nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#12827 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

drunken tiger wrote: Imam ja kilometara ne sikiraj se ti. Napisao sam da razumijem ljude koji zbog posla moraju da brzo stignu ali opet to nije do ovih što voze sporije nego do kapitalizma i zbog toga što gazda hoće da mu u jednom danu obiđeš pola BiH i dostaviš robu ili šta već i da do 16 budeš u firmi. Ali ne radi se sada o tome. Radi se o tome da su ovi koji voze sporije sigurniji nego oni koji divljaju i ulaze u rizična preticanja. Čega se samo nagledam dok se popnem do Bjelašnice... pa to je da svakog onig koji pretiče izdvojiš sa strane i metak u čelo! Pa svi smo krenuli na planinu, svi idemo da nam bude lijepo, svi ćemo stići. I ono pretie kolonu, uvaljuje se jer s druge strane idu auta u susret, trubi, mlatara rukama... Napravi udes i pokvari život svima. Samo zato što je nervozan i ne može da podnese da je neko ispred njega. I tako divlja, divlja, tri puta upada u makazice gdje drugi ljudi moraju po kočnicama da udaraju da bi na parkingu dok ja dolazim on izlazi iz auta... eto koliko je prije stigao a tri puta nije imao udes zahvaljujući ovima što voze po propisu..
Očito je da si ti taj koji vozi sporo i stvara kolone. Meni posao nema veze sa vožnjom, nisam non-stop za volanom, ali sporaći svugdje stvaraju problem, od grada do autoputa. Puno više problema takvi naprave nego oni koji brzaju...iako se to direktno i ne vidi uvijek.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#12828 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

ljudi voze po zakonu, ne mogu biti krivi. Cojek vam je dobro napisao, svi ste nesto nervozni, nemojte voziti, bicemo sigurniji na cesti.
Bakir1

#12829 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

@530i
A tek kad se dvojica ufate u halku zvanu laganica ispod ograničenja....
530i

#12830 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Vozi se po gradu 40-50 uz obavezno kočenje na svakoj raskrsnici, magistrala desetak ispod ograničenja kočenje ako je krivina ili kamion dolazi u sustret, autoput 90-100 i preticanje tim brzinama....što bi rek'o Nedžad Branković "sve po zakonu".
Bakir1

#12831 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Bakir1 »

U petak sam ja iz krajine, relaciju bihac pa sve do turbeta nisam osjetio, turbe Lasva za plakati...
Gdje god lokalci koriste magistralnu cestu za granapa tu je problem
drunken tiger

#12832 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

530i wrote:
drunken tiger wrote: Imam ja kilometara ne sikiraj se ti. Napisao sam da razumijem ljude koji zbog posla moraju da brzo stignu ali opet to nije do ovih što voze sporije nego do kapitalizma i zbog toga što gazda hoće da mu u jednom danu obiđeš pola BiH i dostaviš robu ili šta već i da do 16 budeš u firmi. Ali ne radi se sada o tome. Radi se o tome da su ovi koji voze sporije sigurniji nego oni koji divljaju i ulaze u rizična preticanja. Čega se samo nagledam dok se popnem do Bjelašnice... pa to je da svakog onig koji pretiče izdvojiš sa strane i metak u čelo! Pa svi smo krenuli na planinu, svi idemo da nam bude lijepo, svi ćemo stići. I ono pretie kolonu, uvaljuje se jer s druge strane idu auta u susret, trubi, mlatara rukama... Napravi udes i pokvari život svima. Samo zato što je nervozan i ne može da podnese da je neko ispred njega. I tako divlja, divlja, tri puta upada u makazice gdje drugi ljudi moraju po kočnicama da udaraju da bi na parkingu dok ja dolazim on izlazi iz auta... eto koliko je prije stigao a tri puta nije imao udes zahvaljujući ovima što voze po propisu..
Očito je da si ti taj koji vozi sporo i stvara kolone. Meni posao nema veze sa vožnjom, nisam non-stop za volanom, ali sporaći svugdje stvaraju problem, od grada do autoputa. Puno više problema takvi naprave nego oni koji brzaju...iako se to direktno i ne vidi uvijek.
Ma ja. Sve ti znaš. VIdim ja da si ti najpametniji. ;) Ovi što voze po ograničenju oni i kroz crveno prolaze, najviše nesreća oni naprave jelde. Želim ti puno sigurnih kilometara i da ne zaglaviš zatvora kad ti neko dijete potrči preko ceste za loptom pa ti ne mogneš zakočiti na vrijeme. NIsi sam na cesti, zapamti to dobro!!
vješalica

#12833 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

najgore su pretovarene maconje sa tegljacima
koji nacickaju kolonu iza sebe i gule 20 jos pogotovo kad je snijeg ili led....
eh onda ide histerija
preticanje i izazivanje smrti
jebote zar je toliki problem na prosirenju stati da prodje kolona
pa neces se mumificirat
drug_profi

#12834 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Jedno je voziti po ogranicenju, a sasvim nesto drugo kad vozis 10-20-30 ispod ogranicenja. Nemojte mi takve pravdati i govoriti da imaju pravo jer je po zakonu.
Ima u zakonu isto i koja je najmanja dozvoljena brzina i da si duzan da ne usporavas saobracaj.
drunken tiger

#12835 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

drugi profil wrote:Jedno je voziti po ogranicenju, a sasvim nesto drugo kad vozis 10-20-30 ispod ogranicenja. Nemojte mi takve pravdati i govoriti da imaju pravo jer je po zakonu.
Ima u zakonu isto i koja je najmanja dozvoljena brzina i da si duzan da ne usporavas saobracaj.
Ograničenje brzine se odnosi na optimalne uslove za vožnju. Suha cesta, dobra vidljivost i sl. Ima ih ovdje na forumu koji misle da ako piše 80km/h da moraš toliko voziti i kada je led na cesti. ;) Brzina se prilagođava uslovima na cesti. Ne pravdam nikoga, meni ne smetaju. Neko je tek položio vozački pa je nesiguran, neko prvi put vozi tom dionicom pa je oprezan.. Što bi mi smetao? Imam obzira prema svima.
530i

#12836 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

drunken tiger wrote:

Ma ja. Sve ti znaš. VIdim ja da si ti najpametniji. ;) Ovi što voze po ograničenju oni i kroz crveno prolaze, najviše nesreća oni naprave jelde. Želim ti puno sigurnih kilometara i da ne zaglaviš zatvora kad ti neko dijete potrči preko ceste za loptom pa ti ne mogneš zakočiti na vrijeme. NIsi sam na cesti, zapamti to dobro!!
Očito je da ćeš ti morati promijeniti taj svoj stav najpametnijeg svugdje i stalno. Bilo kad te policija sankcioniše ili te neko našaketa kad voziš 40 tamo gdje je i ograničenje i svi voze 80 npr.
drunken tiger

#12837 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

530i wrote:
drunken tiger wrote:

Očito je da ćeš ti morati promijeniti taj svoj stav najpametnijeg svugdje i stalno. Bilo kad te policija sankcioniše ili te neko našaketa kad voziš 40 tamo gdje je i ograničenje i svi voze 80 npr.
Dosadan si. Gdje sam napisao da vozim 40 tamo gdje je ograničenje 80? Za svojih 14 godina aktivne vožnje platio sam 4 kazne. A prelazio sam po 45000km za tri mjeseca. Sve po propisima. Normalno da neću voziti 80km/h ako mi tako piše na znaku a na cesti snijeg... a ovo šaketanje...na koridu pa šaketaj tamo ;)
530i

#12838 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Evo još jedna poruka pa citiraj da još sam sebe hvališ. Počelo je od kritike sporaća a ti ubacuješ snijeg, prolaske kroz crveno i sl....logika ti nije jača strana.
drunken tiger

#12839 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

530i wrote:Evo još jedna poruka pa citiraj da još sam sebe hvališ. Počelo je od kritike sporaća a ti ubacuješ snijeg, prolaske kroz crveno i sl....logika ti nije jača strana.
Ali zato tebi jeste ;) Ti si za sve najpametniji.
vješalica

#12840 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

drugi profil wrote:Jedno je voziti po ogranicenju, a sasvim nesto drugo kad vozis 10-20-30 ispod ogranicenja. Nemojte mi takve pravdati i govoriti da imaju pravo jer je po zakonu.
nema.ogranicenje u zakonu osim na autoputu
samo si duzan da ne vozis brzinom do te mjere da onemogucavas normalno odvijanje saobracaja
procitaj pa pisi
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#12841 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

vješalica wrote:
samo si duzan da ne vozis brzinom do te mjere da onemogucavas normalno odvijanje saobracaja
procitaj pa pisi
Pa šta je vožnja 40 km/h ispod ograničenja nego onemogućavanje normalnog odvijanja saobraćaja ?
U slučaju da su uslovi na cesti zadovoljavajući da se vozi 80 kako znak i pokazuje, šta je tad vožnja na 40 km/h ?
Laertes

#12842 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Laertes »

:meza:
Here we go again
liaar

#12843 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

:cuga: :cuga:
vješalica

#12844 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by vješalica »

liaar wrote:
vješalica wrote:
procitaj pa pisi
Pa šta je vožnja 40 km/h ispod ograničenja nego onemogućavanje normalnog odvijanja saobraćaja ?
U slučaju da su uslovi na cesti zadovoljavajući da se vozi 80 kako znak i pokazuje, šta je tad vožnja na 40 km/h ?
jedino je na autoputu kao kategoriji ceste ograniceno izmedjunostalog i zbog vozila koja ne zbog tehnickih karakteristika e mogu razviti brzinu vecu od 40km/h isto kao sto je ogranicena max brzina za odredjene kategorije vozila
nisu sve kategorije ceste iste,mozda nekim jesu,ali to je do njih
a na ostalim nema i ne postoji tacno odredjeno koliko je km/h ogranicenje koje se smatra ometanjem saobracaja
citati i samo citati zakon je dostupan,a biti glup i neinforisan nikako ne ide u prilog pojedincima
znaci znam da je mrsko otvoriti zakon
ali ti to radi sebe da ne mlatite u nedogled
znaci zoobsbih u sakice i manje mudrovanja
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#12845 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

drunken tiger wrote:
530i wrote:Evo još jedna poruka pa citiraj da još sam sebe hvališ. Počelo je od kritike sporaća a ti ubacuješ snijeg, prolaske kroz crveno i sl....logika ti nije jača strana.
Ali zato tebi jeste ;) Ti si za sve najpametniji.
pametniji je od tebe i sve je u pravu sta je napisao ,svako normalan i sa iole nekim vozackim iskustvom razmislja kao i on i slaze se s njim ,jedino vama ''pravnicima'' i puzevima nikad dokazat neke stvari.....stalno prepirke oko istih gluposti,ima li iko od vas saobracajne kulture? kucnog odgoja? .....utuvite u glavu da degenerici koji voze 20-30 sporije od ogranicenja ometaju ostale ucesnike u saobracaju i stvaraju nervozu.jedan degenerik ometa 100 ljudi koji normalno voze...ima li to smisla ikakvog???
liaar

#12846 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

Dzaba je pričat. Čovjek navede da je policija zaustavila lika koji je vozio 40 u 80, i oni pišu kako je to ok. Ok je samo kad je snijeg i led, eventualno onaj žestoki pljusak. Drugo je što seljadija vidi radar i spusti ispod ograničenja.
bitanga_sa_otesa

#12847 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

samo da napomenem meni se te situacije sa puzevima obicno desavaju ljeti pri suhom kolovozu,odlicnoj vidljivosti i bez nekih velikih guzvi po cesti....ta smanjivanja na 40 gdje radar slika na 71 necu da spominjem kao ni kocenja iznenadna kad im dolazi auto iz suprotnog smjera :run:
drug_profi

#12848 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Samoživost i nedostatak vozačke kulture.
Mogu razumjeti početnika, ima ono P pa mu halalim.
Ali ko fol isksune vozače koji misle da su sami na svijetu i svijet mjere prema sebi, ne mogu i neću da shvatim.
Vozi u okviru ogranicenja, ako nisi sposoban, odjebi sa ceste i tacka. Ti si opasnost za sve.
bitanga_sa_otesa

#12849 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

valja drkat po viberu i fb u voznji...cuj da odjebu...ma hajte molim vas...
samo benjo njima moze zabranit da voze :D
drug_profi

#12850 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drug_profi »

Stvar je jasna. Spori vozači imaju više indirektnog uticaja na opasne situacije, nego normalni vozači.
Brzi vozači imaju više direktnog uticaja na opasne situacije, od normalnih vozača.
Kako da to objasnim bolje?
Pa normalan vozač pri susretu sa sporim vozačem nakon nekog vremena postaje isfrustriran i prelazi u kategoriju "brzih" vozača koji ulaze u opasne situacije da bi se rjesili sporaća.
Nema opravdanja da se vozi 70 ili 60 na cesti gdje su uslovi normalni i ogranicenje 80. Nema jednostavno. To je ometanje normalnog saobracaja.
Ili nisi ssposban za voznju ili ti je auto neispravno, ali kako god ne bi smio biti na cesti.
Ako nije ni jedno ni drugo, onda si samo bezobrazan, a to sve kaže o tebi. Valjda mjeriš svijet po sebi. Tebi se ne žuri, nikom se ne žuri. Tebi su palili čvoke u školi, sad imaš auto i zajebavaš sve iza sebe, svetiš se za traume iz djetinjstva.... šta li?
Post Reply