Sirija vol. 2

Locked
Kaligrafija

#128426 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

славянин wrote: Super onda ne insinuira na tajne planove da ameri zionisti vatikan ovi oni zapravo podmecu muslimanima isis a da isis nisu muslimani nego strani agenti.
Eh, to je vec drugo pitanje, ko kosi, a ko vodu nosi..! Ko je iza pozornice i ko radikalizuje, bilo kakve budale po svijetu, sa kojim ciljem i zasto...!? Ustvari na kraju uvijek bude its all about benjamins i naravno moc...! Malo je glupo svjetsku politiku banalizovat, ali uvijek se svodi na ovo gore navedeno...! Na pitanje, da li je ISIS, podmetnut muslimanima, odgovor je da jeste, sa moje tacke vidjenja...! Takve organizacije, ne nastaju same od sebe, neka vlada ili vlade, uvijek to finansiraju...!
славянин

#128427 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Kaligrafija wrote:
славянин wrote: Super onda ne insinuira na tajne planove da ameri zionisti vatikan ovi oni zapravo podmecu muslimanima isis a da isis nisu muslimani nego strani agenti.
Eh, to je vec drugo pitanje, ko kosi, a ko vodu nosi..! Ko je iza pozornice i ko radikalizuje, bilo kakve budale po svijetu, sa kojim ciljem i zasto...!? Ustvari na kraju uvijek bude its all about benjamins i naravno moc...! Malo je glupo svjetsku politiku banalizovat, ali uvijek se svodi na ovo gore navedeno...! Na pitanje, da li je ISIS, podmetnut muslimanima, odgovor je da jeste, sa moje tacke vidjenja...! Takve organizacije, ne nastaju same od sebe, neka vlada ili vlade, uvijek to finansiraju...!
Naravno mevlidu su podmetnuli kalas i slucajno pritisno obarac, a oni krenuli na ljetovanje iz bih i zaglavise u siriji - pustite te price gluposti / takvih kao sto su dole pojacali plodnost tla ima na pretek i dan danas po cijeloj eu i bi.To i pocne pricama o cionistima masonima krizarima pa naleti neki seik ucenjak k*rac palac ispere to (a takve mozes naci isto tako i po bih) malo opere na ruke imode ovaj ratovati. Ko sprjecava te imame,seikove itd da radikaliziju ljude ??? Sta bi sa onim konjem sto poginu u saobracajci 2000 ljudi mu na dzenazi a vehabija 1/1?
Novosti

#128428 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

ISIS je nasto iz AQ dok je bila u Iraku 2000-ih godina. Kakve crne vlade, CIA i sl. gluposti.
salik79

#128429 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

A, AQ je osnovao ko?!
sumirprimus

#128430 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

salik79 wrote:A, AQ je osnovao ko?!
jednostavno, bin laden :lol:
Sanjarko

#128431 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

Ko je Talibane podržavao i financirao?
salik79

#128432 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:
salik79 wrote:A, AQ je osnovao ko?!
jednostavno, bin laden :lol:
Bas :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#128433 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Vizionar 1985 wrote:Ko je Talibane podržavao i financirao?
sda? :D
salik79

#128434 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Lijepo je to rasclanila, pa sublimirala Hillary:

A, Brzezinski objasnio:

Image
https://www.les-crises.fr/oui-la-cia-es ... rzezinski/

(Ima i na engleskom, slobodno kliknite :oops: :D)
sumirprimus

#128435 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kakva je ovo cirilica??? :D
salik79

#128436 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Insomnijino pismo :D
sumirprimus

#128437 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

a francuski, vidim ja nesto mi to na kant... :D
umro bih u uvjerenju da je zbignjev brezinski a ne brzezinski :lol:
salik79

#128438 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sumirprimus wrote:a francuski, vidim ja nesto mi to na kant... :D
umro bih u uvjerenju da je zbignjev brezinski a ne brzezinski :lol:
Velike stete :lol:
sumirprimus

#128439 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ma nikaka nako kajem :lol:
Sanjarko

#128440 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ko je Talibane podržavao i financirao?
sda? :D
Ma ima filmova o tome dosta. Jedan veoma dobar od Tom Hanks-a o tome. Taj Američki senator je tad govorio da nakon što su sj*bali Sovjete da ulože u škole i obrazovanje djece jer su tada a i sada imali najmlađu populaciju u svijetu Afganistanci.

Ista stvar se desila i sa BL-om i AK-idom.
Last edited by Sanjarko on 19/09/2019 10:38, edited 1 time in total.
sumirprimus

#128441 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

joj :-)
Sanjarko

#128442 Re: Sirija vol. 2

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:joj :-)
Što joj? Tako je se desilo. Nije ovo moja priča itd. Ima o tome svega i svačega.
Kaligrafija

#128443 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Jeste, tako je, isto ko Nocni vukovi, ljudi se samo malo nako vozaju, obicni klub motorista... Promovisu ljubav, pogotovo po Ukrajini... Ili oni kampovi za obuku po Srbiji, obuka za djecu da igraju lastisa i da vrte hula hop, moze im valjat.. E tako i ove vehabije, da mozes pratit trag novca, vidio bi gdje bi zavrsio... Ideologije se ne stvaraju same od sebe, na vrhu piramide uvijek je neko...!
Novosti

#128444 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

AQ je nastala iz male grupe koja se zvala Maktab al-Khidamat.

Za očekivat je bilo čupanje iz konteksta kad je sovjetsko-afganistanski rat u pitanju. Al mali mozgovi ne kontaju.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#128445 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Novosti wrote:Za očekivat je bilo čupanje iz konteksta kad je sovjetsko-afganistanski rat u pitanju. Al mali mozgovi ne kontaju.

Da USA stoje iza priče tvrdi sam Brezezinski, tvrdi baba Killary a ti tu pametuješ nešto. Kao nije to tako kako oni sami kažu, kako naše oči vide, nego je nekako drugačije. :oops: Naravno da stoje iza terorizma, kako u Afganistanu, tako na Kavkazu, tako u Libiji i na Bliskom istoku.

Sad se igranje sa đavolovim repom vraća kao gadan bumerang.
Novosti

#128446 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Challenger_ wrote:
Novosti wrote:Za očekivat je bilo čupanje iz konteksta kad je sovjetsko-afganistanski rat u pitanju. Al mali mozgovi ne kontaju.

Da USA stoje iza priče tvrdi sam Brezezinski, tvrdi baba Killary a ti tu pametuješ nešto. Kao nije to tako kako oni sami kažu, kako naše oči vide, nego je nekako drugačije. :oops: Naravno da stoje iza terorizma, kako u Afganistanu, tako na Kavkazu, tako u Libiji i na Bliskom istoku.

Sad se igranje sa đavolovim repom vraća kao gadan bumerang.
Vaše oči vide ono što im se sviđa pa oslijepe od teorija zavjera. Ovdje se tvrdi da je AQ osnovana od strane USA ja fino kažem kako je AQ nastala. Pa kad me već citiraš mogo si i to spoment. Kada Hilari kaže da su ih osnovali to jedino može značiti da su im slali oružje al ne da su ih oni bukvalno osnovali kako Salik tvrdi (obična šiitska tukija).

Eto dokaži mi da su oni direktno osnovali Makhtab al Khimadat a ne Bin Laden. To je inače bila grupica od nekih 100 ljudi koje je Bin Laden osobno financiro.
Challenger_

#128447 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Novosti wrote:Eto dokaži mi da su oni direktno osnovali Makhtab al Khimadat a ne Bin Laden. To je inače bila grupica od nekih 100 ljudi koje je Bin Laden osobno financiro...
...dok ih, tragom "strategije" onog poljskog kretena, nisu preuzele američke (saudijske, pakistanske, izraelske) agencije i od njih napravili respektabilnu američku proxy-armiju, a samog Osamu promovisali u heroja.

Image

- Pa su, uvjereni da "stvar" šljaka, nastavili isti posao na Kavkazu (Rusija), pa u Libiji, Iraku i Siriji, kada je onaj poljski psihopata ponovo zajahao iz sjene, koristeći se Obamom i njegovom administracijom. Međutim ( :D ), kako to biva, doživio je šok u vidu ruske intervencije u Siriji i propast svoga "projekta", dok njegova "investicija" u Afganistanu postaje bumerang ranga noćne more.

Uzalud relativiziraš, ovo su opštepoznate stvari koje više niko i ne pokušava da negira.

_______
Novosti

#128448 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Challenger_ wrote:
Novosti wrote:Eto dokaži mi da su oni direktno osnovali Makhtab al Khimadat a ne Bin Laden. To je inače bila grupica od nekih 100 ljudi koje je Bin Laden osobno financiro...
...dok ih, tragom "strategije" onog poljskog kretena, nisu preuzele američke (saudijske, pakistanske, izraelske) agencije i od njih napravili respektabilnu američku proxy-armiju, a samog Osamu promovisali u heroja.

Image

- Pa su, uvjereni da "stvar" šljaka, nastavili isti posao na Kavkazu (Rusija), pa u Libiji, Iraku i Siriji, kada je onaj poljski psihopata ponovo zajahao iz sjene, koristeći se Obamom i njegovom administracijom. Međutim ( :D ), kako to biva, doživio je šok u vidu ruske intervencije u Siriji i propast svoga "projekta", dok njegova "investicija" u Afganistanu postaje bumerang ranga noćne more.

Uzalud relativiziraš, ovo su opštepoznate stvari koje više niko i ne pokušava da negira.

_______
Dobro, ako je to istina zašto su onda pravili terorističke napade u SAD-u i Europi? Ako su oni samo proxy.
Challenger_

#128449 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Novosti wrote:Dobro, ako je to istina zašto su onda pravili terorističke napade u SAD-u i Europi? Ako su oni samo proxy.
Ko je tu fejk a ko pravi terorista ne znam, ali znam da kada pustiš duha iz boce, neće da se vrati nazad. Niti možeš sve da kontrolišeš, pogotovo kada postaješ LUZER, što se dešava teroristima i njihovim mentorima.

Paktirali su sa demonom tekfira, sada neka se nose sa njim.
Novosti

#128450 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Challenger_ wrote:
Novosti wrote:Dobro, ako je to istina zašto su onda pravili terorističke napade u SAD-u i Europi? Ako su oni samo proxy.
Ko je tu fejk a ko pravi terorista ne znam, ali znam da kada pustiš duha iz boce, neće da se vrati nazad. Niti možeš sve da kontrolišeš, pogotovo kada postaješ LUZER, što se dešava teroristima i njihovim mentorima.

Paktirali su sa demonom tekfira, sada neka se nose sa njim.

Pa tko sve nije šurovao s AQ? I ove države koje vi toliko obožavate imale su kontakte s AQ. Zašto tijekom rata u Iraku najviše AQ boraca je prelazilo sirijsko-iračku granicu.
Locked