FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#12851 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Fudbal nije odbrana?
don vito

#12852 Re: FC Barcelona

Post by don vito »

erik2 wrote:Zavisi kako ko posmatra stvari, ne dešava se da svaki dan promašuješ penal pogađaš prečke i stative primaš golove u sudijskoj nadoknadi..ovo se odnosi na obje utakmice, ne mislim da je katastrofa izgubiti od ekipe koja je došla do polufinala, a sad što se meni ne sviđa način na koji je to Chelsea uradio, njihov fudbal itd...to se naravno nikog ne tiče, obično to zovu ciljem koji opravdava sredstvo, ali ne mogu fraze tipa sve je to fudbal.
Pa o tome ja pricam. "ne dešava se da svaki dan promašuješ penal pogađaš prečke i stative primaš golove u sudijskoj nadoknadi..ovo se odnosi na obje utakmice".
Ali zasto se to desilo u tri najvaznije utakmice sezone, a ne, recimo, u revansu protiv Leverkuzena ? Mozemo mi sad pricati "ne moze se uvijek pobjedjivati", "mora i messi nekad imati slab dan"... Hajmo realno, Messi je ove sezone pogodio ne znam koliko penala, ali je fulio dva najvaznija: veceras i protiv Seville u 90. minuti nakon cega su izgubili prvo mjesto u Primeri koje Real vise nije ispustao. Zabije po 4 komada Leverkuzenu (7-1, nakon 3-1 u prvoj tekmi) i Valenciji (5-1, u trenutku kad je Real imao +10), a kad se lomi sezona promasi 4 zicera protiv mrtvog Celzija, a ne vidi se na terenu protiv Reala (na -4 kad se stvorila sansa titulu u prventvu). Da ne pricamo o drugima, ljudi moji, Viktor Valdez u tri kljucne utakmice sezone primi 5 golova iz 7 udaraca po golu (jedino odbrani sut Drogbe sa centra i Benzeme sa 25 metara) i mi sad proklinjemo neku losu srecu?!
Quark_m

#12853 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

ganjeta wrote:Fudbal nije odbrana?
Spic igra na 16m od svog gola :-)
skenderija04

#12854 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Guardiola je rekao da ce sutra razgovarati sa svojim pomocnikom i da ce u najskorije vrijeme ( upotrijebio je termin par dana) saopstiti odluku predsjedniku da li ostaje ili ne.
ganjeta

#12855 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Jel zabranjeno?
Quark_m

#12856 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

Nije :D
skenderija04

#12857 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Još Bilbao da zakuca zadnji ekser u kovčeg najbolje ekipe svih vremena. 8-)
Ti stvarno mislis da je ovo kraj? Da je dovoljno da izgube dvije utakmice i da se ova ekipa proglasi mrtvom?
stranac2

#12858 Re: FC Barcelona

Post by stranac2 »

NIsta nije slucajno pa ni onaj promaseni penal , treba samo vidjeti kako je Cech il kako li se vec pise lijepo to odradio ,,, nisam njegov ljubitelj al bih nakon zadnjih par tekmi smio reci da je ipak najbolji golman u svijetu ... inteligencija majka ..
SundanceKid

#12859 Re: FC Barcelona

Post by SundanceKid »

LSD wrote:
erik2 wrote:Svrha ovih autobusa protiv Barce je kvarenje igre, ja jednostavno ne limvo to, ko obožava taj način , ja ga žalim ili možda je trend voljeti takav "fudbal", ja ne bi da sam u trendu, dokaz da Barca igra po mom ukusu je i najezda hejtera na ovoj temi koji ničim ne potkrepljuju razlog hejta. Laku noć svima.
Mnogi su opcinjeni i svršavaju na te parkirane autobuse, dive se strašnoj "taktici u defanzivi"....ali samo zato što je Barca u pitanju....ni zbog cega drugog.
Upravo to. Ne znam sto ljudi jednostavno ne mogu opustit se, uzivat, Barca igra fudbal kakav se rijetko vidja, ima generaciju koja igra kao niko do sada, pa ljudi uzivajte, sokic, piva, fotelja, uzivancija...svi se nesto upinju i drago im kad Barca izgubi...ok, super, al sta cemo kad ekipe budu igrale ko Celzi veceras?? To je super, nek je Celzi proso, pa u finalu umjesto da gledamo majstorije i ljepotu, golove, proigravanja, momke koji igraju fudbala da zabiju gol, gledacemo mrtvog Drogbu kako se valja po travi, ostale bunkerase i kretenski fudbal, slucajan gol, i ubijaj igru dok ne istekne vrijeme...

Majka mu stara, hejteri, niste mi nikako jasni...
ganjeta

#12860 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Klinički, da.
LSD

#12861 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Barca je tim na svijetu koja sve i jedan tim natjera na ovu bruku:

Image

Nebitno jeli to Čelzi, Milan, Osasuna, Granada ili neko peti....nek ih i Bilbao pobjedi u finalu kupa - nikakav problem, ali ona ce i dalje ostati najbolji tim na svijetu sve dok ne ukine parkiranje buseva ispred svog gola protiv nje...e valja doci na taj nivo...lijepi strah.
ganjeta

#12862 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Čuj bruku?

Al' vas boli poraz to je poezija.
skenderija04

#12863 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ganjeta wrote:Klinički, da.
Ako nije kasno,zamolio bih te za malo opsirnije objasnjenje te diagnoze
Logovan

#12864 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

ganjeta wrote:Čuj bruku?

Ma đaba govorio ne govorio nikad neće shvatiti
Hadzoglu

#12865 Re: FC Barcelona

Post by Hadzoglu »

skenderija04 wrote:
ganjeta wrote:Još Bilbao da zakuca zadnji ekser u kovčeg najbolje ekipe svih vremena. 8-)
Ti stvarno mislis da je ovo kraj? Da je dovoljno da izgube dvije utakmice i da se ova ekipa proglasi mrtvom?
Tako je bilo sa Krojfovom generacijom, pa sa Rajkardovom... zasite se ljudi ili da budem precizan dosade sami sebi kao i nama koji ih gledamo.
ganjeta

#12866 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Kasno je, idem spavati, mada i nema potrebe za dijagnozom. Vrijeme će pokazati.
fosil

#12867 Re: FC Barcelona

Post by fosil »

Nisam navijac Barce, ali poslije tri lose tekme dozivati kraj generacije koja je harala zadnje 3 godine je suludo. Sad ispade ova Realova pobjeda veca, nego sva ponizenja u zadnjih par sezona od te iste Barce. Pa i vrijeme je bilo da ih se zaustavi, da i oni nesto promjene u slijedecoj sezoni, sem dresova. :D
LSD

#12868 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Jok, nije nikako bruka u polufinalu LP igrati bunkercinu i operaciju Žepa '93 i to u obje tekme ;-) ...to je i Milan radio isto, da se razumijemo odmah...ali dobro, ne gledamo svi fudbal istim ocima....nekima se zamaglila dioptrija zbog prevelike mržnje prema najdominantnijem timu svijeta koji i najvece klubove sabije i zakuca u njihovih 16 metara.
Nema ni bola ni poezije, vec samo o cinjenicama pricamo.
Šega su mi ovi simpatizeri drugih klubova koji su sad ko fol došli na svoje pa sad likuju u ovom porazu Barce...sretni jbt :shock: :lol: :lol:
Last edited by LSD on 25/04/2012 01:07, edited 1 time in total.
touch brain

#12869 Re: FC Barcelona

Post by touch brain »

SundanceKid wrote:
LSD wrote:
erik2 wrote:Svrha ovih autobusa protiv Barce je kvarenje igre, ja jednostavno ne limvo to, ko obožava taj način , ja ga žalim ili možda je trend voljeti takav "fudbal", ja ne bi da sam u trendu, dokaz da Barca igra po mom ukusu je i najezda hejtera na ovoj temi koji ničim ne potkrepljuju razlog hejta. Laku noć svima.
Mnogi su opcinjeni i svršavaju na te parkirane autobuse, dive se strašnoj "taktici u defanzivi"....ali samo zato što je Barca u pitanju....ni zbog cega drugog.
Upravo to. Ne znam sto ljudi jednostavno ne mogu opustit se, uzivat, Barca igra fudbal kakav se rijetko vidja, ima generaciju koja igra kao niko do sada, pa ljudi uzivajte, sokic, piva, fotelja, uzivancija...svi se nesto upinju i drago im kad Barca izgubi...ok, super, al sta cemo kad ekipe budu igrale ko Celzi veceras?? To je super, nek je Celzi proso, pa u finalu umjesto da gledamo majstorije i ljepotu, golove, proigravanja, momke koji igraju fudbala da zabiju gol, gledacemo mrtvog Drogbu kako se valja po travi, ostale bunkerase i kretenski fudbal, slucajan gol, i ubijaj igru dok ne istekne vrijeme...

Majka mu stara, hejteri, niste mi nikako jasni...
jebes ekipu koja moze pobjedit samo uz pomoc sudija..evo samo mali djelic:
chelsea-kradja
arsenal finale-kradja
inter-kradja
arsenal-kradja
milan-kradja
chelsea-kradja

pravda je zadovoljena :dance: KMEEEEEEEEEEEEE
Last edited by touch brain on 25/04/2012 01:08, edited 1 time in total.
Quark_m

#12870 Re: FC Barcelona

Post by Quark_m »

A koliko tebe boli onaj poraz Milana, eh to je vec poezija, tvrdokorna, ucahurena, neunistiva
dezurni_ucenik

#12871 Re: FC Barcelona

Post by dezurni_ucenik »

Zanimljivo kako ovdje niko ne spominje 2009.godinu.Pricate o nekim nepravdama,niko da ne spomene tu sramotu.
skenderija04

#12872 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Hadzoglu wrote:
skenderija04 wrote:
Tako je bilo sa Krojfovom generacijom, pa sa Rajkardovom... zasite se ljudi ili da budem precizan dosade sami sebi kao i nama koji ih gledamo.
To sto dosade nama, kako kome. Ja npr. ne volim"muski" fudbal. Cruyffova Barca se raspala radi starosti. Rajkardova se nije raspala, uz mali remont vidi dokle su dogurali.Ne tvrdim ja da ce barcelona sljedece godine sve osvojiti, to je sport, vidi tenis, Federer je izgledao nepoderiv,Nadal takodje, sad je tu Djokovic....tako je i u fudbalu. Svi su bogati, imaju iste ambicije ne moze uvijek isti pobjedjivati.
ganjeta

#12873 Re: FC Barcelona

Post by ganjeta »

Pa veča je bruka ispasti od tog bunkera. Jel zabranjeno po pravilima igrati ga ?Svaki katanac ima ključ. Dobili crveni, penal, i još se bune što neko igra bunker a ima prolaz :-) . To mogu samo bahati i arogantni simpatizeri Barcelone koji najvaljuju petarde, osmice i kad ispuše foru onda je bruka igrati bunker. Aha kako da ne :thumbup: .
Logovan

#12874 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

LSD wrote:

Jok, nije nikako bruka u polufinalu LP igrati bunkercinu i operaciju Žepa '93 i to u obje tekme ;-) ...to je i Milan radio isto, da se razumijemo odmah...ali dobro, ne gledamo svi fudbal istim ocima....nekima se zamaglila dioptrija zbog prevelike mržnje prema najdominantnijem timu svijeta koji i najvece klubove sabije i zakuca u njihovih 16 metara.
Nema ni bola ni poezije, vec samo o cinjenicama pricamo.
Šega su mi ovi simpatizeri drugih klubova koji su sad ko fol došli na svoje pa sad likuju u ovom porazu Barce...sretni jbt :shock: :lol: :lol:
Pa šta ako je bunker ? Kakve to veze ima sa brukanjem, molim te ? Stvarno neki ljudi il' neće il' ne mogu da skontaju neke stvari. Bože dragi... :run:
just principe

#12875 Re: FC Barcelona

Post by just principe »

Bruka je imati posjed lopte 80% a ne napraviti izglednu priliku u drugom poluvremenu i to s igracem vise :-) E to je bruka...
Druga je stvar sto vi ne znate za rijec odbrana, ne vi nego i opcenito klub Barcelona pa iz 3 sanse Chelsea primiti 3 gola..
E to je bruka..

ODBRANE BARCE - NULA - druga je stvar sto vas je napad vadio pa koliko god primili dacete gol vise, ali nema vise..

Kad naucite za odbranu i igrati odbranu onda se javite, a nemojte ovdje ostale klubove koji vam zabiju iz 2 jedine sanse 2 gola podvoditi pod bruku..

Sto bi Ameri vikali Defance, ali jok vama to ne treba vazno je imati posjed 80% ( 100postotna dominacija ) :oops:
Last edited by just principe on 25/04/2012 01:16, edited 1 time in total.
Post Reply