Sirija vol. 2
- Krokodajl
#128151 Re: Sirija vol. 2
Poseban selam za Savoxxa ako prati temu.
Cijenim da odmara u zasluženoj mirovini.
Kažu da je Zabadani lijep u ovo doba godine...
Cijenim da odmara u zasluženoj mirovini.
Kažu da je Zabadani lijep u ovo doba godine...
-
Novosti
#128152 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Sta ti imas protiv slova "j"?! Uticaj NDH pravopisa? Svaki put pomislim: "Mozda je slucajna greska.", ali vidim da ti je to ustaljena praksa i "pravopis", pa odlucih, konacno, reagovati. Ponavljaj za mnom - siriJska, siriJska, siriJska,... Nije tesko, zar ne?Novosti wrote:Siriska
- Ironmen
#128153 Re: Sirija vol. 2
Da to je sigurno istina za Morek pogotovo za nas koji pratimo ovaj sukob od 2013 i ranijeKrokodajl wrote:Tu sam![]()
Da mi je ko 2015. Pričao da će SAA Han Šejhun vraćat 2019...
I mislim da je Morek strateški bitniji od Han Šejhuna, Morek je uvijek bio na prvoj liniji ne bitno pod čijom kontrolom, SAA je tamo imala sistem utvrda kojeg su militanti u posljednjoj velikoj ofanzivi na Hamu zauzeli eh sad kad je to bilo ubij me ako znam, 2017. Možda....
Oslobađanjem Han Šejhuna i definitivno se završava rat u Hami, nema više bombi po Mahardi i Sukaljabiji...
Sirija pobjeđuje to je odavno evidentno, nažalost ništa se promjeniti neće.
Vjerovao sam da će se na unutrašnjem planu neke promjeme desiti nažalost korupcija, sivilo...
Asad će ostati na vlasti unatoč najavama i njega samog da neće ostati, naravno podršku naroda će dobiti, a koga bi drugo narod i izabrao ?
Lokalne kabadahije hapse novinare koji pišu o krizi, nepravdi.
Rat će se završiti, ništa se promjeniti neće, ostat će spaljena zemlja i napuštena sela. Milioni Sirijaca su/će sreću potražiti negdje drugdje, a novim generacijama će roditelji pričati kako je prije ljepše bilo.
Djeca koja su na početku rata kretala u osnovnu školu danas su vojni obveznici.
Ko je kriv ?
Ko što kaže ona pjesma "Zar je važno ko je kriv, kad se sve to desi".
Morek je jako bitan zbog tih nastamba i transea sigurno ce biti jak zalogaj za SAA.
PS: Vidim skoro sva stara ekipe je tu pozdrav za sve, samo izgleda da savoxx fali ili je na godisnjem
- Ironmen
#128154 Re: Sirija vol. 2
Problem za SAA pri oslobadjanu Moreka ce biti i ovaj turski chekpoint koji se nalazi na samom ulazu u gradic ( naselje ) Morek..Turkish army will not withdraw from the observation points, even in the worst case scenario - A Turkish officer in Idlib
Jedino ako turci i rusi nisu nesto konkretnije pregovorili, sigurno jesu jer nema ni propagande po zapadnim medijima a niti turskim medijima u slucaju nove oslobadjajuce ofanzive SAA, prema tome mozemo sigurno zakljuciti da je pao neki dogovor...
- dječak sa šibicama
#128155 Re: Sirija vol. 2
PVO je "protiv vazdusna odbrana" i sumnjam da oni nekoga mogu bombardovatiNovosti wrote:Siriska PVO je danas bombardovala Hish i Kafr Sajnah. Oba dva naselja se nalaze u Idlibu. Pod kontrolom su HTS-a.
SAA je zauzela Tall al-Nar (Idlib) i farme zapadno od Khan
Shaykhuna (Idlib). Sve je do danas držao HTS.
- Kikibombona
#128156 Re: Sirija vol. 2
Sve super, ali ova recenica je besmislena na vise nivoa..Krokodajl wrote:Tu sam![]()
Da mi je ko 2015. Pričao da će SAA Han Šejhun vraćat 2019...
I mislim da je Morek strateški bitniji od Han Šejhuna, Morek je uvijek bio na prvoj liniji ne bitno pod čijom kontrolom, SAA je tamo imala sistem utvrda kojeg su militanti u posljednjoj velikoj ofanzivi na Hamu zauzeli eh sad kad je to bilo ubij me ako znam, 2017. Možda....
Oslobađanjem Han Šejhuna i definitivno se završava rat u Hami, nema više bombi po Mahardi i Sukaljabiji...
Sirija pobjeđuje to je odavno evidentno, nažalost ništa se promjeniti neće.
Vjerovao sam da će se na unutrašnjem planu neke promjeme desiti nažalost korupcija, sivilo...
Asad će ostati na vlasti unatoč najavama i njega samog da neće ostati, naravno podršku naroda će dobiti, a koga bi drugo narod i izabrao ?
Lokalne kabadahije hapse novinare koji pišu o krizi, nepravdi.
Rat će se završiti, ništa se promjeniti neće, ostat će spaljena zemlja i napuštena sela. Milioni Sirijaca su/će sreću potražiti negdje drugdje, a novim generacijama će roditelji pričati kako je prije ljepše bilo.
Djeca koja su na početku rata kretala u osnovnu školu danas su vojni obveznici.
Ko je kriv ?
Ko što kaže ona pjesma "Zar je važno ko je kriv, kad se sve to desi".
Nema u Siriji mira. Potrajat ce ovo jos dugo. A ako dodje do mira, ako se uklone barikade, eto terorizma i raznosenja.
Ugl, perspektiva nikakva.
...
Mozda jedinu Kurdi procvjetaju ako Turke skinu sa vrata i ako Ameri poguraju.
- Kikibombona
#128157 Re: Sirija vol. 2
Krok, vidi ovo, supruge gospode

- Kikibombona
#128158 Re: Sirija vol. 2
Zipa ovog AKP-eovskog pacova, pita se zasto Kurdi ne podrze turko-vehabije protiv dr. Asada
https://mobile.twitter.com/OmerOzkizilc ... 7486051329
Pokvarenost bez granica.
...
Vojska dr. Asada usla u Han Sejhun, prenosi Al Arabija. Sta ce biti sa turskom vojskom u Moreku? Zasto su uopste dosli u Hamu? Oni gdje dodju tu vehabije pozube. Od kada su se umjesali u sirijski rat dr. Asad napreduje. Turci su prodali Damask i Alep, prodat ce sve ostalo. Nekaaaa, mutave vehabije nista bolje nisu zasluzile.
Oni prezivjeli jadnici iz Gute, Jaish al-Islam i Faylak al-Rahman salju pojacanja u Hamu. Kuku lele...
https://mobile.twitter.com/OmerOzkizilc ... 7486051329
Pokvarenost bez granica.
...
Vojska dr. Asada usla u Han Sejhun, prenosi Al Arabija. Sta ce biti sa turskom vojskom u Moreku? Zasto su uopste dosli u Hamu? Oni gdje dodju tu vehabije pozube. Od kada su se umjesali u sirijski rat dr. Asad napreduje. Turci su prodali Damask i Alep, prodat ce sve ostalo. Nekaaaa, mutave vehabije nista bolje nisu zasluzile.
Oni prezivjeli jadnici iz Gute, Jaish al-Islam i Faylak al-Rahman salju pojacanja u Hamu. Kuku lele...
- muhafuca
#128159 Re: Sirija vol. 2
Oslobodjenje Khan Sheikhoun-a u toku
bumo vidjeli koliko uspjesno ovaj put
bumo vidjeli koliko uspjesno ovaj put
Breaking ,SAA Tiger forces Start Storming #KhanSheikhoun in South #idlib
Code: Select all
https://twitter.com/MIG29_/status/1163180748280647680- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#128160 Re: Sirija vol. 2
Vozdra Zrakane.zrakomlat wrote:...
Uf, uf, uf, šta bih onda tek ja trebao reći. Neka ne zeza i neka se vrati: Sa'voxeeee, vrati seeee...Mislim da se Savox nije više javljao nakon bana na Venecueli. Pogodio ga ban garant nešto plaho, uvrijedio, šta li je.
- Challenger_
#128161 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Tu sam![]()
Kako si legendo. Kako se devera? Sve OK?
- Challenger_
#128162 Re: Sirija vol. 2
husein_kapetan wrote:Tu sam drug..redovno navratim ali sam vise nego prezauzet poslovima..
Veliki pozrdrav tebi i svoj raji na temi..
Vidio sam odmah da je Salik tu, a tu su i legende Ironman i Muhafuca, te ostala ekipa. Antiče garant vreba iz offa, još samo da se javi Sa'vox da da znak da je živ i to je to.
-
zrakomlat
#128163 Re: Sirija vol. 2
More bola. Pucaju u zrak a onda to svakako mora pasti na zemlju nedje. LogiĆno.dječak sa šibicama wrote:PVO je "protiv vazdusna odbrana" i sumnjam da oni nekoga mogu bombardovatiNovosti wrote:Siriska PVO je danas bombardovala Hish i Kafr Sajnah. Oba dva naselja se nalaze u Idlibu. Pod kontrolom su HTS-a.
SAA je zauzela Tall al-Nar (Idlib) i farme zapadno od Khan
Shaykhuna (Idlib). Sve je do danas držao HTS.
-
Ljuci
#128164 Re: Sirija vol. 2
Amerika je mogla svrgnuti Al Assada samo da se nije pojavio ISIL. ISIL je pokvario revoluciju u Siriji i sada je veoma tesko skinuti Al Assada.
- muhafuca
#128165 Re: Sirija vol. 2
jes' vala - bas tako, mozes misliti da je "revolucija" bila uspjesna u prvom talasu. kao u Libiji.Ljuci wrote:Amerika je mogla svrgnuti Al Assada samo da se nije pojavio ISIL. ISIL je pokvario revoluciju u Siriji i sada je veoma tesko skinuti Al Assada.
sad bi i Sirijci uzivali u blagodatima Americke demokratije, bas poput istih tih Libijaca.
Mozda bi i Liban bio gotov do danas i ponovo Svicarska Bliskog Istoka bas kao sto je Libija sad Svicarska sjeverne Afrike.
-
The 51st State
#128166 Re: Sirija vol. 2
turci uletise, nece ljudi izbjeglica, asadov gang popizdio, poremetise im koncepciju.
- Čitalac
#128167 Re: Sirija vol. 2
Dogovor na relaciji Turska-Rusija-Iran, po svemu sudeći, jedan je od čudnijih sporazuma u istoriji diplomatije jer ništa od potpisanog nije sprovedeno u delo, a potpisnice sporazum tumače na različite načine. Počelo se sa četiri "zone deeskalacije", a danas je ostala jedna - Idlib. U Idlibu pak deeskalacija nikada nije ni zaživela. U poslednjih pet meseci, uprkos "osmatračnicama" turske vojske, poginulo je više od 3.500 ljudi, od čega blizu hiljadu civila, dok je prema podacima UN-a od aprila do avgusta raseljeno više od 200 hiljada ljudi.
- dječak sa šibicama
#128168 Re: Sirija vol. 2

po zadnjim vijestima, shabihe usle sa sjevera u grad, iranski placenici i afganistanski fanatici zakrvavljenih ociju nadiru na zapadna predgradja
- Krokodajl
#128169 Re: Sirija vol. 2
Dobro je sve mašala, zdravlje pa sve ostalo.Challenger_ wrote:Krokodajl wrote:Tu sam![]()
![]()
Kako si legendo. Kako se devera? Sve OK?
@Kiki , dobit će podršku naroda jer neće biti protivkandidata, kontaš
- Ironmen
#128170 Re: Sirija vol. 2
Ma dogovor je pao ispod stopa 100%, pa pogledaj samo zapadnu i Tursku javnost kako izvjestavaju o trenutnom stanju u Idlibu..Čitalac wrote:Dogovor na relaciji Turska-Rusija-Iran, po svemu sudeći, jedan je od čudnijih sporazuma u istoriji diplomatije jer ništa od potpisanog nije sprovedeno u delo, a potpisnice sporazum tumače na različite načine. Počelo se sa četiri "zone deeskalacije", a danas je ostala jedna - Idlib. U Idlibu pak deeskalacija nikada nije ni zaživela. U poslednjih pet meseci, uprkos "osmatračnicama" turske vojske, poginulo je više od 3.500 ljudi, od čega blizu hiljadu civila, dok je prema podacima UN-a od aprila do avgusta raseljeno više od 200 hiljada ljudi.
A sjetimo se 2012-13 kada su koljaci bili prepolovili Allepo i kada je Damask bio na koljenima kako su oplakivali bijele sljemove i ostalu kompaniju..
Turcima smeta HTS ili ti nusra, nisu mogli 2 godine sa njima napraviti bilo kakav dogovor i vec je vrijeme da se ovo rijesi....A Turska ce nekako dobiti svoj dio kolaca siguran sam..
- Ironmen
#128171 Re: Sirija vol. 2
walking deaddječak sa šibicama wrote:
po zadnjim vijestima, shabihe usle sa sjevera u grad, iranski placenici i afganistanski fanatici zakrvavljenih ociju nadiru na zapadna
predgradja
- dječak sa šibicama
#128172 Re: Sirija vol. 2
krvolocne shabihe presjekle cestu sjeverno od grada, Al Nimr control punkt u rukama Asadovih zlikovaca.
U turskom konvoju koji je zaglavio negdje u ovom podrucju, poginula tri umjerena demokrata nakon sto ih je zlocinacka asadova avijacija bomardovala, neki komandant neke FSA jedinice medju njima, dusa od covjeka kazu

U turskom konvoju koji je zaglavio negdje u ovom podrucju, poginula tri umjerena demokrata nakon sto ih je zlocinacka asadova avijacija bomardovala, neki komandant neke FSA jedinice medju njima, dusa od covjeka kazu

- Lincoln-Burrows
#128173 Re: Sirija vol. 2
35°C u Siriji, kako im se da ratovati
- Kikibombona
#128174 Re: Sirija vol. 2
Turci i vehabije se pitaju zasto Kurdi ne napadnu Asada kako bi se zastitili civili u Idlibu.The 51st State wrote:turci uletise, nece ljudi izbjeglica, asadov gang popizdio, poremetise im koncepciju.
To je isto kao da je neko od Atifa Dudakovica trazio da napadne hrvatsku vojsku kada je pocela Oluja.
...
Turke ce skupo kostati idlibske vehabije. Tu za njih nema dobrog rjesenja.
-
The 51st State
#128175 Re: Sirija vol. 2
nema to veze sa vehabijama, 2=3 miliona novih izbjeglica ne zele, a da bi in lakse bilo bez nusre, bi.Kikibombona wrote:Turci i vehabije se pitaju zasto Kurdi ne napadnu Asada kako bi se zastitili civili u Idlibu.The 51st State wrote:turci uletise, nece ljudi izbjeglica, asadov gang popizdio, poremetise im koncepciju.![]()
To je isto kao da je neko od Atifa Dudakovica trazio da napadne hrvatsku vojsku kada je pocela Oluja.![]()
...
Turke ce skupo kostati idlibske vehabije. Tu za njih nema dobrog rjesenja.