Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JThomas

#12826 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

a prava suština je jednostavna...

https://zurnal.info/novost/22947/vlada- ... -i-testove
Kojim kanalima i od koga se moglo nabaviti 100 respiratora, kada se zna kako je stanje na svjetskom tržištu sa ovom opremom kritično? Žurnal je o tome već pisao, pa i propalom pokušaju Kliničkog centra UNSA da privatnim kanalima nabavi 40 respiratora. Kako firma koju su odabrali bez ikakvog pregovaračkog postupka nije bila u stanju opremu isporučiti, respiratori nisu ni stigli a izgubljeno je mnogo dragocjenog vremena.

Novinari N1 televizije pitali su Fahrudina Solaka na pres konferenciji 8. aprila od koga je kupljena oprema i koliko je koštala?
Rekao je da se “ne sjeća”.
Direktor FUCZ-a, koji se iz nekog razloga nametnuo kao stručnjak iz svih oblasti povezanih sa COVID-19 u BiH se, dakle, ne sjeća od koga je kupio opremu.
Ali zato ima memorije i nerve da proganja penzionere po ulici i prijeti im kako više neće izlaziti jer “ne slušaju”. Fadil Novalić zahvaljuje im što su podigli penzije.
Upratili su dakle penzionere dok se bahate sa penzijama, ali im je promaklo 100 respiratora i 150 hiljada testova.
Tambure

#12827 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 13:20
Tambure wrote: 10/04/2020 13:19 ako policija ne moze da rijesi neodgovorne pojedince onda nije do pojedinaca vec do policije. zar ja ne smijem za vikend prevesti porodicu do vikendice na zrak jer se na igmanu skupilo 10 grupa po troje ljudi i upalila 2 rostilja?

sta bi tek bilo da se ljudi masovno pobune i izadju na ulice?
naravno da smijes, ko ti brani? vikendica je spas :thumbup:
pa vidis da majmun zbog neodgovornih pojedinaca hoce da zabrani kretanje za vikend. mjesto da uhvati priliku i namakne love u budžet, fino po patrolu posaljes u wils, na darivu, vrelo bosne, izletista po igmanu trebevicu bjelasnici i fino kaznjavaj. al jok lakse reci svi sjedite kuci 2 dana nema da mrdnete ni smece da izbacite.
dječak sa šibicama

#12828 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

ko zna koliko su se ugradili na "medicinskoj opremi" i koje stranacke firme su dobavljaci

zato i treba narod u podrume, da ne pita puno
Tambure

#12829 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Maraschino wrote: 10/04/2020 13:21 Prije neki dan ja kazem da to nije tako jednostavno.
Stavi tijelo na sto, stavi vizir i masku, skalper u ruke i ozezi.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/udruzen ... /200410092

...ali su me partijski misevi ubijedjivali u suprotno.
sad imas situaciju da tuzilastvo nalozi obdukciju, a ovi nece jer ih je strah :D i onda se logicno namece pitanje ko to moze dokazati da je neko umro od korone? Niko. jedino da vjerujemo Sebiji.
sumirprimus

#12830 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

eto prilike za senada veceras da to malo ispita i propita :D
ako fakat bude postavio pitanja imam ja jos pitanja na repertoaru :lol:
dječak sa šibicama

#12831 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Ja cekam da Senad emisiju realizuje iz atomskog sklonista, slabo je do sada bio dramatican
Nivelacija

#12832 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Umjesto da ublazavaju mjere i da otvaraju pojedine radnje zbog stabilne situacije oni bi jos ograničavali
Gledaju na Vucica debila koji je napravio danas kolaps u Beogradu koji sam ima 1000+ zarazenih. Danas ih je desetine hiljada natrpao u markete.
sumirprimus

#12833 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

dječak sa šibicama wrote: 10/04/2020 13:26 Ja cekam da Senad emisiju realizuje iz atomskog sklonista, slabo je do sada bio dramatican
bar postavlja sva pitanja koja se i mi ovde pitamo.. od njeg dosta :D
senade hajde nabavka respiratora i testova ko kako koliko i oklen? :D
sumirprimus

#12834 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

i za ove obdukcije, daj nam kakvog svejtskog strucnjaka po tom pitanju, ovim nasim nista ne vjerujemo :D
JThomas

#12835 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

Maraschino wrote: 10/04/2020 13:21 Prije neki dan ja kazem da to nije tako jednostavno.

do nas i u istom danu dolaze različita mišljenja, neka i od javnih institucija različitog nivoa. eto čerkez jutros kaže da može.

neka institucije rade, ali neće uraditi. i neka se mišljenja sukobljavaju. ali pobijediće ono koje šefici treba.
Tambure

#12836 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

sumirprimus wrote: 10/04/2020 13:27
dječak sa šibicama wrote: 10/04/2020 13:26 Ja cekam da Senad emisiju realizuje iz atomskog sklonista, slabo je do sada bio dramatican
niko ne pita niti ima odgovor zasto su umrlog doktora 3 puta testirali? a ne daju obdukciju. :izet:
dječak sa šibicama

#12837 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

U Srbiji je haos, sad pricam sa poznanicom iz NS, kaze covjek na covjeku u trznom centru a inace nije panicarka da trci u kupovinu ali mora jer dva dana nema napolje.

Genij Vucic je postigao sta? ima najvecu stopu rasta na Balkanu, ok najveca drzava ali ipak, sta je uradio sa vojskom na ulicama nego zarazio vojnike. I onda ko on ljut na gradjane, ko da su oni u njegovu kucu dosli i on ih posjeduje... a ovi nasi retardi ga kopiraju.
Maraschino

#12838 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

Tambure wrote: 10/04/2020 13:24

sad imas situaciju da tuzilastvo nalozi obdukciju, a ovi nece jer ih je strah :D i onda se logicno namece pitanje ko to moze dokazati da je neko umro od korone? Niko. jedino da vjerujemo Sebiji.
Hebo Sebiju, ovo je ludnica u cijelom svijetu.
Moliti Boga da te ne zadesi a ganjati pravdu i traziti neciju odgovornost u ovom vremenu je bas previse.

Mozes misliti koliko je respiratora iskljuceno prije vremena da se pomogne nekom drugom za koga se vjeruje da moze prezivjeti, ko je pravio slekciju ko moze a ko ne na respirator(jer ih nema dovoljno), prevoz, smjestaj...zato i kazem da je ovo ludnica.
JThomas

#12839 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

dječak sa šibicama wrote: 10/04/2020 13:29
Genij Vucic je postigao sta?
:mrgreen: čuj šta. ono što ga jedino i zanima i za šta radi, produbljenje i proširenje svoje lične vlasti.
sumirprimus

#12840 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Tambure wrote: 10/04/2020 13:29
sumirprimus wrote: 10/04/2020 13:27
niko ne pita niti ima odgovor zasto su umrlog doktora 3 puta testirali? a ne daju obdukciju. :izet:
za umrlog doktora, ja vise vjerujem njegovoj supruzi, i njenoj prici, jer sto bi ona lagala kroz kakvu je agoniju prolazila s njim, nego ovim zvanicnim sto brinu samo o statistici.
Maraschino

#12841 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maraschino »

JThomas wrote: 10/04/2020 13:29

do nas i u istom danu dolaze različita mišljenja, neka i od javnih institucija različitog nivoa. eto čerkez jutros kaže da može.

neka institucije rade, ali neće uraditi. i neka se mišljenja sukobljavaju. ali pobijediće ono koje šefici treba.
Ne iskljucujem mogucnost obdukcije ali u ovakvim uslovima je to vise nego rizicno ili van pameti.
sumirprimus

#12842 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

al ako imaju opremu, masku vizir duple rukavice odijelo, kakav jos rizik postoji? pa nece iskakat virus iz umrlih, boze me oprosti :-)
poslje sve dezinfikujes ko i sve ostalo. fakt nema logike.
itekako

#12843 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

skoronikako wrote: 10/04/2020 13:13
daddy-kool wrote: 10/04/2020 12:27
itekako wrote: 10/04/2020 10:03
postavio si pravo pitanje, ko treba biti nadlezan da donosi mjere!?
u drzavi u kojoj 30 godina vlada bezvlasce, u drzavi koju vode imbecili, u drzavi u kojoj se struka radja na travnickom ili sokolackom univerzitetu jedni nadlezan za mjere sam ja sam sebi!
da mozda necu slusati Solaka, mozda Bakira, Dragana ili Milorada, Fahrudina ili Sebiju ili jednu cijelu plejadu njihovih poltrona i poslusnika?!?

sve odluke donosim sam i samo te odluke postujem!
:thumbup:

Upravo tako.
Klasicno nase " 'ta ce on meni.". Ovi individualci cim napuste granice BiH postaju civilizirani, znaju da i za njih pravila vrijede. U Bosni su naravno najjaci, najpametniji, najmudriji. Zato imamo hiljade i hiljade divljih deponija, zato se ljudi griju na gumu/tepihe, zato su nam divne rijeke prepune smeca.

Za ove stvari nam nije kriv sistem. Dzaba kad su nam glave prazne, a najglasniji smo o svakoj temi.
ja "Zapad" zivim u Sarajevu svake sekunde i na svim poljima. povremeni odlasci iz Bosne mi ne mijenju obrazac ponasanja. nisam na Zapadu kulturniji, primjereniji... isti sam gdje god bio. ne bacam smece gdje stignem, ne pljujem po ulici, ne narusavam mir i prava drugih i drugacijih, ne kradem, ne dajem mito, ne zovem stele, uljudan sam prama komsijama, nemam krivicne prijave, placam poreze, zivim iskljucivo od svog rada i onoga sto sam napravim svojim rukama i znanjem....
upravo zato mi autoriteti ne mogu biti lazni doktori, lazni ekonomisti, lazni pravnici, propali privrednici, korumpirani politicari i kojekakvi predstavnici polusvijeta od mjesnih zajednica preko entiteta pa sve do Drzave
takvi mogu biti autoritet samo onim koji su gori od njih.

za ove na sceni, ja sam licno ZAPAD!

Hamo vidi mu glave

daddy-kool

#12844 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

skoronikako wrote: 10/04/2020 13:13
Klasicno nase " 'ta ce on meni.". Ovi individualci cim napuste granice BiH postaju civilizirani, znaju da i za njih pravila vrijede. U Bosni su naravno najjaci, najpametniji, najmudriji. Zato imamo hiljade i hiljade divljih deponija, zato se ljudi griju na gumu/tepihe, zato su nam divne rijeke prepune smeca.

Za ove stvari nam nije kriv sistem. Dzaba kad su nam glave prazne, a najglasniji smo o svakoj temi.
Zar i ti ne donosiš svoje odluke, makar utoliko da odlučiš da poslušaš preporuke CZ?
Da li prethodno razmisliš o tim odlukama ili ih samo poslušaš?
dječak sa šibicama

#12845 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

sumirprimus wrote: 10/04/2020 13:35 al ako imaju opremu, masku vizir duple rukavice odijelo, kakav jos rizik postoji? pa nece iskakat virus iz umrlih, boze me oprosti :-)
poslje sve dezinfikujes ko i sve ostalo. fakt nema logike.
Ja virus vidim ko Aliena ono kad iz stomaka iskoci haaaaaaa huuuuu i gotov patolog
skoronikako

#12846 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skoronikako »

@itekako Opet nisi u pravu i nije to pravi nacin. Nema revolta, vec organizovanja. Ako nas ima postenih koji nikada mito nismo dali, hajde da se organizujemo. Nazalost, uvijek nam je ili mrsko ili ima neko drugi ili ne moze se od ovih postojecih. Imamo spreman izgovor i ti i ja i svi oni koji su iole posteni i strucni u ovoj drzavi.

A ako smo tako odabrali, a ocigledno jesmo jer nam je drzava u sranju, onda nema poente plakati i kukati po forumu.
Last edited by skoronikako on 10/04/2020 13:41, edited 1 time in total.
JThomas

#12847 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

do nas dolaze različita mišljenja je li ili nije rizično. a jedno baš onako prigodno i zgodno potpuno isključuje mogućnost da se provjeri šta je bilo. da odgovornost postoji kad nije "ludnica", te bi se dvije opcije mogle gledati ravnopravno. a ovako, jedno od njih neodoljivo podsjeća na "predmet je u radu" i "tužilac je nezavisan u radu" u normalnim (ili "normalnim" okolnostima).
sumirprimus

#12848 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

ovde nam samo senad sa nekim gostom strucnjakom moze pomoci :D
Akibh

#12849 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Akibh »

daddy-kool wrote: 10/04/2020 12:27
itekako wrote: 10/04/2020 10:03
postavio si pravo pitanje, ko treba biti nadlezan da donosi mjere!?
u drzavi u kojoj 30 godina vlada bezvlasce, u drzavi koju vode imbecili, u drzavi u kojoj se struka radja na travnickom ili sokolackom univerzitetu jedni nadlezan za mjere sam ja sam sebi!
da mozda necu slusati Solaka, mozda Bakira, Dragana ili Milorada, Fahrudina ili Sebiju ili jednu cijelu plejadu njihovih poltrona i poslusnika?!?

sve odluke donosim sam i samo te odluke postujem!
:thumbup:

Upravo tako.
Steta sto nema zakona za online preseravanje, odmah kazna pet stoja pa ne bi vise sigurmo
He1972

#12850 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

zposao wrote: 10/04/2020 09:45
He1972 wrote: 10/04/2020 09:42
Sjediš u kancelariji sa maskom čitav dan?????? :shock:
Ja bih se samoubio!!!!
Pa šta bi trebalo ako nemaš dovoljan razmak a više ljudi u istoj kancelariji?
nas 4ca u istoj kancelariji ne nosimo niti bih je nosio, čini mi se crk'o bih poprijeko
Locked