Ukrajina

Post Reply
sanjin_1

#12851 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Zaboravio si i vašeg heroja iz bliže historije pravoslavnog terorizma----Miloševića i kompaniju koji su, vidi čuda, radili istu stvar što sada putinčić radi u Ukraini a lokali kafu sa Kaćavendom. A svi znamo kako se taj pohod pravoslavnog teroriste Miloševića završio. Takav kraj se bliži i Putinčiću. Od slavodobnih poklika "zaštit ćemo Ruski narod" (ili "niko ne sme da vas bije" :izet: ) i vaše krike o Ruskim tenkovima u Kijevu za 2 dana...dođošmo do realnosti u kojoj Putinčić ni prdnut ne smije dok mu Obama drži lekcije o sljedećoj rundi kazni koja stiže Rusiji...itd..itd..
sanjin_1

#12852 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

flexibila wrote:
Challenger__ wrote:Flexi. Ne troši riječi na frustriranog trola. Prijavljen mu je komentar, kada se pojavi admnistracija ide u Banoviće i vozdra.
Chelli, kazu bogatsvo je pomoci insanu - osobi koja je na pogresnom putu..... :thumbup:
Ako ne možeš pomoći sebi kako onda da pomogneš drugom? ma beeeeži breee
flexibila

#12853 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

[quote="sanjin_1"]Zaboravio si i vašeg heroja iz bliže historije pravoslavnog terorizma----Miloševića i kompaniju koji su, vidi čuda, radili istu stvar što sada putinčić radi u Ukraini a lokali kafu sa Kaćavendom. A svi znamo kako se taj pohod pravoslavnog teroriste Miloševića završio. Takav kraj se bliži i Putinčiću. Od slavodobnih poklika "zaštit ćemo Ruski narod" (ili "niko ne sme da vas bije" :izet: ) i vaše krike o Ruskim tenkovima u Kijevu za 2 dana...dođošmo do realnosti u kojoj Putinčić ni prdnut ne smije dok mu Obama drži lekcije o sljedećoj rundi kazni koja stiže Rusiji...itd..itd..[/quote]
Gle cuda ako se ne slazem sa tvojim misljenje odma sam stovatelj heroja i garant me saljes preko Drine... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
SELAM ti salje ahbab rahmetli HAJRE kapetana iz Teocaka :thumbup: :thumbup:
Pisam se na obamu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Challenger__

#12854 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Challenger__ wrote:- Zanimljiv detalj sa inauguracije; vojniku pred Porošenkom ispada puška iz ruke:

Evo još bolji ugao!

:mrgreen:
flexibila

#12855 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

Challenger__ wrote:
Challenger__ wrote:- Zanimljiv detalj sa inauguracije; vojniku pred Porošenkom ispada puška iz ruke:

Evo još bolji ugao!

:mrgreen:
Hiperinflacija dolazi i momku malo zamaglilo pred ocima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#12856 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

A ja nikako da se otmem utisku da je ovo možda namjerno uradio... Malo odglumatao, svjesna provokacija na svoju ruku. Hej, garda je to, najzdraviji, najbolji, najinteligentniji...

Za ne povjerovati.
dječak sa šibicama

#12857 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Vi se zezate, a jadni momak je sigurno vec po kazni poslan na istocni front... zna se kako nacisti kaznjavaju takve ispade.

...........

Poceli su udarati po civilima, dokaz nemoci.
The 51st State

#12858 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

teroristi se kriju medju civilima :izet:
dječak sa šibicama

#12859 Re: Ukrajina

Teroristi su ih skratili za 20 oklopnjaka samo na Slavjansku, daleko je to od skrivanja.

Nego nemaju nacisti muda uci u Slavjansk, znaju da bi ih bagerima mrtve skupljali.
The 51st State

#12860 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

bice kmecanja...., juzni tok kaput....
jastuk1

#12861 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

The 51st State wrote:bice kmecanja...., juzni tok kaput....
Sve su prilike da ćemo MI u kaputima zimus kmečati, jer će nam plin biti kaput. Jel se još raduješ?
Tvrtko II Kotromanić

#12862 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

ne znam jel ovo pripada ovoj temi ugl na netu naidjoh na informaciju da su dosadasnji ukrajinski prvoligasi FC Sevastopol i Tavrija iz Simferopolja (nekadasnji prvak Ukrajine) promjenili imena u FC ČF(crnomorska flota) odnosno u Skif Simferopolj te da ce od Uefe i ruskog fudbalskog saveza traziti prijem u rusku ligu
The 51st State

#12863 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

jastuk1 wrote:
Sve su prilike da ćemo MI u kaputima zimus kmečati, jer će nam plin biti kaput. Jel se još raduješ?
ionako ga preskupo placamo zahvaljuci ruskom monopolu.
The 51st State

#12864 Re: Ukrajina

Post by The 51st State »

Tvrtko II Kotromanić wrote:ne znam jel ovo pripada ovoj temi ugl na netu naidjoh na informaciju da su dosadasnji ukrajinski prvoligasi FC Sevastopol i Tavrija iz Simferopolja (nekadasnji prvak Ukrajine) promjenili imena u FC ČF(crnomorska flota) odnosno u Skif Simferopolj te da ce od Uefe i ruskog fudbalskog saveza traziti prijem u rusku ligu
trazice ali dobice znac vec sta...
jastuk1

#12865 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

The 51st State wrote:
jastuk1 wrote:
ionako ga preskupo placamo zahvaljuci ruskom monopolu.
Ma plaćat ćeš ga i duplo više, ali ga neće biti.

--------------------------------------------------------------------------
Na twitteru je danas bilo nekih komentara da se taj sjeverni dio Donjecka treba očistiti kako bi Chrvron kompanija mogla da vadi energente iz škriljaca pod velikim pritiskom (fracking). Ako je tako, ni fašistima u Lavovu, se ne piše sjajna budućnost, jer je tamo druga oblast sa škriljcima za vađenje. Znači, po ovoj mapi, Donbas bi se prepolovio, ostavili bi im samo grad Donbas. Samo što to vađenje nije ni malo sigurno i do sada je na mnogim mjestima bilo dosta zemljotresa, čak i razornih kao onaj u sjevernoj Italiji prije par godina, u ravnici rijeke Po. Taj se pripisuje ovom vađenju pod pritiskom, a dokumentovan je i čitav niz zemljotresa u SAD-u zbog frakinga. Fraking isto uništava i podzemne vode.

Chevron has no plans to end fracking agreement with Ukraine

http://www.sfgate.com/news/article/Chev ... to-6124358

Image
Co0l

#12866 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Pripadnik švedske kraljevske garde danas se onesvijestio u svecanom stroju na doceku gostiju u cast krstenja princeze Leonore.
Dokaz da se svedski sistem raspada.Hej,garda je to,i to kraljevska,nabolji,najinteligentniji...dio vojske.Skonto da hiperinflacija dolazi i pozlilo mu.
Samo,nemojte se smijati,vjerovatno je jadni momak vec poslan na istocni front,zna se kako se nacisti obracunavaju sa takvima.
A mozda se i namjerno onesvijestio,ko ce ga znat,,,

Image

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/foto-n ... 39539.html
Tvrtko II Kotromanić

#12867 Re: Ukrajina

Post by Tvrtko II Kotromanić »

a tek sto se Ujedinjeno Kraljevstvo raspada :sad:

Point.

#12868 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Lipo me sramota citati ovdje postove koji podrzavaju rusku bagru i separatiste. Da jos jednom pitam, pa jeste li vi normali ljudi? Kako dati podrsku ovim separatistima? To je isto kao pravdati SAO Krajine, SAO Bosne i ostale SAO picke materine.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12869 Re: Ukrajina

Post by Truba »

http://www.slavrada.gov.ua/

ne radi službeni sajt grada
daxon

#12870 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Point. wrote:Lipo me sramota citati ovdje postove
A ti ka ono neki dalmatinac?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12871 Re: Ukrajina

Post by Truba »

jes gadna situacija...
čini mi se da ukrajinska vojska nije baš nešto jaka... niti motivisana niti je vode stručni ljudi nego neki komunistički generali odgojeni na staroj teoriji ratovanja... a ovo je nešto novo...možda su tek na seminarima kako se boriti protiv gerile
dok su pobunjenici zasigurno svakim danom sve jači... a vjerovatno se naoružavaju preko grane...
moglo bi se brzo sve završiti... da je ukrajinska vojska sposobna
ali također bi se moglo odužiti... lako je ljeti ratovati... ali kad stisne zima...
također kijev je vidimo na pol puta... ako se krenu linije mrdati... moglo bi opet biti spaljivanje kijeva kao nekad

iskreno pred novu godinu mislio sam da će se situacija do ljeta smiriti zapravo sve je smrdilo na rat kad je prava kasarna opljačkana

recite mi ako pobunjenici pobijede na teritoriju na kojem žele formirati novu republiku...
hoće li krenuti dalje?

i
šta ako ukrajinska vojska riješi problem tokom ljeta i sve stavi pod svoju kontrolu hoće li krenuti na krim ?
daxon

#12872 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Black swan wrote:šta ako ukrajinska vojska riješi problem tokom ljeta i sve stavi pod svoju kontrolu hoće li krenuti na krim ?
Prvo, ukrajinska vojska ne postoji, raspala se, ovo što se ispucava sa distance po Slavjansku, uglavnom su nekakvi na brzinu skrpljeni dobrovoljci iz desničarskih skupina, a drugo, zar misliš da ovakva raspala Ukrajina smije i pomisliti da napadne Krim, tj Rusiju? :roll:
jastuk1

#12873 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Point. wrote:Lipo me sramota citati ovdje postove koji podrzavaju rusku bagru i separatiste. Da jos jednom pitam, pa jeste li vi normali ljudi? Kako dati podrsku ovim separatistima? To je isto kao pravdati SAO Krajine, SAO Bosne i ostale SAO picke materine.
Zato što su oni apsolutne žrtve kao što smo i mi bili - sve potpuno isto kao što je bilo i ovdje - goloruk narod zaustavlja teknove, goloruki narod se granatama utjeruje u zemlju pred kućnim pragom i uskraćuje mu se struja i voda, drži se u okruženju, evakuacije iz grada se teško organizuju. I to već traje mjesecima. I to nisu samo ruski separatisti - etnički Ukrajinci su većina u svim oblastima Ukrajine osim na Krimu.

A ovi koji ih napadaju su udružene "ustaško-četničke falange" od kojih se mnoge ponose da su fašisti, a koje slijepo izvršavaju naredbe novog cionističko-oligarhskog režima u Kijevu. Inače za neupućene Galićani su mahom katolici, a ostali zapadni Ukrajinci pravoslavci.

Mislim da poređenje ubijanja civila i zločina protiv čovječnosti koji se čine u zapadnoj Ukrajini sa SAO kretenizmima/fakinlucima sa ovih prostora 90-tih, otkriva potpuni nedostatak srama i jedan superiorni egoizam spram patnji žrtava.
dječak sa šibicama

#12874 Re: Ukrajina

tuci Volushice, tamo nema ukrajinskog zivlja mnogo
jastuk1

#12875 Re: Ukrajina

Post by jastuk1 »

Black swan wrote: recite mi ako pobunjenici pobijede na teritoriju na kojem žele formirati novu republiku...
hoće li krenuti dalje?
Pobunjenici ne mogu pobijediti na teritoriju na kojem su formirali novu državu. Sve što mogu je odolijevati pokušajima da ih se uništi.

Jedini spas za Ukrajinu je Majdan 3. Odnosno da zapadni Ukrajinci zahtjevaju prekid vatre i zahtjevaju nenapadanje civila. Čak i da se to desi, pitanje je da li bi ih sada cionističko-oligarhska klika koju su doveli na vlast uopšte slušala. U suprotnom svakim danom smo sve dublje u Sirijskom scenariju. Što znači da stanje može trajati godinama.

Hunta ima naredbu da Ukrajina mora biti cijela, inače nema 15 milijardi.

Meni se čini da pošto je sve počelo sa Majdanom, na Majdanu će se i završiti.
Post Reply