Sporači kasne sa kretanjem na zeleno sekundu-dvije, voze oko 40-50, ne možeš ih preteći jer su u svim trakama, zbog njih se gubi vrijeme i stvaraju gužve, na svakom semaforu dočeka te crveno...to je sve postalo normalna pojava i uzrok je gužve na cestama.BadBoy wrote:Sporači samo nerviraju nervozne vozače. Nerviraju i mene. Doprinose i gužvama ali ne u tolikom obimu u kojem im se to pripisuje na ovom forumu.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
530i
#12776 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- supercali
#12777 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ovo bas autobiografskitempuser wrote:
Nije nego sto ili ne procitas ili ne razimijes napisano, a krenes sa kontrom i filozofijom.
Odgovorio si sam sebi kako da izbjegnes to prodjes je i guzva nestanetempuser wrote: Sporaci nije jedini urok guzvi, ali jesu glavni kad se guzve stvaraju u trenucima kad su ceste rasterecene.
Da ti nacrtam, nema guzve od Pofalica do Grasa, izmedju Grasa i RTV-a se stvara guzva u lijevoj i srednjoj traci, prodes debilusu u Sharanu i guzva nestane. Dva takva debila i eto ti guzve kad je ne bi trebalo biti. As simple as that!
Al jok ti usporis da vidis ko je mrsko ti promjeniti traku da zaobidjes onoga ko je za tebe spor i sl
- supercali
#12778 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bas tacno u potpunosti al ajde530i wrote:Sporači kasne sa kretanjem na zeleno sekundu-dvije, voze oko 40-50, ne možeš ih preteći jer su u svim trakama, zbog njih se gubi vrijeme i stvaraju gužve, na svakom semaforu dočeka te crveno...to je sve postalo normalna pojava i uzrok je gužve na cestama.BadBoy wrote:Sporači samo nerviraju nervozne vozače. Nerviraju i mene. Doprinose i gužvama ali ne u tolikom obimu u kojem im se to pripisuje na ovom forumu.
-
condy
#12779 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U gradu spica prebukirano a seljaci voze u drugoj bez gasa, voze 20 km/h gdje je ogranicenje 50 i gdje ide bez problema tom brzinom. A tebi se zuri, treba ti pola sata da prodjes par kilometara a cviko tesko mu vidis glavu usporio ne zuri ... pa dodje mi bukvalno da se zabijem u njega da ga izguram sa ceste. Seljoberi kretenski treba im vozacku uzet i natjerat ih da idu autobusom mamu im barem bi tako bilo neke koristi od njih 
-
BadBoy
#12780 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hahah svaka čast resposupercali wrote:Ovo bas autobiografskitempuser wrote:
Nije nego sto ili ne procitas ili ne razimijes napisano, a krenes sa kontrom i filozofijom.Odgovorio si sam sebi kako da izbjegnes to prodjes je i guzva nestanetempuser wrote: Sporaci nije jedini urok guzvi, ali jesu glavni kad se guzve stvaraju u trenucima kad su ceste rasterecene.
Da ti nacrtam, nema guzve od Pofalica do Grasa, izmedju Grasa i RTV-a se stvara guzva u lijevoj i srednjoj traci, prodes debilusu u Sharanu i guzva nestane. Dva takva debila i eto ti guzve kad je ne bi trebalo biti. As simple as that!
Al jok ti usporis da vidis ko je mrsko ti promjeniti traku da zaobidjes onoga ko je za tebe spor i sl
Znači njima je jedan guslator u jednoj tarci napravio gužvu i kolonu iza sebe, a sve ostale trake i ispred njih prazno. Ko je ovdje lud?
- supercali
#12781 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma pusti i ovdje mnogi glume ono pravda zakon fgr i sl a ponasaju se kao oni koje pljuju daj samo da je po mom i jedino tako je pravilno
- skafiskafsnjak
#12782 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Stojim na semaforu kod RTV, u desnoj tracni za skretanje. Ispred mene passat cc, debil na gas i ubaci se lijevo za dalje prema otoci

-
tempuser
#12783 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ti ne citas?!?!?!supercali wrote: Odgovorio si sam sebi kako da izbjegnes to prodjes je i guzva nestane
Nisam ja promjenio traku da zaobidjem nego sam kroz guzvu prosao pored debiluse za volanom, usporio na 3 sek, slikao i nastavio.
Da zanemarimo da je usporavanje saobracaja u svm takam osim desne mimo zakona, koliko je tesko shvatiti prosjecno inteligentom covjeku da je poenta na stvaranju guzve, a ne kako je zaobici?????
- supercali
#12784 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Poenta je da ako ti neko smeta zaobidjes jer on ne krsi zakon sa tom voznjomtempuser wrote:I ti ne citas?!?!?!supercali wrote: Odgovorio si sam sebi kako da izbjegnes to prodjes je i guzva nestane
Nisam ja promjenio traku da zaobidjem nego sam kroz guzvu prosao pored debiluse za volanom, usporio na 3 sek, slikao i nastavio.
Da zanemarimo da je usporavanje saobracaja u svm takam osim desne mimo zakona, koliko je tesko shvatiti prosjecno inteligentom covjeku da je poenta na stvaranju guzve, a ne kako je zaobici?????
- supercali
#12785 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja bi takvim oduzimao vozacku na 6 mjeseciskafiskafsnjak wrote:Stojim na semaforu kod RTV, u desnoj tracni za skretanje. Ispred mene passat cc, debil na gas i ubaci se lijevo za dalje prema otoci
Volio bih da sam ja bio u desnoj pa nek se malo pasat nabije na trotoar
-
tempuser
#12786 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bosnjo kontras ne odustaje, ne cita, ali mu to ne smeta do palamudi besvjesti i jos se zahvaljuje.BadBoy wrote:Hahah svaka čast resposupercali wrote:Ovo bas autobiografskitempuser wrote:
Nije nego sto ili ne procitas ili ne razimijes napisano, a krenes sa kontrom i filozofijom.Odgovorio si sam sebi kako da izbjegnes to prodjes je i guzva nestanetempuser wrote: Sporaci nije jedini urok guzvi, ali jesu glavni kad se guzve stvaraju u trenucima kad su ceste rasterecene.
Al jok ti usporis da vidis ko je mrsko ti promjeniti traku da zaobidjes onoga ko je za tebe spor i sl![]()
Znači njima je jedan guslator u jednoj tarci napravio gužvu i kolonu iza sebe, a sve ostale trake i ispred njih prazno. Ko je ovdje lud?
Citaj od pocetka, guzva se stvarala od GRAS-a do semafora kod RTV-a, a ne samo jednoj traci i to lijevoj kako to bosnjo kontras pojednostavi. Ja sma vozio srednjom trakom pa sam uleto u guzvu.
-
tempuser
#12787 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koji dio pojma "guzva" (znaci svi usporavaju, ne mozes nikoga zaobici) ti nije jasan? Molim te mi tacno reci da ti objasnim.supercali wrote: Poenta je da ako ti neko smeta zaobidjes jer on ne krsi zakon sa tom voznjom
- supercali
#12788 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako si obisao sharanke?tempuser wrote:Koji dio pojma "guzva" (znaci svi usporavaju, ne mozes nikoga zaobici) ti nije jasan? Molim te mi tacno reci da ti objasnim.supercali wrote: Poenta je da ako ti neko smeta zaobidjes jer on ne krsi zakon sa tom voznjom
-
tempuser
#12789 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ga obilazio. Cijelo vrijeme vozio srednjom trakom i upao u guzvu i imao vremena pripremim mobitel i uslikam debila jer sam tacno znao sta je uzrok guzve.supercali wrote:Kako si obisao sharanke?tempuser wrote:Koji dio pojma "guzva" (znaci svi usporavaju, ne mozes nikoga zaobici) ti nije jasan? Molim te mi tacno reci da ti objasnim.supercali wrote: Poenta je da ako ti neko smeta zaobidjes jer on ne krsi zakon sa tom voznjom
I nije poenta da li ja treba da zaobilazim debila koji krsi propis i koji me usporava )u protivnom sto gi ga koji klinac morao zaobilaziti), nego upravo debil koji krsi propis.
To sto si napisao isto kao da si napisao da ako ti smeta auto parkiran na trotoaru predji na drugi trotoar pa ti nece smetati.
- supercali
#12790 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne krsi propis a ti si prosao bez kocenja znaci sam sebi uskaces u stomak
-
tempuser
#12791 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne znam kojim jezikom da ti objasnim, ja nisam bitan, mogao sam slikati i sa trotoara, bitan je debil koji usporava saobracaj i kojeg su vozaci iz lijeve trake morali obilaziti, a sto se tice krsenja propisa nikad mi nece biti mrsko forumskm pravnicima i inzinjerima saobracaja tvog tipa, kojima to jos uvijek nije jasno ponavljati ovaj citat:supercali wrote:Ne krsi propis a ti si prosao bez kocenja znaci sam sebi uskaces u stomak
Član 39.
(1) Vozač je dužan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan držati vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kome za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila vozač može koristiti i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
- supercali
#12792 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja ne znam koji je tvoj rezon shvatanja osim da jedino si ti u pravutempuser wrote:Ja ne znam kojim jezikom da ti objasnim, ja nisam bitan, mogao sam slikati i sa trotoara, bitan je debil koji usporava saobracaj i kojeg su vozaci iz lijeve trake morali obilaziti, a sto se tice krsenja propisa nikad mi nece biti mrsko forumskm pravnicima i inzinjerima saobracaja tvog tipa, kojima to jos uvijek nije jasno ponavljati ovaj citat:supercali wrote:Ne krsi propis a ti si prosao bez kocenja znaci sam sebi uskaces u stomak
Član 39.
(1) Vozač je dužan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan držati vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvjete saobraćaja i stanje i osobine puta, ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava (2) ovog člana, na putu u naselju s kolovozom na kome za saobraćaj vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne trake za kretanje vozila vozač može koristiti i saobraćajnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu kolovoza ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
Zaobidjes i ne smeta jer saobracajnica nema jednu traku nego 3
Ovo sto ti guras ima smisla u drinskoj u dzemala bijedica i sl
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#12793 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakav kolaps
Ljudi samo što ne ujedaju, a lola sa passatom 5+ iza mene, ne rade sijalice obicne, pa duga navrno
Ljudi samo što ne ujedaju, a lola sa passatom 5+ iza mene, ne rade sijalice obicne, pa duga navrno
- beni-bu-man
#12794 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh ti su najgori, gori su mi oovih sto guslaju po gradu, majku sebi silovaliLeon16v wrote:Kakav kolaps![]()
-
tempuser
#12795 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da li si pokusao da shvatis clan koji sam ti postavio? Ako shvatis clan shvatices i rezon.supercali wrote: Ja ne znam koji je tvoj rezon shvatanja osim da jedino si ti u pravu
Ovo sa zaobilazenjem je jednako glupo kao da objasnjavas pjesaku kojem smeta nepropisno parkiran auto na trotoaru da to nije nikakav problem jer moze da predje ulicu i prodje drugim trotoarom. Rezon vrijedan svakog divljenja!
Last edited by tempuser on 01/12/2017 17:20, edited 1 time in total.
-
530i
#12796 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
supercali wrote:Nije bas tacno u potpunosti al ajde530i wrote:Sporači kasne sa kretanjem na zeleno sekundu-dvije, voze oko 40-50, ne možeš ih preteći jer su u svim trakama, zbog njih se gubi vrijeme i stvaraju gužve, na svakom semaforu dočeka te crveno...to je sve postalo normalna pojava i uzrok je gužve na cestama.BadBoy wrote:Sporači samo nerviraju nervozne vozače. Nerviraju i mene. Doprinose i gužvama ali ne u tolikom obimu u kojem im se to pripisuje na ovom forumu.
Naravno da je u potpunosti tačno.
Voze ljudi četvrtom na 900 obrtaja jer nit imaju para nit znanja u pogledu vožnje. I takvi samo smetaju na cesti.
-
BadBoy
#12797 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako si vozio srednjom, ona guslala lijevom, kako si ti upao u gužvu u srednjoj i još bitnije kako si "prošao kroz tu gužvu" ako ona iz lijeve trake stvara gužvu u sve tri trake?
- supercali
#12798 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne krsi zakon sharantempuser wrote:Da li si pokusao da shvatis clan koji sam ti postavio? Ako shvatis clan shvatices i rezon.supercali wrote: Ja ne znam koji je tvoj rezon shvatanja osim da jedino si ti u pravu
Ovo sa zaobilazenjem je jednako glupo kao da objasnjavas pjesaku kojem smeta nepropisno parkiran auto na trotoaru da to nije nikakav problem jer moze da predje ulicu i prodje drugim trotoarom. Rezon vrijedan svakog divljenja!
- supercali
#12799 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije tacno jer si isti kao goran u ovoj prici ja sam jedini u pravu i svako ko drugacije vozi smeta meni i nije im mjesto na cesti530i wrote:
Naravno da je u potpunosti tačno.
Voze ljudi četvrtom na 900 obrtaja jer nit imaju para nit znanja u pogledu vožnje. I takvi samo smetaju na cesti.
Sta ako voze cetvrtom na 900 obrtaja?
Jel to ima pravilo koliko se vozi u cetvrtoj?
Jesu li ispod 40km/h?
Ako je na zadnje dvoje odgovor ne onda nemamo sta pricati jer nisi u pravu
- beni-bu-man
#12800 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Navodio sam primjer ti guslaca, meni licno ne smetaju glavnom kad ih mogu zaobici.
Gdje su mi najvise zivce vadili jeste potez ona nizbrica do ciglana prema mostu, kotrlja se debil u leru a semafor na zelenom koji je 100m ualjen od debila
Gdje su mi najvise zivce vadili jeste potez ona nizbrica do ciglana prema mostu, kotrlja se debil u leru a semafor na zelenom koji je 100m ualjen od debila