FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- SmokingMan
#12776 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa vratiti Husrefa,šta bi drugo moglo i da bude.... 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#12777 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Treba shvatiti da mi nemamo puno izbora za trenersku poziciju.
Eto, koga iz lige, a da bi mogao zamijeniti Husrefa?
Ja ne vidim ni jedno ime.
Pokušavali smo i sa stranim stručnjacima, pa znamo kako je to završilo.
Ako čovjek hoće da ide, onda nema šta...ali ako hoće da nastavi da radi, a koliko ja vidim po zadnjoj izjavi, on je za, onda tu nema dileme i sve priče padaju u vodu.
Husref nema konkurencije kada je FKS u pitanju, mislim da bi to trebalo biti jasno.
Eto, koga iz lige, a da bi mogao zamijeniti Husrefa?
Ja ne vidim ni jedno ime.
Pokušavali smo i sa stranim stručnjacima, pa znamo kako je to završilo.
Ako čovjek hoće da ide, onda nema šta...ali ako hoće da nastavi da radi, a koliko ja vidim po zadnjoj izjavi, on je za, onda tu nema dileme i sve priče padaju u vodu.
Husref nema konkurencije kada je FKS u pitanju, mislim da bi to trebalo biti jasno.
- East_side
#12778 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
I meni je to proslo kroz glavurocco_siffredi wrote:Vec sam ranije rekao da Husref treba da ide sam, kao gospodin. Na vrhu je, nema vise sta kome dokazivati. Poslije ovoga, poslije duple, sta jos može uraditi za klub?
Neka ide kao legenda, kao nedodirljivi, jer znam ja nas pitare i nakon par loših rezultata sta bi se desavalo
Ali na njegovo mjesto ne dovoditi bilo koga, ne praviti nikakve eksperimente. Vec dovesti nekoga njegovog kalibra ili jos boljeg. A koga, pojma nemam!
Posto je tema Evropa, vec sam rekao da ne ocekujem previse ovog ljeta, niti sam plaho opterecen Evropom
Zelim da ostvarimo kontinuitet u osvajanju domacih takmicenja. Tek kada to uspijemo, nakon 2-3 godine cu imati neka ocekivanja i od Evrope. Tj. da mozemo upasti u grupe EL, mada i za to uvijek treba imati malo srece. Bez obzira i na pare i na kvalitet.
Najbolji dokaz je onaj Red Bull Salzburg. Ljudi krse milione vec duzi niz godina ali ne mogu proci zadnju stepenicu na putu ka grupoj fazi LP da ga j...
- Leopard_SA
#12779 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Slažem se sa vama da bi se Husref sam trebao povući kao šampion.East_side wrote:I meni je to proslo kroz glavurocco_siffredi wrote:Vec sam ranije rekao da Husref treba da ide sam, kao gospodin. Na vrhu je, nema vise sta kome dokazivati. Poslije ovoga, poslije duple, sta jos može uraditi za klub?
Neka ide kao legenda, kao nedodirljivi, jer znam ja nas pitare i nakon par loših rezultata sta bi se desavalo![]()
Ali na njegovo mjesto ne dovoditi bilo koga, ne praviti nikakve eksperimente. Vec dovesti nekoga njegovog kalibra ili jos boljeg. A koga, pojma nemam!![]()
Posto je tema Evropa, vec sam rekao da ne ocekujem previse ovog ljeta, niti sam plaho opterecen Evropom![]()
Zelim da ostvarimo kontinuitet u osvajanju domacih takmicenja. Tek kada to uspijemo, nakon 2-3 godine cu imati neka ocekivanja i od Evrope. Tj. da mozemo upasti u grupe EL, mada i za to uvijek treba imati malo srece. Bez obzira i na pare i na kvalitet.
Najbolji dokaz je onaj Red Bull Salzburg. Ljudi krse milione vec duzi niz godina ali ne mogu proci zadnju stepenicu na putu ka grupoj fazi LP da ga j...
Nakon tri-četiri loša rezultata u novoj sezoni bi ga pojedini opet počeli pljuvati...
Od ljudi koje bih volio vidjeti kao nasljednike Husrefa Musemića, možda Vinko Marinović ili Matjaž Kek?
- East_side
#12780 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Zvucna imena, nema sta. Pare valjda nisu problem, para imaLeopard_SA wrote: Od ljudi koje bih volio vidjeti kao nasljednike Husrefa Musemića, možda Vinko Marinović ili Matjaž Kek?
Juce izleti nekakav clanak bas na klixu o Draganu Jovicu, tamo engdje u Africi osvojio 3.,4... ili koju vec u nizu titulu u tamosnjoj ligi (cini mi se Angola).
S njim nismo bili losi, to je bilo doba Levskog. U prvenstvu se do samog kraja ganjao sa Amarom za titulu i na kraju su nijanse presudile u korist kona.
Covjek se sam povukao nakon kiksa protiv Gradine u Srebreniku (koja je tad bila prikovana za dno) i pokazao da je gospodin
Ne kazem da je najbolje rjesenje ali eto, nesto mi on prvi naumpade
- rocco_siffredi
#12781 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Po meni prvi pik bi bio Lalatović.
Sličnog je temperamenta kao Husref, mlad, a o fudbalu sve zna, a nije skup kao Kek npr
Sličnog je temperamenta kao Husref, mlad, a o fudbalu sve zna, a nije skup kao Kek npr
- East_side
#12782 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
mislim da smo vec zasli u aktuelnostirocco_siffredi wrote:Po meni prvi pik bi bio Lalatović.
https://forum.klix.ba/aktuelnosti-fk-sa ... 96200.html
A sto se tice Evrope, cekajmo da se i zvanicno zavrsi sezona, da se izvuce taj protivnik, da vidimo s cim raspolazemo pa cemo imati o cemu i pricati
- emigrazione
#12783 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Opet hocete nekog levata d klase iz regiona da nas pljacka nemilice, cuj Lalatovic, Kek....vela havle vela kuvvete...
-
Nadzorna_ploca
#12784 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Lalatovic i Kek. Odlicni treneri.
Jesic jos bolji.
Jesic jos bolji.
- Leopard_SA
#12785 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Hoces reci da je Kek ubleha?Nadzorna_ploca wrote:Lalatovic i Kek. Odlicni treneri.![]()
Jesic jos bolji.
Za pocetak, covjek ima razultate iza sebe. Dupla kruna sa Rijekom, nekoliko trofeja koje je osvojio kao trener Maribora, plasman u grupnu fazu EL sa Rijekom itd.
Sad ako vi ocekujete Guardiolu ili Mourinha na klupi Sarajeva, ocekujete previse...
-
Nadzorna_ploca
#12786 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Kakav zakljucak sta ja hocu reci za Keka.Leopard_SA wrote:Hoces reci da je Kek ubleha?Nadzorna_ploca wrote:Lalatovic i Kek. Odlicni treneri.![]()
Jesic jos bolji.
Za pocetak, covjek ima razultate iza sebe. Dupla kruna sa Rijekom, nekoliko trofeja koje je osvojio kao trener Maribora, plasman u grupnu fazu EL sa Rijekom itd.
Sad ako vi ocekujete Guardiolu ili Mourinha na klupi Sarajeva, ocekujete previse...
- Logovan
#12787 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
A to kao Kek ne valja, šta će Kek?emigrazione wrote:Opet hocete nekog levata d klase iz regiona da nas pljacka nemilice, cuj Lalatovic, Kek....vela havle vela kuvvete...
Nema potrebe za pucanjem sarkastičnih postova.Nadzorna_ploca wrote:Lalatovic i Kek. Odlicni treneri.![]()
Jesic jos bolji.
Husrefa ne treba mijenjati, ostaviti ga i za narednu sezonu, ali ako ode, nećemo propasti. I bez onoga "samo Husref može voditi Sarajevo" i tako tih gluposti.
A ovo je ionako glupa priča jer je Husref i dalje trener Sarajeva.
-
Nadzorna_ploca
#12788 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Uzivajte ljudi u duploj..manite dugih upisa. 
- GandalfSivi
#12789 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ljudi ba opusteno, nije jos ni prvenstvo gotovo. Zavrsiti, pa sjesti za stol...internazionale wrote:Sve 5 za zauzimanje pozicija i pregovaranje, dogovaranje, natezanje...Company85 wrote:Fazon je sto se nema vremena sad za pregovore...vrlo brzo ide okupljanje nakon kraja sezone i moramo znati cime raspolazemoGandalfSivi wrote:Sve je to samo zauzimanje pozicija pred pregovore, sasvim normalna stvar...
Ali NEMOJ se onda kurciti kako si ozbiljan klub i ocekivati nake iskorake u Evropi i slicne gluposti
- Leopard_SA
#12790 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Pa znamo kakav je bio JesicNadzorna_ploca wrote:Kakav zakljucak sta ja hocu reci za Keka.Leopard_SA wrote:Hoces reci da je Kek ubleha?Nadzorna_ploca wrote:Lalatovic i Kek. Odlicni treneri.![]()
Jesic jos bolji.
- East_side
#12791 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Nemiri u šveCkoj zdra'o
Mislim da bi mogli s njima lopte
Mislim da bi mogli s njima lopte
- GandalfSivi
#12792 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Jebem te UEFA, da su izbacili Milan, dobili bi smo prosle godine Fiorentinu, talasika ekipa, jedva ostadose u ligi, a ne jebenu Atalantu, treci zavrsise, najvise golova dadose. Barem se ne bi onoliko obrukali 
- tovarish
#12793 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Fiorentina je na početku bila dobra, ni blizu ove krize iz druge polusezone. Mada stoji da nije bila jaka ko Atalanta. To se odmah i znalo, barem ko prati italijanski fudbal.GandalfSivi wrote:Jebem te UEFA, da su izbacili Milan, dobili bi smo prosle godine Fiorentinu, talasika ekipa, jedva ostadose u ligi, a ne jebenu Atalantu, treci zavrsise, najvise golova dadose. Barem se ne bi onoliko obrukali
- Logovan
#12794 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Odbrojavam dane, blizi se izvlacenje. 
- weedonjaaa
#12795 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Maribor je dobra opcijaLogovan wrote:Odbrojavam dane, blizi se izvlacenje.
- Leopard_SA
#12796 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Maribor, F91 Dudelange i Helsinki su protivnici koje bi mogli proci
- manijak1
#12797 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Trenutn bi vam najviše odgovarao HJK , nisu u formi
Dudelange je ekipa u usponu , džaba što su Luksemburžani.
I ne pišajte unaprijed po Husrefu , kako god bilo.
Mnogo vas je zadužio .
Onaj kad spomenu Ješića ko da je spomeno ....haj nije tema.
Tolko od mene Izmišljačima mitomana.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#12798 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Ma kakav Celtic... pojeli bi nas fizikom... plus nemas sanse na njihovom stadionu... kad zabiju jedan i ponese ih publika koja je inace fanaticna i ta atmosfera na njihovom stadionu, i velikani Europakog fudbala su padali. Daj nam ove slabije manje atraktivne. Nemoj mi dijaspora protivnika. Moze Luksemburg. Makedonija. I tako to bi bilo idalno. Cak je i Maribor bolja opcija od Celtica.manijak1 wrote:Da li biste bili zadovoljni , ako dobijete Celtic
![]()
Trenutn bi vam najviše odgovarao HJK , nisu u formi
Dudelange je ekipa u usponu , džaba što su Luksemburžani.
I ne pišajte unaprijed po Husrefu , kako god bilo.
Mnogo vas je zadužio .
Onaj kad spomenu Ješića ko da je spomeno ....haj nije tema.
Tolko od mene Izmišljačima mitomana.
- Logovan
#12799 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Normalno da je Maribor bolja opcija od Celtica, sve su ekipe bolje opcije od njih, ali bolje ispasti od Celtica, nego od Maribora, itd.

- turbofolk
#12800 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.
Je li Sarajevo takmičenje počinje od pretkola ili od prvog kola kvalifikacija
Edit: nađoh sad.
I tek sad pročitah i ovo

Dakle, Sarajevo će takmičenje početi od prvog kola kvalifikacija, a protivnika će saznati 18.06. dakle za tri dana. Prve utakmice igraju se 9-10 jula, a revanš 16-17 jula.
S obzirom da su nam u prethodnim sezonama šampioni redovno ispadali na prvoj stepenici, veliki uspjeh bio bi proći par prvo kolo. Mada, po novom sistemu, u kojoj god fazi kvalifikacija za LP se ispadne, nastavlja se u sljedećem kolu kvalifikacija Evropa Lige.
Sretno Sarajevu kako god
https://en.wikipedia.org/wiki/2019%E2%8 ... ons_League
Edit: nađoh sad.
I tek sad pročitah i ovo
HvalaTomahawk11 wrote:Kvalifikacije za Ligu prvaka ove sezone počet će 25. juna, a Sarajevo u slučaju da osvoji titulu krenut će od prvog pretkola.
Dakle, Sarajevo će takmičenje početi od prvog kola kvalifikacija, a protivnika će saznati 18.06. dakle za tri dana. Prve utakmice igraju se 9-10 jula, a revanš 16-17 jula.
S obzirom da su nam u prethodnim sezonama šampioni redovno ispadali na prvoj stepenici, veliki uspjeh bio bi proći par prvo kolo. Mada, po novom sistemu, u kojoj god fazi kvalifikacija za LP se ispadne, nastavlja se u sljedećem kolu kvalifikacija Evropa Lige.
Sretno Sarajevu kako god
https://en.wikipedia.org/wiki/2019%E2%8 ... ons_League