Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
l33t wrote: ↑11/12/2019 17:51
Ima razlike u loading timesu, za neke igre je preporucen SSD, npr Star citizen. Oficijalno preporucen sys req.
igra na najbrzem HDDu i na SSDU ne ide isto
edit: naravno rijec je i o potrebama pojedinca. kome treba 6TB prostora nek trpa na HDD. kome treba do 1TB sasvim je opravdano kupiti 1 ili 2 SSD-a, jer im cijena nije strasna trenutno.
Ma dobro od svega ti nadjes to nesto sto je 6-7-8 godina u razvoju i ni blizu zavrsenog. Ne govori se ovdje da je HDD bolji, nego da ne pravi neku aman razliku u casual igranju mainstream igara. Ide loading brze i to je to. A to sto je Star Citizen takav, govori zapravo o njemu a ne o HDD-u, odnosdno SSD-u.
Druga je stvar sto se izvlaci iz konteksta ovdje sve zivo, znaci ako nemas para dati za 1TB SSD, uzmi HDD i dobro je i to. Evo BFV, RDR2, Metro sve mi je na HDD-u i opet igram na High-Ultra postavkama bez da se zalim. Nepotrebna tema fakat, ljudi koriste i3 procesore, krhnu SSD i dodju pametuju kako se ne moze bez SSDa
REDDEVILS wrote: ↑11/12/2019 17:47
Ja si namjeravam uzeti 6 TB HDD jer na ovom kompu imam samo HyperX Savage 240GB, od toga jedan EXterni HDD 500 GB MY Pasport Ultra i Samsung Portable SSD T5 500GB
Ako ce ti za downloada sluziti kao gepek onda mozda bolje veci kapacitet da uzmes jer danas svaki bolji 4K film je 50-100GB,a serija sezona 100-150GB.Imam Seagate Barracuda 2TB vec 8-9 godina idalje 100% health i performance.
l33t wrote: ↑11/12/2019 17:51
Ima razlike u loading timesu, za neke igre je preporucen SSD, npr Star citizen. Oficijalno preporucen sys req.
igra na najbrzem HDDu i na SSDU ne ide isto
edit: naravno rijec je i o potrebama pojedinca. kome treba 6TB prostora nek trpa na HDD. kome treba do 1TB sasvim je opravdano kupiti 1 ili 2 SSD-a, jer im cijena nije strasna trenutno.
Ma dobro od svega ti nadjes to nesto sto je 6-7-8 godina u razvoju i ni blizu zavrsenog. Ne govori se ovdje da je HDD bolji, nego da ne pravi neku aman razliku u casual igranju mainstream igara. Ide loading brze i to je to. A to sto je Star Citizen takav, govori zapravo o njemu a ne o HDD-u, odnosdno SSD-u.
Druga je stvar sto se izvlaci iz konteksta ovdje sve zivo, znaci ako nemas para dati za 1TB SSD, uzmi HDD i dobro je i to. Evo BFV, RDR2, Metro sve mi je na HDD-u i opet igram na High-Ultra postavkama bez da se zalim. Nepotrebna tema fakat, ljudi koriste i3 procesore, krhnu SSD i dodju pametuju kako se ne moze bez SSDa
Kod mene je vecina igara na HDD i nikakvih problema nemam, SSD samo za sistem i par online igara i to je to. Sve radi savrseno. Jedino Laptop ne mogu zamisliti vise sa HDD.
To je moje licno iskustvo sa 2-3 HDD-a. Svi bucni bili. Zadnji je bio Seagate Barracuda 1TB i eno ga sad stoji u ormaricu kod mene je mass storage hdd zapravo bio zamijenjen zbog zvuka. a to stoji ko nema novca najbolje bi bilo 1 ssd za sistem pa kolko god GB (120+).
upozorenje za one koji kupuju i imaju Corsair H100 ili H115 AIO
Ne radite update firmware kroz ICUE ni za zivu glavu jer imate solidnu sansu da brikujete kuler. Mora se koristiti stara verzija Corsair Link za update firmware rucno i to je pouzdano. ICUE zbog nekog buga u software cesto ne odradi do kraja i brikuje kuler.
BTW ovo iz licnog iskustva pricam jer sinoc mi je krenuo da azurira firmware i izbacio error na kraju i sad imam vrhunske MagLev fanove na kucistu ali nema vise AIO kulera.
Vani Corsair daje u zamjenu nove kulere kad se to desi jer greska je do njihovog software....
BTW sutra mi stize CM Hyper 212 Black Edition pa javim utiske kako se ponasa na Ryzen 3600.
PS Ako samo zabaguje update i kompjuter prepoznaje i dalje uredjaj i ima drajver za njega moze se uraditi manuelni update firmware ili rollback ili novi da se instalira a koristi se stara verzija CorsairLink-Installer-RC-v2.4.5110, a firmware se moze naci na forumima, cak iz Corsair Support znaju poslati fajl ako se trazi.
aditon wrote: ↑12/12/2019 14:49
jbt kako to...pa nije ti cooler valjda fizički oštećen zbog update-a? Zar ne možeš jednostavno vratiti sistem, uraditi recovery...?
Ne moze, zabaguje firmware update i brikuje pumpu i kontroler fanova, jednostavno ti ne prepoznaje vise PC uredjaj i stalno imas connect i disconnect device. Corsair daje zamjene vani za takve uredjaje unutar garantnog roka. U slucaju da se uredjaj uredno detektuje u Win a ne radi kako treba nakon firmware update moze se rollback napraviti preko stare verzije Corsair Link stavio sam koja je verzija samo se mora imati starija verzija firmware.
ICUE je inace bloatware i palis ga samo da podesis rezim rada i ona exit, ne kontam ove iz Corsair kako vec godinama pustaju da to prolazi i moraju ljudima davati nove uredjaje ako se desi unutar garantnog roka.
ja sam sebi instalirao ICUE zbog nove napojne ali nisam ništa podešavao jer napojna je dobro podešena po defaultu..ali imam opciju da sam sebi podešavam mnoge stvari...za sada samo ICUE koristim za monitoring rada napojne a nakon ovog što si napisao ne želim ništa ni podešavati..možda se taj bug samo odnosi na vodena hlađenja ali ne bi da testiram na svom kompu
sranje baš da ti se to desi..
aditon wrote: ↑12/12/2019 15:12
ja sam sebi instalirao ICUE zbog nove napojne ali nisam ništa podešavao jer napojna je dobro podešena po defaultu..ali imam opciju da sam sebi podešavam mnoge stvari...za sada samo ICUE koristim za monitoring rada napojne a nakon ovog što si napisao ne želim ništa ni podešavati..možda se taj bug samo odnosi na vodena hlađenja ali ne bi da testiram na svom kompu
sranje baš da ti se to desi..
Corsair Link je ok program ali ovaj Icue je inace poznat po tome da i nepotrebno opterecuje procesor, lose kodiran software i to ti je. Sva Corsair H vodena su pod rizikom brikovanja ako se radi update preko ICUE. Kazem ti kulturno ti ponudi da odradis update stisnes ok i pustis ga i cekas cekas radi on ide progres i odjednom Error. Nije prvi update vec sam radio dva prije ali eto na trecem zabrikovao. U principu ako ICUE ga vise ne prepoznaje i ako cujes usb disconnect connect zvuk svako malo to je to dobijas nov kuler ako si u USA. Kod nas dobijes sipak.
ferratilis wrote: ↑12/12/2019 17:45
Verzija od 8GB u Witcheru 3 izvlaci samo 67fps na 1080p To je sranje. Kao neko ko planira konfiguraciju oko AMD-a, ovo mi nije dobra motivacija.
Ova graficka bi imala smisla da je cijenom kao 1650...cijena trenutno je takva da se ne isplati s obzirom na performanse, 5600 XT izlazi u januaru koliko sam shvatio i imace 6 GB RAM sto je cudan izbor s obzirom da ova 5500 XT ima model sa 8 gb. A performansama bi trebala biti kao obicna RTX 2060 ili Vega 56.
ovo nema veze s činjeničnim stanjem a evo i zašto...
ja sam prekucao metro exodus na ultra detaljima, u FHD na GTX 1080 i moj prosjek je bio 80 FPS-a( ispod 70 nije išlo a znalo je i preko 100 na mnogim mjestima u igri da baca)...po ovome što vidim ispada ispod 60
ako je ovo tačno, ako je testirano na najnovijim nVidia driverima, onda ista definitivno usporava svoje kartice kroz drivere
mobsterc wrote: ↑12/12/2019 21:12
Samo techpowerup... Skoro svaki put mi se poklopio rezultat, koja god je kartica bila, u pola fps
zato što ljudi zaista i urade test...ovi haman izmišljaju svoje rezultate...po njima i vege su bolje od 1080 a konkretno na metro-u nVidia je svaku amd kartu porazila, jednostavno naslov je prilagođen nVidia karticama
mobsterc wrote: ↑12/12/2019 21:12
Samo techpowerup... Skoro svaki put mi se poklopio rezultat, koja god je kartica bila, u pola fps
zato što ljudi zaista i urade test...ovi haman izmišljaju svoje rezultate...po njima i vege su bolje od 1080 a konkretno na metro-u nVidia je svaku amd kartu porazila, jednostavno naslov je prilagođen nVidia karticama
V64 i jeste brza od 1080 u exodusu, licno testirao na 2k nedavno prije nego sam prodao 1080. Kada je tek izasao metro, NV je bila bolja…ali slazem se da je rezultat nerealan jer sam ja na 2k imao iznad 60fps, eh sada da li su oni jos nesto ukljucili ili nisu ni testirali, ne zamaram se, lijepi tpu
Generalno, v56 je bara bara sa 1070ti, koja je opet ispod 5% losija od 1080, v64 je sada brza karta (oko 5%)
posto mi definitivno ne treba nista specijalno, nisam neki gejmer, tu i tamo nesto da odigram a zelim malo jaci racunar zbog "teskih" programa, ovo vidjeh kod Dopera za 550 km