Sirija vol. 2
-
Novosti
#128126 Re: Sirija vol. 2
15.8. SAA zauzima Harsh Abidin, Khirbat Abidin i Tall Larj. Sva 3 naselja se nalaze u Idlibu te prešli su u ruke režima borbom između HTS-a i SAA.
16.8. SAA zauzima Tall Larj ponovo nakon što je HTS preoteo jedno vrijeme. SAA zauzima Jabal al Zuwaydan (Latakia) nakon borbe s HTS-om.
Sve u svemu jučer i danas je zauzeto najmanje 5 naselja (navodno je i Maghar Hantah zauzet u borbama između SAA i sirijski opoziciski snaga (vjerojatno Jayush al Izza-e)).
16.8. SAA zauzima Tall Larj ponovo nakon što je HTS preoteo jedno vrijeme. SAA zauzima Jabal al Zuwaydan (Latakia) nakon borbe s HTS-om.
Sve u svemu jučer i danas je zauzeto najmanje 5 naselja (navodno je i Maghar Hantah zauzet u borbama između SAA i sirijski opoziciski snaga (vjerojatno Jayush al Izza-e)).
- Ironmen
#128127 Re: Sirija vol. 2
Oslobodjeno 5 naselje od koljaca HTS nusrica i ostalih mnogobrojnih ekipa koja su vise desetine puta mijenjala imenaNovosti wrote:15.8. SAA zauzima Harsh Abidin, Khirbat Abidin i Tall Larj. Sva 3 naselja se nalaze u Idlibu te prešli su u ruke režima borbom između HTS-a i SAA.
-
solar7
#128128 Re: Sirija vol. 2
Hrabri mudzahidi Idliba se herojski bore sa daleko nadmocnijim neprijateljem i uspjevaju donekle.Djecoubice:rusi,pesinove horde zla,siitski sejtani irana libanona afganistana sve upotrebljavaju protiv islama i muslimana Idliba ali im ne ide lako.Moja dova i nas jos vise od 2 000 000 juce na hudbi je bila za nasu bracu.Nikad pesin ne doceko providna dana i nek je proklet i on oni s njim.
-
Novosti
#128129 Re: Sirija vol. 2
Uglavnom od opoziciski skupina trenutno najzastupljenije su HTS i Jayish al Izza. Ostale su sjevernije koliko ja vidim.Ironmen wrote:Oslobodjeno 5 naselje od koljaca HTS nusrica i ostalih mnogobrojnih ekipa koja su vise desetine puta mijenjala imenaNovosti wrote:15.8. SAA zauzima Harsh Abidin, Khirbat Abidin i Tall Larj. Sva 3 naselja se nalaze u Idlibu te prešli su u ruke režima borbom između HTS-a i SAA.
-
Novosti
#128130 Re: Sirija vol. 2
SAA je 16.8. zauzela Abidin (Idlib). Abidin je inače držao HTS.

- King Theoden
#128131 Re: Sirija vol. 2
Ako su mudžahidi fi sebilillah, ne postoji način da ih asadovci pobijede pa taman da im rusi daju atomske bombe.solar7 wrote:Hrabri mudzahidi Idliba se herojski bore sa daleko nadmocnijim neprijateljem i uspjevaju donekle.Djecoubice:rusi,pesinove horde zla,siitski sejtani irana libanona afganistana sve upotrebljavaju protiv islama i muslimana Idliba ali im ne ide lako.Moja dova i nas jos vise od 2 000 000 juce na hudbi je bila za nasu bracu.Nikad pesin ne doceko providna dana i nek je proklet i on oni s njim.
Ali, šta ako izgube?
- Lincoln-Burrows
#128133 Re: Sirija vol. 2
To mijenjanje imena mi je najveća nepoznanica, bio je i kod nas rat ma se ne sijećam nekih promjena imena.Ironmen wrote:
Oslobodjeno 5 naselje od koljaca HTS nusrica i ostalih mnogobrojnih ekipa koja su vise desetine puta mijenjala imena
- salik79
#128134 Re: Sirija vol. 2
"Demokratska opozicija", kada se svojim zlocinima i terorizmom suvise iskompromitira, da bi kao takva nastavila nositi taj "plemeniti" termin na masmedijskom prostoru, mora proci rebranding.Lincoln-Burrows wrote:To mijenjanje imena mi je najveća nepoznanica, bio je i kod nas rat ma se ne sijećam nekih promjena imena.Ironmen wrote:
Oslobodjeno 5 naselje od koljaca HTS nusrica i ostalih mnogobrojnih ekipa koja su vise desetine puta mijenjala imena
-
solar7
#128135 Re: Sirija vol. 2
Nista.Znas onu Semsinu pjesmu.Dino34 wrote:Ako su mudžahidi fi sebilillah, ne postoji način da ih asadovci pobijede pa taman da im rusi daju atomske bombe.solar7 wrote:Hrabri mudzahidi Idliba se herojski bore sa daleko nadmocnijim neprijateljem i uspjevaju donekle.Djecoubice:rusi,pesinove horde zla,siitski sejtani irana libanona afganistana sve upotrebljavaju protiv islama i muslimana Idliba ali im ne ide lako.Moja dova i nas jos vise od 2 000 000 juce na hudbi je bila za nasu bracu.Nikad pesin ne doceko providna dana i nek je proklet i on oni s njim.
Ali, šta ako izgube?
- King Theoden
#128136 Re: Sirija vol. 2
E, onda si sljedbenik svog nefsa tj onoga što mu se sviđa, a nikako sljedbenik istine.solar7 wrote:Nista.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#128137 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:"Demokratska opozicija", kada se svojim zlocinima i terorizmom suvise iskompromitira, da bi kao takva nastavila nositi taj "plemeniti" termin na masmedijskom prostoru, mora proci rebranding.
Upravo. Promjenom imena žele oni i njihovi vanjski mentori da prikriju ko su i šta su.
- dječak sa šibicama
#128138 Re: Sirija vol. 2
Jel vidio iko zadnjih tri cetiri godine igdje famoznu FSA iliti Slobodnu Sirijsku Armiju??
- dragma
- Vozim: Pješe
#128140 Re: Sirija vol. 2
Samo vi pričajte, revolucija nikad jača he he he... 
-
The 51st State
#128141 Re: Sirija vol. 2
nije jaca ali i asadova je vladavina samo uz cimzu i represiju moguca, malo malo nekog smaknu na "rekonciliranim" podrucjima.
a sto se tice idliba, strahota od neselktivnih zracnih udara u standardnom maniru ratnih zlocina. 3 miliona ljudi je ugrozeno za masovni egzodus,
a sto se tice idliba, strahota od neselktivnih zracnih udara u standardnom maniru ratnih zlocina. 3 miliona ljudi je ugrozeno za masovni egzodus,
-
Novosti
#128142 Re: Sirija vol. 2
Za to je dosta kriva i opozicija jer nije pružila nikakvu skoro alternativu. Prema tome neka Asad i pobjeđuje Siricima i treba diktatura jer i nidu u stanju ništa bolje napravit.The 51st State wrote:nije jaca ali i asadova je vladavina samo uz cimzu i represiju moguca, malo malo nekog smaknu na "rekonciliranim" podrucjima.
- dječak sa šibicama
#128143 Re: Sirija vol. 2
Shabihe na ulazu u Khan Sheikhun, udaraju cijelom sirinom fronta, napreduju i sjeverno.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#128144 Re: Sirija vol. 2
dragma wrote:Samo vi pričajte, revolucija nikad jača he he he...
Ima li Sa'voxa? Šta je sa Krokodilom, Kapetanom i ekipom?
- Krokodajl
#128145 Re: Sirija vol. 2
Tu sam
Da mi je ko 2015. Pričao da će SAA Han Šejhun vraćat 2019...
I mislim da je Morek strateški bitniji od Han Šejhuna, Morek je uvijek bio na prvoj liniji ne bitno pod čijom kontrolom, SAA je tamo imala sistem utvrda kojeg su militanti u posljednjoj velikoj ofanzivi na Hamu zauzeli eh sad kad je to bilo ubij me ako znam, 2017. Možda....
Oslobađanjem Han Šejhuna i definitivno se završava rat u Hami, nema više bombi po Mahardi i Sukaljabiji...
Sirija pobjeđuje to je odavno evidentno, nažalost ništa se promjeniti neće.
Vjerovao sam da će se na unutrašnjem planu neke promjeme desiti nažalost korupcija, sivilo...
Asad će ostati na vlasti unatoč najavama i njega samog da neće ostati, naravno podršku naroda će dobiti, a koga bi drugo narod i izabrao ?
Lokalne kabadahije hapse novinare koji pišu o krizi, nepravdi.
Rat će se završiti, ništa se promjeniti neće, ostat će spaljena zemlja i napuštena sela. Milioni Sirijaca su/će sreću potražiti negdje drugdje, a novim generacijama će roditelji pričati kako je prije ljepše bilo.
Djeca koja su na početku rata kretala u osnovnu školu danas su vojni obveznici.
Ko je kriv ?
Ko što kaže ona pjesma "Zar je važno ko je kriv, kad se sve to desi".
Da mi je ko 2015. Pričao da će SAA Han Šejhun vraćat 2019...
I mislim da je Morek strateški bitniji od Han Šejhuna, Morek je uvijek bio na prvoj liniji ne bitno pod čijom kontrolom, SAA je tamo imala sistem utvrda kojeg su militanti u posljednjoj velikoj ofanzivi na Hamu zauzeli eh sad kad je to bilo ubij me ako znam, 2017. Možda....
Oslobađanjem Han Šejhuna i definitivno se završava rat u Hami, nema više bombi po Mahardi i Sukaljabiji...
Sirija pobjeđuje to je odavno evidentno, nažalost ništa se promjeniti neće.
Vjerovao sam da će se na unutrašnjem planu neke promjeme desiti nažalost korupcija, sivilo...
Asad će ostati na vlasti unatoč najavama i njega samog da neće ostati, naravno podršku naroda će dobiti, a koga bi drugo narod i izabrao ?
Lokalne kabadahije hapse novinare koji pišu o krizi, nepravdi.
Rat će se završiti, ništa se promjeniti neće, ostat će spaljena zemlja i napuštena sela. Milioni Sirijaca su/će sreću potražiti negdje drugdje, a novim generacijama će roditelji pričati kako je prije ljepše bilo.
Djeca koja su na početku rata kretala u osnovnu školu danas su vojni obveznici.
Ko je kriv ?
Ko što kaže ona pjesma "Zar je važno ko je kriv, kad se sve to desi".
-
zrakomlat
#128146 Re: Sirija vol. 2
Mislim da se Savox nije više javljao nakon bana na Venecueli. Pogodio ga ban garant nešto plaho, uvrijedio, šta li je.Challenger_ wrote:dragma wrote:Samo vi pričajte, revolucija nikad jača he he he...
-
Novosti
#128147 Re: Sirija vol. 2
Siriska PVO je danas bombardovala Hish i Kafr Sajnah. Oba dva naselja se nalaze u Idlibu. Pod kontrolom su HTS-a.
SAA je zauzela Tall al-Nar (Idlib) i farme zapadno od Khan
Shaykhuna (Idlib). Sve je do danas držao HTS.
SAA je zauzela Tall al-Nar (Idlib) i farme zapadno od Khan
Shaykhuna (Idlib). Sve je do danas držao HTS.
- salik79
#128148 Re: Sirija vol. 2
Sta ti imas protiv slova "j"?! Uticaj NDH pravopisa? Svaki put pomislim: "Mozda je slucajna greska.", ali vidim da ti je to ustaljena praksa i "pravopis", pa odlucih, konacno, reagovati. Ponavljaj za mnom - siriJska, siriJska, siriJska,... Nije tesko, zar ne?Novosti wrote:Siriska
- husein_kapetan
#128149 Re: Sirija vol. 2
Tu sam drug..redovno navratim ali sam vise nego prezauzet poslovima..Challenger_ wrote:dragma wrote:Samo vi pričajte, revolucija nikad jača he he he...
Veliki pozrdrav tebi i svoj raji na temi..
- salik79
#128150 Re: Sirija vol. 2
Pozdrav i tebihusein_kapetan wrote:Tu sam drug..redovno navratim ali sam vise nego prezauzet poslovima..Challenger_ wrote:dragma wrote:Samo vi pričajte, revolucija nikad jača he he he...
Veliki pozrdrav tebi i svoj raji na temi..