Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- zincx
#12826 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Plaćali su malo skuplje stvari, telefone...
Poslano sa mog U15 Pro koristeći Tapatalk
- alica.k
#12827 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nazvala u ponedjeljak, platila u utorak, jucer mi postom stigao paketic.mestramestric wrote:Moze li pitanje koliko je nekome trebalo da spediter zavrsi na carini i da paket bude kod vas. Moze li mi neko reci koliko je trebalo.
Sent from my SM-G935P using Tapatalk
-
mestramestric
#12828 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moj spediter predao papire im jutros i jos nisu otpremili prema meni. Al koliko vidim i kod tebe je jedan dan trajalo dok su isporucili. Ja se nadam da ce i meni suyra konacno da isporuce paket. Hvala na odgovoru.
- zemomak
#12829 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni je sve isti dan završeno...
Sent from my MI 5 using Tapatalk
- alica.k
#12830 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma ja sam i pokasno nazvala, i pokasno platila, tako da nije cudno da mi je trebalo 3 dana da se to zavrsi.
-
mestramestric
#12831 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok kad je u tebe spediter to predao na carinu jel u ponedeljak ili utorak? Da znam odrediti otprilike hoce li biti suyta otpremljena posiljka. Unapriked hvala na odgovoru.alica.k wrote:ma ja sam i pokasno nazvala, i pokasno platila, tako da nije cudno da mi je trebalo 3 dana da se to zavrsi.
-
avdicamrudin3
#12832 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nije usporeno ja kupio prije 7-8 dana na ebay-u neke jakne i majce i doslo jucer bas brzojahac96 wrote:Ma nije ljudi jos uvijek primaju posiljke barem sto se tice ovih jeftinijih, ali cini mi se da je i to usporeno...Running wrote:Definitivno izgleda zaustavljen saobracaj u zadnjih par dana za skoro sve posiljke.
Sent from my Gphone
Ima li neko da je preuzeo paket a da je i platio carinu u skorije vrijeme?
-
jahac96
#12833 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko ti je trebalo da ti stigne mobitel od dana slanja u BiH, za koliko je vec bio kod nas na carinizemomak wrote:Meni je sve isti dan završeno...
Vidim stigao Mi5 valja li cemu ?

Meni na ovom stoji 7 dana
- victom
#12834 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stigla mi neka sitnica od 9$ poslije 40 dana. al stiglo pokvareno
kina. šta se da radi. često se desi da mi pošalju pokvarenu robu.
Last edited by victom on 01/03/2021 05:37, edited 2 times in total.
- alica.k
#12835 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
U utorak oko 3 me je zvao da je sve zavrsio s papirima.mestramestric wrote:Ok kad je u tebe spediter to predao na carinu jel u ponedeljak ili utorak? Da znam odrediti otprilike hoce li biti suyta otpremljena posiljka. Unapriked hvala na odgovoru.alica.k wrote:ma ja sam i pokasno nazvala, i pokasno platila, tako da nije cudno da mi je trebalo 3 dana da se to zavrsi.
-
mestramestric
#12836 Re: RE: Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ok hvala na infu.alica.k wrote:U utorak oko 3 me je zvao da je sve zavrsio s papirima.mestramestric wrote:Ok kad je u tebe spediter to predao na carinu jel u ponedeljak ili utorak? Da znam odrediti otprilike hoce li biti suyta otpremljena posiljka. Unapriked hvala na odgovoru.alica.k wrote:ma ja sam i pokasno nazvala, i pokasno platila, tako da nije cudno da mi je trebalo 3 dana da se to zavrsi.
- zemomak
#12837 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
@jahac96 pa od narudzbe do sarajeva trebalo 13-14 dana...poslato je singapurskom postom...onda ovi problemi sa carinom...eto nakon nekih tridestak dana mi je u rukama...telefon je zasad super,lijep, brz, mocan, sto bi rekli flagship...i da nakon svih tih peripetija oko speditera i troskova i posta mi je jos uzela 6,20 KM...ne znam ni sam za sta...
- Running
#12838 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Aliexpress, eBay ili...victom wrote:stigla mi neka sitnica od 9$ poslije 40 dana. al stiglo pokvareno![]()
Da nije plivalo po moru?!
Ako narucujete onakvu robu kao brat sa hrasnog brda sijalice, nije ni cudo, dno dna ljudskog dostojanstva.
Treba imati njuh i izabrati nakbolji odnos cijena-kvalitet, i ne bas odma' samo najjeftinije...
Sent from my Gphone
- amar1994
#12839 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma samo premium selleri
, ja sam se dvaput opekao na kineze i sad samo englezima i svabama vjerujem 
- victom
#12840 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sa ebay-a. izabro sam namjerno skuplje i dosao mi šrot. Fabrički pokvarena roba.Running wrote:Aliexpress, eBay ili...victom wrote:stigla mi neka sitnica od 9$ poslije 40 dana. al stiglo pokvareno![]()
Da nije plivalo po moru?!
Ako narucujete onakvu robu kao brat sa hrasnog brda sijalice, nije ni cudo, dno dna ljudskog dostojanstva.
Treba imati njuh i izabrati nakbolji odnos cijena-kvalitet, i ne bas odma' samo najjeftinije...
Sent from my Gphone
Najbolje uzet što ime produkt recenzije.
ako je prodano1000 komada a nema nijedan review, to je sumnjivo.
desilo mi se vec par puta.
- victom
#12841 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i to zna prevarit. Narucio iz engleske. međutim bio je samo prerušeni kinez.amar1994 wrote:ma samo premium selleri, ja sam se dvaput opekao na kineze i sad samo englezima i svabama vjerujem
Valjda tamo ima lager ili osobu koja ga zastupa.
- amar1994
#12842 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
victom wrote:i to zna prevarit. Narucio iz engleske. međutim bio je samo prerušeni kinez.amar1994 wrote:ma samo premium selleri, ja sam se dvaput opekao na kineze i sad samo englezima i svabama vjerujem
Valjda tamo ima lager ili osobu koja ga zastupa.
tacno , ima i toga
- Sodom1
#12843 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja raja ne znam zasto vi toliko toga narucujete (pojedini) je li to neka ovisnost ,sta li!
Citao sam ovu temu i ja poceo narucivati ,ali par puta , nije mi nesto zanimljivo:
A tek pracenje TN ; to je opce ludilo , kad dodje dodje koga sisa.
Jednom sam cak i zaboravio s Aliexpresa da sam sta narucio , iznenadio se posiljci
Citao sam ovu temu i ja poceo narucivati ,ali par puta , nije mi nesto zanimljivo:
Jednom sam cak i zaboravio s Aliexpresa da sam sta narucio , iznenadio se posiljci
-
Darko13
#12844 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kao da pitas nekoga, zasto si ti danas u marketu kupio toliko voca ili mesa, sta ce ti to ? ??Sodom1 wrote:Ja raja ne znam zasto vi toliko toga narucujete (pojedini) je li to neka ovisnost ,sta li!
Starac, koji je tvoj problem tacno ?
Narucujemo jer je jeftinije ili proizvode koji nam trebaju ne mozemo naci ovdje. Ili jednostavno, lakse mi je kliknuti iz kuce, i cekati postara da mi donese, nego pjesaciti do marketa npr. Jos nesto nejasno ?
- MOSALJOZE
- Sodom1
#12846 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pa nije vadlja da meso i voce narucujes preko neta?Darko13 wrote:Kao da pitas nekoga, zasto si ti danas u marketu kupio toliko voca ili mesa, sta ce ti to ? ??Sodom1 wrote:Ja raja ne znam zasto vi toliko toga narucujete (pojedini) je li to neka ovisnost ,sta li!
Starac, koji je tvoj problem tacno ?
Narucujemo jer je jeftinije ili proizvode koji nam trebaju ne mozemo naci ovdje. Ili jednostavno, lakse mi je kliknuti iz kuce, i cekati postara da mi donese, nego pjesaciti do marketa npr. Jos nesto nejasno ?
- Running
#12847 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja obicno narucim sto nema ovde, ne bas zbog neke jeftinoce. Ako ima ovde u prodavnici i OK cijena i proizvod zadovoljava, ne peglam se previse sa cekanjem.
Tesko da bih uzeo nesto skuplje 100+KM, pogotovo bez garancije.
Ne zive svi u Sarajevu i 'vecim' centrima, ljudi nemaju u svom gradu, pa im dodje na isto odnekle moraju naruciti.
Ja uvijek prvo obidjem ovde, uporedim cijene i kvalitet, ne mogu uvijek cekati mjesecima za svaki k###c, smara, pogotovo ako je nesto bitno i skuplje, to mora sa racunom i garancijom
Narucim nekad i pitu i tako to iz pekare, iako je preko puta a donese na vrata. Razlijeni se covjek nekad, ima druge obaveze, a iskoristi besplatnu uslugu.
Sent from my Gphone
Ne zive svi u Sarajevu i 'vecim' centrima, ljudi nemaju u svom gradu, pa im dodje na isto odnekle moraju naruciti.
Ja uvijek prvo obidjem ovde, uporedim cijene i kvalitet, ne mogu uvijek cekati mjesecima za svaki k###c, smara, pogotovo ako je nesto bitno i skuplje, to mora sa racunom i garancijom
Narucim nekad i pitu i tako to iz pekare, iako je preko puta a donese na vrata. Razlijeni se covjek nekad, ima druge obaveze, a iskoristi besplatnu uslugu.
Sent from my Gphone
- CaneBos
#12848 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucicemo sad k...c, blokirani smo, nije ni cudo obzirom na sva sranja koja nam posta i carina pravi. Mora da su kinezi primili hiljade zahtjeva za refundacije prosli mjesec i sad ga svi kolektivno mozemo... 
- zincx
#12850 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Kažu da direktor UINO ima 22000 platu...