A Ante se preziva Bosnjak, je li legitiman?
Novi Izborni zakon BiH
-
NediM17
#12851 Re: Novi Izborni zakon BiH
Mora li biti Ante kolindice, npr. Zlatko Hasanbegovic je veca 'rvatina, da ne kazem sta drugo, od tebe.
- Point.
#12852 Re: Novi Izborni zakon BiH
Može li Aljoša Čampara?Kolinda wrote: ↑06/05/2022 08:56 Nego zanima me jedan podatak ako ga netko zna?????
Da li Edim Fejzić ima pravo da se kandidira obzirom na proces koji je pokrenulo tužiteljstvo po pitanju kupovine glasova za što postoji i video snimak?
Ukoliko nema koji je to novi Hrvat iz BPK koji će zasjesti u klub Hrvata DNFBIH?
Jeste li uspjeli barem pronaći jednoga da se zove "Ante"?
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
-
HD_2015
#12854 Re: Novi Izborni zakon BiH
Nacionalno izjašnjavanje je, manje-više, besmisleno, sve dok svako ima pravo da se izjasni kako želi.
Jedini solidni oblik vladavine je preko teritorija (izbornih jedinica). Zato su u prošlom ratu i genocidaši i UZP-ovci vršili etničko čišćenje - da imaju etnički "čiste" izborne jedinice. Zato je srpski dio vlasti, barem trenutno, čvrst - imaju etnički homogenu teritoriju.
HDZ to nema - upravo je ovo napor UZP-ovske politike kroz izmjene IZ-a. Da dobiju ono što nisu dobili kada je BH patriotama bio nož pod grlom.
Ukratko, previše im je Bošnjaka. Ono što nisu pobili i protjerali, sada treba razvlastiti. Navikli su da gledaju na Bošnjake kao na "šaku gubavaca koji će slušati ili ih neće biti".
Jedini solidni oblik vladavine je preko teritorija (izbornih jedinica). Zato su u prošlom ratu i genocidaši i UZP-ovci vršili etničko čišćenje - da imaju etnički "čiste" izborne jedinice. Zato je srpski dio vlasti, barem trenutno, čvrst - imaju etnički homogenu teritoriju.
HDZ to nema - upravo je ovo napor UZP-ovske politike kroz izmjene IZ-a. Da dobiju ono što nisu dobili kada je BH patriotama bio nož pod grlom.
Ukratko, previše im je Bošnjaka. Ono što nisu pobili i protjerali, sada treba razvlastiti. Navikli su da gledaju na Bošnjake kao na "šaku gubavaca koji će slušati ili ih neće biti".
- tramvajtrojka
#12855 Re: Novi Izborni zakon BiH
nego de ti nama reci sta ono domicilno hrvatsko pučanstvo nece da se njihovi politicari bave unutrasnjim pitanjima BiH sta je rec haj sto vas bosnjaci majoriziraju neg i matica isto radiKolinda wrote: ↑06/05/2022 08:56 Nego zanima me jedan podatak ako ga netko zna?????
Da li Edim Fejzić ima pravo da se kandidira obzirom na proces koji je pokrenulo tužiteljstvo po pitanju kupovine glasova za što postoji i video snimak?
Ukoliko nema koji je to novi Hrvat iz BPK koji će zasjesti u klub Hrvata DNFBIH?
tuga brate mili tuga da istinski Hrvati iz Hrvatske ne vide koliko su se bosanski hrvati napeli kao žaba da dokazu da su veći Hrvati od domicilnih pa ih i oni sikaniraju
- BHCluster
#12856 Re: Novi Izborni zakon BiH
NeTko tko ze zove Edim ne moze biti Hrvat a Ante moze? Znazi hrvatstvo se dobiva po imenima?Kolinda wrote: ↑06/05/2022 08:56 Nego zanima me jedan podatak ako ga netko zna?????
Last edited by BHCluster on 06/05/2022 09:47, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#12857 Re: Novi Izborni zakon BiH
Edim je prijavio boraviste u Grudama.
Zitelji ZHK strepe, novi premijer se zacesljao.
Zitelji ZHK strepe, novi premijer se zacesljao.
- skafiskafsnjak
#12858 Re: Novi Izborni zakon BiH
Hahahaha pa jakako. I pored toga sto se mora Ante zvati, mora i za HDZ biti...inace nisi pravi HrvatBHCluster wrote: ↑06/05/2022 09:43NeTko tko ze zove Edim ne moze biti Hrvat a Ante moze? Znazi Hrvatstvo se dobiva po imenima?Kolinda wrote: ↑06/05/2022 08:56 Nego zanima me jedan podatak ako ga netko zna?????
Jeste li uspjeli barem pronaći jednoga da se zove "Ante"?![]()
- BHCluster
#12859 Re: Novi Izborni zakon BiH
Doticna koka sa hrvatomjerom je na jednoj drugoj temi pokusala da ospori Mileticevo hrvatstvo a covjek ga potvrdio vise puta i to na sudu u Hrvatskoj. A onda se pogubi par dana sa teme pa opet isto.skafiskafsnjak wrote: ↑06/05/2022 09:45Hahahaha pa jakako. I pored toga sto se mora Ante zvati, mora i za HDZ biti...inace nisi pravi Hrvat![]()
- BHCluster
#12860 Re: Novi Izborni zakon BiH
Što se tiče argumenta da su izbori u BiH neustavni, on stoji kao i argument da se u Hrvatskoj u nekoliko ciklusa održavaju izbori iako nisu promijenjene izborne jedinice, kako je to presudio Ustavni sud. Zbog toga dolazi do toga da u nekim dijelovima Hrvatske s manje stanovništva glas na izborima vrijedi više. Hrvatska, dakle, nije u stanju osigurati ustavnost izbora sebi doma, a misli da će uspjeti u BiH.
-
breuer
#12861 Re: Novi Izborni zakon BiH
Može li se pošten Hrvat zvat' Zoran Milanović? 
-
mo-town
#12862 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sinoc na HRT emisija Otvoreno sa naslovom: "Kakvu BiH zeli Hrvatska".
E ovakve emisije idu u kategoriju jal' "Zelje i pozdravi slusalaca", jal' "Moje pjesme, moji snovi".
Njihove price se nije prihvatio cak ni jedan Dino Konakovic. I on je do sada skont'o. Sta tek sada mogu ocekivati.
E ovakve emisije idu u kategoriju jal' "Zelje i pozdravi slusalaca", jal' "Moje pjesme, moji snovi".
Njihove price se nije prihvatio cak ni jedan Dino Konakovic. I on je do sada skont'o. Sta tek sada mogu ocekivati.
-
Škobo Habu
#12863 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zanimjivo da mutevelije iz SDA-DF-a Dinu više ne doživljavaju UZP-ovcem!?mo-town wrote: ↑06/05/2022 10:03 Sinoc na HRT emisija Otvoreno sa naslovom: "Kakvu BiH zeli Hrvatska".
- skafiskafsnjak
#12864 Re: Novi Izborni zakon BiH
BHCluster wrote: ↑06/05/2022 09:56Doticna koka sa hrvatomjerom je na jednoj drugoj temi pokusala da ospori Mileticevo hrvatstvo a covjek ga potvrdio vise puta i to na sudu u Hrvatskoj. A onda se pogubi par dana sa teme pa opet isto.skafiskafsnjak wrote: ↑06/05/2022 09:45
Hahahaha pa jakako. I pored toga sto se mora Ante zvati, mora i za HDZ biti...inace nisi pravi Hrvat![]()
![]()
Kokan je, hahahah. Trans
-
pemanapemani
#12865 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zar niste ovdje najavljivali da će se Dino učlaniti u tzv. hns? Mislio sam da će sinoć biti svečano uručenje članske iskaznice, koliko su pojedinci žuči prosuli u zadnjih mjesec dana.
Kad bi se ovako, barem retorički, svi borili za BiH kao ovi koje SDA i DF prozivaju da im je država od Vijećnice do Otoke (Konaković, Čudić, Čengić, Magazinović...), gdje bi nam bio kraj.
Više su Čudić, Magazinović i Konaković uradili dobrog za BiH u vanjskoj politici zadnja tri mjeseca, nego čitava SDA i Komšić u proteklih 20 godina.
Kad bi se ovako, barem retorički, svi borili za BiH kao ovi koje SDA i DF prozivaju da im je država od Vijećnice do Otoke (Konaković, Čudić, Čengić, Magazinović...), gdje bi nam bio kraj.
Više su Čudić, Magazinović i Konaković uradili dobrog za BiH u vanjskoj politici zadnja tri mjeseca, nego čitava SDA i Komšić u proteklih 20 godina.
- Styling
#12866 Re: Novi Izborni zakon BiH
E, bas tako.pemanapemani wrote: ↑06/05/2022 10:18 Zar niste ovdje najavljivali da će se Dino učlaniti u tzv. hns? Mislio sam da će sinoć biti svečano uručenje članske iskaznice, koliko su pojedinci žuči prosuli u zadnjih mjesec dana.
- BHCluster
#12867 Re: Novi Izborni zakon BiH
Sta Dino dobio par minutica na HRT-u da popravi imidz pred izbore jer ipak kako kazu UZP-ovci on je podrzao njihov etnicki zakon pa da mu se oduze.Škobo Habu wrote: ↑06/05/2022 10:07Zanimjivo da mutevelije iz SDA-DF-a Dinu više ne doživljavaju UZP-ovcem!?mo-town wrote: ↑06/05/2022 10:03 Sinoc na HRT emisija Otvoreno sa naslovom: "Kakvu BiH zeli Hrvatska".
Njihove price se nije prihvatio cak ni jedan Dino Konakovic. I on je do sada skont'o. Sta tek sada mogu ocekivati.![]()
-
Škobo Habu
- BHCluster
#12869 Re: Novi Izborni zakon BiH
Zar opet?! Svi mi znao da je Kolindica @mo-townva mala.
-
Škobo Habu
#12870 Re: Novi Izborni zakon BiH
Željko je poslovično za državu. Privatno je nadzornik Bakirovih neo-begovata.pemanapemani wrote: ↑06/05/2022 10:18 Zar niste ovdje najavljivali da će se Dino učlaniti u tzv. hns? Mislio sam da će sinoć biti svečano uručenje članske iskaznice, koliko su pojedinci žuči prosuli u zadnjih mjesec dana.
- BHCluster
#12871 Re: Novi Izborni zakon BiH
Klasicno ponasanje jednog obicnog staziste.Škobo Habu wrote: ↑06/05/2022 10:35E, nek' si nam ti rek'o pošto si najpozvaniji: prirodu ove zemlje poznaješ samo u vrijeme godišnjeg odmora.![]()
-
Škobo Habu
- BHCluster
#12873 Re: Novi Izborni zakon BiH
Kad graDZani zakmeceeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
- P.Starck
#12874 Re: Novi Izborni zakon BiH
Ratio u geopolitičkim odnosima na Balkanu nije nikada imao prednost. Mene brine ta istorijska/povijesna uloga koju žive i Vučić (nije mogao da odoli a da ne spomene u izbornoj noći da će vladati duže od Nikole Pašića) i Dodik (skoro na sedmičnoj bazi plasira slične izjave), naravno Čović (heraldičar i najdugovječniji domaći politiĆar) i brat Izetbegović (njemu u glavi više nije ni otomanska piramida moći već je bliži indijskom sistemu kasti)...
Takvi ljudi otuđeni od svakodnevnih muka življenja na Balkanu a u svom etno-ego tripu i sa totalnom vlašću u rukama već decenijama su najveći problem. Ovdje sada sa izbornim zakonom i sa bilo kojom trivijalnom stvari. Ta opsjednutost trenutnim istorijskim momentom i bremenom istorije nam je svima najveći kamen oko vrata. U svemu.
Takvi ljudi otuđeni od svakodnevnih muka življenja na Balkanu a u svom etno-ego tripu i sa totalnom vlašću u rukama već decenijama su najveći problem. Ovdje sada sa izbornim zakonom i sa bilo kojom trivijalnom stvari. Ta opsjednutost trenutnim istorijskim momentom i bremenom istorije nam je svima najveći kamen oko vrata. U svemu.
-
mo-town