Ukrajina
- Challenger__
- Man of steel
#12827 Re: Ukrajina
Krim je izgubljen slučaj za Ukrajinu, zna to i ovaj milijarder ali opet sere.Renta wrote:Danas je prisegnuo Petro Porošenko za Ukrajinskog predsjednika i održao važan državnički govor. U vezi Krima bio je jasan.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi ... 51942.aspx
Prihvatiti odcjepljenje Krima u zamjenu za vraćanje odmetnutih proruskih gradova pod vlast u Kijevu i svi sretni i zadovoljni.
Ovo je najbolji mogući scenario za Ukrajinu i ako se govna iz Vašingtona ne budu mješala jedini mogući put za izlazak iz ove situacije.
-
jastuk1
#12828 Re: Ukrajina
Ma nema šanse. Mora postojati buffer između Rusije i NATA. Dakle Ukrajina se mora raspasti najmanje na dva ili tri dijela. Ako Putin vrati ili prepusti Donbas Ukrajini, njegova politička i svaka druga karijera u Rusiji je gotova. Bio bi smatran kao najveći slabić. A ovi najpoganiji lihvarskI VAMPIRI koji isisavaju život iz cijelog svijeta kroz kamatu i ostale legalizovane oblike krađe i pljačke, bi se tek onda svim silama obrušili na rasparčavanje Rusije. Pa NeeeĆEE tek tako stati. NISU 5 milijardi upumpali na destabilizaciju Ukrajine od njihove pogane narandžaste revolucije 2004. godine TEK Tako da BI SADA stali?!Man of steel wrote:Krim je izgubljen slučaj za Ukrajinu, zna to i ovaj milijarder ali opet sere.Renta wrote:Danas je prisegnuo Petro Porošenko za Ukrajinskog predsjednika i održao važan državnički govor. U vezi Krima bio je jasan.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novi ... 51942.aspx
Prihvatiti odcjepljenje Krima u zamjenu za vraćanje odmetnutih proruskih gradova pod vlast u Kijevu i svi sretni i zadovoljni.
Ovo je najbolji mogući scenario za Ukrajinu i ako se govna iz Vašingtona ne budu mješala jedini mogući put za izlazak iz ove situacije.
Kažu svemir je beskrajan. Ja bih rekao da je naivnost nekih ljudi beskrajnija......
- area51
- GAU8
#12830 Re: Ukrajina
Ma jasno ko dan.
Ovo s Ukrajinom nema veze, vec su samo imali nesrecu da se nadju medju USA i Rusije...
Najebe uvijek narod, jbg
- JohnnyS
#12831 Re: Ukrajina
Black swan wrote:Code: Select all
http://--- no links ---/vijesti/svijet/124666-hrvatski-analiticar-presucena-su-tri-incidenta-koja-ruse-svjetski-poredak-veliki-rat-zapocinje-vijetnamsko-americkom-diverzijom-u-kini.html
Lošo
Taman i jest za dnevno.hr
-
jastuk1
#12832 Re: Ukrajina
Aaaa. Sad mi je jasno. Misliš na pravolsavne i katoličke "talibane" iz zapadne Ukrajine koji idu da granitiraju Slavyansk i vraćaju otetu teritoriju na taj način? Pa nema takvih klipova. Kriju se ko zmija noge. Zato što je svima jasno ko je agresor, a ko je žrtva.The 51st State wrote:znaci, cetnici, srbofilicari ili umno insuficijentni podrzavajau rusku stvar u ukrajini, gdje ce se uklopiti do njih je...
samo me cudi sto dosad ne postavise link na pravolsavne talibane iz slavjanska kada idu u borbu, a inace mnogo seru i jedu govna na topiku vezanom za siriju.
Znači osuđivanje zločina protiv čovječnosti koje provodi Ukrajinska hunta svrstava nekoga u četnika ili srbofiličara. Afarim. Prstom u g.
Ono što je najgore, Ukrajinska vojska sa svakom granatom koju ispali na Slavyansk i opstale gradove, radi najveću uslugu upravo Rusiji, je u potpunosti otpisuje te dijelove koji čine 30 posto GDP-a Ukrajine. I ono malo etničkih Ukrajinaca koji su na istoku Ukrajine bili za cjelovitu Uukrajinu (a etnički Ukrajinci su i tamo većina, a ne etnički Rusi) će biti protiv. Može Ukrajinska hunta sravniti istočne dijelove u to nema sumnje - kad ih oni ne mogu imati, neće niko. U tome se ništa ne razlikuju od zločina Asadove hunte ili Sisijeve hunte na kraju krajeva.
Zapadni Ukrajinci na njihovu žalost se na istoku Ukrajine ne bore za svoju domovinu, već za interese lihvara. Ako slučajno pobijede, možda se smiluju da ih zaduže 15 milijardi koje će sretni vraćati lihvarima. Ako ne, nema 15 milijardi. A tih 15 milijardi su mogli dobiti od Rusije po daleko povoljnijim uslovima. I nisu morali ratovat.
Istočni Ukrajinci su žrtve i Ukrajine i Rusije. Ukrajine naravno puno više, Rusija im pomaže ali samo da ih održava u životu, što nije nikakva utjeha. No, izglasali su nezavosnost i sada neka se bore. Šta ću im ja, i mi smo se borili kad smo je izglasali i još se borimo.
- area51
#12833 Re: Ukrajina
Nek najebe kad je stokaGAU8 wrote:Ma jasno ko dan.
Ovo s Ukrajinom nema veze, vec su samo imali nesrecu da se nadju medju USA i Rusije...
Najebe uvijek narod, jbg
- GAU8
#12834 Re: Ukrajina
Ne mozes tako govoriti da je stoka samo jer dio (manji) je odlijepio...area51 wrote:Nek najebe kad je stokaGAU8 wrote:Ma jasno ko dan.
Najebe uvijek narod, jbg
Narod niko nista ne pita
- area51
#12835 Re: Ukrajina
ugrijalo a ?nacionalist3 wrote:pa i Zlobin sin je u Srbiji bio kralj i despot pa to Srbima nije smetalo da ih Zlobo vodi do Karlobaga-Karlovca-Virovitice.
-
jastuk1
#12837 Re: Ukrajina
E danas najžešće granatiranje Slavyanska. Sinoć izgleda pokušaji hunte nisu uspjeli u Artemovsk-u, pa se danas najžešće do sada iskaljuju i na civilima:
Isto ko kad su nas granatirali (govorim za Sarajevo, jer sam tu cijeli život) .... Navodno najmanje 5 mirvih civila... Govore i da je neke crkva pogođena...
U međuvremenu korisna govečad na Majdanu traži ovo:
#Kiev: Demonstrations underway in #Maidan demanding early Rada elections. Protesters say it will not be dissolved until all demands are met"
Isto ko kad su nas granatirali (govorim za Sarajevo, jer sam tu cijeli život) .... Navodno najmanje 5 mirvih civila... Govore i da je neke crkva pogođena...
U međuvremenu korisna govečad na Majdanu traži ovo:
#Kiev: Demonstrations underway in #Maidan demanding early Rada elections. Protesters say it will not be dissolved until all demands are met"
-
sanjin_1
#12838 Re: Ukrajina
I tako se još jedna epizoda pravoslavnog terorizma privodi kraju. Demokratske snage odnose još jednu ubjedljivu pobjedu protiv boljševičko-fašističke gamadi.
- Lincoln-Burrows
#12839 Re: Ukrajina
U Ukrajini postoji i zapadni dio zemlje koji je rata pošteđen,
kad bi i tamo zaratilo drugačije bi mozgovi radili.
-
llull
#12840 Re: Ukrajina
U pravu si, moja greska! Mada mi ne ide nikako uz zaostavstine SSSR ovaj dizajn , nekako me podsjecaju na Belgijski LCTS90.General War wrote:Ni je ovo NATO oruzje vec Ukrajinske razne verzije BTR 4 sa SLAT oklopom. Ukrajina ima prilicno dobru namjensku industriju i btw isporucuje rusima mnoge sklopove za rusku namjenskuu industriju pa i motore za avione i raketne sisteme.llull wrote:Vidio sam vec juce to na jednom forumu, ali izgleda je identitet fejk , msm ja nisam siguran ali vecina forumasa kazu da je fejk. A taj lik je najavio likvidacije svih zarobljeniih stranih placenika kako sam upratio.General War wrote:Izgleda da su Ruje pocele sa ekzekucijama u stilu koje ved duze vrijeme gledamo u siriji...
Postoji video klip gdje nekakav brkajlija naredjuje strijeljanje dva Ukrajinska oficira (obucena u civilno odijelo u nekakvoj prostoriji) nesto trtlja na ruskom i naredjuje poaljbu poslije koje dva civila padaju.
Navodno je trazio razmjenu za nekakvog komorata kojeg s zarobile ukrajinske snage, pa kad su odbili...naredio streljanje.
Vide klip necu postavljati zbog postovanja prema forumu, koga interesuje neka potrazi na web-u.
Igor Bezler (nicknamed 'devil') threatens to execute six more soldiers if "his man is not released".
Ludaci.
Elem, jel ko provalio novu tehniku kod snaga trenutne vlade u Kijevu, ne znam kad prije dobise NATO opremu , posebno bataljon DONBAS !
Sto se tice streljanja, meni izgleda ubjedljivo iz razloga zbog cega bi neki nabio ocit "ratni zlocin" ako ga nije bilo...
A da , vecina namjenske industrije su u istocnom regionu zbog ruda !
PS. Sibaju se ovi pravo, AN 30 oboren ! pffff lud narod...
https://www.youtube.com/watch?v=PECWgWIwa2A#t=21
Last edited by llull on 08/06/2014 16:05, edited 3 times in total.
- Challenger__
#12841 Re: Ukrajina
- Zanimljiv detalj sa inauguracije; vojniku pred Porošenkom ispada puška iz ruke:
-
jastuk1
#12842 Re: Ukrajina
E pa gledam malo komentare ispod ovih najnovijih slika zločina protiv čovječnosti na youtubu i vidim da neki već to zagovaraju kao odmazdu...Lincoln-Burrows wrote:U Ukrajini postoji i zapadni dio zemlje koji je rata pošteđen,
Mene je najviše razočaralo ono od neki dan da majke i supruge u Lavovu protestvuju protiv uslova u Ukrajinskoj vojsci, a ne protestuju što ih se šalje na istok????????? I još protestuju protiv korupcije. Kažu svi trebaju ići, a ne da neko potmiti 600 dolara i bude oslobođen od slanja! Ovim su mi ovi na zapadu Ukrajine dokazali koliko su samo servilni i beskičmenjaci.
Al jok, oni izgleda misle da brane Ukrajinu. Pretužno....
-
flexibila
#12843 Re: Ukrajina
Dokaz da se sistem raspada,Challenger__ wrote:- Zanimljiv detalj sa inauguracije; vojniku pred Porošenkom ispada puška iz ruke:
-
sanjin_1
#12844 Re: Ukrajina
Čuj argumenata dok stavlja sliku vojnika kojem je ispala puška iz ruke??
Čuj ono bi argumente dok ih je kompletan civilizovani svijet osudio kao divljake i primitivne fašiste koji pokušavaju otrgnuti dio teritorije suverene države? Kompletan napredni svijet već povukao paralelu sa fašistom Miloševićem, divljakom Staljinom, nacistom Hitlerom i sve podkrijepio historijskim činjenicama a ono bi argumente ? Ma beeeži breeee
Čuj ono bi argumente dok ih je kompletan civilizovani svijet osudio kao divljake i primitivne fašiste koji pokušavaju otrgnuti dio teritorije suverene države? Kompletan napredni svijet već povukao paralelu sa fašistom Miloševićem, divljakom Staljinom, nacistom Hitlerom i sve podkrijepio historijskim činjenicama a ono bi argumente ? Ma beeeži breeee
-
flexibila
#12845 Re: Ukrajina
Sabura momak sabura....nedaj da te prenese.....povlacenje paralela sa fasistima aka milosevic, anti fasistima i anti nacistima aka Staljin i nacistom hitlerom nema apsolutno nikakve veze sa pravoslavnim talibanima i kacevandom (kojim se *ahebem svega i svacega) sa situacijom u Ukrajini i o cemu Chelli pise.sanjin_1 wrote:Čuj argumenata dok stavlja sliku vojnika kojem je ispala puška iz ruke??![]()
Normalno da nemas argumenata jer da ih imas izlozio bi ih, a ovako lijecis frustracije i jebes sam sebe u mozak.
- Challenger__
#12846 Re: Ukrajina
Flexi. Ne troši riječi na frustriranog trola. Prijavljen mu je komentar, kada se pojavi admnistracija ide u Banoviće i vozdra.
-
sanjin_1
#12847 Re: Ukrajina
No sikiriki ..Bošnjo je uvjek bio saburli..
Već meni izgleda da je vas nekolicinu "prenijelo" pa se sad pokušavate havizati....odatle ti i stiže taj osjećaj jebavanja u mozak..
Već meni izgleda da je vas nekolicinu "prenijelo" pa se sad pokušavate havizati....odatle ti i stiže taj osjećaj jebavanja u mozak..
-
sanjin_1
#12848 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:Flexi. Ne troši riječi na frustriranog trola. Prijavljen mu je komentar, kada se pojavi admnistracija ide u Banoviće i vozdra.
Očigledna je tvoja frustracija..za sada ti je ovo jedini dobar argument..cmizdri moderaciji da te oslobodi činjenica
-
flexibila
#12849 Re: Ukrajina
O tome i pricamsanjin_1 wrote:No sikiriki ..Bošnjo je uvjek bio saburli..
-
flexibila
#12850 Re: Ukrajina
Chelli, kazu bogatsvo je pomoci insanu - osobi koja je na pogresnom putu.....Challenger__ wrote:Flexi. Ne troši riječi na frustriranog trola. Prijavljen mu je komentar, kada se pojavi admnistracija ide u Banoviće i vozdra.