Sirija vol. 2

Locked
salik79

#128476 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Jos jedan prilog rekonsrukcije grada i obnove privredne djelatnosti Haleba:

Ti postavi iz Raqqe, u koju ulazu Ameri, pa da uporedimo :oops:
Kikibombona

#128477 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Slomise se ulazuci kes u Raqqu. Vele da ce uskoro biti na nivou San Franciska.... Po broju fekalija na ulicama. Ah, umalo da zaboravim, pa oni i nemaju ulica. Jos uvijek im je sve prah i pepeo.

U medjuvremenu, Haleb:

Dobro znas da veci dio Alepa, koji je sve vrijeme bio pod kontrolom Asadove vojske, nije srusen. A na ovom videu se vide rusevine oko citadele.

Imas li neki video iz Deir ez Zora?
Dzobara?
Daraje?

Sirija je uzasno unistena i nista se ne radi. Sminkanje Alepa je simbolicno, propaganda za javnost. Rezim moze uslikati sto zeli. Gdje su video zapisi istocnog Alepa koji sravnjen sa zemljom?

Raka se obnavlja, bratske Amerika i Saudija ne zale novac. Osnovali su nekoliko firmi koje rade razlicite poslove u Raki. Uklanjaju se rusevine, pravi iznova kanalizaciona i vodovodna mreza, elektro instalacije, prave se novi putevi itd. Novoosnovane firme u Raki su dobile sve masine koje im trebaju za poslove.

https://mobile.twitter.com/CSP_ERT

https://mobile.twitter.com/mjlsraqqamadani
salik79

#128478 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Slomise se ulazuci kes u Raqqu. Vele da ce uskoro biti na nivou San Franciska.... Po broju fekalija na ulicama. Ah, umalo da zaboravim, pa oni i nemaju ulica. Jos uvijek im je sve prah i pepeo.

U medjuvremenu, Haleb:

Dobro znas da veci dio Alepa, koji je sve vrijeme bio pod kontrolom Asadove vojske, nije srusen. A na ovom videu se vide rusevine oko citadele.

Imas li neki video iz Deir ez Zora?
Dzobara?
Daraje?

Sirija je uzasno unistena i nista se ne radi. Sminkanje Alepa je simbolicno, propaganda za javnost. Rezim moze uslikati sto zeli. Gdje su video zapisi istocnog Alepa koji sravnjen sa zemljom?

Raka se obnavlja, bratske Amerika i Saudija ne zale novac. Osnovali su nekoliko firmi koje rade razlicite poslove u Raki. Uklanjaju se rusevine, pravi iznova kanalizaciona i vodovodna mreza, elektro instalacije, prave se novi putevi itd. Novoosnovane firme u Raki su dobile sve masine koje im trebaju za poslove.

https://mobile.twitter.com/CSP_ERT

https://mobile.twitter.com/mjlsraqqamadani
Pa, de, daj nam malo tih snimaka iz Raqqe!

Iz Haleba milion snimaka, turista, ovoga, onoga, a Raqqa corak.

Skoro si imao i ovo, al' u to, svakako ne vjerujes :oops:
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/alep ... /190829031

https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /190808096

Ciji li je Slobodan placenik, kada obilazi i pise samo o teritorijama pod kontrolom vladinih snaga?! :oops: Zasto nije, recimo, otisao u slobodarske krajeve SDFa, ili Al-Kaidinih izdanaka HTSa, Zinkija i ostalih umjerenjaka?! :oops:

Slobodane, Slobodane, 'dje ce ti dusa Slobodane!? :oops: :skoljka:
Kikibombona

#128479 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Slobodan je bio na uzici vodica, jednako kao u Sjevernoj Koreji. I opet nije mogao uci u Homs da ne vidi srusen grad koji niko ne obnavlja.

Ima li neki video iz Deir ez Zora?

Unisteni milioni zgrada i kuca a ti nadjes jedan hotel kao dokaz necemu, koji se bas traljavo 'obnavlja'. :roll:

Sirijski rezim nema pare. Iran je propao. Rusija - kokuzi.

...

Protesti u DeZ su samo pocetak.

Ko ce obnoviti taj grad?
Od cega?
Sta ce ljudi raditi i kako ce zivjeti?
славянин

#128480 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

7 Godina gradjanskog rata koji je se vodio na najmanje 90% teritorije zemlje, velikog intenziteta - uz masovno djelovanje avijacije i artiljerije = 30 godina obnove minimalno.O socioloskom razdoru,izbjeglim itd da ne pricamo.
Kikibombona

#128481 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

славянин wrote:7 Godina gradjanskog rata koji je se vodio na najmanje 90% teritorije zemlje, velikog intenziteta - uz masovno djelovanje avijacije i artiljerije = 30 godina obnove minimalno.O socioloskom razdoru,izbjeglim itd da ne pricamo.
Nema nikakve obnove niti ima novca za obnovu.

Nemoguce je obnoviti Siriju bez snazne pomoci cijelog svijeta, stranih investicija. Toga nema, Sirija je pod sankcijama. Maksimalno limitiran uvoz i izvoz.

...

Drugi problem je sto u Siriji nema mira. Slobodan kaze da su vojni punktovi na svakom koraku. Sta kada ne bude punktova? Plasim se da ce Sirija biti oaza terorizma. Ogromn broj Sirijaca je indoktriniran i lud od rata. Ogromna je mrznja.

...

Na sve to Sirija ima ogromnu i mladu populaciju. Veliki broj ljudi bez doma, posla i buducnosti. Uvjeren sam da ce veoma brzo doci do nove pobune.
salik79

#128482 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:Slobodan je bio na uzici vodica, jednako kao u Sjevernoj Koreji. I opet nije mogao uci u Homs da ne vidi srusen grad koji niko ne obnavlja.

Ima li neki video iz Deir ez Zora?

Unisteni milioni zgrada i kuca a ti nadjes jedan hotel kao dokaz necemu, koji se bas traljavo 'obnavlja'. :roll:

Sirijski rezim nema pare. Iran je propao. Rusija - kokuzi.

...

Protesti u DeZ su samo pocetak.

Ko ce obnoviti taj grad?
Od cega?
Sta ce ljudi raditi i kako ce zivjeti?
Pa, zasto nije bio "na uzici vodica" na teritorijama za koje sam te pitao?! :oops: I ne samo slobodan, nego bilo ko?! Zasto i svi ostali turisti idu na tu "uzicu", a niko ne ide u slobodarske dijelove da obilazi bez "uzica"?!

Ide prilog iz Zora, cim postavis prilog iz Rake.

Koji, ba, protesti?! Djeca ti se smiju. Ovo su protesti:

Kikibombona

#128483 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:
Pa, zasto nije bio "na uzici vodica" na teritorijama za koje sam te pitao?! :oops: I ne samo slobodan, nego bilo ko?! Zasto i svi ostali turisti idu na tu "uzicu", a niko ne ide u slobodarske dijelove da obilazi bez "uzica"?!

Za pocetak, dobronamjeran savjet, prestani postavljati klipove i tekstove na engleskom jeziku. Nije prvi put da se ovako brukas jer ne poznajes jezik.

Na videu covjek kaze da nema razlike izmedju novih vlasti (al-Kaide) i sirijskog rezima. Ukratko, na videu se nigdje ne spominju Kurdi, Rojava ili SDF.

...

Rojava je slobodan teritorij na kojem novinari slobodno rade. Imas reportaze CNN-a, Guardiana, FOX-a, BBC-a i svih drugih velikih medija. Ljudi slobodno izvjestavaju, niko ih ne voda kao u rezimskom dijelu Sirije.

...

Inace...
Syrian Pound fell to a record low. 685 SP per USD. An average salary in Syria is worth less than 50 USD.

With a month salary one can buy a gram of gold, 5 kilos of meat, or 12 grilled chickens!
salik79

#128484 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:

Za pocetak, dobronamjeran savjet, prestani postavljati klipove i tekstove na engleskom jeziku. Nije prvi put da se ovako brukas jer ne poznajes jezik.

Na videu covjek kaze da nema razlike izmedju novih vlasti (al-Kaide) i sirijskog rezima. Ukratko, na videu se nigdje ne spominju Kurdi, Rojava ili SDF.

...

Rojava je slobodan teritorij na kojem novinari slobodno rade. Imas reportaze CNN-a, Guardiana, FOX-a, BBC-a i svih drugih velikih medija. Ljudi slobodno izvjestavaju, niko ih ne voda kao u rezimskom dijelu Sirije.

...

Inace...
Syrian Pound fell to a record low. 685 SP per USD. An average salary in Syria is worth less than 50 USD.

With a month salary one can buy a gram of gold, 5 kilos of meat, or 12 grilled chickens!
Pardon, Englez :mrgreen:, nisam gledao datum i tekst, a htio sam se nadovezati na ovo:

https://www.middleeastmonitor.com/20180 ... sh-forces/

https://syria.liveuamap.com/en/2019/10- ... aqqa-city-

E, ako ima izvjestaj od cestitog CNNa i BBCa, a pogotovo FOXa, to je vec nesto drugo :skoljka:

Zajebi ljude koji neovisni odu tamo, da naprave reportazu, ili turiste, jer - ono sto CNN kaze, to je tako :lol:

A, mogu i oni tvoji tviterasi. Ili rudaw... Osim ako ima kakvih "afirmativnih" intervjua :oops:
salik79

#128485 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Nego, ne odgovori mi ti - zasto niko ne ide u slobodarske krajeve praviti reportaze?! :oops:

Ili turisticki...
Kikibombona

#128486 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Nego, ne odgovori mi ti - zasto niko ne ide u slobodarske krajeve praviti reportaze?! :oops:

Ili turisticki...
Posto smo utvrdili da engleski poznajes kao Baka Sliskovic, da probamo sa njemackim

https://m.youtube.com/watch?v=O3dA1Khn4jo

Ispod mozes naci reportaze drugih njemackih TV kuca.

...

U Rojavu je tesko doci. Preko Turske i Asadove Sirije ne mozes. Potrebno je otici u Irak i tamo traziti posebnu dozvolu. Uglavnom dolaze mediji, humanitarni radnici i sl.

Njemacke i druge organizacije pomazu obnovu Kobanija

https://m.youtube.com/watch?v=2cvBGvtp0Dw
salik79

#128487 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Nego, ne odgovori mi ti - zasto niko ne ide u slobodarske krajeve praviti reportaze?! :oops:

Ili turisticki...
Posto smo utvrdili da engleski poznajes kao Baka Sliskovic, da probamo sa njemackim

https://m.youtube.com/watch?v=O3dA1Khn4jo

Ispod mozes naci reportaze drugih njemackih TV kuca.

...

U Rojavu je tesko doci. Preko Turske i Asadove Sirije ne mozes. Potrebno je otici u Irak i tamo traziti posebnu dozvolu. Uglavnom dolaze mediji, humanitarni radnici i sl.

Njemacke i druge organizacije pomazu obnovu Kobanija

https://m.youtube.com/watch?v=2cvBGvtp0Dw

Po pitanju Engleskog, za tebe Morton Benson, glavom i bradom.

Od kada se to po Siriji ne moze putovati?! Putovali su po Siriji usred najzescih borbi, pa mi nije jasno zasto se sada ne bi moglo ici iz, recimo, Damaska za Hasaku?!

I, sta velis, "njemacke i druge organizacije pomazu obnovu Kobanija"?! Koje? Dokle su dosli? U ovom prilogu, koji si postavio, od 27. minute, veli sljedece:
"Njemacka vlada isporucuje oruzje i odrzava najbolje odnose sa Saudijskom Arabijom i Katarom, dobro poznatim sponzorima IS-a".

Ono, kao Lepa Brena kada se marne nogom u glavu :lol:

Maloprije hvalis sponzore Isilovaca na sav glas, kako ulazu u obnovu Rakke i ostale ublehe, a onda postavis ovaj video, kao nekakav dokaz necega sto si sam sebi zamislio. :lol:

Dakle, sponzori "Islamske Drzave", zajedno sa svojim cio-americkim partnerima, obnavljaju Rakku. Nema dalje. :thumbup:
Kikibombona

#128488 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:Po pitanju Engleskog, za tebe Morton Benson, glavom i bradom.

Od kada se to po Siriji ne moze putovati?! Putovali su po Siriji usred najzescih borbi, pa mi nije jasno zasto se sada ne bi moglo ici iz, recimo, Damaska za Hasaku?!

I, sta velis, "njemacke i druge organizacije pomazu obnovu Kobanija"?! Koje? Dokle su dosli? U ovom prilogu, koji si postavio, od 27. minute, veli sljedece:
"Njemacka vlada isporucuje oruzje i odrzava najbolje odnose sa Saudijskom Arabijom i Katarom, dobro poznatim sponzorima IS-a".

Maloprije hvalis sponzore Isilovaca na sav glas, kako ulazu u obnovu Rakke i ostale ublehe, a onda postavis ovaj video, kao nekakav dokaz necega sto si sam sebi zamislio. :lol:

Dakle, sponzori "Islamske Drzave", zajedno sa svojim cio-americkim partnerima, obnavljaju Rakku. Nema dalje. :thumbup:
Za mene si Ali Hannei kada je tukja u pitanju, za to odajem priznanje. Amater sam za laganje i izvrtanje cinjenica.

1. Pise se 'engleskog'
2. Nije prvi put da fulas sa prevodom, a moj savjet je bio dobronamjeran

...

Na clanku koji si postavio, Slobodan kaze da je nemoguce putovati bez pratnje. Svakog novinara ceka vodic, kao u Sjevernoj Koreji. Vojni punktovi su posvuda, nemoguce je preko basistickog doci na kurdistanski teritorij. U Rojavu je moguce doci samo iz Iraka, uz posebne dozvole. Fantasin je o tome pisao, jedini sa foruma je bio u Rojavi.

...

Nakon engleskog, po svemu sudeci, ni njemacki ti nije jaca strana. Radi se o nevladinim organizacijama koje kritikuju njemacku vlast radi politike prema Siriji i narocito Rojavi. Kritika je apsolutno opravdana. Ne znam da li imas problem sa razumjevanjem jezika ili razumjevanjem izrecenog. Nesto ne stima.

Kobane, obnova

Image
salik79

#128489 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:Po pitanju Engleskog, za tebe Morton Benson, glavom i bradom.

Za mene si Ali Hannei kada je tukja u pitanju, za to odajem priznanje. Amater sam za laganje i izvrtanje cinjenica.

1. Pise se 'engleskog'
2. Nije prvi put da fulas sa prevodom, a moj savjet je bio dobronamjeran

...

Na clanku koji si postavio, Slobodan kaze da je nemoguce putovati bez pratnje. Svakog novinara ceka vodic, kao u Sjevernoj Koreji. Vojni punktovi su posvuda, nemoguce je preko basistickog doci na kurdistanski teritorij. U Rojavu je moguce doci samo iz Iraka, uz posebne dozvole. Fantasin je o tome pisao, jedini sa foruma je bio u Rojavi.

...

Nakon engleskog, po svemu sudeci, ni njemacki ti nije jaca strana. Radi se o nevladinim organizacijama koje kritikuju njemacku vlast radi politike prema Siriji i narocito Rojavi. Kritika je apsolutno opravdana. Ne znam da li imas problem sa razumjevanjem jezika ili razumjevanjem izrecenog. Nesto ne stima.

Kobane, obnova

Image
A, da navedes gdje sam to nesto prevodio i fulao prijevod?! :oops:

Ovaj donji prilog ti je na engleskom i svako moze provjeriti na 27. minuti sta vele.

A, nepobitna cinjenica je da hvalis Saude, koji su sponzori Isila. Dakle, oni koji sponzorisu Isil, finansiraju obnovu Rakke i ostalih unistenih gradova.

A ti i dalje svrsavaj na Saude.

Slobodan kaze sljedece:
U hotelu Crystal Palace dočekala me Sawsan koja će bit će moj "vodič" u idućim danima. Zbog zadnjeg slučaja kad je Nijemac po imenu Felix uhapšen jer je išao u zabranjenu zonu, Ministarstvo turizma Sirije odlučilo je da svi stranci tokom svog boravka u Siriji moraju imati pratnju. Naviknut na solo putovanja teško mi pada činjenica da se neću moći slobodno kretati. Ipak ispostavilo se da je pojam vodič vrlo fleksibilan i da sam većinu vremena ipak mogao provesti sam ili s lokalnim stanovništvom.
Tako da, mani me tvoga spina... A, gdje veli da je nemoguce putovati za Rojavu?! Kako putuje neko iz Damaska za Hasaku?! Kako sirijska Armija, tj. vojnici, iz Hasake idu u Haleb, ili Damask?!

Usput, slika koju si postavio, kakve veze ima gornja sa donjom?! :?
Kikibombona

#128490 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:A, nepobitna cinjenica je da hvalis Saude, koji su sponzori Isila. Dakle, oni koji sponzorisu Isil, finansiraju obnovu Rakke i ostalih unistenih gradova.
A gdje je to cinjenica, jos i nepobitna...????

Sponzori ISIL-a su Turska i Katar. Saudija nema veze sa ISIL-om.

Saudi Arabia to invest $100 million in SDF-held northeastern Syria

https://www.kurdistan24.net/en/news/b51 ... d3b1286003
salik79

#128491 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:A, nepobitna cinjenica je da hvalis Saude, koji su sponzori Isila. Dakle, oni koji sponzorisu Isil, finansiraju obnovu Rakke i ostalih unistenih gradova.
A gdje je to cinjenica, jos i nepobitna...????

Sponzori ISIL-a su Turska i Katar. Saudija nema veze sa ISIL-om.

Saudi Arabia to invest $100 million in SDF-held northeastern Syria

https://www.kurdistan24.net/en/news/b51 ... d3b1286003
Pa tvoji u onom prilogu, koji si sam postavio, to tvrde. Lijepo prevedoh, od 27. minute.

Jesi li sam postavio?! Jesi. Da li na 27. minuti tvrde ovo?!
Tvrde. Sta ti nije jasno?

Kojom logikom si iz tvrdnje izbacio Saudiju, a ostavio Katar?!
salik79

#128492 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

I jos nesto kiki... Pitas odakle mi to... Pa, procit'o od tebe:

Image

8-) :lol:

Osim, ako pod americke prijatelje ne podrazumijevas iskljucivo Katar i Tursku. :mrgreen:
Nadzornik

#128493 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Kikibombona

#128494 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:I jos nesto kiki... Pitas odakle mi to... Pa, procit'o od tebe:

Image

Osim, ako pod americke prijatelje ne podrazumijevas iskljucivo Katar i Tursku. :mrgreen:
Upravo tako, Turska i Katar. Saudijska Arabija je naoruzavala Islamski front, Jaish al-islam. A znamo da je Zehran Alus govorio da je bolje ubiti jednog ISIL-ovca nego 100 nusajrija.

Apsolutno ne iskljucujem mogucnost da su pojedini saudijski princevi naoruzavali ISIL. Saudija nije organizovana drzava sa jasnom politikom i principima. Svaki princ je drzava za sebe.

...

Glavni sponzor ISIL-a je Turska. Oni su kupovali naftu i finansijski jacali grupu. I Asad je kupovao naftu od ISIL-a.
salik79

#128495 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:I jos nesto kiki... Pitas odakle mi to... Pa, procit'o od tebe:

Image

Upravo tako, Turska i Katar. Saudijska Arabija je naoruzavala Islamski front, Jaish al-islam. A znamo da je Zehran Alus govorio da je bolje ubiti jednog ISIL-ovca nego 100 nusajrija.

Apsolutno ne iskljucujem mogucnost da su pojedini saudijski princevi naoruzavali ISIL. Saudija nije organizovana drzava sa jasnom politikom i principima. Svaki princ je drzava za sebe.

...

Glavni sponzor ISIL-a je Turska. Oni su kupovali naftu i finansijski jacali grupu. I Asad je kupovao naftu od ISIL-a.

Sam napise i odlicno konstatira:
Al da nije Amerike i prijatelja ne bi bilo ni ISILa. ISIL je naoruzan od strane Amerike i saveznika. Imali su podrsku u borbi protiv Asada dok se nisu okomili na druge pobunjenike i pozeljeli biti glavni. Kurdima za vrijeme razvoja ISILa Amerika i ekipa ni dinara nisu dali.

Pojednostavljeno..... To je kao da ja posaljem placenog ubicu na vas, izroka vas po nogama i ja dodjem u posljednji cas i spasim vas sigurne smrti. I vi mi onda budete zahvalni jer sam vam spasio zivote.

Kurdi nisu budale. Upravo ovako i oni vide situaciju, ali su opet osudjeni na americku podrsku iako ih malo opale po glavi, pa ih poslije miluju..... Jebeni su to igraci. Sve sto rade je dugorocna strategija, za daleku buducnost.....
A onda svrsavas na te iste drzave. Nista me od tebe ne cudi... Lik bez obraza.
Novosti

#128496 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

De Kiki ne pričaj o državnim uređenjima o kojima nemaš pojma. U KSA je kralj apsolutni autoritet.
Kikibombona

#128497 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

salik79 wrote:A onda svrsavas na te iste drzave. Nista me od tebe ne cudi... Lik bez obraza.
Milijardu puta sam napisao da o Americi ne mislim nista dobro. Brutalna supersila koja cini sve da dodatno napreduje. Amerika se vodi interesima.

Ono sto se mora priznati, uveli su neke standarde i moralne norme po kojima su ispred prethodnih velikih sila. Dakle, desio se izvjestan civilizacijski napredak.

...

Razlika je o tome sto su Iran, Turska i Rusija nemjerljivo okrutniji i zlobniji od Amerike. Jedina sreca je sto nemaju snagu Amerike. Ne smijem ni pomisliti sta bi se desilo da su uloge zamijenjene.

Isto vazi za ostale globalne ili regionalne sile poput Kine, Indije itd.

Amerika je civilizacijski najdalje otisla i sreca je sto su svjetski lider.

To je naravno daleko od dobrog, jos dalje od idealnog, ali je najbolje sto covjecanstvo trenutno moze imati.
Kikibombona

#128498 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Novosti wrote:De Kiki ne pričaj o državnim uređenjima o kojima nemaš pojma. U KSA je kralj apsolutni autoritet.
Tako je na papiru.

Silni princevi i bogatasi imaju vlastite interese, ulaganja i interesovanja.
salik79

#128499 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Kikibombona wrote:
salik79 wrote:A onda svrsavas na te iste drzave. Nista me od tebe ne cudi... Lik bez obraza.
Milijardu puta sam napisao da o Americi ne mislim nista dobro. Brutalna supersila koja cini sve da dodatno napreduje. Amerika se vodi interesima.

Ono sto se mora priznati, uveli su neke standarde i moralne norme po kojima su ispred prethodnih velikih sila. Dakle, desio se izvjestan civilizacijski napredak.

...

Razlika je o tome sto su Iran, Turska i Rusija nemjerljivo okrutniji i zlobniji od Amerike. Jedina sreca je sto nemaju snagu Amerike. Ne smijem ni pomisliti sta bi se desilo da su uloge zamijenjene.

Isto vazi za ostale globalne ili regionalne sile poput Kine, Indije itd.

Amerika je civilizacijski najdalje otisla i sreca je sto su svjetski lider.

To je naravno daleko od dobrog, jos dalje od idealnog, ali je najbolje sto covjecanstvo trenutno moze imati.
Dakle, je li Amerika (i prijatelji) stvorila i finansirala Isil, ili nije?! O kakvom mi moralu i normama ovdje pisemo!??
Novosti

#128500 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Kikibombona wrote:
Novosti wrote:De Kiki ne pričaj o državnim uređenjima o kojima nemaš pojma. U KSA je kralj apsolutni autoritet.
Tako je na papiru.

Silni princevi i bogatasi imaju vlastite interese, ulaganja i interesovanja.

Pa de nek neko kaže "dole kralj" ako je samo na papiru. Financije su druga stvar, svatko može ulagat vlastiti novac u šta hoće ali političku i ekonomsku moć ima kralj. I ona saudijska naftna kompanija je u vlasništvu države.
Locked