FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#12801 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

E jebiga, don vito.
ohnidE1102

#12802 Re: FC Barcelona

Post by ohnidE1102 »

don vito wrote:Mislio sam poslije prve utakmice da se toliko stvari ne moze poklopiti, da Barca fuli pet zicera, a ovi zabiju iz jedinog prelaska centra, ali ovo veceras je jos gori debakl.
Ponovo more promasenih sansi, ovaj put i penal, ponovo precka i stativa, Celzi dva puta presao centar i zabio dva gola, malo je falilo da zabiju i treci ali je udarac Drogbe sa centra odbranio Valdez. To mu je jedina odbrana u 180 minuta, a osim sto nista nije odbranio uspio je onesposobiti svog glavnog igraca odbrane.
Kruna katastrofalne sezone. Razumijem da je Pep na pocetku sezone imao problema sa motivacijom igraca nakon sto su u zadnje tri godine osvojili 5 od mogucih 6 najvecih trofeja, rezultat toga su kiksevi na malim utakmicama i -10 za Realom. Medjutim, usrao je motku kada je bilo najpotrebnije, igraci su mu psihicki kolabrirali. Pep je zasluzan za dovodjenje Alexisa i Fabregasa koji su se pokazali kao totalne fule i njihovi su promasaji na prvoj utakmici unijeli nervozu pred El Classico i natjerali Barcu da u ovoj utakmici ganja rezultat. MORAO je angazovati nekog napadaca nakon povrede Ville!! Vjezba li on sa svojim igracima realizaciju, ako se useru pred protivnickim golmanom u situaciji 1 na 1 onda treba prepoznati problem i angazovati psihologa ako zeli nesto vise osvojiti od Kupa Spanije. Kakva je psihicka pripremljenost tima pokazuju 3 gola primljena od Celzija u sudijskom vremenu. Veceras treba stati na loptu i otici na poluvrijeme, a Xabi i Iniesta ko muhe bez glave krenu. Kad se samo sjetim prosle godine kad im Arsenal na Nou Campu dva puta predje centar – prvi put Buskets zabije autogol, drugi put serviraju sansu Bendtneru da ih u sudijskom vremenu izbaci.
Problem lose realizacije postojao je i ranijih sezona, istina ne u ovoj mjeri. Odbrana jos veca katastrofa. Victor Valdez je golman nivoa Premijer lige BiH, sve sto ide po golu ulazi, u zadnjih 30 godina samo jednom su imali goreg golmana – onog Krojfovog zeta. Puyol penzija… Ukratko, Pep se treba dobro zamisliti na kraju sezone i napraviti cistku. Ako se zbog nekih svojih kaprica rijesio Ibrahimovica koji je bio Tito za razbijanje ovih bunkera, ne znam kako moze trpiti Valdeza, Fabregasa, Alexisa, hajd i nekako Puyola jer je legenda kluba.

Nadam se da je lapsus :lol: :lol: :lol:
touch brain

#12803 Re: FC Barcelona

Post by touch brain »

Image
skenderija04

#12804 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@Don Vito
Sutra je dan za ozbiljnije analize. Sad bi sviju nogirao, doveo bi 20 novih igraca i naravno trenera, ali sutra ce sve izgledati drukcije
erik2

#12805 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

agent_001 wrote:
erik2 wrote:Ni prva ni zadnja slična sezona, hvala momcima za sezone uživanja u najljepšem fudbalu koji ne mora uvijek rezultirati i trofejima. Ponekad i taj jebeni faktor sreće okrene leđa, nemam razloga da kritikujem nikoga specijalno ne Guardiolu.
E ovo, krenuti dalje, sve mladi momci većinom, baš nije htjela lopta u gol u obe utakmice, samo su sebi krivi, to je to..
Samo mene nanervira komentator debil, mislim znao sam i ranije da je idiot, ali nemam izbora pa moro bakirtv gledat, cuj "kakva katastrofa barcelone, i mislim da je ovo zadnja utamica koju vodi, odma poslije utakmice će staviti predsjedniku ostavku na sto" i slićni debilizmi... :shock: :shock: :x
Ma kakva katastrofa, pa to su nebuloze, neću to da komentarišem uopšte , ali su mi najsmješniji komentari mojih fejs prijatelja koji hvale sudiju, pitam se da li bi to bio slučaj da je Messi pogodio, inače većina nisu simpatizeri Chelsea nego im je Barca dosadila :D
LSD

#12806 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Image

Prođe opet ista fora :roll: morat ce se izmišljati novi recept za ove bunkere, jer ce svi (izuzev donekle Reala) igrati ovako (neko sa manje,neko sa više uspjeha ovisno o koncentraciji, disciplini i fizikalijama igraca).... par puta su pokušali sa distace, ali i to jedva jer Meireles i Mikel odmah izlijeci na blokadu....kako da Barca riješi ovaj evidentan problem kad se komplet ekipa protivnika prebaci u svojih 16 metara i neda ni uci, a ni opucati :roll:
Last edited by LSD on 24/04/2012 23:47, edited 2 times in total.
ohnidE1102

#12807 Re: FC Barcelona

Post by ohnidE1102 »

skenderija04 wrote:@Don Vito
Sutra je dan za ozbiljnije analize. Sad bi sviju nogirao, doveo bi 20 novih igraca i naravno trenera, ali sutra ce sve izgledati drukcije
Sacekajte bar utakmicu finala kupa :D
skenderija04

#12808 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@LSD
Ovako,na prvu, tesko, jer je lakse rusiti nego graditi ali nesto ce se gledati. Ocigledno da 3-4-3 nije dao rezultat. Ne zabijas,a opasno pozadi.
nuram

#12809 Re: FC Barcelona

Post by nuram »

zasluzene bijele maramice na Camp Nou
skenderija04

#12810 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ohnidE1102 wrote:
Ono sto ste vi dobro proslavili prosle godine :lol:
Entropio

#12811 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Di Matteo (coach Chelsea): "I continue to think this Barça is the best team in the world. We worked hard and had the luck we needed."
Kemal Malovčić

#12812 Re: FC Barcelona

Post by Kemal Malovčić »

Ja se nadam da će moj imenjak Ahmetović večeras podnijeti ostavku. Toliko.
ohnidE1102

#12813 Re: FC Barcelona

Post by ohnidE1102 »

skenderija04 wrote:
ohnidE1102 wrote:
Ono sto ste vi dobro proslavili prosle godine :lol:
Ko aludiras na sta mislim, ja nisam Realovac ! :oops:
skenderija04

#12814 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Ko bi rekao? Mislio sam da jesi. Znaci ti samo ne volis Barcelonu?
Bušman

#12815 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

nuram wrote:zasluzene bijele maramice na Camp Nou
:D :D :D

A gdje ih ti vidje :D :D
don vito

#12816 Re: FC Barcelona

Post by don vito »

Entropio wrote:E jebiga, don vito.
Stari, ovo je sve psihologija. Ne znam cemu pozivanje na nesrecu, izadjes sam pred golmana, trebas ubaciti loptu u prostor sirine 7,24 metra i sta se desi: 4 puta pogodis okvir, 4-5 puta promasis citav gol... Psihologija, mada je kod Alexisa problem nekvaliteta jer su za 10 puta manje pare od 36 miliona mogli nabaviti polovnog centarfora u Drugoj ligi Spanije
Sad ispade da je tikataka kriva za ispadanje, ali to je jedini nacin da razbijas ove bunkere, sa takvom igrom stvoris 10-12 mrtvih sansi u dvije utakmice, ali realizacija nula. Kad se sjetim protiv Milana, ide onaj Tello sam ko duh prema golu malo iskosa, ulazi u peterac i opuca tri metra od prve stative!? Taj promasaj nije bio vazan jer je utakmica vec bila rijesena, ali kad-tad dodje kazna.
BHF_Manijak

#12817 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

nuram wrote:zasluzene bijele maramice na Camp Nou
Jesu to Allahati mahali bijelim maramicama??? :shock: :?

Ako jesu fuj kakva je to stoka u PM; covjek im milijardu nakvih trofeja donese a oni nakon prve neuspjele sezone lafo nesto masu, maaaaars stoko! :x :x

Ako nisu, onda ne kontam ovaj tvoj post.
ohnidE1102

#12818 Re: FC Barcelona

Post by ohnidE1102 »

skenderija04 wrote:Ko bi rekao? Mislio sam da jesi. Znaci ti samo ne volis Barcelonu?
Neces vjerovati ali veceras sam navijao da prodju u finale. Veci bi gust bio gledati da ih Real dobije ! :D

pozdrav za moderatore
Last edited by ohnidE1102 on 24/04/2012 23:59, edited 1 time in total.
Entropio

#12819 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

don vito wrote:
Stari, ovo je sve psihologija. Ne znam cemu pozivanje na nesrecu, izadjes sam pred golmana, trebas ubaciti loptu u prostor sirine 7,24 metra i sta se desi: 4 puta pogodis okvir, 4-5 puta promasis citav gol... Psihologija, mada je kod Alexisa problem nekvaliteta jer su za 10 puta manje pare od 36 miliona mogli nabaviti polovnog centarfora u Drugoj ligi Spanije
Sad ispade da je tikataka kriva za ispadanje, ali to je jedini nacin da razbijas ove bunkere, sa takvom igrom stvoris 10-12 mrtvih sansi u dvije utakmice, ali realizacija nula. Kad se sjetim protiv Milana, ide onaj Tello sam ko duh prema golu malo iskosa, ulazi u peterac i opuca tri metra od prve stative!? Taj promasaj nije bio vazan jer je utakmica vec bila rijesena, ali kad-tad dodje kazna.
Efikasnost je problem kad igraš protiv bunkera. Problem je bio i 2009. protiv Chelsea (ali je Iniesta zabio), 2010. protiv Intera (ispali), 2011. protiv Madrida (Messi zabio 2 gola), a 2012. protiv Chelsea. Barca hoće da se ušeta u gol kroz sredinu... Ne može.
skenderija04

#12820 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

don vito wrote:
Sve sto si rekao stoji. Ali da nismo vidjeli kako zabijaju tolike godine pa da kazes da su tarabe ali vidio si te igrace i znas da znaju. Ova sezona od samog pocetka nije isla kako treba ali doci u polufinale LS i boriti se za ligu do neki dan, nije katastrofa.
Bušman

#12821 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

BHF_Manijak wrote:Ako nisu, onda ne kontam ovaj tvoj post.
Naravno da nisu. Pjevali ljudi iz sveg glasa "O le o la" i himnu ;)
BHF_Manijak

#12822 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

ohnidE1102 wrote:
skenderija04 wrote:Ko bi rekao? Mislio sam da jesi. Znaci ti samo ne volis Barcelonu?
Neces vjerovati ali veceras sam navijao da prodju u finale. Veci bi gust bio gledati da ih Real dobije ! :D

pozdrav za moderatore
A to Real vec proso dalje?! Kad se igrala tekma?! :? :-? :roll:
Magarece_godine

#12823 Re: FC Barcelona

Post by Magarece_godine »

Gotivio sam Barcu jer su pokazivali kako lijep fudbal može biti .. Večeras su zasluženo ispali ...
ohnidE1102

#12824 Re: FC Barcelona

Post by ohnidE1102 »

BHF_Manijak wrote:
ohnidE1102 wrote:

pozdrav za moderatore
A to Real vec proso dalje?! Kad se igrala tekma?! :? :-? :roll:

Proci ce. Dva iznenadjenja u polufinalu LP ove sezone bila bi previse !
Point.

#12825 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Jako mi je drago da je Barca ispala. Volio bih i da je Chelsea u istom trenutku, jer sa onakim igracima braniti se ko Zepa je pljuvacka za fudbal. Al jebiga, Barca je dosadila sa svojim rukometnim stilom fudbalske igre, sad ce svi postaviti bunker a Pep nek filozofira plan B.

Ako je iko krivac za ovu sezonu to je onda veliki filozof i mislilac Pep Guardiolski. Sastaviti ovako tanku trupu, a znas da je sezona duga i da se boris na sve strane, je kriminalni cin. Kad se vidilo da je onaj cileanac Alexis napravljen od meda, da se povrijedi dok sere, i kad se Villa povrijedi na veliki vremenski rok a ne dovedes bilo kakvu zamjenu, eh i to je za streljanja. A veliki mislilac je u El Clasico usao bez Piquea, zdravog Alexisa, Fabregasa, nekog malog slinavog tetoviranog (vazno je nek se on tetovirao da zaludi pickice po plazama Barselone) forsira u najvaznijoj utakmici sezone (koda je Messi a ne neki Tello ili kako se vec odaziva), veceras mu Pedro na klupi a igro onaj smotani C..... kako se zove. Boze sacuvaj, Pep je izgleda previse mislio.

Nek su ispali. Nadam se sutra da svabe dotuku porugalsku kolonu mrskih ljudi i da uzvamo u finalu.
Post Reply