SDA-All about

Post Reply
VjecitiStudent

#12776 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:http://www.mm.co.ba/index.php/bs/ba/akt ... u-sarajevu
Pored ovoga, hiljade je svjedočanstava o tome šta su MM radili za Bošnjački narod. I sad par 5-kolonaša, možebit i srbočetnika, hoće reći da je Alija kao omladinac riskirao život da bi pomagao Bošnjake, kasnije zaglavio i u ćuzi, a onda kao oronuli starac sve to bacio u vodu i prodao Srebrenicu!?

...
A da konačno usaglasite ove biografije?
Sin Bakir tvrdi da je on u ovo vrijeme bio u partizanima, odakle sad ovaj šverc žita u cijeloj priči?
A i ovi likovi iz ove priče, zar im nije bilo lakše srediti vagone preko raje u vladi NDH, nego ko fol partizane glumiiti?
VjecitiStudent

#12777 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Jel živ Bake... ni u ratu nije bio tako blizu smrti :mrgreen:
U trezoru lift...nije bilo agresorskih stepenica :D
Kakav je levat otići ce prije tihica
Teoretičari zavjere, gdje ste? :D
The BEN10

#12778 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
Pored ovoga, hiljade je svjedočanstava o tome šta su MM radili za Bošnjački narod. I sad par 5-kolonaša, možebit i srbočetnika, hoće reći da je Alija kao omladinac riskirao život da bi pomagao Bošnjake, kasnije zaglavio i u ćuzi, a onda kao oronuli starac sve to bacio u vodu i prodao Srebrenicu!? ...
Sin Bakir tvrdi da je on u ovo vrijeme bio u partizanima, odakle sad ovaj šverc žita u cijeloj priči?
A i ovi likovi iz ove priče, zar im nije bilo lakše srediti vagone preko raje u vladi NDH, nego ko fol partizane glumiiti?
Poenta mog posta je ta da je Alija čitavo vrijeme poslije drugog svjetskog rata angažujući se u MM riskirao život (kojeg su nažalost mnogi Bošnjaci mladići i djevojke izgubili od krvavog komunističkog režima). Aktivnosti MM su kao što se vidi uveliko bile usmjerene ka pomaganju između ostalih i naroda Podrinja.
E sad - zašto bi taj čovjek, 50 godina poslije, sinove i kćeri tog istog naroda radi kojeg je kao mladić rizikovao život, predao četnicima !?
VjecitiStudent

#12779 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

The BEN10 wrote:
VjecitiStudent wrote: A da konačno usaglasite ove biografije?
Poenta mog posta je ta da je Alija čitavo vrijeme poslije drugog svjetskog rata angažujući se u MM riskirao život (kojeg su nažalost mnogi Bošnjaci mladići i djevojke izgubili od krvavog komunističkog režima). Aktivnosti MM su kao što se vidi uveliko bile usmjerene ka pomaganju između ostalih i naroda Podrinja.
E sad - zašto bi taj čovjek, 50 godina poslije, sinove i kćeri tog istog naroda radi kojeg je kao mladić rizikovao život, predao četnicima !?
Riskirao život na koji način, ko mu je, kako i zbog čega ugrožavao život?
madner

#12780 Re: SDA-All about

Post by madner »

The BEN10 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Pored ovoga, hiljade je svjedočanstava o tome šta su MM radili za Bošnjački narod. I sad par 5-kolonaša, možebit i srbočetnika, hoće reći da je Alija kao omladinac riskirao život da bi pomagao Bošnjake, kasnije zaglavio i u ćuzi, a onda kao oronuli starac sve to bacio u vodu i prodao Srebrenicu!? ...
Kao prvo, kakvi mnogi? Koliko je to mnogi?

Aktivnosti MM su prvenstveno bili usmjerni ka Bliskom Istoku, BiH je bila vise sporedna kategorija.

Ne mislim da je prodao Srebrenicu, jer to bi impliciralo da je mogao sprijeciti pad iste. Istina je da je ista od 93 ostala da visi i da je VRS mogla enklavu zauzeti i ranije. No svakako je vec 93 prihvatio da Bosnjaci odustanu od djela opcina gdje su bili vecina.
The BEN10

#12781 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:
The BEN10 wrote: Poenta mog posta je ta da je Alija čitavo vrijeme poslije drugog svjetskog rata angažujući se u MM riskirao život (kojeg su nažalost mnogi Bošnjaci mladići i djevojke izgubili od krvavog komunističkog režima). Aktivnosti MM su kao što se vidi uveliko bile usmjerene ka pomaganju između ostalih i naroda Podrinja.
Riskirao život na koji način, ko mu je, kako i zbog čega ugrožavao život?
Vječiti, kažu da nije loše, s vremena na vrijeme, promijeniti dilera.
StupskaBitanga

#12782 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

The BEN10
E šućur Allahu blago nama hvala Allahu sa ovakvom omladinom. Jedan himber u tu čast
The BEN10

#12783 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Jeste, hvala Allahu džš koji ih je poslao i dao im snage da prođu torturu koju su proživjeli. Siguran sam da ogromna većina Bošnjačke omladine nije ni blizu da podnese šta su MM uspjeli podnijeti. Stoga im od mene jedno veliko HVALA, jer ja bih svjetlo zvao mrakom...
No, koliko se sjećam, ti si se jedne prilike izjasnio kao nemusliman, pa bi možda bolje bilo da vodiš računa o svojima (ko god da su). ;-)
madner

#12784 Re: SDA-All about

Post by madner »

Vjerovatno je najgore bilo od '41 do '45 kada su razmisljali da li su za gradjansku neposlusnost ili ipak nisu. Nije bilo lako ni 45 u partizanima sto jest jest.

Sto se tice toga da su tvoji, ako imaju uticaja na nas, nasi su. :D
StupskaBitanga

#12785 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Ma nemoj ti o meni molim te samo ti zbori o veličini kakvi su Mladi muslimani i o zlu koji im je nanjela KP i o veličini jedne Azize Šaćirbegović koja danas ima i svoju ulicu ni manje ni više.
Hvala svima što nam omogućiše da živimo u džennetu od ove zemlje zvane Bosne, što imamo plodove našeg imana i što u svom ummetu u svojoj vjeri i na svojoj zemlji uz taktove ilahija i kadisa euforično idemo naprijed sa zlatnom djecom koja su uzor i poštenje za svu djecu na ovom dunjaluku
AMIN
weredsf

#12786 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Jel živ Bake... ni u ratu nije bio tako blizu smrti :mrgreen:
U trezoru lift...nije bilo agresorskih stepenica :D
Kakav je levat otići ce prije tihica
Ma ja, ima li jos primjera u svijetu da predsjednikov sin ide na prvu liniju :izet: :bih:
StupskaBitanga

#12787 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

ide ide na prvu liniju sa Šajom na Sarajku
kamen spoticanja

#12788 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

madner wrote:Vjerovatno je najgore bilo od '41 do '45 kada su razmisljali da li su za gradjansku neposlusnost ili ipak nisu. Nije bilo lako ni 45 u partizanima sto jest jest.

Sto se tice toga da su tvoji, ako imaju uticaja na nas, nasi su. :D
I tako se nas bakir danas polomio niz basamake i sad kaplan more komotno kazat da je to zato sto ga je vrbovao fetulah gulen :D
Joj jes meni dosadilo ovo naprdjivanje :roll:
StupskaBitanga

#12789 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Politička scena u BiH je nadmašila svaku tursku/indijsku/špansku sapunicu
kamen spoticanja

#12790 Re: SDA-All about

StupskaBitanga wrote:Politička scena u BiH je nadmašila svaku tursku/indijsku/špansku sapunicu
Strasno stari...
Ev hanuma mi se sprema da sutra ide pred zgradu vlade kantona da protestvuje jer opet nije dobila porodiljsku naknadu...kasni haman 7 mjeseci...
Al eto bar je bakir dobro i zdravo...
StupskaBitanga

#12791 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Zenica??
Kakva porodiljna drug nećemo mi uskoro imati za kifle jer se sce urušava
weredsf

#12792 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

StupskaBitanga wrote:ide ide na prvu liniju sa Šajom na Sarajku
Jedan je "nas" Tito
StupskaBitanga

#12793 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

Nije više ni do Tite koliko je do nas
kamen spoticanja

#12794 Re: SDA-All about

StupskaBitanga wrote:Zenica??
Kakva porodiljna drug nećemo mi uskoro imati za kifle jer se sce urušava
Zenica jasta. ..
StupskaBitanga

#12795 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

HDZovi koji upravljaju ovim resorom apsolutno nemaju nikakve veze čime raspolažu a ako tome dodamo i ovog nesposobnog Muniba premijera šta reći a ne zaplakati
MuaDib

#12796 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Kako izbori dolaze, tako se SDAovština poziva na sve potrebite konekcije, uključujući i Mlade muslimane.
I ponovo su krenule kvazibošnjačke nacionalne bajke o mesijanskoj ulozi MM. Iako je u slučaju MM tada, riječ o jednom anacionalno i retrogradnom pokretu, sa dominantnom crtom panislamizma, čiji su glavni protagonisti tog vremena u Hitleru vidjeli ključnog saveznika.
snaga_znanja

#12797 Re: SDA-All about

Post by snaga_znanja »

...
Last edited by snaga_znanja on 08/02/2014 20:37, edited 1 time in total.
Pisanje knjiga moda

#12798 Re: SDA-All about

Post by Pisanje knjiga moda »

Prema riječima Džemaila Mujkića, mještanina na čijoj se parceli zemlja otisnula, još od septembra, kada se pojavila prva pukotina, upozoravali su izvođača radova i nadležne u Općini, koji nisu imali sluha.

- Prema Regulacionom planu Ahatovića, nije predviđena gradnja ovog naselja. Ne znam kako je načelnik Efendić dozvolio gradnju. Očito je da je dobio novac od Kuvajćana - kaže zabrinuti Mujkić, nadajući se da će mu Općina, ipak, nadoknaditi štetu na zemljištu na kojem se bavi poljoprivredom i koje mu je jedini izvor zarade.

Image

:( :( :(
The BEN10

#12799 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

StupskaBitanga wrote:Ma nemoj ti o meni molim te samo ti zbori o veličini kakvi su Mladi muslimani i o zlu koji im je nanjela KP i o veličini jedne Azize Šaćirbegović koja danas ima i svoju ulicu ni manje ni više.
Hvala svima što nam omogućiše da živimo u džennetu od ove zemlje zvane Bosne...
A što smo frustrirani... :-)

Da, Bošnjaci će pričati o zlu koje su im komunisti nanijeli - od otimačine zemlje (kako privatne tako i vakufske) pa sve do gušenja vjerskih prava (što se najradikalnije manifestovalo putem montiranih procesa MM). Pa neka dušmani crknu, šta im ja mogu. Duboko sam ubijeđen da se zahvaljujući doprinosu, između ostalih i MM, a Alije posebno, Bošnjacima se neće ponoviti niti jedan genocid od njih 10 ili 11, koliko je bilo.
Također, vidiš, ako bih birao Bosnu ovakva kakva jest i to da mi Karadžić i Boban siluju majku i sestru, kolju djecu i konfiskuju imovinu, izabrao bih ovo prvo. Obzirom da si jal bosanski hrvat jal srbin (sam si se deklarisao kao nebošnjak, a obzirom da pored Fincija jevreja u BiH skoro da i nema :D ), tvoju ne bi dirali. Znaš, imovina će se nadoknaditi, Bošnjaci su vrijedan narod, za nas je putno bitnije da smo opstali i da smo svoji na svom.
Više puta sam ponovio - SDA-u se ima mnogošta prigovoriti, al kakve veze ima mrtav čovjek sa ovim što se dešava danas? Vaše ogavne laži i pokušaji da se Aliji pripiše prodaja Srebrenice i time kompromituje čitava borba Bošnjaka za goli život je pročitana, kao što se pročitaju fore obične seoske varalice.
Živi bili i uz brdo brzi.
ultima_palabra

#12800 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Možeš li obrazložiti tu tezu da je Alija robijao zbog Bošnjaka? Koliko znam, Alija je bio u zatvoru zbog knjige sa panislamskim stavovima, i zato što je bivši režim odlučio napraviti pravni cirkus od te prilično benigne stvari... ali ništa tu posebno se nije ticalo Bošnjaka.
Post Reply