HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
crnivrag

#12801 Re: HS kablovska

Post by crnivrag »

MTV wrote:
Dzontra_Volta wrote:Nek me neko ispravi ako griješim, pošto nisam baš istraživao, ali u Hrvatskoj utakmice Lige prvaka utorkom (ili srijedom) možeš gledati samo ako imaš Max TV (bar tako reklama ide). Korisnici ostalih provajdera se mogu slikati.
Da to je tacno jer Vip i Bnet nece arene sport da uvrste u svoju ponudu. Zanimljivo da je interface na bnetu/vipu isti kao i na telemach/SBB. Neka veza ili?!
Ista kompanija im razvija interface za krajnje proizvode, u pitanju je kompanija Zappware, a na ovom linku se može vidjeti da su sve kompanije navedene kao partneri: http://zappware.com/about/our-customers/
The Realist

#12802 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Dzontra_Volta wrote:Nek me neko ispravi ako griješim, pošto nisam baš istraživao, ali u Hrvatskoj utakmice Lige prvaka utorkom (ili srijedom) možeš gledati samo ako imaš Max TV (bar tako reklama ide). Korisnici ostalih provajdera se mogu slikati.
A možeš li ih uvesti gdje hoćeš? Nije problem dok možeš uslugu uvesti, ali kod nas većina ljudi uopšte nema opciju da uvede Telemach.
afannedim

#12803 Re: HS kablovska

Post by afannedim »

The Realist wrote:
A možeš li ih uvesti gdje hoćeš? Nije problem dok možeš uslugu uvesti, ali kod nas većina ljudi uopšte nema opciju da uvede Telemach.

Na telemachu nema lige prvaka
Better Man

#12804 Re: HS kablovska

Post by Better Man »

hrasno38 wrote: Pa ako kojim slucajem budem Englez u nekom drugom zivotu ili mozda u ovom postanem njihov drzavljanin onda mozda i budem navijao za neki klub iz Engleske a ovako makar tu nisam imao nikada dilemu odakle sam i za koga navijam. Simpatije su nesto drugo i kao sto sam napisao simpatisem klubove gdje igraju nasi igraci pa i igraci sa prostora bivse YU a posto u MU nema nikoga on mi je stvarno zadnja rupa na svirali:) Ne kazem da nekada ne pogledam neki mec ali tu nema strasti nego samo ubijanja vremena. Ah da sad mozes biti miran kad je Dzeko otisao iz Engleske a ti navijac MU jer mu je MU bio redovna musterija:)
Naravno u ponudi kablovskih provajdera treba da budu i SK i Arene a o ukusima se ne treba raspravljati. Meni je draze pogledati Sarajevo-Zeljo, Dinamo-Hajduk i Zvezda-Partizan od bilo koje utakmice i derbija PL-a.
Pa ne bih rekao da mu je Manchester United bio redovna mušterija, jer zadnji put su oni njih ponizili ako ne računamo remi u ovoj novoj sezoni. Raspadom nekadašnje države prestao je moj interes za klubove iz ex Yu, jer se kvalitet srozao maximalno. Klub za koji sam navijao u bivišoj državi je bio Partizan. Glede Engleskog fudbala i Manchester Uniteda to pratim još od ranih osamdesetih i nadam se da ću u doglednoj budučnosti otići na Teatar snova i doživjeti uživo istinsku nogometnu atmosferu. Moj kolega s posla je bio na HS-u i prebacio se na Logosoft i sad ima i Arene i SK. Neko je postavio grafikon SK kanala u ponudi i samo da dodam da tu nisu svi SK kanali, jer ja imam i SK 4 i SK 5. Meni je glupo da nemaš i jedno i drugo, ali ja mislim da je sve to monopol provajdera. Dok mog lokalnog provajdera, koji je bio jedan od prvih, ako ne i prvi u BiH koji je uveo kablovsku još prije rata, nije preuzeo Telemach, nikad nam nisu zamračivali HRT2 i sportski program kao što je LP, ali ipak sad je daleko bolja usluga i imaš Digitalnu televiziju, tj. HD kanale.
Better Man

#12805 Re: HS kablovska

Post by Better Man »

Better Man wrote:
hrasno38 wrote: Pa ako kojim slucajem budem Englez u nekom drugom zivotu ili mozda u ovom postanem njihov drzavljanin onda mozda i budem navijao za neki klub iz Engleske a ovako makar tu nisam imao nikada dilemu odakle sam i za koga navijam. Simpatije su nesto drugo i kao sto sam napisao simpatisem klubove gdje igraju nasi igraci pa i igraci sa prostora bivse YU a posto u MU nema nikoga on mi je stvarno zadnja rupa na svirali:) Ne kazem da nekada ne pogledam neki mec ali tu nema strasti nego samo ubijanja vremena. Ah da sad mozes biti miran kad je Dzeko otisao iz Engleske a ti navijac MU jer mu je MU bio redovna musterija:)
Naravno u ponudi kablovskih provajdera treba da budu i SK i Arene a o ukusima se ne treba raspravljati. Meni je draze pogledati Sarajevo-Zeljo, Dinamo-Hajduk i Zvezda-Partizan od bilo koje utakmice i derbija PL-a.
Vidi ja se be ne ograničavam na BiH i sebe smatram čovjekom svijeta. Ipak rošen sam daleko odavde, tačnije 24 sata leta avionom i imam pasoš te zemlje, koji mi omogučava da putujem kao normalan čovjek svijetom i da ne moram razmišljati o vizama i drugim glupostima. Pa ne bih rekao da mu je Manchester United bio redovna mušterija, jer zadnji put su oni njih ponizili ako ne računamo remi u ovoj novoj sezoni. Raspadom nekadašnje države prestao je moj interes za klubove iz ex Yu, jer se kvalitet srozao maximalno. Klub za koji sam navijao u bivišoj državi je bio Partizan. Glede Engleskog fudbala i Manchester Uniteda to pratim još od ranih osamdesetih i nadam se da ću u doglednoj budučnosti otići na Teatar snova i doživjeti uživo istinsku nogometnu atmosferu. Moj kolega s posla je bio na HS-u i prebacio se na Logosoft i sad ima i Arene i SK. Neko je postavio grafikon SK kanala u ponudi i samo da dodam da tu nisu svi SK kanali, jer ja imam i SK 4 i SK 5. Meni je glupo da nemaš i jedno i drugo, ali ja mislim da je sve to monopol provajdera. Dok mog lokalnog provajdera, koji je bio jedan od prvih, ako ne i prvi u BiH koji je uveo kablovsku još prije rata, nije preuzeo Telemach, nikad nam nisu zamračivali HRT2 i sportski program kao što je LP, ali ipak sad je daleko bolja usluga i imaš Digitalnu televiziju, tj. HD kanale.
Raigor Stonehoof

#12806 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

Astrix wrote:[

Nista mi cudnije nema nego kad cujem ovako neka prepucavanja ''mi i vi'', bez uvrede ali brate da si rodjen u engleskoj i da navijas za MU shvatio bi te, ali ti zivjeti u Sarajevu i reci za MU mi ih pobijedili mi nikako logike nema. ..
:thumbup: :thumbup:

veliki navijac manchester uniteda s dvije hiljade kilometara udaljenosti
bull21

#12807 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Nisu ni meni jasni ovi koji neće da shvate da živimo u XXI stoljeću u kojem mi je lakše pratiti utakmice EPL nego BiHPL i da mi je "bliži" Man U nego ijedan tim u BiH.

p.s. hoćemo li prestati oftopičariti?
supercali

#12808 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Raigor Stonehoof wrote:

Nista mi cudnije nema nego kad cujem ovako neka prepucavanja ''mi i vi'', bez uvrede ali brate da si rodjen u engleskoj i da navijas za MU shvatio bi te, ali ti zivjeti u Sarajevu i reci za MU mi ih pobijedili mi nikako logike nema. ..

A sta tebe boli neka stvar je li on navija za united ili neki japanski klub koji je daleko 10000 km
bull21

#12809 Re: HS kablovska

Post by bull21 »

Poštovani korisnici,

na zahtjev Radio televizije Srbija (RTS) smo dužni od 07.11.2015 zatamnjivati premijerne serije “Čizmaši” i “Komšije”, kao i muzički program “Ja mogu sve”, u subotnjim i nedjeljnim terminima, na kanalu ‘RTS SAT’.

Obaveza zatamnjenja se odnosi i na reprizna reemitiranja pomenutih serija.

Vaša kablovska televizija
Raigor Stonehoof

#12810 Re: HS kablovska

supercali wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

A sta tebe boli neka stvar je li on navija za united ili neki japanski klub koji je daleko 10000 km
ne navija. zna se sta je navijac. to sto on gleda utakmice na tv hiljadama km daleko ne cini ga navijacem.
MTV

#12811 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Postali ste dosadni, bez uvrede. Tema je HS all about i tu bi bilo normalno da se pise o kablovskoj TV (analogna i digitalna), internetu, telefonu, problemima, pohvalama kritikama.

A vi o Manchesteru, navijacima, kilometrima, clanskim karticama...
MTV

#12812 Re: HS kablovska

Post by MTV »

crnivrag wrote: Ista kompanija im razvija interface za krajnje proizvode, u pitanju je kompanija Zappware, a na ovom linku se može vidjeti da su sve kompanije navedene kao partneri: http://zappware.com/about/our-customers/
Hvala na informaciji :)
supercali

#12813 Re: HS kablovska

Post by supercali »

Raigor Stonehoof wrote:
ne navija. zna se sta je navijac. to sto on gleda utakmice na tv hiljadama km daleko ne cini ga navijacem.
pa koliko onda sarajevo i zeljo imaju navijaca?
500-600 po oba kluba
Raigor Stonehoof

#12814 Re: HS kablovska

supercali wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
pa koliko onda sarajevo i zeljo imaju navijaca?
500-600 po oba kluba
ima tu malo vise ali jeste, toliko imaju navijaca. ne mozes izjednaciti navijaca i "gledaca" na televizoru.
zunazu

#12815 Re: HS kablovska

Post by zunazu »

Odmorite malo klocovi, fulili ste temu.
mistek

#12816 Re: HS kablovska

Post by mistek »

Je li neko zna jednostavnim rječnikom objasniti kakav je sad sistem kad preuzme Telemach?
Imam na HS paket sa digitalnom. Variranje u cijeni sada ili sve ostaje isto, samo važi ponuda Telemacha? OK vi resiveri, kartice od ranije ili tu treba isto nešto mijenjati?

Telemach svakako bolja varijanta od MojeTV ili ne?
Benq

#12817 Re: HS kablovska

Post by Benq »

mistek wrote:Je li neko zna jednostavnim rječnikom objasniti kakav je sad sistem kad preuzme Telemach?
Imam na HS paket sa digitalnom. Variranje u cijeni sada ili sve ostaje isto, samo važi ponuda Telemacha? OK vi resiveri, kartice od ranije ili tu treba isto nešto mijenjati?

Imat ces sve kao i ostali TM korisnici. Sto se tice paketa , opredjelis se za DUO ili TRIO paket u zavisnosti od svojih potreba, nacuo sam da ce se i dalje moci koristiti HS usluge , mada to nije 100% provjerena informacija. Ako imas karticu , ona ti i ostaje , tj TM ce ti je zamijenit sa svojom karticom i to je to.

Sve je bolje od Telecoma i MojeTV , jer ti brzina nece zavisiti o paricama , imas HD kanale i sl..
kloniran

#12818 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Benq wrote:
mistek wrote:Je li neko zna jednostavnim rječnikom objasniti kakav je sad sistem kad preuzme Telemach?

Imat ces sve kao i ostali TM korisnici. Sto se tice paketa , opredjelis se za DUO ili TRIO paket u zavisnosti od svojih potreba, nacuo sam da ce se i dalje moci koristiti HS usluge , mada to nije 100% provjerena informacija. Ako imas karticu , ona ti i ostaje , tj TM ce ti je zamijenit sa svojom karticom i to je to.

Sve je bolje od Telecoma i MojeTV , jer ti brzina nece zavisiti o paricama , imas HD kanale i sl..
Za ove na nasoj digitali nece biti bas prelazak s magarca na konja, nego bas obrnuto, ovdje su svi imali HD kanale, a tamo su raspoređeni po paketima, a nama koji smo imali samo analogiju i net ce biti najveci udar i po cijeni i po kanalima.
Meni ce faliti fox crime axn i History, ovo ostalo a za ostalo ce prevagnuti sport klubovi i to jedino zbog spanske lige, ostalo taraba, a cijena neta nije opravdana nimalo, bukvalno te prisiljavaju da uzmed duo paket :roll:
Better Man

#12819 Re: HS kablovska

Post by Better Man »

kloniran wrote:
Benq wrote:

Za ove na nasoj digitali nece biti bas prelazak s magarca na konja, nego bas obrnuto, ovdje su svi imali HD kanale, a tamo su raspoređeni po paketima, a nama koji smo imali samo analogiju i net ce biti najveci udar i po cijeni i po kanalima.
Meni ce faliti fox crime axn i History, ovo ostalo a za ostalo ce prevagnuti sport klubovi i to jedino zbog spanske lige, ostalo taraba, a cijena neta nije opravdana nimalo, bukvalno te prisiljavaju da uzmed duo paket :roll:
Neće ti Faliti Fox me, jer ćeđ ga imati i na analogiji.
The Realist

#12820 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Kojom brzinom se sve odvija, sumnjam da treba o prelasku brinuti još jedno 10 godina :roll:
Benq

#12821 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:Kojom brzinom se sve odvija, sumnjam da treba o prelasku brinuti još jedno 10 godina :roll:
Vec je na pola puta , do sredine decembra , najdalje do kraja godine ce biti sve spojeno ;)
MOSALJOZE

#12822 Re: HS kablovska

Post by MOSALJOZE »

Ako ne do kraja godine,onda sa prvom visibabom. :skoljka:
kloniran

#12823 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Nije covjek rekao do kraja koje godine, tako da ce biti sigurno do kraja godine :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#12824 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:
Benq wrote:

Upravo tako jer HS nije apsolutno cigancio sa HD programima kao sto radi ova banda iz TM-a. Svi su na digitali iamli sve osim HBO-a. Jebo SK kad moram da extra platim SK HD a ovdje imam bruku Arena i analogne i HD za istu cijenu. Danas sam gledao pakete i onaj "Trio grande extra" mi je najblizi onom sto sada imam mada su stvarno smijesni sa ovim HD kanalima.
Izlija

#12825 Re: HS kablovska

Post by Izlija »

To je zato što imaju monopol nad reonom pa korisnici su prisiljeni da koriste njihove usluge jer je sve bolje od moje tv, da se moglo birati između operatera bez obzira na lokaciju i da je otvoreno tržište vidjeli bi cijena i paketa.
Locked