Sirija vol. 2

Locked
salik79

#127876 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Anno Domini wrote:Tisuće balona iz Sarajeva kao izraz solidarnosti s Idlibom u Siriji - https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... iji/276362

Pokusaj odgovoriti na postavljena pitanja.
salik79 wrote:Ko ove finasira?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljadu ... /190615053

Ko je Klixu platio za "reklamu"? Evo, ja sam bio ucesnik "Dana Kudsa" u Sarajevu, ali nikada ne vidjoh neke klix novinare i sl. da izvjestise o skupu, a bilo nas je "cak" i vise nego njih.

Zasto ne pustaju balone za civile u Jemenu? Zasto nisu pustali balone za neselektivno bombardovanje Rake? Da li su pustali balone kada je Gaza ravnana, ili ubijani demonstranti iza bodljikave (elektricne) zice?!

Hoce li se oglasiti americka ambasada, povodom ovog sponzoriranog performansa, ispred javnih institucija (blizina ambasade!), pogotovo ako imamo u vidu sljedecu cinjenicu:

https://en.wikipedia.org/wiki/Brett_McGurk
King Theoden

#127877 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

salik79 wrote:Po mnogocemu. Nekada ces to i skontati.
Eto, de objasni. Ne dozvoli da umrem u neznanju :mrgreen:
Anno Domini

#127878 Re: Sirija vol. 2

Post by Anno Domini »

meni bilo dosadno pa postavio nešto vezano za temu, iskreno boli me kita za siriju i taj idilib, ne shvatam upale kutnjaka na skoro svim temama, kada branite nešto a mjesta gdje živite zagađena, od zraka, vode pa nadalje, jebe mi se za siriju, muslimane, srbe, hrvate, ruse, kineze, zato me nemoj više kvotirat, živ ti majka.
salik79

#127879 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
salik79 wrote:Po mnogocemu. Nekada ces to i skontati.
Eto, de objasni. Ne dozvoli da umrem u neznanju :mrgreen:
Nejse :mrgreen:
King Theoden

#127880 Re: Sirija vol. 2

Post by King Theoden »

salik79 wrote:Nejse
Znaš kako je kod nas, govori/svjedoči iskreno makar bilo na štetu pprodice.
U redu, sirija se borila protiv bjelosvjetskog šljama koji se okupio. Samo, treba dodati da je u početku protestovalo domicilno stanovništvo. Ali, ne smije se zanemariti činjenica da je među pobunjenicima bio Asad je pobio desetine hiljada civila, razvalio gradove i sl.
Da se pobunio jedan grad, trebalo ih je saslušati, a kamoli toliki narod.
Husein, r.a. je ustao sa grupicom i pobunio se protiv zalima. Bio je u pravu.
U siriji su ustali cijeli gradovi.
Zato i pišem. Pa, ako imaš nešto što ne znam, slobodno napiši.
Novosti

#127881 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

Heroj a ne zločinac :-D

https://youtu.be/D9lNo0RFIAE
salik79

#127882 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Dino34 wrote:
U redu, sirija se borila protiv bjelosvjetskog šljama koji se okupio. Samo, treba dodati da je u početku protestovalo domicilno stanovništvo. Ali, ne smije se zanemariti činjenica da je među pobunjenicima bio Asad je pobio desetine hiljada civila, razvalio gradove i sl.
Protestuje stanovnistvo i po Francuskoj, i u vecoj mjeri nego u Siriji, vidimo policijsku brutalnost, ali ne vidimo bande koje pucaju po ulicama. Mislim da i sam znas zasto.

Sirija je trebala pasti i sam znas zasto. Bjelosvjetski, teroristicki, koljacki sljam uz potporu/organizaciju "prijatelja Sirije" se skupio da to i provede. Pod parolom "alevije u kabure, krscane u Liban". Dosta je vidjeti da je kompletna mjesovita zajednica (o)stala uz Asada, da nabslobodnoj teritoriji i dalje svi zajedno zive, bez diskriminacije po bilo kojem pitanju, da bi ti bilo jasno ko je "prav", a ko ne. Uostalom, meni najdrazi sirijski alim, sehid sejh Buti k.s. je rekao sve.

Protiv sponzoriranog, bjelosvjetskog, terorizma se, na zalost, ne mozes boriti bez kolateralnih zrtava. Uvijek su im nudili da se predaju, ovi odbijaju. Nudili da puste civile, ovi ne daju. Sjecas se onog maloga, sto je bio povrijedjen u bombardovanju, sto je obisao msm svjetsku scenu? Ostali su, nakon oslobodjenja Haleba i dali intervju (otac). Preporucujem da poslusas kako su civili zloupotrebljavani od "pobunjenika".

Ko je, po tebi, u Siriji imao tu ulogu hazreti Husejna i sehida Kerbele?

Vise puta sam pisao o momcima iz Haleba s kojima treniram (sam trenirao, u zadnje vrijeme ih ne vidjam - mozda su se i vratili, ili su promijenili teretanu), koji su od prije rata doselili ovamo (otac se bavi prodajom tekstila), naravno obojica suniti, kompletna familija im je u Halebu i svi na strani i u SAA. Identicno razmisljanje i vidjenje situacije mome. A imam i jos jednog iz Libije, opet identicni stavovi.

Komentar pokojnog Peter Scholl Latoura na samom pocetku agresije na Siriju:
salik79

#127883 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Novosti wrote:Heroj a ne zločinac :-D

A Mate Boban? Praljak? Kordic? Tuta?.... :-D
Novosti

#127884 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

salik79 wrote:
Novosti wrote:Heroj a ne zločinac :-D

A Mate Boban? Praljak? Kordic? Tuta?.... :-D
Zločinci.

Samo VRS :)

Image
Lincoln-Burrows

#127885 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Tisuće balona iz Sarajeva kao izraz solidarnosti s Idlibom u Siriji - https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... iji/276362

Jedva sam izbrojao deset aktivista na skupu a zahtjevi boli glava,
ne bi da su neki faktor ovoliko tražili. Pustimo sad patetiku o miru i solidarnosti
ali ovdje je jasno da se ne osuđuje nasilje sviju, sam naziv skupa to sugerira.
Nadzornik

#127886 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kreativnost .... :D

"Hunter"

Image
Nadzornik

#127887 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#127888 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kad moda diktira svoja pravila... :-)

Image
solar7

#127889 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Anno Domini wrote:Tisuće balona iz Sarajeva kao izraz solidarnosti s Idlibom u Siriji - https://www.bljesak.info/vijesti/flash/ ... iji/276362

Ovako razmisljaju iskreni ljudi,dobro poslusajte.
salik79

#127890 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Iskreni u ubiranju dnevnice :thumbup:
solar7

#127891 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Dino34 wrote:
Tesko je to objasniti mnogima.
muhafuca

#127893 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

solar7 wrote:
Dino34 wrote:
Tesko je to objasniti mnogima.
Jest vala - tesko - zato sto svi sad imaju pristup internetu i mogu provjeriti svaku suplju koju bacis.

Pricu o "mirnim protestima" i "neoruzanom ustanku naroda" (generalno o "Arapskom proljecu" ukrupno) mozes prodavati samo u podrucjima

koja nisu pokrivena internetom.
The 51st State

#127894 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Vjerovacemo opskurnim propagandistima nego svojim ocima.
Zar neko u doba interneta sumnja u autenticnost demonstracija i splitovanja zemlje po sektaskoj, klanskoj i partijskoj liniji?
muhafuca

#127895 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

The 51st State wrote:Vjerovacemo opskurnim propagandistima nego svojim ocima.
jes to ti u Idlibu?

posalji nar koji, nejma to ovde u nas.
The 51st State

#127896 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Japin place za ovakim humoristima
Nadzornik

#127897 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Velika pojacanja SAA krecu se prema Idlibu.

Image
Baki19

#127898 Re: Sirija vol. 2

Post by Baki19 »

Revolucija u Siriji je dozivjela poraz i smatram da treba da se zauzme Idlib. Da nije bilo ISILa i Al Nusre, revolucija u Siriji bi uspjela a ovako dozivjeli su poraz. Nakon Idliba se mora sprovesti masovni povratak u Siriju i da se zemlja obnovi. Sirija ce bez obzira na sve biti muslimanska drzava i to ne moze niko sprijeciti. Sirija ce vrlo brzo da se obnovi i opet ce se zivjeti dobro kao prije. Turska ce ostati dobar prijatelj Sirijaca i nece niko moci da sprijeci da se Sirija zalozi za povratak Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Mora se stvoriti jaka koalicija koja ce parirati Cionistima koji zele okupirati cio Bliski Istok.
@mba

#127899 Re: Sirija vol. 2

Post by @mba »

Baki19 wrote:Revolucija u Siriji je dozivjela poraz i smatram da treba da se zauzme Idlib. Da nije bilo ISILa i Al Nusre, revolucija u Siriji bi uspjela a ovako dozivjeli su poraz. Nakon Idliba se mora sprovesti masovni povratak u Siriju i da se zemlja obnovi. Sirija ce bez obzira na sve biti muslimanska drzava i to ne moze niko sprijeciti. Sirija ce vrlo brzo da se obnovi i opet ce se zivjeti dobro kao prije. Turska ce ostati dobar prijatelj Sirijaca i nece niko moci da sprijeci da se Sirija zalozi za povratak Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Mora se stvoriti jaka koalicija koja ce parirati Cionistima koji zele okupirati cio Bliski Istok.

gdje se god „braca“ pojave tu nastaje kaos, smutnja, stradanja, ima primjera koliko hoces, bolesna ideologija kraljevskih beduina!
Nadzornik

#127900 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

200 novih zelenih autobusa je stiglo u luku Tartus.

Image
Image
Locked