Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ko je Klixu platio za "reklamu"? Evo, ja sam bio ucesnik "Dana Kudsa" u Sarajevu, ali nikada ne vidjoh neke klix novinare i sl. da izvjestise o skupu, a bilo nas je "cak" i vise nego njih.
Zasto ne pustaju balone za civile u Jemenu? Zasto nisu pustali balone za neselektivno bombardovanje Rake? Da li su pustali balone kada je Gaza ravnana, ili ubijani demonstranti iza bodljikave (elektricne) zice?!
Hoce li se oglasiti americka ambasada, povodom ovog sponzoriranog performansa, ispred javnih institucija (blizina ambasade!), pogotovo ako imamo u vidu sljedecu cinjenicu:
meni bilo dosadno pa postavio nešto vezano za temu, iskreno boli me kita za siriju i taj idilib, ne shvatam upale kutnjaka na skoro svim temama, kada branite nešto a mjesta gdje živite zagađena, od zraka, vode pa nadalje, jebe mi se za siriju, muslimane, srbe, hrvate, ruse, kineze, zato me nemoj više kvotirat, živ ti majka.
Znaš kako je kod nas, govori/svjedoči iskreno makar bilo na štetu pprodice.
U redu, sirija se borila protiv bjelosvjetskog šljama koji se okupio. Samo, treba dodati da je u početku protestovalo domicilno stanovništvo. Ali, ne smije se zanemariti činjenica da je među pobunjenicima bio Asad je pobio desetine hiljada civila, razvalio gradove i sl.
Da se pobunio jedan grad, trebalo ih je saslušati, a kamoli toliki narod.
Husein, r.a. je ustao sa grupicom i pobunio se protiv zalima. Bio je u pravu.
U siriji su ustali cijeli gradovi.
Zato i pišem. Pa, ako imaš nešto što ne znam, slobodno napiši.
U redu, sirija se borila protiv bjelosvjetskog šljama koji se okupio. Samo, treba dodati da je u početku protestovalo domicilno stanovništvo. Ali, ne smije se zanemariti činjenica da je među pobunjenicima bio Asad je pobio desetine hiljada civila, razvalio gradove i sl.
Protestuje stanovnistvo i po Francuskoj, i u vecoj mjeri nego u Siriji, vidimo policijsku brutalnost, ali ne vidimo bande koje pucaju po ulicama. Mislim da i sam znas zasto.
Sirija je trebala pasti i sam znas zasto. Bjelosvjetski, teroristicki, koljacki sljam uz potporu/organizaciju "prijatelja Sirije" se skupio da to i provede. Pod parolom "alevije u kabure, krscane u Liban". Dosta je vidjeti da je kompletna mjesovita zajednica (o)stala uz Asada, da nabslobodnoj teritoriji i dalje svi zajedno zive, bez diskriminacije po bilo kojem pitanju, da bi ti bilo jasno ko je "prav", a ko ne. Uostalom, meni najdrazi sirijski alim, sehid sejh Buti k.s. je rekao sve.
Protiv sponzoriranog, bjelosvjetskog, terorizma se, na zalost, ne mozes boriti bez kolateralnih zrtava. Uvijek su im nudili da se predaju, ovi odbijaju. Nudili da puste civile, ovi ne daju. Sjecas se onog maloga, sto je bio povrijedjen u bombardovanju, sto je obisao msm svjetsku scenu? Ostali su, nakon oslobodjenja Haleba i dali intervju (otac). Preporucujem da poslusas kako su civili zloupotrebljavani od "pobunjenika".
Ko je, po tebi, u Siriji imao tu ulogu hazreti Husejna i sehida Kerbele?
Vise puta sam pisao o momcima iz Haleba s kojima treniram (sam trenirao, u zadnje vrijeme ih ne vidjam - mozda su se i vratili, ili su promijenili teretanu), koji su od prije rata doselili ovamo (otac se bavi prodajom tekstila), naravno obojica suniti, kompletna familija im je u Halebu i svi na strani i u SAA. Identicno razmisljanje i vidjenje situacije mome. A imam i jos jednog iz Libije, opet identicni stavovi.
Komentar pokojnog Peter Scholl Latoura na samom pocetku agresije na Siriju:
Jedva sam izbrojao deset aktivista na skupu a zahtjevi boli glava,
ne bi da su neki faktor ovoliko tražili. Pustimo sad patetiku o miru i solidarnosti
ali ovdje je jasno da se ne osuđuje nasilje sviju, sam naziv skupa to sugerira.
Tesko je to objasniti mnogima.
Jest vala - tesko - zato sto svi sad imaju pristup internetu i mogu provjeriti svaku suplju koju bacis.
Pricu o "mirnim protestima" i "neoruzanom ustanku naroda" (generalno o "Arapskom proljecu" ukrupno) mozes prodavati samo u podrucjima
Vjerovacemo opskurnim propagandistima nego svojim ocima.
Zar neko u doba interneta sumnja u autenticnost demonstracija i splitovanja zemlje po sektaskoj, klanskoj i partijskoj liniji?
Revolucija u Siriji je dozivjela poraz i smatram da treba da se zauzme Idlib. Da nije bilo ISILa i Al Nusre, revolucija u Siriji bi uspjela a ovako dozivjeli su poraz. Nakon Idliba se mora sprovesti masovni povratak u Siriju i da se zemlja obnovi. Sirija ce bez obzira na sve biti muslimanska drzava i to ne moze niko sprijeciti. Sirija ce vrlo brzo da se obnovi i opet ce se zivjeti dobro kao prije. Turska ce ostati dobar prijatelj Sirijaca i nece niko moci da sprijeci da se Sirija zalozi za povratak Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Mora se stvoriti jaka koalicija koja ce parirati Cionistima koji zele okupirati cio Bliski Istok.
Baki19 wrote:Revolucija u Siriji je dozivjela poraz i smatram da treba da se zauzme Idlib. Da nije bilo ISILa i Al Nusre, revolucija u Siriji bi uspjela a ovako dozivjeli su poraz. Nakon Idliba se mora sprovesti masovni povratak u Siriju i da se zemlja obnovi. Sirija ce bez obzira na sve biti muslimanska drzava i to ne moze niko sprijeciti. Sirija ce vrlo brzo da se obnovi i opet ce se zivjeti dobro kao prije. Turska ce ostati dobar prijatelj Sirijaca i nece niko moci da sprijeci da se Sirija zalozi za povratak Golanske visoravni koju je okupirao Izrael. Mora se stvoriti jaka koalicija koja ce parirati Cionistima koji zele okupirati cio Bliski Istok.
gdje se god „braca“ pojave tu nastaje kaos, smutnja, stradanja, ima primjera koliko hoces, bolesna ideologija kraljevskih beduina!