Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
weredsf

#12801 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Ja ne smatram da je propaganda argument. Međutim ne mogu se oteti dojmu da je Komšić postao omražen svima onim koji u njegovom političkom projektu Demokratskoj fronti vide konkurenta. Struktura tvog posta zasnovana je na premisi da je Komšić nedonošće SDP-a, a ne politička ličnost koja je legitimnim protestom poslala SDP na put bez povratka, a i SDA dala do znanja da oni više nikad neće imati partnera kog će šikanirati sistemskim blokadama.
Prozivas za argumente pa onda ides na dojmove....Daj nam ti neki argument, pusti romantiku i ljubav daj malo pragmatike u sve to unesi...Sta ostavlja iza sebe, sta je konkretno ostavio iza sebe u predsjednistvu, da dalje ne idemo????
weredsf

#12802 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

webby-x wrote:
MuaDib wrote:SDA dala do znanja da oni više nikad neće imati partnera kog će šikanirati sistemskim blokadama.
Možeš li mi reći, u kantonu Sarajevo, da li je DF glasovao
više sa SDA ili protiv SDA prijedloga? Nešto mi se čini da
je ona Hanka uvijek uz SDA? Je li to istina?
Naravno, zato je kcerka zaposlena u Centralnu Banku a sin na fakultet, plus pride jedna rodica dok Radeljasa u Zavod
branimir stulic

#12803 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by branimir stulic »

weredsf wrote:
webby-x wrote:
MuaDib wrote:SDA dala do znanja da oni više nikad neće imati partnera kog će šikanirati sistemskim blokadama.
Možeš li mi reći, u kantonu Sarajevo, da li je DF glasovao
više sa SDA ili protiv SDA prijedloga? Nešto mi se čini da
je ona Hanka uvijek uz SDA? Je li to istina?
Naravno, zato je kcerka zaposlena u Centralnu Banku a sin na fakultet, plus pride jedna rodica dok Radeljasa u Zavod
E pa ovako politicar... U bosanskom jeziku se kaze:.... zato je kcerka zaposlena u Centraln OJ banCI ... sin na fakultetU.....kod Radeljasa u ZavodU...
MuaDib

#12804 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Insinuacija da je Hanka poslušnik SDA je dobro uštimani trik, zavaravanja javnosti u Sarajevu, kojim se nastoji reči da je podrška nekim rješenjima kantonalne Vlade, apsolutna i bezuslovna podrška. Što naravno pakazuje nemogućnost dugoročnog razumjevanja posljedica političke blokade u komunalnom sektoru, što i ne čudi kada diskvalifikacija dolazi od onih kojima je partijski interes ispred svakog drugog interesa.

Isto se odnosi i na Komšića u Predsjedništvu, kom se spočitava da nije uradio ništa, osim da je bio Zlatkova ikebana. Pa ako Komšić nevidljiva i nebitna figura, zašto se vi trudite svim silama to dokazivati. Odgovor je jasan, zato što se njegovom pojavom kao novog političkog subjekta očekuje tektonski poremaćaj na političkoj sceni Federacije, što indirektno dovodi u pitanje opstanak partiokratskih poslušnika na nezasluženim pozicijama.

Udarajući na bubnjeve kompromitacije, vi zapravo skrećete pažnju sa ključnog pitanja ovih izbora, upućenog vladajućoj eliti odakle vam ekonomska moć, kako ste je stekli i odakle vam pravo da kriminalizirate birače sitnišem sa vašeg stola. Jeli vaše ekonomsko stanje objektivno, jeli ono plod legalnih aktivnosti ili je ono rezultat zloupotrebe pozicije i moći. I da li vladajući smatraju da je ovaj narod toliko jadan da ga treba kupiti glasačkim milodarom, ne većim od 100 KM.
weredsf

#12805 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

MuaDib wrote:Insinuacija da je Hanka poslušnik SDA je dobro uštimani trik, zavaravanja javnosti u Sarajevu, kojim se nastoji reči da je podrška nekim rješenjima kantonalne Vlade, apsolutna i bezuslovna podrška. Što naravno pakazuje nemogućnost dugoročnog razumjevanja posljedica političke blokade u komunalnom sektoru, što i ne čudi kada diskvalifikacija dolazi od onih kojima je partijski interes ispred svakog drugog interesa.

Isto se odnosi i na Komšića u Predsjedništvu, kom se spočitava da nije uradio ništa, osim da je bio Zlatkova ikebana. Pa ako Komšić nevidljiva i nebitna figura, zašto se vi trudite svim silama to dokazivati. Odgovor je jasan, zato što se njegovom pojavom kao novog političkog subjekta očekuje tektonski poremaćaj na političkoj sceni Federacije, što indirektno dovodi u pitanje opstanak partiokratskih poslušnika na nezasluženim pozicijama.

Udarajući na bubnjeve kompromitacije, vi zapravo skrećete pažnju sa ključnog pitanja ovih izbora, upućenog vladajućoj eliti odakle vam ekonomska moć, kako ste je stekli i odakle vam pravo da kriminalizirate birače sitnišem sa vašeg stola. Jeli vaše ekonomsko stanje objektivno, jeli ono plod legalnih aktivnosti ili je ono rezultat zloupotrebe pozicije i moći. I da li vladajući smatraju da je ovaj narod toliko jadan da ga treba kupiti glasačkim milodarom, ne većim od 100 KM.
Novi politicki subjekt wtf???
JedanMova

#12806 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

weredsf wrote:
MuaDib wrote:Insinuacija da je Hanka poslušnik SDA je dobro uštimani trik, zavaravanja javnosti u Sarajevu, kojim se nastoji reči da je podrška nekim rješenjima kantonalne Vlade, apsolutna i bezuslovna podrška. Što naravno pakazuje nemogućnost dugoročnog razumjevanja posljedica političke blokade u komunalnom sektoru, što i ne čudi kada diskvalifikacija dolazi od onih kojima je partijski interes ispred svakog drugog interesa.

Povezi to dvoje pa kad skontas neki smislen odgovor - znas gdje ga mozes postaviti...
Skijaš

#12807 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Marko Zarko wrote:
The BEN10 wrote:
Skijaš wrote:Kada je Komšić, ničim izazvan, počeo hvaliti Radončića, to sam objasnio činjenicom da Komšić nema svoje medije i da mu u toj početnoj fazi oblikovanja stranke ne trebaju Radončićevi lešinari za vratom. Međutim, izbori su iza ugla i Komšić više nema prostora za manevrisanje, ako neće da ga se svrsta u isti koš sa Radončićem, SDA-ovcima, Čovićem i Lagumdžijom, on se mora distancirati od njih. Ne mogu ja glasati za Komšića ako to znači ulazak Fahrudina Radončića u vlast. Komšić je kupio dovoljno vremena i sada pred ljude treba izaći s jednostavnom ponudom, oni svi ili ja. Bolje je izgubiti na izborima i ne ući u vlast nego se prodati manijaku iz Berana.
Upravo.
Ima taj manijak iz Berana čisto pristojnih lica u stranci, a da je manijak jeste. Kako izbjeći njegov super uticaj i imati dobru saradnju s nekim njegovim ljudima to je pitanje svih pitanja. Malo je onih koji će za nosioce lista u Kantonu Sarajevo ispred SBB-a, a to su Jusko koji je pošten momak, dr. Kravić koji je u ratu spašavao Dobrinjce, pa i Hadžibajrić reći da nisu ok ili barem bolji od SDA/SDP kadrovika. Najbolje bi bilo za Fahru da uđe u Predsjedništvo i tamo se zarobi egoisanjem.
Kako će se zarobiti Radončića ako ga pustiš u Predsjedništvo ?
dalje

#12808 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dalje »

Nece Radoncic u Predsjednistvo al hoce zajedno sa DF i HDZ u Vladu.
weredsf

#12809 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

JedanMova wrote:
weredsf wrote:

Povezi to dvoje pa kad skontas neki smislen odgovor - znas gdje ga mozes postaviti...
Osih hronicne nemogucnosti spajanja kvalitetne sinapse vi ste i slijepi, lijepo sam boldirao dio na koji sam mislio i to su ocito skontali svi osim ti :-) :-) :-)
JedanMova

#12810 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JedanMova »

weredsf wrote: Osih hronicne nemogucnosti spajanja kvalitetne sinapse vi ste i slijepi, lijepo sam boldirao dio na koji sam mislio i to su ocito skontali svi osim ti :-) :-) :-)
Nisam procitao paragraf u pravilima foruma da samo ti smijes boldirati i davati komentare, te da su samo tvoji ispravni...
Da li sam slijep ili ne moze reci doktor (ili evo ja posto ocito vidim dok kucam), medjutim kada je tvoje stanje u pitanju - to moze vidjeti svak prema onome sto pises, ali isto necemo imenovati jer bi krsilo ona ista pravila sa pocetka ovog posta...
Skijaš

#12811 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

dalje wrote:Nece Radoncic u Predsjednistvo al hoce zajedno sa DF i HDZ u Vladu.
Kako će se HDZ i Komšić dogovoriti oko podjele hrvatske kvote u vlasti ?
weredsf

#12812 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

JedanMova wrote:
weredsf wrote: Osih hronicne nemogucnosti spajanja kvalitetne sinapse vi ste i slijepi, lijepo sam boldirao dio na koji sam mislio i to su ocito skontali svi osim ti :-) :-) :-)
Nisam procitao paragraf u pravilima foruma da samo ti smijes boldirati i davati komentare, te da su samo tvoji ispravni...
Da li sam slijep ili ne moze reci doktor (ili evo ja posto ocito vidim dok kucam), medjutim kada je tvoje stanje u pitanju - to moze vidjeti svak prema onome sto pises, ali isto necemo imenovati jer bi krsilo ona ista pravila sa pocetka ovog posta...
Pa obzirom da nisi shvatio o cemu smo razgovarali nemas bas neko pravo se ovako sramotiti ili imas, uletis u pricu i osramotis se sa ovom gluposcu... :roll:
weredsf

#12813 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Skijaš wrote:
Pa nikako, obzirom da je kandidirao Antu iz Livna jasno je sta to znaci..
dalje

#12814 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dalje »

Skijaš wrote:
Ne vjerujem da ce to uopste biti tema.
Lagumdzija je bespotrebno sam sebi stvorio problem potezuci to pitanje.
Hafis

#12815 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Nema se tu šta dogovarati. Zna se.
Uostalom Komšić (DF) ionako ne može ponoviti uspjeh SDP-a iz 2010. Tako da neće imati čime prditi.
Još bi samo to trebalo: s malim Komšom raspravljati o hrvatskoj kvoti u vlasti :)
A ionako će izborni rezultati pokazati koliki DF ima utjecaj i potporu na područjima s hrvatskim većinskim življem.
Corto Maltese

#12816 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

S obzirom da Čović otvoreno navija za Komšića, jasno je šta on misli ko je najmekši orah u Bošnjaka.
vincent_vega

#12817 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vincent_vega »

http://nap.ba/vijest.php?id=3993

Reče sin nekadašnjeg člana SDP-a...
The BEN10

#12818 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Uostalom Komšić (DF) ionako ne može ponoviti uspjeh SDP-a iz 2010. Tako da neće imati čime prditi.
Još bi samo to trebalo: s malim Komšom raspravljati o hrvatskoj kvoti u vlasti :)
A ionako će izborni rezultati pokazati koliki DF ima utjecaj i potporu na područjima s hrvatskim većinskim življem.
Pa naravno da neće biti certificirani....
Skijaš

#12819 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Skijaš wrote:
Hajde da i to vidimo. Mislim, nema me više šta iznenaditi, ali ne vjerujem da bi Komšić pristao na to da Čović ima monopol nad hrvatskom kvotom. Političkoj sceni ne treba još jedan zaštitnik Bošnjaka i Komšić bi trebao znati da u toj disciplini nema šta tražiti.
Hafis

#12820 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Skijaš wrote:[
Hajde da i to vidimo. Mislim, nema me više šta iznenaditi, ali ne vjerujem da bi Komšić pristao na to da Čović ima monopol nad hrvatskom kvotom. Političkoj sceni ne treba još jedan zaštitnik Bošnjaka i Komšić bi trebao znati da u toj disciplini nema šta tražiti.
Nema tu Komšić šta pristajati, niti će imati toliko kila da ga se bude nešto pitalo u tom dealu.
Jedino da ne pokuša nekakvu psinu u kombinaciji sa SDP-om nakon izbora - što me ne bi iznenadilo, budući je to ''političar'' izašao iz Zlatkovog šinjela.

A inače ima pravo na hrvatsku kvotu u vlasti kolik' i ja na tajlandski presto.
Čovjek je klasični politički bošnjak, a njegov problem je ako mu netko osporava pravo da im bude ujedno i predstavnik.
dalje

#12821 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dalje »

Nije lud da izgubi 4 godine ko Lagumdzija.
Cak i da jeste lud nece mu Radoncic dozvoliti da se zahebava.
Ima u ovoj drzavi daleko prioritetnijih pitanja.
Hafis

#12822 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

dalje wrote:Nije lud da izgubi 4 godine ko Lagumdzija.
Cak i da jeste lud nece mu Radoncic dozvoliti da se zahebava.
Ima u ovoj drzavi daleko prioritetnijih pitanja.
Šibicar je to, daleko od političara, i ne bi me iznenadilo.
Ovisi sve kako će SDP proći i ne bi me začudilo da opet pokušaju s onim budalaštinama.
Lagumdžija je opsjednut ''hrvatskim pitanjem'' u BiH i po tome će cjelokupno njegovo političko djelovanje ostati poznato nakon što ga politički umirove.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#12823 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Hafis wrote:
Nema tu Komšić šta pristajati, niti će imati toliko kila da ga se bude nešto pitalo u tom dealu.
Jedino da ne pokuša nekakvu psinu u kombinaciji sa SDP-om nakon izbora - što me ne bi iznenadilo, budući je to ''političar'' izašao iz Zlatkovog šinjela.

A inače ima pravo na hrvatsku kvotu u vlasti kolik' i ja na tajlandski presto.
Čovjek je klasični politički bošnjak, a njegov problem je ako mu netko osporava pravo da im bude ujedno i predstavnik.
on je svoje pravo hrvatsku kvotu odradio , nemoze vise i da oće. a ti jedino mozes na tajlandski al ne presto.
Hafis

#12824 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Eto vidiš, i patriJota se slaže :)
Ništa od kvote ovaj put.
Skijaš

#12825 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

Hafis wrote:
Zašto misliš da će biti dio tala u kojem ga se ništa ne pita ?
Post Reply