam toplotu oba crijeva. Oba se u isto vreme griju, što implicira da jeste termostat u pitanju.

Da li je neko imao sličan problem? Da li postoji mogućnost da topla voda u donje crijevo dolazi još odnekuda osim iz termostata?
Throttle

#12869 Re: Audi A4 - Čudan problem sa radnom temperaturom

Post by Throttle »

Meni izgleda kad da termostat ne zatvara do kraja
bitanga_sa_otesa

#12870 Re: Audi A4 - Čudan problem sa radnom temperaturom

moze prolaziti samo pored termostata,gumica nije legla dobro? nema je nikako?
nedavno na jednom passatu slican problem ,ali bilo je do termostata,uvijek malo na kvarno otvoren ...
condy

#12871 Re: Audi A4 - Čudan problem sa radnom temperaturom

Post by condy »

Gotovo uvijek je termostat u pitanju kad vraca sa 90 temperaturu nazad ili kad tesko dolazi do 90. Gdje i koji termostat si kupio ?
B6Redhell

#12872 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by B6Redhell »

Bakir1 wrote:ja sam prolazio pored tog salona, od sanskog mosta prema bosanskoj krupi preko grmeca, prekoputa "Remus" fabrike.

Bakir ozbiljno pitanje. Ta remus fabrika jeli to oficijalna remus auspuhi fabrika ili neko se zajebavo pa stavio taj naziv za nesto deseto...????
UterivacDugoga

#12873 Re: Audi A4 - Čudan problem sa radnom temperaturom

Post by UterivacDugoga »

doktorrr wrote:Vraća radnu temperaturu sa 90 na 75 stepeni i mlakušasto grijanje u kabini. Automobil je Audi A4 B8. I veliki i mali termostat su zamijenjeni. Zamijenjen je i magnetni ventil za grijanje. Ništa od toga nije dalo rezultate.
Danas sam testirao auto na nizbrdici sa uključenim i sa isključenim grijanjem na istoj dionici. Ako je grijanje uključeno, na nizbrdici se kazaljka radne temperature vrati sa 90 na 75 stepeni, a ako je isključeno kazaljka ostaje zakucana na 90, što implicira da termostat nije problem. Takođe sam stavio stari termostat u šerpu i prokuvao vodu. Pokazalo se da je i on ispravan i da pušta vruću vodu, a kada krene da se hladi, onda zatvori (džaba sam ga zamijenio novim).

Sa druge strane, ujutro, kada je motor hladan upalim auto i provjeravam toplotu oba crijeva. Oba se u isto vreme griju, što implicira da jeste termostat u pitanju.

Da li je neko imao sličan problem? Da li postoji mogućnost da topla voda u donje crijevo dolazi još odnekuda osim iz termostata?
Kod mene je A6,C7 model. Isto mi se desava sto se tice temperature motora i koliko sam upratio po nekim forumima to je sasvim normalno za novije tipe Audija ako tako mogu reci.Medjutim ovaj moj je opremljen i dodatnim grijacem motora i kabine,tako sto se tice grijanja apsolutno ne osjetim razliku. Pocne da grije unutra nakon par sekundi od paljenja. Meni ne predstavlja to nikakav problem iskreno receno :)

Vidim da je masu raje mjenjalo termostat i nista se nije promjenilo.
pokusaj,termostat nije skup.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#12874 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by liaar »

B6Redhell wrote:
Bakir1 wrote:ja sam prolazio pored tog salona, od sanskog mosta prema bosanskoj krupi preko grmeca, prekoputa "Remus" fabrike.

Bakir ozbiljno pitanje. Ta remus fabrika jeli to oficijalna remus auspuhi fabrika ili neko se zajebavo pa stavio taj naziv za nesto deseto...????
http://www.biznisinfo.ba/remus-building ... ion-plant/

Kada se na Remus.eu odabere BIH, daje ove podatke

REMUS Innovation d.o.o.
Industrijska zona bb, 79260 Sanski Most, Bosnia & Herzegovina
Tel: +387 37 688-673
Fax: +387 37 688-679
Mob: +387 61 108-488
[email protected].., http://www.remus.eu
Bakir1

#12875 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Bakir1 »

ljudi iz austrije, jednu od fabrika preselili u sanski most, 80% uposlenika bilo iz krajine.
Post Reply