Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- listopad
#12851 Re: Gledate seriju - preporucite je
Vec mjesec dana gledam Sopranose koje nikada ranije nisam odgledao, samo nekoliko epizoda. Zavrsio sam jucer sa drugom sezonom. Serija je dobra, sa autenticnim glumcima, ali je cesto i predvidljiva i ne nudi nista sto vec ranije nije vidjeno u klasicnim filmovima o mafiji. Ipak cu je odgledati do kraja, ali i preporuciti kojima je kao i meni bila najvecim dijelom nepoznata.
- exliberal-ex
#12852 Re: Gledate seriju - preporucite je
neznam dali je neko vec postavio
The Expanse
The Expanse
-
omar little
#12853 Re: Gledate seriju - preporucite je
sta ti je to?exliberal-ex wrote:neznam dali je neko vec postavio
The Expanse
-
omar little
#12854 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledala dvije nove veepa. hmmm ne znam, nije mi sjelo. ne svidja mi se. odustvo armanda se sada najvise osjeti. vidjecemo kako izadju kasnije epizode.
- Tito_i_Partija
#12855 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pogled'o prvu epizodu ovih 13 razloga, zasad mi je potanko. Odgledacu jos jednu, valjda ce bit' bolje.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#12856 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ako ti nevalja prva sumnjam da će ti valjat i ostale ali sretnoTito_i_Partija wrote:Pogled'o prvu epizodu ovih 13 razloga, zasad mi je potanko. Odgledacu jos jednu, valjda ce bit' bolje.
- SanskiBiser
#12857 Re: Gledate seriju - preporucite je
exliberal-ex wrote:neznam dali je neko vec postavio
The Expanse
bilo je vec, dvije sezone gotove, obnovljena serija za trecu sezonu i evo izgleda da ce dobiti i jos veci budzet...
Ovo nije spojler nego short film unutar jedne od epizoda koji objasnjava sta je to Epstein Drive tj. kako je otkriven
- dale cooper
#12858 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja vala neću popustiti da gledam ta teenage angst....pardon, young adult angst sranja.Tito_i_Partija wrote:Pogled'o prvu epizodu ovih 13 razloga, zasad mi je potanko. Odgledacu jos jednu, valjda ce bit' bolje.
- zomri
#12859 Re: Gledate seriju - preporucite je
O, da!Jimmy McNulty wrote:The Shield.jasko__ wrote:Preporučiomar little wrote:ako gravitiras takvim serijama i poenta ti je saznati sta se zbiva u iducoj epizodu batali i sopranose i the wire. nadji si nesto drugo za gledati.
- Tito_i_Partija
#12860 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma bas mi nekako na to vuce, al' eto hvalili je ovdje pa reko da pogledam. Ja mislim da je ovo prvi Krste preporucio, sto znaci da sam je po pravilima univerzuma treb'o u sirokom luku zaobic', al' eto.dale cooper wrote:Ja vala neću popustiti da gledam ta teenage angst....pardon, young adult angst sranja.Tito_i_Partija wrote:Pogled'o prvu epizodu ovih 13 razloga, zasad mi je potanko. Odgledacu jos jednu, valjda ce bit' bolje.
-
omar little
#12861 Re: Gledate seriju - preporucite je
vala se iz trejlera vidjelo odma da je tinejdzerska.
edit:
a i iz prica po temi.
edit:
a i iz prica po temi.
- exliberal-ex
#12862 Re: Gledate seriju - preporucite je
upravo sam na polovini druge sezone...ono podjem da pogledam jednu navece pa kazem zeni ako zaglavim vise od sat I po...dodji I ugasi tv jer drugacije necu statSanskiBiser wrote:exliberal-ex wrote:neznam dali je neko vec postavio
The Expanse
bilo je vec, dvije sezone gotove, obnovljena serija za trecu sezonu i evo izgleda da ce dobiti i jos veci budzet...
Ovo nije spojler nego short film unutar jedne od epizoda koji objasnjava sta je to Epstein Drive tj. kako je otkriven![]()
- exliberal-ex
#12863 Re: Gledate seriju - preporucite je
ako volis science fiction.....obaveznoomar little wrote:sta ti je to?exliberal-ex wrote:neznam dali je neko vec postavio
The Expanse
- karanana
#12864 Re: Gledate seriju - preporucite je
Znaci vrijedi pogledati?
Malo sam skeptican sto se tice syfy ili scifi produkcije.
Malo sam skeptican sto se tice syfy ili scifi produkcije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12865 Re: Gledate seriju - preporucite je
expanse je
preglomazna serija
preglomazna serija
- annoy
#12866 Re: Gledate seriju - preporucite je
pogledala prvu ep i nisam se zainteresirala
nikako da joj dam drugu šansu
nikako da joj dam drugu šansu
- VenomousV
#12867 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije losa za binge watchingTito_i_Partija wrote:Ma bas mi nekako na to vuce, al' eto hvalili je ovdje pa reko da pogledam. Ja mislim da je ovo prvi Krste preporucio, sto znaci da sam je po pravilima univerzuma treb'o u sirokom luku zaobic', al' eto.dale cooper wrote:Ja vala neću popustiti da gledam ta teenage angst....pardon, young adult angst sranja.Tito_i_Partija wrote:Pogled'o prvu epizodu ovih 13 razloga, zasad mi je potanko. Odgledacu jos jednu, valjda ce bit' bolje.
speaking of binge watching, sense8 sutra
-
omar little
#12868 Re: Gledate seriju - preporucite je
iz trejlera se ne moze nista zakljuciti jer ih napucaju do besmisla, ali evo ga za the expanse. syfy kanal nema bas reputaciju za produkcijski ozbiljne serije, ali u danasnje vrijeme to nista ne znaci, svako ovih dana izbacuje dobre stvari.
ja cu probati, da vidim kako izgleda. ne mogu vise onih filmova iz osamdesetih, najmrza su mi dekada.
ja cu probati, da vidim kako izgleda. ne mogu vise onih filmova iz osamdesetih, najmrza su mi dekada.
- dale cooper
#12869 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ne znam, ali mene The Expanse nije nešto posebno oduševio, a volim sci-fi. Pogledao sam prvih par
epizoda, ali me nije nikako zakačilo. Dojam je bio kao još jedna sci-fi channel pulpy serija sa
nekim pokušajem intelektualnijeg pristupa. Jebiga, Dark Matter od istog kanala je makar ponosno
pulpy i thrashy i ne pokušava to sakriti i zato mi je mnogo gledljivija.
epizoda, ali me nije nikako zakačilo. Dojam je bio kao još jedna sci-fi channel pulpy serija sa
nekim pokušajem intelektualnijeg pristupa. Jebiga, Dark Matter od istog kanala je makar ponosno
pulpy i thrashy i ne pokušava to sakriti i zato mi je mnogo gledljivija.
-
omar little
#12870 Re: Gledate seriju - preporucite je
e, jebiga, sad me kolebate 
- exliberal-ex
#12871 Re: Gledate seriju - preporucite je
omar little wrote:e, jebiga, sad me kolebate
ma probaj i meni su govorili odavno pogledaj pa pogledaj....ni ja nisam bio zagrijan ali mi se svidjelo kad sam poceo , nije ono flashy sve perfekto, zivimo u kolonij ko smetljari ...ima par likova koji me nerviraju ali.....nemozes sve napravit perfektno
- Tito_i_Partija
#12872 Re: Gledate seriju - preporucite je
Trejler nisam gled'o, po prici iz teme sam shvatio da je tinejdzerska, al' kontam hajde Netflix je pravio, pa valjda nece bit' na nivou Hane Montane.omar little wrote:vala se iz trejlera vidjelo odma da je tinejdzerska.
edit:
a i iz prica po temi.
Prije nje sam trazio onu madjarsku seriju sa HBO, al' nema snimka na Kodiju. House of Cards jos nije pocela, Fargo necu da gledam dok ne izadju sve epizode. Ima The Killing, The Fall, i Broadchurch, al' policijskih drama sam se malo zasitio. Sto se tice komedije, poslije Atlante mi sve izgleda nekako bezveze.
Eto, pomagajte ako moRete.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12873 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hajd ne pravite nauku od serija.
Expanse sam gledao prvu sezonu, nije bilo lose.
Drugu sam mislim pregledao dvije epizode i tu je stalo. Nekako sam je na silu gledao.
Ovu tinejdz, kako je zovete, pregledah. Ne mogu samo djuturumi snimati. Dobra
Expanse sam gledao prvu sezonu, nije bilo lose.
Drugu sam mislim pregledao dvije epizode i tu je stalo. Nekako sam je na silu gledao.
Ovu tinejdz, kako je zovete, pregledah. Ne mogu samo djuturumi snimati. Dobra
- dječak sa šibicama
#12874 Re: Gledate seriju - preporucite je
13 reasons why, pregledao tri epizode, pogledacu do kraja.
Meni je dobra, nema veze sto je teen serija, nije klasicna teen limunada. Ima previse onih "taman da mu kaze neke detalje kad prekide ga zvono na vratima/telefon/komsija/lavez pasa/voz/savjetnik u skoli/" scena, ocito je smor tema "buling u srednjoj skoli" ali dacu joj priliku da vidim hoce li biti nekih neobicnih zapleta kasnije.
Meni je dobra, nema veze sto je teen serija, nije klasicna teen limunada. Ima previse onih "taman da mu kaze neke detalje kad prekide ga zvono na vratima/telefon/komsija/lavez pasa/voz/savjetnik u skoli/" scena, ocito je smor tema "buling u srednjoj skoli" ali dacu joj priliku da vidim hoce li biti nekih neobicnih zapleta kasnije.
- vicious
#12875 Re: Gledate seriju - preporucite je
Pošto nećeš policijske:Tito_i_Partija wrote:Trejler nisam gled'o, po prici iz teme sam shvatio da je tinejdzerska, al' kontam hajde Netflix je pravio, pa valjda nece bit' na nivou Hane Montane.omar little wrote:vala se iz trejlera vidjelo odma da je tinejdzerska.
edit:
a i iz prica po temi.![]()
Prije nje sam trazio onu madjarsku seriju sa HBO, al' nema snimka na Kodiju. House of Cards jos nije pocela, Fargo necu da gledam dok ne izadju sve epizode. Ima The Killing, The Fall, i Broadchurch, al' policijskih drama sam se malo zasitio. Sto se tice komedije, poslije Atlante mi sve izgleda nekako bezveze.
Eto, pomagajte ako moRete.
Billions?
Leftovers? Doduše nisam još krenuo sa 3. sezonom, ali trebala bi valjati.
Ako nisi gledao Borgen, preporuka. http://www.imdb.com/title/tt1526318/
Dirk Gently's Holistic Detective Agency
Santa Clarita Diet http://www.imdb.com/title/tt5580540/ - slučajno naletio na Netflixu i pregledao za 2-3 dana, bila mi baš zabavna. Kratke epizode tjeraju na bindzanje