Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12851 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Cinjenica nepobitna da je neko u nasem slucaju Homer dosao i ulozio svoje pare u klub. Nebitno kako i odakle mu, njegove su. Mogao je umjesto toga da ulaze u bitcoin, rudnike zlata u Africi, gradi zgrade po Beogradu i milion i jednu opciju po cijelom dunjaluku. Umjesto toga dodje i kaze OK ja hocu da ulazem u FK Sarajevo, koje na sebi nema apsolutno nista od nekretnina osim prava na koristenje zgrade i kampa. Ima neki svoj interes ali i dalje svoje pare ulaze u nas klub.
Spremnost nas, nasih vlasti, politicara, legendi, biznismena, drustva u cjelini da finansira projekat FK Sarajevo smo vidjeli 2013 godine i sramnog odziva za uplate ulagackih prava.
Da li je uradio 1000 pogresnih koraka, jeste. Da li je moglo bolje, moglo je.
Da li ga treba mijenjati, da ali kada nadjemo ili kad se pojavi bolji.
Homer da ode garantujem vam u roku 1 sezone mi bi bili kantonalna liga. Ne bi mogli podmiritvati troskove Butmira a ne sta drugo.
Eh onda dodju navijaci i kazu a bolje i kantontalna, nije to samo kantonalna liga. Nazalost mi imamo toliko dusmana u nasim redovima, struja, koji su supremi sabotirati klub samo da druga struja ne bi uspjeh postigla s istim, u to sam se licno uvjerio i to od strane sinova legendi kluba.
Mi to jedinostvo nikad ne bi imali, jer jedni bi se nasladjivali drugima, a klub bi propao.
Meni je draze ovo sad sta imamo nego da mislim hocemo li se ugasiti. Pa nekad ce se posloziti stvari i da se uzme titula kao sto se uzeo Kup.
Ismira i sve sta se radilo od njegovog dolaska sam kritikovao xy puta, nekad sam sebi bio dosadan, ali misli da trenutno on nema alternativu.
Koraci koji se poduzimaju u zadnje vrijeme slute na dobro, kao i informacije o njegovom ponasanju u klubu i odnosu spram kluba i ljudi.
Sada na svakom je licno da kaze hoce li uzeti clansku i sezonsku ili nece, i nema niko nikom pravo da spori je li neko upravu ili nije i je li neko veci navijac ili nije.
P.S. Pregledao podcast Zeke kod Banane, dobar podcast moze se svasta finog naslutiti izmedju redova.
Samo da je proci ovo prvo pretkolo i lagano se spremati za sezonu koja predstoji.
Spremnost nas, nasih vlasti, politicara, legendi, biznismena, drustva u cjelini da finansira projekat FK Sarajevo smo vidjeli 2013 godine i sramnog odziva za uplate ulagackih prava.
Homer da ode garantujem vam u roku 1 sezone mi bi bili kantonalna liga. Ne bi mogli podmiritvati troskove Butmira a ne sta drugo.
Eh onda dodju navijaci i kazu a bolje i kantontalna, nije to samo kantonalna liga. Nazalost mi imamo toliko dusmana u nasim redovima, struja, koji su supremi sabotirati klub samo da druga struja ne bi uspjeh postigla s istim, u to sam se licno uvjerio i to od strane sinova legendi kluba.
Mi to jedinostvo nikad ne bi imali, jer jedni bi se nasladjivali drugima, a klub bi propao.
Meni je draze ovo sad sta imamo nego da mislim hocemo li se ugasiti. Pa nekad ce se posloziti stvari i da se uzme titula kao sto se uzeo Kup.
Ismira i sve sta se radilo od njegovog dolaska sam kritikovao xy puta, nekad sam sebi bio dosadan, ali misli da trenutno on nema alternativu.
Koraci koji se poduzimaju u zadnje vrijeme slute na dobro, kao i informacije o njegovom ponasanju u klubu i odnosu spram kluba i ljudi.
Sada na svakom je licno da kaze hoce li uzeti clansku i sezonsku ili nece, i nema niko nikom pravo da spori je li neko upravu ili nije i je li neko veci navijac ili nije.
P.S. Pregledao podcast Zeke kod Banane, dobar podcast moze se svasta finog naslutiti izmedju redova.
Samo da je proci ovo prvo pretkolo i lagano se spremati za sezonu koja predstoji.
- Silvester071
#12852 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Konkretan post, potpisujemF&N wrote: ↑23/06/2026 11:47 Cinjenica nepobitna da je neko u nasem slucaju Homer dosao i ulozio svoje pare u klub. Nebitno kako i odakle mu, njegove su. Mogao je umjesto toga da ulaze u bitcoin, rudnike zlata u Africi, gradi zgrade po Beogradu i milion i jednu opciju po cijelom dunjaluku. Umjesto toga dodje i kaze OK ja hocu da ulazem u FK Sarajevo, koje na sebi nema apsolutno nista od nekretnina osim prava na koristenje zgrade i kampa. Ima neki svoj interes ali i dalje svoje pare ulaze u nas klub.
-
Adobeg
#12853 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja pratim klub 45 godina imam stalno clansku i sezonsku,ja sam svoju duznost ispunio,i ne volim pridike nekog ko me ne zna,zavrsavam pricu,nisi veci navijac od mene ni od kog drugog vozdra.kakaljin wrote: ↑23/06/2026 11:23Kupi udjele pa postavi klub kako treba po tvom misljenju. Se ostalo sto pises je suplja, ako volis klub onda ces biti clan voljenog kluba tu nema nikakvog razloga koji bi navijaca sprecilo u tomeAdobeg wrote: ↑23/06/2026 09:43Da je klub postavljen kako treba bilo bi publike bar 10000 hiljada,a toliki clanovi nemaju ni vrhunski klubovi to je bas lupanje,ljudi ne nasjedaju na price ne vole da se lazu i zamajavaju,dusmana najvise ima u klubu,a ne trazi od navijaca,jer udaras na publiku od koje imas koristi placaju karte,ovi svi argumenti po meni ne piju vode,ni za sta se tu covjek ne moze uhvatiti,nebitno ja imam svoj stav ti svoj zivio.kakaljin wrote: ↑23/06/2026 08:21
Da nasi navijaci razmisljaju svojom glavom samo clanova FK Sarajvo bi bilo preko 50.000
Da navijaci razmisljaju svojom glavom na utakmicama na kosevu bi prosjek bio 15.000
Da navijaci razmisljaju svojom glavom ne bi bilo dusmana u nasim redovima koji su gori od drugih dusmana
Da navijaci razmisljaju svojom glavom nebi nikada nasjedali na razne price koje se podmecu da se napravi razdor medju navijacima![]()
-
last mohicans
#12854 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam sto nismo mi probrali nekoga od onih Španaca u Rudaru, bilo je materijala.
-
sencobih
#12855 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
sve je ovako 100%F&N wrote: ↑23/06/2026 11:47 Cinjenica nepobitna da je neko u nasem slucaju Homer dosao i ulozio svoje pare u klub. Nebitno kako i odakle mu, njegove su. Mogao je umjesto toga da ulaze u bitcoin, rudnike zlata u Africi, gradi zgrade po Beogradu i milion i jednu opciju po cijelom dunjaluku. Umjesto toga dodje i kaze OK ja hocu da ulazem u FK Sarajevo, koje na sebi nema apsolutno nista od nekretnina osim prava na koristenje zgrade i kampa. Ima neki svoj interes ali i dalje svoje pare ulaze u nas klub.
-
sencobih
#12856 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ako je dovoljno da bude dobar igrač to što je Španac ili dovoljno je da bude crnac pa je dobar košarkaš onda jbg.last mohicans wrote: ↑23/06/2026 12:25 Ne znam sto nismo mi probrali nekoga od onih Španaca u Rudaru, bilo je materijala.
Valjda je i to neko pratio, ipak je Rudar ispao iz lige, tako da je tu kvaliteta upitna
-
last mohicans
#12857 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne slazem se, par pojedinaca su se u takvoj ekipi pokazali, gdje su i njih klali dobar dio sezone. Jedan je otisao u Čelik, pročitao sam da je drugi isto u premijerligaša, ne mogu sjetiti koji. A imali smo crnih, egzotičnih, pa brze bolje odoše, evo svjez primjer Carlos. Nije ni Marudza neka pljačka, ali eto relativno mlad je, 22, ako nije krivotvorio rodni list kao vecina njih.sencobih wrote: ↑23/06/2026 12:45Ako je dovoljno da bude dobar igrač to što je Španac ili dovoljno je da bude crnac pa je dobar košarkaš onda jbg.last mohicans wrote: ↑23/06/2026 12:25 Ne znam sto nismo mi probrali nekoga od onih Španaca u Rudaru, bilo je materijala.
Valjda je i to neko pratio, ipak je Rudar ispao iz lige, tako da je tu kvaliteta upitna
-
kakaljin
#12858 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jesi li pokusao kupiti udjel 2013 kada su bili na raspolaganju i mogao je ko god hoce?Adobeg wrote: ↑23/06/2026 12:03Ja pratim klub 45 godina imam stalno clansku i sezonsku,ja sam svoju duznost ispunio,i ne volim pridike nekog ko me ne zna,zavrsavam pricu,nisi veci navijac od mene ni od kog drugog vozdra.kakaljin wrote: ↑23/06/2026 11:23Kupi udjele pa postavi klub kako treba po tvom misljenju. Se ostalo sto pises je suplja, ako volis klub onda ces biti clan voljenog kluba tu nema nikakvog razloga koji bi navijaca sprecilo u tomeAdobeg wrote: ↑23/06/2026 09:43
Da je klub postavljen kako treba bilo bi publike bar 10000 hiljada,a toliki clanovi nemaju ni vrhunski klubovi to je bas lupanje,ljudi ne nasjedaju na price ne vole da se lazu i zamajavaju,dusmana najvise ima u klubu,a ne trazi od navijaca,jer udaras na publiku od koje imas koristi placaju karte,ovi svi argumenti po meni ne piju vode,ni za sta se tu covjek ne moze uhvatiti,nebitno ja imam svoj stav ti svoj zivio.![]()
![]()
-
kakaljin
#12859 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve jasno receno i potpisujemF&N wrote: ↑23/06/2026 11:47 Cinjenica nepobitna da je neko u nasem slucaju Homer dosao i ulozio svoje pare u klub. Nebitno kako i odakle mu, njegove su. Mogao je umjesto toga da ulaze u bitcoin, rudnike zlata u Africi, gradi zgrade po Beogradu i milion i jednu opciju po cijelom dunjaluku. Umjesto toga dodje i kaze OK ja hocu da ulazem u FK Sarajevo, koje na sebi nema apsolutno nista od nekretnina osim prava na koristenje zgrade i kampa. Ima neki svoj interes ali i dalje svoje pare ulaze u nas klub.
- muha_sa
#12860 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Legla godišnja--ponovo pitar na tribine pa šta god bilo da bilo 
-
mond
#12861 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imali su tri dobra igrača i svi su otišli. Grbić u Zrinjski, Romera u Borac i Roncal u Celje. Ovi ostali po meni su bezveze.sencobih wrote: ↑23/06/2026 12:45Ako je dovoljno da bude dobar igrač to što je Španac ili dovoljno je da bude crnac pa je dobar košarkaš onda jbg.last mohicans wrote: ↑23/06/2026 12:25 Ne znam sto nismo mi probrali nekoga od onih Španaca u Rudaru, bilo je materijala.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#12862 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gdje im je onaj Keranovic?
- Logovan
#12863 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ode nam Turkeš 
- Logovan
#12864 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Evo zvanično
Vozdra
Fudbalski klub Sarajevo obavještava javnost da su klub i Aldin Turkeš postigli sporazumni dogovor o završetku saradnje.
U bordo dresu odigrao je 39 utakmica i postigao 10 golova, a svoj period u FK Sarajevo obilježio je i osvajanjem Kupa Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo Aldinu na profesionalnom odnosu, te mu želimo mnogo sreće u nastavku karijere. #fksarajevo
- GandalfSivi
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12868 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja sam misljenja da mu je trebalo vise minuta.
Kada ih je silom prilika dobio, pokazao je da moze.
I onda zbog guranja brazilaca je klupiran.
Ali hajde neka mu je sa srecom da Bog da mi doveli novog Ahmetovica.
Kada ih je silom prilika dobio, pokazao je da moze.
I onda zbog guranja brazilaca je klupiran.
Ali hajde neka mu je sa srecom da Bog da mi doveli novog Ahmetovica.
- Logovan
#12869 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo je utakmica kada je trebao više igrati, negdje mu je baš bezveze minutaža, ali isto tako sam je kriv. Uđe na teren niti može duela dobiti, niti se zna pozicionirati, itd. Pa majku mu treniraš li, jedeš li išta. Isto k'o i Menalo. Nije ga otpuhao u duelu samo ko nije probao. Redovno sam se pitao kako je onako nemoćan, slabašan.
-
last mohicans
#12870 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam šta bih rekao, u zadnje vrijeme nikako nije ni dobivao priliku, a kada jeste, nekako mi je sav bio lohotan i mekan za napadača. Nadam se da nećemo žaliti kao za Mulahusejinovićem kojeg smo se prelako odrekli.
-
Adobeg
#12871 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To me ne interesuje ni zanima,ja ispunjavam svoje uslove klub neka ispunjava svoje,ja da imam pare kupio bi klub a nebi ga ovako nakaradno vodio imas sve uslove a ne mozes parirati za titulu.kakaljin wrote: ↑23/06/2026 13:49Jesi li pokusao kupiti udjel 2013 kada su bili na raspolaganju i mogao je ko god hoce?
-
last mohicans
#12872 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bezeze je priča pojedincima sa udbaškim pitanjima, jesi li član, jesi kupio uloge, jesi ovo, jesi ono.. pustite ljude da budu navijači, da bace svoj komentar i mišljenje. Jednumlje nikad nije donijelo ništa dobro.
- GandalfSivi
#12873 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve istina, necemo zaliti pa da postane i Messi sutra. Da li smo mu priliku, nije je iskoristio, hvala i sretno, to je posteno, ali ne valja da oni koji se smatraju navijacima Sarajeva pisu igracu good riddance, oli ti dobro smo te se kotarisali. Ruzno je brate, ipak je lik igrao u tom dresu…last mohicans wrote: ↑23/06/2026 22:01Ne znam šta bih rekao, u zadnje vrijeme nikako nije ni dobivao priliku, a kada jeste, nekako mi je sav bio lohotan i mekan za napadača. Nadam se da nećemo žaliti kao za Mulahusejinovićem kojeg smo se prelako odrekli.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
-
kakaljin
#12875 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Narano pozeljna su misljenja i rasprave, ali kada se samo gura negativa i onda to prelazi u hronicnu bolest.last mohicans wrote: ↑23/06/2026 22:36 Bezeze je priča pojedincima sa udbaškim pitanjima, jesi li član, jesi kupio uloge, jesi ovo, jesi ono.. pustite ljude da budu navijači, da bace svoj komentar i mišljenje. Jednumlje nikad nije donijelo ništa dobro.
A sta fali sa pitanjem jesi li clan voljenog kluba.
Mnogi nece da budu clan kluba ali zele da se pitaju i da namecu svoja misljenja.
Da se nasim navijacima podrazumjeva da su clanovi voljenog kluba mozda niko nikada nebi postavaljao takva pitanja vec bi se dicili da imamo najvise navijaca i mozda bi se nesto i pitali kada bi bila velika brojnost clanstva.