Ni blizu, mi i Srbi i Hrvati smo slicni narodi, maltene isti, ali Kurdi i Turci nemaju veze jedni s drugima, Kurdi su indoeuropljani i starosjedioci su na tom podrucju, Turci su slicniji Mongolcima i okupirali su njih i to podrucje dosta kasno.Goldenhand wrote:Pa Kurdi su Turcima ono što smo mi, Bošnjaci, Srbima. Odmetnuti pripadnici njihove nacije koje treba pobiti. Manje od ljudi jer smo izdali pradjedove. Naravno iz njihove perspektive.Kikibombona wrote:Zamislite, turkofili su ovdje pokrenuli temu...
ZASTO SRBI PODRZAVAJU KURDE?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A pogledajte sta cetalji pisu o Kurdima na ovoj i prethodnim stranicama...![]()
![]()
![]()
![]()
http://www.mycity-military.com/Aktuelna ... _1321.html
Cak kazu da podrzavaju Tursku. O Kurdima sve najgore. Sve i jedan protiv Kurda. Nijedan jedini za.
Al' dzaba, turkofili imaju neku svoju istinu...
Republika Turska
-
aratet
#12801 Re: Republika Turska
- Kikibombona
#12802 Re: Republika Turska
I ovo odgovor na moje pitanje.KatarinaKosaca wrote:digli su se bili Kurdi po cijeloj Europi protiv bombardiranja. Kao treba Tursku bombardirat....Kikibombona wrote:Koji Kurdi su bili protiv bombardovanja?KatarinaKosaca wrote:Cetalji su bi uvijek uz Kurde. Cak su i Kurdi bili najglasniji protiv bombardovanja Srbije Milosevic 1999 i valjda nema europskog grada ni medija da oko toga.nisu digli dzevu. Ovo je sad oko novonastale situacije sa Rusijom. A ti, skontaj, prije nego nas opeeeeet pocMesbombardirati turkofobijom da nam je u sadasnjoj konstelaciji Tursko prijateljstvo potrebnije nego ikad. Za vise informacija pogledati: pik, referendum, zemlje clanice upravnog odbora.....
Koji cetalji su bili uz Kurde?
Aj da vidimo koja ces imena navesti, zivo me zanima.![]()
Znas li da je na strani hrvatske vojske ratovao prilican broj kurdskih placenika?
I sta to znaci?
Istina je da Kurde ne zanima prostor Balkana. Imaju oni svojih problema dovoljno. A mi smo mali, nezanimljivi, na teritoriju bez ikakvih resursa i strateske vaznosti, da bi bili zanimljivi na globalnom nivou. Nedodjija.
Kod Kurda je zanimljivo da nikoga ne podrzavaju po vjerskoj liniji, bas zato sto su im pripadnici 'njihove vjere' natovareni na kosti. To je daleko najsekularniji narod na BI. Najvise pro-evropski raspolozen, naklonjen zapadu, sa sve vecim brojem ateista...
Nisu protiv Izraela kao 'svi muslimani svijeta'.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12803 Re: Republika Turska
Zato, bolan, tebe oni plaho zanimaju i kao sve nas trebaju zanimati. Bez obzira na vlasltite probleme koje imamo
ponavljam 1999 u svim Europskim gradovima i na svim medijima gdje su.mogli doci Kurdi su bili protiv bombardiranja Srbije. Trazeci da se to ucini Turskoj a ne Srbiji. Bila sam tad vani, gledala i slusala. I zato mi, pored mojih problema koje u BIH imamo ne pada.na pamet zarad nekog koga.ne zanimamo kvariti odnose sa onim ko nam i te kako treba. Ali, samo ti guslaj....ionako si spinovao i zatrolao cijelu temu....
- Kikibombona
#12804 Re: Republika Turska
Pa tada je uhapsen Odzalan i organizovani su masovni (nasilni) protesti podrske najistaknutijem kurdskom politicaru!KatarinaKosaca wrote:Zato, bolan, tebe oni plaho zanimaju i kao sve nas trebaju zanimati. Bez obzira na vlasltite probleme koje imamo![]()
![]()
ponavljam 1999 u svim Europskim gradovima i na svim medijima gdje su.mogli doci Kurdi su bili protiv bombardiranja Srbije. Trazeci da se to ucini Turskoj a ne Srbiji. Bila sam tad vani, gledala i slusala. I zato mi, pored mojih problema koje u BIH imamo ne pada.na pamet zarad nekog koga.ne zanimamo kvariti odnose sa onim ko nam i te kako treba. Ali, samo ti guslaj....ionako si spinovao i zatrolao cijelu temu....
Ja mislio oni izasli pruziti podrsku Srbiji za koju vjerovatno vecina nije ni cula!
- Co0l
#12805 Re: Republika Turska
Tvoja pohvala im mnogo znači.Kikibombona wrote: Moram po prvi put pohvaliti tursku policiju koja nije reagovala kako inace reaguje.
-
Mohamad Sissoko
#12806 Re: Republika Turska
Nas i Kurda dvesta miliJona.
- animals
#12807 Re: Republika Turska
Katarina se radikalizirala..
- KatarinaKosaca
#12808 Re: Republika Turska
Uvijek sam radikalna kad se nazire djecija krv i rat bilo gdje i bilo kome. Uvijek sam radikalna kad se sprovode dupli arsini i neujednaceni kriterijumi glede vrijednosti ljudskog zivota po naciji ili vjeri.animals wrote:Katarina se radikalizirala..
Uvijek sam radikalna kad se radi o granicama na Drini, Savi i Uni. Uvijek sam radikalna kad jedan narod potpuno opravdava protagoniste iz vica i place za mrtvim diktatorom koji ih je zvao imenom vjerske skupine dok mu komsije spremaju naostrene nozeve, a susjedi precutno okrecu glavu. Ja nikada nisam imala ideje o bratstvu i jedinstvu, ali u suzivotu dajuci prednost ekonomiji i novcu da, uvijek i kada je conditio sine qua non BIH. Kako ovih dana taj uvjet nije ispunjen mozda tako i moja «radikalizacija» dolazi do izrazaja
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#12809 Re: Republika Turska
mrzi samo rasiste i crnceanimals wrote:Katarina se radikalizirala..
- Goldenhand
#12810 Re: Republika Turska
Ma nebitna je istina. Bitno je njihovo mišljenje u ovoj situaciji, a to je da postoji odmednuti dio njihove nacije, manje vrijedan, koji treba pobiti.aratet wrote:
Ni blizu, mi i Srbi i Hrvati smo slicni narodi, maltene isti, ali Kurdi i Turci nemaju veze jedni s drugima, Kurdi su indoeuropljani i starosjedioci su na tom podrucju, Turci su slicniji Mongolcima i okupirali su njih i to podrucje dosta kasno.
- KatarinaKosaca
#12811 Re: Republika Turska
kako vec napisah, daj mi od ovoliko mojih postova jedan mrziteljski prema bilo kome radi vjere, nacije i sl da se samobanujem odmah. Ne, problem je sto imam iste kriterijume cak i prema Arapima i Turcima, a nekim 'fobima smeta, pa takp i tebiBlack swan wrote:mrzi samo rasiste i crnceanimals wrote:Katarina se radikalizirala..
- animals
#12812 Re: Republika Turska
I ti si mene nazvala islamofobom i mrzitelejm muslimana..KatarinaKosaca wrote:kako vec napisah, daj mi od ovoliko mojih postova jedan mrziteljski prema bilo kome radi vjere, nacije i sl da se samobanujem odmah. Ne, problem je sto imam iste kriterijume cak i prema Arapima i Turcima, a nekim 'fobima smeta, pa takp i tebiBlack swan wrote:mrzi samo rasiste i crnceanimals wrote:Katarina se radikalizirala..
iako nisam nista od toga, pa si ostala ziva..
-
Novak20
#12813 Re: Republika Turska
Interesantna mi ova današnja vijest. Da li je ovo kontrola lojalnosti građana turskog porijekla, borba protiv terorizma ili nešto treće, valjda će se brzo doznati. U svakom slučaju odnosi Njemačke i Turske se polako zatežu.
DEUTCHE WELLE TVRDI: Njemačka je puna turskih špijuna
'Turska obavještajna služba MIT u Zapadnoj Europi raspolaže s oko 800 časnika, a najviše ih je u Njemačkoj
Uz to, prenosi Deutche Welle, ta služba je regrutirala i oko šest tisuća informatora.
Time je turska tajna služba izgradila jedinstvenu obavještajnu mrežu. Ako su te brojke točne, MIT raspolaže s jednim agentom ili doušnikom na svakih 500 njemačkih građana turskoga porijekla. Čak ni zloglasna tajna policija Istočne Njemačke, Stasi, nije uspjela angažirati toliki broj tajnih agenata na zapadu.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/364 ... ijuna.html
'Turska obavještajna služba MIT u Zapadnoj Europi raspolaže s oko 800 časnika, a najviše ih je u Njemačkoj
Uz to, prenosi Deutche Welle, ta služba je regrutirala i oko šest tisuća informatora.
Time je turska tajna služba izgradila jedinstvenu obavještajnu mrežu. Ako su te brojke točne, MIT raspolaže s jednim agentom ili doušnikom na svakih 500 njemačkih građana turskoga porijekla. Čak ni zloglasna tajna policija Istočne Njemačke, Stasi, nije uspjela angažirati toliki broj tajnih agenata na zapadu.
- GAU8
#12814 Re: Republika Turska
Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
Nijedan drugi narod koji je bio okupiran pod otomanskim carstvom to ne čini.
- GAU8
#12815 Re: Republika Turska
Ko god je moć zasnivao na kontroli i represiji nije dobro završio. Ali to Sultan nije u stanju da skonta. Ili nema izbora.Novak20 wrote:Interesantna mi ova današnja vijest. Da li je ovo kontrola lojalnosti građana turskog porijekla, borba protiv terorizma ili nešto treće, valjda će se brzo doznati. U svakom slučaju odnosi Njemačke i Turske se polako zatežu.
- Connaisseur Karlin
#12816 Re: Republika Turska
Bakirovi Bosnjaci dzaba vole Turke,a koji im nikad nisu dali ni Turkse pasose,kao sto su isto uradili Hvrati svojima u HercegoviniGAU8 wrote:Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
-
Paul F.
#12817 Re: Republika Turska
A meni nikada neće biti jasno zašto Srbi i Hrvati izvan matica toliko trče za maticama iako ih ovi zavaljuju kad im to odgovara (Posavina, RSK). Sa druge strane, sasvim mi je jasno žašto neprijateljima Bosne smeta bratstvo sa Turskim narodom.GAU8 wrote:Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
- ultima_palabra
#12818 Re: Republika Turska
Koje bratstvo? U čemu se to bratstvo ogleda?Paul F. wrote:A meni nikada neće biti jasno zašto Srbi i Hrvati izvan matica toliko trče za maticama iako ih ovi zavaljuju kad im to odgovara (Posavina, RSK). Sa druge strane, sasvim mi je jasno žašto neprijateljima Bosne smeta bratstvo sa Turskim narodom.GAU8 wrote:Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
-
Novak20
#12819 Re: Republika Turska
Republika Turska, demokratska zemlja, članica NATO saveza danas je ušla tenkovima i vojskom u Siriju. Plišani stvarno brzo radi. Malo me buni da li se ovakve stvari nazivaju agresijom, objavom rata, intervencijom ili nekako drugačije.
-
Lopez1981
#12820 Re: Republika Turska
Nazovi kako hocesNovak20 wrote:Republika Turska, demokratska zemlja, članica NATO saveza danas je ušla tenkovima i vojskom u Siriju. Plišani stvarno brzo radi. Malo me buni da li se ovakve stvari nazivaju agresijom, objavom rata, intervencijom ili nekako drugačije.
-
Novak20
#12821 Re: Republika Turska
Vjerovatno u pripadnosti istoj religiji.ultima_palabra wrote:Koje bratstvo? U čemu se to bratstvo ogleda?Paul F. wrote:A meni nikada neće biti jasno zašto Srbi i Hrvati izvan matica toliko trče za maticama iako ih ovi zavaljuju kad im to odgovara (Posavina, RSK). Sa druge strane, sasvim mi je jasno žašto neprijateljima Bosne smeta bratstvo sa Turskim narodom.GAU8 wrote:Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
- GAU8
#12822 Re: Republika Turska
Zavala ili ne, hrvati i srbi imaju koliko toliko koristi od "matica" Hrvati posebno.Paul F. wrote:A meni nikada neće biti jasno zašto Srbi i Hrvati izvan matica toliko trče za maticama iako ih ovi zavaljuju kad im to odgovara (Posavina, RSK). Sa druge strane, sasvim mi je jasno žašto neprijateljima Bosne smeta bratstvo sa Turskim narodom.GAU8 wrote:Meni samo nikada neće biti jasno zašto bošnjaci toliko trče da Turke zovu bratskim narodom.
A mi od turaka možemo samo karinu dobiti. Šta očekivati od okupatora uostalom. Mi smo za njih svakako niža vrsta
-
Mohamad Sissoko
#12823 Re: Republika Turska
Bio sam u Turskoj mnogo puta a nikad nisam primjetio da smo mi za njih niza vrsta.Izmisljotina.
- GAU8
#12824 Re: Republika Turska
Ili lažeš ili nisi htio da primijetišMohamad Sissoko wrote:Bio sam u Turskoj mnogo puta a nikad nisam primjetio da smo mi za njih niza vrsta.Izmisljotina.
-
Mohamad Sissoko
#12825 Re: Republika Turska
Dobro.Ti znas jer si bio tu umjesto mene.GAU8 wrote:Ili lažeš ili nisi htio da primijetišMohamad Sissoko wrote:Bio sam u Turskoj mnogo puta a nikad nisam primjetio da smo mi za njih niza vrsta.Izmisljotina.