Sirija

Locked
Co0l

#12776 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote: izvinjavam se ako je vec neko napisao, samo sam preletio posljednjih nekoliko stranica.
S300 je odbrambeno oruzje i ne podlijeze sankcijama. dakle mozes imati embargo ali i dalje bez problema nabavljati PVO sisteme, naravno ako imas od koga kupiti.
I ja sam vec jednom cini mi se Chelengera pitao da mi odgovori pa nije-ako su protivavionski i protivraketni sistemi samo odbrambeni zasto Rusi toliko pizde oko americkog protivraketnog stita.A cak ako se i slozimo sa tim da je S-300 samo odbrambeno oruzje Yakhont to sigurno nije.
muhafuca

#12777 Re: Sirija

Post by muhafuca »

Co0l wrote:
muhafuca wrote:
Co0l wrote:
A ja covjeka jebo te zivot :-) Koliko puta ti treba ponoviti da Rusija nije smanjivala isporuke oruzja Damasku zbog izbijanja sukoba nego su im cijelo vrijeme slali koliko im je bilo potrebno kao sto ce i nastaviti,digla EU embargo ili ne!?Mada su im do sad toliko toga poslali da vise i nema neke posebne potrebe da salju,posebnu kad se zna cime sve (ne)raspolazu pobunjenici.

Da su se samoogranicili nakon izbijanja sukoba ne bi insistirali da,kobajagi,ispostuju ranije dogovore o isporuci na primjer S-300 ili Yakhont raketa.Da je tako ko sto ti kazes jednostavno bi stopirali to nakon izbijanja sukoba kao sto su stopirali dogovorenu isporuku S-300 Iranu.
Tako reci - jasno i glasno - imas svoj film , svoje vidjenje stvari i nikakve cinjenice i argumenti to nece promjeniti

da se ne zamaram vise - do sad si okolisao valjao neke nebuloze pa ja kontao nisi upucen pa reko da ti crtam neke stvari

a ovako nikom nista - imas pravo na svoje misljenje a zivi bili pa vidjeli kako ce se stvari dalje odvijati
Kazes da su se Rusi samoogranicili u slanju oruzja rezimu u Damasku nakon izbijanja sukoba i kad ti se ukaze da je to zaista tako da ne bi nastavili sa isporukama sofisticiranog oruzja i dvije godine nakon izbijanja sukoba (slucaj S-300 i Yakhont krstarece rakete) pocnes valjat gluposti i sipat uvrede.To su cinjenice a ne neko moje vidjenje stvari.
pa jes sam rekao da S-300 nije isporucen ? Kao sto i nije a da se nisu samoogranicili vec bi davno bio isporucen jer je placen i svi rokovi za isporuku koji su dogovoreni davno prije izbijanja sukoba , su prosli

btw - sta je bila uvreda ?
bogoljub

#12778 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Uvreda je to što se neko durnuo branit nekim sistemima protiv Izraela koji ima pravo da se brani čime hoće i kako hoće. Ako zatreba i iz Američkih baza diljem Allahu ekber svijeta... :sad:
Dr_dre

#12779 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

I Dzebra jos uvijek si nam ostao duzan za ono da ce vehabije biti ubijeni u Bosni ako vec ne zijane u Siriji. Jos uvijek nisi objasnio sta mislis pod time. Ko ce ih likvidirati ? Od koga ce zijaniti Dzebra ? Da gluho bilo ne mislis kome zlo, ili ne namjeravas ti nekoga odraditi ? Mislim krenes pa stanes, nikako da zavrsis misao.
Lik poziva na ubijanje i mrznju u bih,zar nisi procitao da je on taj.
Evo sta je izjavio.
Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
sarajevoxxxx

#12780 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

bogoljub wrote:Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko,valjda si mu ti blize.
Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.

Kako ste samo licemjerni, jos jedan odlican - ma enciklopedijski primjer - taqiyye. Dakle boricemo se protiv tekfira samo onda kada nama odgovara. Hind je bila muslimanka, umrla kao muslimanka (na stranu moje licno misljenje o njoj) - i sam Poslanik a.s. je nije smatrao necim drugim.

Što se ovog tiče i Mladić i Karadžić i slični mogu džematile primiti Islam. Sigurno bi neki muslimani ih izjednačavali sa borcima koji su bili u Armiji BiH. Ja nikada ne bih. Hind nije isto što i Fatima, Muavija nije isto što i Alija, Jezid nije isto što i Husejn, Hizbullah nije isto što i Alkaida i Al nusra koji samo muslimane ubijati znaju, a mu.a nemaju za pogledati prema Izraelu Rak rani u Islamskom svijetu.
Muavija je bio pisar objave, dakle, ne samo covjek koji je primio islam. Allahov Poslanik s.a.v.s. mu je povjerio da pise objavu, dakle, nesto sto je najuzvisenije i najvece i kod sija i kod sunita. Ako ga je Allahov Poslanik s.a.v.s. volio zasto ga ne bi voljeli i svi drugi vjernici ?
sarajevoxxxx

#12781 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dr_dre wrote:
I Dzebra jos uvijek si nam ostao duzan za ono da ce vehabije biti ubijeni u Bosni ako vec ne zijane u Siriji. Jos uvijek nisi objasnio sta mislis pod time. Ko ce ih likvidirati ? Od koga ce zijaniti Dzebra ? Da gluho bilo ne mislis kome zlo, ili ne namjeravas ti nekoga odraditi ? Mislim krenes pa stanes, nikako da zavrsis misao.
Lik poziva na ubijanje i mrznju u bih,zar nisi procitao da je on taj.
Evo sta je izjavio.
Prvi put mi ispadne prilika pa se dokopam nekog bradonje natjeracu ga da kaze da je Assad veci od Boga u kojega on vjeruje.
Zalosno, bez komentara.
Co0l

#12782 Re: Sirija

Post by Co0l »

muhafuca wrote: pa jes sam rekao da S-300 nije isporucen ? Kao sto i nije a da se nisu samoogranicili vec bi davno bio isporucen jer je placen i svi rokovi za isporuku koji su dogovoreni davno prije izbijanja sukoba , su prosli

btw - sta je bila uvreda ?
Da li je isporucen jos se ne zna,mozda i jeste,negdje pise da nije,negdje samo da su neki dijelovi isporuceni a negdje opet i da je isporucen.Al, ono sto se sa sigurnoscu zna i sto je bitno za ovu pricu je da nisu odustali od njegove isporuke i dan-danas.A po tebi su trebali nakon izbijanja sukoba.Da su se zaista samoogranicili.A nisu.I koliko znam nije sve tu placeno i ako zaista vec nije isporucen samo to moze biti razlog jer ne rade Rusi nista u Siriji iz ljubavi nego zbog para.

Nebitno za uvrede,samo nastavi ko do sad,ionako se vise niko na zajedljivi nacin obracanja ne obazire.
Klavikula

#12783 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:
Klavikula wrote: izvinjavam se ako je vec neko napisao, samo sam preletio posljednjih nekoliko stranica.
S300 je odbrambeno oruzje i ne podlijeze sankcijama. dakle mozes imati embargo ali i dalje bez problema nabavljati PVO sisteme, naravno ako imas od koga kupiti.
I ja sam vec jednom cini mi se Chelengera pitao da mi odgovori pa nije-ako su protivavionski i protivraketni sistemi samo odbrambeni zasto Rusi toliko pizde oko americkog protivraketnog stita.A cak ako se i slozimo sa tim da je S-300 samo odbrambeno oruzje Yakhont to sigurno nije.
Proturaketni stit uz neke modifikacije moze postati ofanzivno oruzje, a i radari koji bi bili postavljeni bi zadirali duboko u ruski teritoriji. jasno ko dan. da je stit samo odbrambeno oruzje lako bi ga Rusi sa Iskanderom rijesili. cas posla.

Protubrodska odbrana je logicno odbranbeno oruzje.
hneuron

#12784 Re: Sirija

Post by hneuron »

matematicar_teski wrote:da vas vidimo sad psi asadovi kako se borite, kad imaju lavovi oruzje
Ma ja dosad su pucali kamenicama
bogoljub

#12785 Re: Sirija

Post by bogoljub »

sarajevoxxxx wrote:
bogoljub wrote:Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko,valjda si mu ti blize.
Ti i dalj tvrdiš da ljudi tipa hinde koja jede džigeru Hamzinu, i ljudi koji ruše mezarove ashaba Božijeg poslanika, koji prave nered diljem islamskog svijeta u obliku bombaša samoubica koji svaki dan ubijaju na desetine muslimana i dalje imaju status muslimana. Stvarno! Protiv takvih se Poslanik borio i da je danas živ sigurno bi to naredio.Poslanik nikada ne bi stao na stranu Izraela, Amerike, Engleske, Francuske čija uloga u rušenju svega Islamskog na Bliskom istoku je jasna svima. Svima osim nekima.

Kako ste samo licemjerni, jos jedan odlican - ma enciklopedijski primjer - taqiyye. Dakle boricemo se protiv tekfira samo onda kada nama odgovara. Hind je bila muslimanka, umrla kao muslimanka (na stranu moje licno misljenje o njoj) - i sam Poslanik a.s. je nije smatrao necim drugim.

Što se ovog tiče i Mladić i Karadžić i slični mogu džematile primiti Islam. Sigurno bi neki muslimani ih izjednačavali sa borcima koji su bili u Armiji BiH. Ja nikada ne bih. Hind nije isto što i Fatima, Muavija nije isto što i Alija, Jezid nije isto što i Husejn, Hizbullah nije isto što i Alkaida i Al nusra koji samo muslimane ubijati znaju, a mu.a nemaju za pogledati prema Izraelu Rak rani u Islamskom svijetu.
Muavija je bio pisar objave, dakle, ne samo covjek koji je primio islam. Allahov Poslanik s.a.v.s. mu je povjerio da pise objavu, dakle, nesto sto je najuzvisenije i najvece i kod sija i kod sunita. Ako ga je Allahov Poslanik s.a.v.s. volio zasto ga ne bi voljeli i svi drugi vjernici ?
Ako Mladić i Karadžić se pokaju i prime Islam, sigurno će im muslimani povjeriti neku funkciju npr. muftije, ili makar imama nekog džemata, ako se ovo desi predlažem da ga pošalju tebi da klanjaš za njim, nebil se približio bogu svome! Sigurno bi uživao, kad je Poslanik volio hindu, što ti ne bi volio ove kaspine.?
Co0l

#12786 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:
Proturaketni stit uz neke modifikacije moze postati ofanzivno oruzje, a i radari koji bi bili postavljeni bi zadirali duboko u ruski teritoriji. jasno ko dan. da je stit samo odbrambeno oruzje lako bi ga Rusi sa Iskanderom rijesili. cas posla.

Protubrodska odbrana je logicno odbranbeno oruzje.
Klavikulice,Rusi se ne bune zbog protivraketnog stita iz razloga koje si ti naveo nego zato sto americki protivraketni stit smanjuje ili otezava ruski odgovor na eventualni americki napad na Rusiju.Znaci,kad bi taj stit bio potpuno efikasan Ameri bi mogli napasti Rusiju,ispaliti na njih sta hoce i kad bi Rusi htjeli da odgovore protivraketni stit bi ih u tome sprijecio.U tome je cijeli fazon oko protivraketnog stita.Naravno,tesko da i jedan protivraketni stit moze zaustaviti masovni odgovor ali to je tema za sebe.
Iz istog razloga i ovi se mogu bunit zbog sirijskog S-300 koji,hipoteticki,moze sprijeciti ili otezati izraelski odgovor na eventualni napad Sirije na ciljeve u Izraelu.
U praksi im ni to vjerovatno ne bi pomoglo ali poenta je u tome da rijetko koje oruzje je samo odbrambeno a protivraketni stitovi to sigurno nisu,iako logika i sam naziv moze navesti da se tako pomisli.A krstarece protivbrodske rakete pogotovo nisu samo odbrambeno oruzje.
em11r

#12787 Re: Sirija

Post by em11r »

sarajevoxxxx wrote:
Egipatski sunni alim Sayyid Qutb je zabjelezio:
"Pogrijesne price su kruzile da je Muawiya bio jedan od pisara koji je zapisivao objavljivanje objave Allahovom poslaniku. Istina je da kada je Abu Sufyan primio Islam, on se zamolio poslaniku da Muawiyi da neku poziciju u ocima Arapa, a da ce on zauvrat polahko poceti prihvacati Islam mada je bio jedan od onih kojima inace to nije bilo od vaznosti. Tako je poslanik koristio Muawiyu za pisanje pisama, ugovora i dogovora. Medjutim niko do ashaba nije rekao da je on zapisivao nesto do Objave koja je dosla poslaniku, kao ste se inace tvrdi od Muawiynih sljedbenika nakon sto je on osvojio prijesto. Medjutim to je ono sto se dogadja pri takvim slucajevima"
Socialna pravda u islamu od Sayyid Qutb-a

Drugim rijecima sa zavrsenim Apeiron fakultetom preko stele postao pisar :)
Last edited by em11r on 28/05/2013 17:06, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#12788 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

bogoljub wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Ako Mladić i Karadžić se pokaju i prime Islam, sigurno će im muslimani povjeriti neku funkciju npr. muftije, ili makar imama nekog džemata, ako se ovo desi predlažem da ga pošalju tebi da klanjaš za njim, nebil se približio bogu svome! Sigurno bih uživao, kad je Poslanik volio hindu, što ti ne bi volio ove kaspine.?
Muavija je bio pisar objave i to mi je i vise nego dovoljno da ga volim kao sto volim i druge ashabe. Poredjenja su ti bljutava i neumjesna. Poredis zivotinju koja se nasladjivala ubijanjem civila i jednog od ashaba koji se ponasao prije primanja islama manje vise kao i mnogi drugi ashabi. Sta bi trebali reci za Halida ibn Velida koji se borio i porazio Poslanika s.a.v.s. u bitci, on bi trebao biti isto tako omrazen po tvojoj logici. Ne samo Halid vec i desetine drugih ashaba koji su cinili ono sto su cinili prije islama, a nakon primanja islama su postali drugovi Poslanika s.a.v.s.
sarajevoxxxx

#12789 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

em11r wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Egipatski sunni alim Sayyid Qutb je zabjelezio:
"Pogrijesne price su kruzile da je Muawiya bio jedan od pisara koji je zapisivao objavljivanje objave Allahovom poslaniku. Istina je da kada je Abu Sufyan primio Islam, on se zamolio poslaniku da Muawiyi da neku poziciju u ocima Arapa, a da ce on zauvrat polahko poceti prihvacati Islam mada je bio jedan od onih kojima inace to nije bilo od vaznosti. Tako je poslanik koristio Muawiyu za pisanje pisama, ugovora i dogovora. Medjutim niko do ashaba nije rekao da je on zapisivao nesto do Objave koja je dosla poslaniku, kao ste se inace tvrdi od Muawiynih sljedbenika nakon sto je on osvojio prijesto. Medjutim to je ono sto se dogadja pri takvim slucajevima"
Socialna pravda u islamu od Sayyid Qutb-a

Drugim rijecima sa zavrsenim Apeiron fakultetom preko stele postao pisar :)
Kutb je veliki knjizevnik i mislilac, nemoj njega u alime ziv bio.

Evo imena svih pisara objave koje je spomenuo Ibn Kesir u svom tefsiru i u El Bidaje Ve Nihaje:

ابن كثير ثلاثة وعشرين كما في البداية والنهاية، وهذه أسماؤهم كما أوردها، قال: أما كتاب الوحي وغيره بين يديه صلوات الله وسلامه عليه ورضي عنهم أجمعين فمنهم الخلفاء الأربعة أبو بكر وعمر وعثمان وعلي بن أبي طالب رضي الله عنهم.... ثم ذكر: أبان بن سعيد بن العاص، وأبي بن كعب، وزيد بن ثابت، ومعاذ بن جبل، وأرقم بن أبي الأرقم واسمه عبد مناف، وثابت بن قيس بن شماس، وحنظلة بن الربيع، وخالد بن سعيد بن العاص، وخالد بن الوليد، والزبير بن العوام، وعبد الله بن سعد بن أبي سرح، وعامر بن فهيرة، وعبد الله بن أرقم، وعبد الله بن زيد بن عبد ربه، والعلاء بن الحضرمي، ومحمد بن مسلمة بن جريس، ومعاوية بن أبي سفيان، والمغيرة بن شعبة رضي الله عنهم أجمعين.

والله أعلم.
vivaldi

#12790 Re: Sirija

Post by vivaldi »

ruski mediji kazu da armija uopste ne stoji dobro oko kusajra i da poprilicno lazu kao i da su slagali da su osvojili aerodrom u dabbi. Kazu i da se hezbolah dijelom povlaci.

po pobunjenickim snimcima situacija i ne izgleda nimalo dramaticna, a cim objavljuju snimke ocigledno nisu ni bili u obrucu pa vjerovatno lazu i oni.

njemacki mediji pisu da je sef bnd-a bio pocetkom maja u damasku i da svabe imaju neku shemu sa asadom.

krvoprolice se ocigledno nastavlja..
Klavikula

#12791 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote: Klavikulice,Rusi se ne bune zbog protivraketnog stita iz razloga koje si ti naveo nego zato sto americki protivraketni stit smanjuje ili otezava ruski odgovor na eventualni americki napad na Rusiju.Znaci,kad bi taj stit bio potpuno efikasan Ameri bi mogli napasti Rusiju,ispaliti na njih sta hoce i kad bi Rusi htjeli da odgovore protivraketni stit bi ih u tome sprijecio.U tome je cijeli fazon oko protivraketnog stita.Naravno,tesko da i jedan protivraketni stit moze zaustaviti masovni odgovor ali to je tema za sebe.
Iz istog razloga i ovi se mogu bunit zbog sirijskog S-300 koji,hipoteticki,moze sprijeciti ili otezati izraelski odgovor na eventualni napad Sirije na ciljeve u Izraelu.
U praksi im ni to vjerovatno ne bi pomoglo ali poenta je u tome da rijetko koje oruzje je samo odbrambeno a protivraketni stitovi to sigurno nisu,iako logika i sam naziv moze navesti da se tako pomisli.A krstarece protivbrodske rakete pogotovo nisu samo odbrambeno oruzje.
ako tako gledas onda odbrambeno oruzje ne postoji, ali neka oruzja su klasificirana kao odbrambena i tako se na njih gleda bez obzira sto mogu jako dobro posluziti kao ofanzivna.
Proturaketni stit ne moze skinuti Iskander, ne bi dzaba jenkiji moljakali Ruse da zaustave razvoj i da ne povecavaju domet i sl.
Co0l

#12792 Re: Sirija

Post by Co0l »

vivaldi wrote:ruski mediji kazu da armija uopste ne stoji dobro oko kusajra i da poprilicno lazu kao i da su slagali da su osvojili aerodrom u dabbi. Kazu i da se hezbolah dijelom povlaci.

po pobunjenickim snimcima situacija i ne izgleda nimalo dramaticna, a cim objavljuju snimke ocigledno nisu ni bili u obrucu pa vjerovatno lazu i oni.

njemacki mediji pisu da je sef bnd-a bio pocetkom maja u damasku i da svabe imaju neku shemu sa asadom.

krvoprolice se ocigledno nastavlja..
Pa jedino sto i jest tacno u svemu ovome je da svi lazu :)
bogoljub

#12793 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Allah najbolje zna, vratimo se mi današnjim kanibalima u Siriji poput Hinde birvaktile. Sitacija je sada takva, i nema izgleda da će se ovi kanibali pokajati kao Hinda, zato smatram da takve treba istrijebiti i takve i one koji ruše mezare ashaba Allahovog poslanika, one koji ubijaju nedužne civile diljem islamskog svijeta. Da li se oko toga slažemo?
Klavikula

#12794 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Alep
Image
crveno teroristi. izvor: Aleppo News.
bogoljub

#12795 Re: Sirija

Post by bogoljub »

Klavikula wrote:Alep
Image
crveno teroristi. izvor: Aleppo News.
Šta ćeš, Ovo je najstariji grad na svijetu, nastanjen u kontinuitetu 7000 godina. Tako kaže nauka.Bog zna koliko je bilo bratoubilačkih ratova u ovom gradu. Uostalom svi smo braća po stvaranju.
Co0l

#12796 Re: Sirija

Post by Co0l »

Klavikula wrote:
Co0l wrote: Klavikulice,Rusi se ne bune zbog protivraketnog stita iz razloga koje si ti naveo nego zato sto americki protivraketni stit smanjuje ili otezava ruski odgovor na eventualni americki napad na Rusiju.Znaci,kad bi taj stit bio potpuno efikasan Ameri bi mogli napasti Rusiju,ispaliti na njih sta hoce i kad bi Rusi htjeli da odgovore protivraketni stit bi ih u tome sprijecio.U tome je cijeli fazon oko protivraketnog stita.Naravno,tesko da i jedan protivraketni stit moze zaustaviti masovni odgovor ali to je tema za sebe.
ako tako gledas onda odbrambeno oruzje ne postoji, ali neka oruzja su klasificirana kao odbrambena i tako se na njih gleda bez obzira sto mogu jako dobro posluziti kao ofanzivna.
Proturaketni stit ne moze skinuti Iskander, ne bi dzaba jenkiji moljakali Ruse da zaustave razvoj i da ne povecavaju domet i sl.
Pa u tome i jeste fazon sto se karakter nekog sistema svodi na to kako ga koristis a ne kako je klasificiran.Zbog toga se ni jedan protivraketni sistem,pa tako ni S-300 ne moze smatrati iskljucivo odbrambenim.Ako ces ga koristiti samo da te brani od neprijateljskih aviona i raketa onda se moze reci da je odbrambeni ali ako ce ti sluziti da ti neprijatelj ne smije odgovoriti nakon sto ti njega napadnes onda to vise nije odbrambeno oruzje,dzaba kako ga ti klasificirao.
Isto tako i Ameri mogu koristiti protivraketni stit samo u odbrambene svrhe (kao sto oni tvrde) a mogu i u ove druge (kao sto tvrde Rusi).Ali niko ne garantuje ni jednim ni drugim na koji nacin ce se koristiti kao sto je slucaj i oko sirijskog S-300 i tu nastaju sporovi.
Slazem se da nema tog stita koji moze sve rakete i avione skinut ali,kao sto rekoh,to je vec prica za sebe i ovdje bi bio teski off :)
vivaldi

#12797 Re: Sirija

Post by vivaldi »

Co0l wrote:Pa jedino sto i jest tacno u svemu ovome je da svi lazu
ma laze se u svakom ratu, to je normlano, al nije svakodnevna pojava kada dobijes potvrdu.

medjutim danas sam negdje na yahoo procitao nesto sto bi moglo biti indikativno.

zapadni su mediji u pitanju, a neki je navodno obavjestajac u armiji (istina anoniman :D ) dao komentar na ono nedavno masovno ubistvo u baniji tamo negdje na obali - kako on rece ubistvo su pocinili alawiti, ali ne vojska i ne po naredjenju vec samoinicjativno iz osvete jer kako taj rece: u obalu se ne smije dirati, a da ih pored obale zanima jos damask i homs. Allepo, deira zor i sjever kaze ne zanimaju..

ako je tako, stvari ocigledno pucaju po vjerskim savovima i da se stvaraju dva bedema ili je bar to cilj.

e sad...
Co0l

#12798 Re: Sirija

Post by Co0l »

vivaldi wrote:
Co0l wrote:Pa jedino sto i jest tacno u svemu ovome je da svi lazu
ma laze se u svakom ratu, to je normlano, al nije svakodnevna pojava kada dobijes potvrdu.

medjutim danas sam negdje na yahoo procitao nesto sto bi moglo biti indikativno.

zapadni su mediji u pitanju, a neki je navodno obavjestajac u armiji (istina anoniman :D ) dao komentar na ono nedavno masovno ubistvo u baniji tamo negdje na obali - kako on rece ubistvo su pocinili alawiti, ali ne vojska i ne po naredjenju vec samoinicjativno iz osvete jer kako taj rece: u obalu se ne smije dirati, a da ih pored obale zanima jos damask i homs. Allepo, deira zor i sjever kaze ne zanimaju..

ako je tako, stvari ocigledno pucaju po vjerskim savovima i da se stvaraju dva bedema ili je bar to cilj.

e sad...
To je odavno poznato,zato se ovoliko i trude oko Kusajra da povezu mediteransku obalu sa Damaskom,to je cjelina koja ih prvenstveno zanima.Ostalo ako gdje sta usicare dobro je al nije tolko bitno ko povezivanje Latakije sa Damaskom.
DzeBra

#12799 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Dr_dre wrote:Hizbullat uzvikuje Bozije ime dok ubija muslimane.
Da,oni koje Hezbollah ubija su muslimani tamam onoliko koliko su i Fikretovi autonomaši bili muslimani :)
Dr_dre wrote:Opetja,kad sam mu reko da se javi na pp rekao je da sam mu daleko
Eto vidiš, i ti si musliman tamam onoliko koliko istinu govoriš :-D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12800 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sumirprimus wrote:Na stranu sirija i standardna demagogija, do 4 ujutro, :roll:
AL dopustit im ovakve izljeve i govor mrznje:zombi nakaza,psihopata,licemjer,glupan,cionist,al lažira,neandertalci,munđosi,vehabitosi, da ne nabrajam sve nema više smisla...
ta ista al đazira voljeli je il ne ,je hladno mogla u belgrade otic sa sjedistem,al nije nego je dosla u sarajevo i zaposlila fin broj ljudi.to treba cijenit,bez obzira sta srbijanski sajtovi o njima misle,a pogotovu vaš pogrdan riječnik kontra jednog mekejna,ili kerija... :wink:
btw,jel ono sinoc ukinuse embargo na oruzje??? :)
i pricate nesto o stranim borcima,muhađedinima,a onda vam vas istomisljenik ulijece klizeci sa tekstom o iranskoj podrsci,hezboli,potpori šitskim milicijama,novcima,oruzjem,obavjestajcima,al nije vjerski rat... :lol: pa gubite se ko šira,a sve neki analitićari,stratezi..majko mila božija...
a na stranu vaše svršavanje na pogibije kontra strane,kako ono deratizacija,dezinsekcija???wtf??
odlično rečeno :thumbup:
Locked