Jel benvejac? Ma nego....muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/muskara ... /180112070
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#12801 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- Laplace
#12802 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zanimljiva prirodna pojava: naši vozači kanda uopšte ne gledaju one brojeve na onim šćapovima. Onda vide policiju ili kameru, pa uspore na 20-30 km/h (bilo ograničenje 40 ili 80).drugi profil wrote:Mislim da zakon kaze da je najmanja dozvoljena brzina 40 km/h, na javnim putevima u normalnim uslovima.
Sad druga je stvar sto to niko ne sankcionise.
Ja znam samo za slucaj kad je komsija popusio kaznu za sporu voznju negdje u kanjonu Neretve. Radar ga skinuo. Naredao iza sebe kilometar kolonu. Ne znam tacno na kojoj brzini je bio, ali je bezbeli jos usporio kad je vidio blicanje iz kontra smjera.
Zilion puta vidim ispred vozilo prođe pord znaka sa brojkom 60, vidi policiju i uspori na 30. Ne kontam, u šta blene? Jasno, idealni uslovi: put suh k'o barut, vidljivost 500 ly, pravac i sav ugođaj za normalnu vožnju.
- vješalica
#12803 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vracam se kuci trolom
kad veceras,malo nize stanice kod nekadasnjih pilica,smjer dobrinja,nekakav budalas sa porse cayene crnim dzipom vozio se dijelom puta na longitudinali pjescani dio
i sad majmun se nasukao na pijesak
ne kontam jel mislio da je na reliju paris dakar ili sta?
znaci frajer je ocito pokusao isprobati skupocjeni dzip na pjescanom dijelu puta i natandario ga na gomilu pijeska
haos i ostao zaglavljen
bio je jos neki lik izasao da mu pomogne
alahselamet
kad veceras,malo nize stanice kod nekadasnjih pilica,smjer dobrinja,nekakav budalas sa porse cayene crnim dzipom vozio se dijelom puta na longitudinali pjescani dio
i sad majmun se nasukao na pijesak
ne kontam jel mislio da je na reliju paris dakar ili sta?
znaci frajer je ocito pokusao isprobati skupocjeni dzip na pjescanom dijelu puta i natandario ga na gomilu pijeska
haos i ostao zaglavljen
bio je jos neki lik izasao da mu pomogne
alahselamet
- hellhammer
#12804 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sinoc vozim prema Orasju, negdje kod negdje kod Pelagiceva, blicaju iz suprotnog smjera, lik vozi ispred mene nekih 60kmh na ogranicenju 80, pokusavam da ga preteknem ali ili je nepregledno ili idu vozila iz suprotnog smjera, kad je ugledao policiju spustio je na ispod 40. blicam, sviram ali ne ubrzava lik, valjda je milicajac skuzio i izadje na put mase bateriom. Mislio sam da ce i mene peglati sto blicam ali mi samo mahnu da nastavim
- vješalica
#12805 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
kreteni
ako pucaju iz traffi patrola kojem je domet oko 900m nista ne znaci ako smanji brzinu ako je uhvacen
nasa posla
tako samo zapravo skrecu paznju da ih policija zaustavi
ako pucaju iz traffi patrola kojem je domet oko 900m nista ne znaci ako smanji brzinu ako je uhvacen
nasa posla
tako samo zapravo skrecu paznju da ih policija zaustavi
- drug_profi
#12806 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Hallelujah!hellhammer wrote:Sinoc vozim prema Orasju, negdje kod negdje kod Pelagiceva, blicaju iz suprotnog smjera, lik vozi ispred mene nekih 60kmh na ogranicenju 80, pokusavam da ga preteknem ali ili je nepregledno ili idu vozila iz suprotnog smjera, kad je ugledao policiju spustio je na ispod 40. blicam, sviram ali ne ubrzava lik, valjda je milicajac skuzio i izadje na put mase bateriom. Mislio sam da ce i mene peglati sto blicam ali mi samo mahnu da nastavim
-
axe22
#12807 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Vecerasnja situacija ili bolje jutros.
Naletim na kola parkirana u suprotnu traku sa upaljen dugim svjetlima i otvorenim vozacevim vratima, usporim i vidim frajer spava na suvozacevom (najvjerovatnije pijan) nazovem odmah policiju 122 i prvo sto se javlja osoba koja je tako drska da ne mogu opisati i na moju informaciju da se vozilo nalazi u suprotnoj traci, duga svjetla, otvorena vrata dobijem povratnu informaciju da su vec dobili dojavu i prekine mi vezu.
Produzim, odvucem jarana kuci i istim putem se moram vratiti i imam sta vidjeti, nakon gotov 30 minuta ista kola stoje na istom mjestu, sve isto, policije nigdje.
(Tuzla, tacnije Ljepunice tacno kod nipexa)
Drugog jarana odbacim skroz do Gornje Tuzle reko u nadi da cu naletiti na jednu patrolu da ih obavjestim o tome i nigdje nikoga, na povratku iz G. Tuzle opet prodjem kroz citavu Tuzlu i nema patrole za lijeka.
Izgleda dok neko ne nastrada niko nece ni doci na dojavu.
(Moram naglasiti da je tu noc na dionici Gracanica - Lukavac bila opercija ljevak, sve su zaustavljali_
Naletim na kola parkirana u suprotnu traku sa upaljen dugim svjetlima i otvorenim vozacevim vratima, usporim i vidim frajer spava na suvozacevom (najvjerovatnije pijan) nazovem odmah policiju 122 i prvo sto se javlja osoba koja je tako drska da ne mogu opisati i na moju informaciju da se vozilo nalazi u suprotnoj traci, duga svjetla, otvorena vrata dobijem povratnu informaciju da su vec dobili dojavu i prekine mi vezu.
Produzim, odvucem jarana kuci i istim putem se moram vratiti i imam sta vidjeti, nakon gotov 30 minuta ista kola stoje na istom mjestu, sve isto, policije nigdje.
(Tuzla, tacnije Ljepunice tacno kod nipexa)
Drugog jarana odbacim skroz do Gornje Tuzle reko u nadi da cu naletiti na jednu patrolu da ih obavjestim o tome i nigdje nikoga, na povratku iz G. Tuzle opet prodjem kroz citavu Tuzlu i nema patrole za lijeka.
Izgleda dok neko ne nastrada niko nece ni doci na dojavu.
(Moram naglasiti da je tu noc na dionici Gracanica - Lukavac bila opercija ljevak, sve su zaustavljali_
- Sodom1
#12808 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Operacija kita od ovce
Nit drzave nit policije
Nit drzave nit policije
- Laplace
#12809 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znači, 40 ispod ograničenja. Sad bi mu trebalo napisati kaznu kaod da je vozio 40 iznad ograničenja. Jer, dobar dio sudara upravo ovakvi izazivaju.hellhammer wrote:Sinoc vozim prema Orasju, negdje kod negdje kod Pelagiceva, blicaju iz suprotnog smjera, lik vozi ispred mene nekih 60kmh na ogranicenju 80, pokusavam da ga preteknem ali ili je nepregledno ili idu vozila iz suprotnog smjera, kad je ugledao policiju spustio je na ispod 40. blicam, sviram ali ne ubrzava lik, valjda je milicajac skuzio i izadje na put mase bateriom. Mislio sam da ce i mene peglati sto blicam ali mi samo mahnu da nastavim
- drunken tiger
#12810 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Laplace wrote:Znači, 40 ispod ograničenja. Sad bi mu trebalo napisati kaznu kaod da je vozio 40 iznad ograničenja. Jer, dobar dio sudara upravo ovakvi izazivaju.hellhammer wrote:Sinoc vozim prema Orasju, negdje kod negdje kod Pelagiceva, blicaju iz suprotnog smjera, lik vozi ispred mene nekih 60kmh na ogranicenju 80, pokusavam da ga preteknem ali ili je nepregledno ili idu vozila iz suprotnog smjera, kad je ugledao policiju spustio je na ispod 40. blicam, sviram ali ne ubrzava lik, valjda je milicajac skuzio i izadje na put mase bateriom. Mislio sam da ce i mene peglati sto blicam ali mi samo mahnu da nastavim
Kako?
- kabal1337
#12811 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknes
- drunken tiger
#12812 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknes
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#12813 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ne bih se složio, barem ne za slučaj kad moraš na više mijesta u danu da budeš...drunken tiger wrote:I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknesNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
jer na 300km u danu, 55kmh i 70kmh prosjeka je skoro 1.5h razlike... još dodaj razliku u gužvama u određenim mjestima u različitim periodima dana...
više puta isprobao i uvjerio se
- drunken tiger
#12814 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kreneš ranije i računaš zastoj. Znam da nekad ima nepredviđenih situacija ali ja uvijek krenem ranije. Ako dođem ranije nego sam planirao uvijek mi je lakše popiti kafu, čaj, ubiti sat vremena nego ubiti sebe i još nekoga da bih nadoknadio vrijeme brzom vožnjom. Znam da je nekad i posao u pitanju i da moraš stići brzo ali ništa nije vrijedno toga da se stavljaš u situaciju gdje riskiraš život.mk ultra wrote:ne bih se složio, barem ne za slučaj kad moraš na više mijesta u danu da budeš...drunken tiger wrote:I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknesNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
jer na 300km u danu, 55kmh i 70kmh prosjeka je skoro 1.5h razlike... još dodaj razliku u gužvama u određenim mjestima u različitim periodima dana...
više puta isprobao i uvjerio se
- kabal1337
#12815 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To su samo primjeri. Zamisli vozis 80 km/h iza tebe vozilo. Ti kasno reagujes iza isto i eto ga udes. Zasto on ne bi stao na prosirenje i pustio vozila iza sebe da prodju.drunken tiger wrote: I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijeNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
Ja se ne nerviram iskreno me briga. Cekam isprekidanu i zaobidjem i svojim putem.
- drunken tiger
#12816 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Najpametnije.kabal1337 wrote:To su samo primjeri. Zamisli vozis 80 km/h iza tebe vozilo. Ti kasno reagujes iza isto i eto ga udes. Zasto on ne bi stao na prosirenje i pustio vozila iza sebe da prodju.drunken tiger wrote: I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijeNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
Ja se ne nerviram iskreno me briga. Cekam isprekidanu i zaobidjem i svojim putem.
Više se nerviram kad neko žmigavac ne koristi nego kad neko sporo vozi.
Vidi, ja vozim jako dugo. Imao sam udesa ali nikada nisam ja bio kriv. Tri pravila kojih se držim su pojas, ograničenje i rastojanje. To je ono do mene što ja mogu uraditi da budem siguran na putu. Ako se neko u mene zapuca nisam ja kriv.
-
530i
#12817 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Probaj malo prvo odvoziti koji kilometar, pa se onda javi sa takvim komentarima. Ljudi koji voze debelo ispod ograničenja su najveća smetala na cesti.drunken tiger wrote:I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknesNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
- kokuz_sa
#12818 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako je dostavljacima..
Krene ujutro iz kuce...vremenski ograncen kad krece kada mora robu isporucit..
Ogrqnicenje 80 lik ispred ide 40 i da ne budes nervozan
- mk ultra
#12819 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ko nije probao i ne zna...kokuz_sa wrote:Kako je dostavljacima..
Eto neki dan, idem za tuzlu i gracanicu... i zove me covjek dok kroz kladanj prolazim treba mu jos nesto u zenici u 2... a ja uvijek krenem da na prvoj lokaciji budem u 8/pola9
A da ne govorim kad se idu duze relacije, poput krajine i zapadne herzegovine a moras od 8 do pola 4 u svakom mjestu da budes... a na lokaciji ne znas koliko ces se zadrzati
Last edited by mk ultra on 14/01/2018 19:47, edited 1 time in total.
- Better Man
#12820 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zato krenu malo ranije i riješeno.kokuz_sa wrote:Kako je dostavljacima..
- mk ultra
#12821 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kako? Saberi mi u istom danu cijelu krajinu, ili zap. Hercegovinu, u svakom mjestu da si po pola sata minimalno, u 8 da si u prvom mjestu... izvoli...Better Man wrote:Zato krenu malo ranije i riješeno.kokuz_sa wrote:Kako je dostavljacima..
- Better Man
#12822 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ja sam mislio da samo na jedno mjesto ide, pa kreneš ranije da izbjegneš gužve.mk ultra wrote:Kako? Saberi mi u istom danu cijelu krajinu, ili zap. Hercegovinu, u svakom mjestu da si po pola sata minimalno, u 8 da si u prvom mjestu... izvoli...Better Man wrote:Zato krenu malo ranije i riješeno.kokuz_sa wrote:Kako je dostavljacima..
- mk ultra
#12823 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
E bogami teskoBetter Man wrote:
Ja sam mislio da samo na jedno mjesto ide, pa kreneš ranije da izbjegneš gužve.
Jednom mi se samo deislo za bihac da idem, samo radi bihaca
Ako nista sanski most bude jos
- drunken tiger
#12824 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Imam ja kilometara ne sikiraj se ti. Napisao sam da razumijem ljude koji zbog posla moraju da brzo stignu ali opet to nije do ovih što voze sporije nego do kapitalizma i zbog toga što gazda hoće da mu u jednom danu obiđeš pola BiH i dostaviš robu ili šta već i da do 16 budeš u firmi. Ali ne radi se sada o tome. Radi se o tome da su ovi koji voze sporije sigurniji nego oni koji divljaju i ulaze u rizična preticanja. Čega se samo nagledam dok se popnem do Bjelašnice... pa to je da svakog onig koji pretiče izdvojiš sa strane i metak u čelo! Pa svi smo krenuli na planinu, svi idemo da nam bude lijepo, svi ćemo stići. I ono pretie kolonu, uvaljuje se jer s druge strane idu auta u susret, trubi, mlatara rukama... Napravi udes i pokvari život svima. Samo zato što je nervozan i ne može da podnese da je neko ispred njega. I tako divlja, divlja, tri puta upada u makazice gdje drugi ljudi moraju po kočnicama da udaraju da bi na parkingu dok ja dolazim on izlazi iz auta... eto koliko je prije stigao a tri puta nije imao udes zahvaljujući ovima što voze po propisu..530i wrote:Probaj malo prvo odvoziti koji kilometar, pa se onda javi sa takvim komentarima. Ljudi koji voze debelo ispod ograničenja su najveća smetala na cesti.drunken tiger wrote:I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknesNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe
- hellhammer
#12825 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ti pricas kao da su nam sve otvoreni putevi, i sam znas da na nasim putevima je jako malo pravaca za preticanje, ceste preipterecene ako uzmemo u obzir da se vozi kroz dosti naseljenih mjesta i sa jako puno ogranicenja na cestama, vozis se iz tuzle do granice 1,5 sati relaciju od 80km. Rijetko kada brze se stigne, i dodje idiot i vozi daleko ispod ogranicenja na tih malo mjesta gdje komotno mozes vozit 90. naravno da ce te Izbacit iz takta prije ili kasnije da napravis neki nepromisljen poteza.drunken tiger wrote:I kako to da on izaziva udes kad je u svojoj traci, vozi po zakonu? Ne izaziva on udes nego su svi nervozni i svi misle da su najbitniji i svi bi da do odredišta stignu za minut. Ne treba guslati ni 40 ali nije protiv pravila. Sačekaš isprekidanu, pregledan dio puta i prestigneš lijepo. Udese izazivaju ljudi koji nemaju strpljanja, ljudi koji ne paze, ljudi koji jure. Nigdje ti nećeš zakasniti niti ćeš stići dan ranijekabal1337 wrote:ti naletis 80 na nekog 40. Ti nervozan jer usporava, pravis glupe poteze i na glupim mjestima pokusavas da preteknesNe znam što vozite kad vas nervira vožnja. Uživajte vozite sigurno i pazite na sebe